שרשורי וועדות ולפני ניתוח

PuMa177

New member
איך יודעים איזה ניתוח?

שלום.

אני בן 22 שוקל 135 קילו.
אני כמה חודשים חושב על ניתוח.
הבנתי שיש כמה סוגים של ניתוחים לקיצור קיבה.

איך אני יודע איזה ניתוח אני יכול לעשות?

תודה

lerka4

New member
בדרך לניתוח

שלום רב , אני חדשה פה ...

היום הייתי אצל רופאת משפחה והיא נתנה לי הפניות לבדיקות דם , פסיכיאטר , כירורג , דיאטנית ולסדנת תזונה נכונה בעלת 10 מפגשים ....

שאילה שלי למה אני צריכה סדנה ? האם כולם עוברים אותה ?

ורד 12

New member
שוקלת ניתוח

שלום,
אני שוקלת ברצינות להיכנס לניתוח קיצור קיבה.
BMI שלי הוא 38.
הרופאה נתנה לי סדרת בדיקות, והתחלתי לקבוע תורים.
אני מעוניינת להתנתח בחופשת חנוכה. שאלותיי:
1.האם הדבר ריאלי לאור הבדיקות הרבות שקיבלתי? או שהתעוררתי מאוחר מידי?
2. באיזה שלב עלי לקבוע תור לפגישת ייעוץ עם המנתח?
3. כמה זמן צריך לחכות לועדה רפואית (אסותא)?
4. אשמח לשמוע על ד"ר אסנת רזיאל.
5. כמה זמן מרגע הסכמת הועדה אוכל להיכנס לניתוח?

תודה,
ורד

law and order

New member
היי, יש פה אנשים צעירים שעברו את הניתוח?:)

הכוונה לעד גיל 30 בלי להעליב :)

kiki1980

New member
הנה הגיע הגשם וגם ההחלטה :)

חדשה כאן, כבר שבוע קוראת "סמויה" :) . לפני שבועיים עליתי על המשקל וראיתי את ה-137 קילו ... (על 1.76) ההרגשה הייתה דווקא לא נוראית אלא,יותר החלתית מתמיד... זהו, הגיע הזמן לתת לעצמי את ה"פוש" להתחיל חיים חדשים.הוצאתי את כל ההפניות לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה המקסימה שלי , כל תהליך הבדיקות יקח לי כחודש... והגעתי לנושא החשוב- יכול להיות שהבקשה שלי לא פוליטיקלי קורקטית אבל אני רוצה לשמוע המלצות על מנתח. לא מפחיד אותי שום דבר ,חוץ מהמפחיד ביותר-שאחזור הביתה לשני החבר'ה שלי בשלום ( בת שנתיים וחצי ובן שנה וקצת) .לכן מבקשת המלצות על מנתח עם ניסיון ולא רק תואר ,אלא אחד שמנתח ובעל ניסיון . לא משנה לי איזו קופה ,יש לי ביטוח פרטי. מבחינה גאוגרפית אני גרה בצפון,אבל ניידת ובשביל שינוי כזה בחיי ,מוכנה אפילו להדרים :). תודה מראש על התשובות .

קוביd1

New member
איזה ניתוח

אני מקווה שהBMI שלך מתאים לאישור הניתוח ,אתה שוקך 135 ק"ג ,תלוי מה הגובה שלך
כמו שכתבתה יש כמה סוגי ניתוחים 1 טבעת ניתוח הגבלת קיבה 2.ניתוח שרוול קיצור קיבה 3.ניתוח מעקף קיבה 4.ניתוח מעקף תריסריון שהוא הכי קשה ,שאותוכמעט ולא עושים ,ולא מתאים למשקלך.
דע לך שכל ניתוח משמש כלי עזר לירידה במשקל ,דע לך שאפשר לרמות כל ניתוח ,באכילת מאכלים עתירי קלוריות ובנישנושים.
מה שאני מציע לך לקרוא פה בפורום על הניתוחים ,להיכנס לפורום המשורוולים של השכנים שלנו פה בתפוז ,
לגשת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ,ולהתייעץ איתו ,כי מה שמתאים לX לא מתאים ל Y
ההחלטה אך ורק שלך ,כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו שלך ,קח את זה בחשבון ,תשים על כף המואזניים את היתרונות והחסרונות בכל ניתוח ותקח החלטה
בהצלחה במה שתחליט ,אנחנו פה לכל שאלה תרגיש חופשי אל תתבייש ,

קובי

קוביd1

New member
בדרך לניתוח

הקריטריונים לניתוח BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות ,שקורות בגלל ההשמנה,כמו דום נשימה בשינה ,בעיות במפרקים ,בעיות פוריות.
באם את עומדת בקריטריונים וסגורה על סוג הניתוח תיגשי לאחד המנתחים ,והוא יתן לך את כל הפרטים כולל כל הבירוקרטיה ,ואיזה בדיקות את צריכה לעבור ,תיידעי את רופאת המשפחה ,בשביל היחסים הטובים, לרופאת המשפחה אין שום צד רק לתת את הבדיקות הנדרשות

בהצלחה!!!

קובי

קוביd1

New member
שלום לך ורד

הBMI שלך גבולי ,לניתוח צריך BMI 40 או 35 עם מחלות נילוות שקשורות להשמנת היתר ,כמו דום נשימה בשינה בעיות מפרקים בעיוות בפורויות
איזה סוג של ניתוח את רוצה לעבור ?
ד"ר אוסנת רזיאל רופאה מובילה בתחום
באם את נעולה על סוג הניתוח אני מציע לגשת לרופא מנתח לשוחח איתו בקשר לוועדה שאת צריכה לעבור ,בקשר לבדיקות שאת צריכה לעבור כי לכל רופא יש בדיקות מיוחדות שהוא דורש לעבור.חבל על הזמן שאת מתקשקשת עם רופא המשפחה ,
אני מבין שאת רוצה לעבור את הניתוח בפרטי ,כי בציבורי הזמן הרבה הרבה הרבה יותר ארוך מאשר חופש חנוכה
ממתין לפרטים נוספים ואז נוכל לעזור יותר
שבוע טוב

קובי

קוביd1

New member
שלום לך

רוב האנשים שעוברים את הניתוח הם צעירים ,צעיר זה הרגשה ולא גיל .....מה אתה חושב......
הגיל הכי צעיר שאני מכיר באופן אישי שעבר את הניתוח לפני 10 שנים היה בחור נחמד בן 16
מכיר גם מישהו בגיל 18 שעבר את הניתוח לפני 4 שנים ועכשיו עשה גם פלסטיקה ונראה פצץ.

קובי

law and order

New member
חחח זה לא נאמר בשביל להעליב או משהו אלא

מתוך נקודת ראות של איך זה להמשיך את החיים עם מגבלות הניתוח.
אתה מסכים שזה אחרת אם זה גיל 25 או גיל 45 לא?
בכל אופן אני הייתי שמח לדעת לגבי ההשלכות של לאחר הניתוח.
מבחינת שתייה ואלכוהול או מוגזים בשרים כמו סטייקים או סתם אם בא לי לאפת שווארמה באמצע היום.
לגבי אוכל חריף למשל או מתוק - האם יש הבדל בתחושה בין הטעמים השונים?
מה ההרגשה הכוללת אחרי הניתוח מבחינת תופעות לוואי?
ראיתי שהצלחה של טבעת זה 50 אחוז בעוד שלקיצור הקיבה פיזית יש הצלחה של כ90 אחוזים.
זה יותר מפחיד אותי כי זה ממש בלתי הפיך בעוד שבטבעת ניתן לשלוט בה
אני בן 27 שוקל כ120 (BMI 39 היה לפני כחודש)

קוביd1

New member
החיים אחרי הניתוח

אז ככה ממרומי גילי 64 אני לא נעלב ....
כל ניתוח כולל טבעת שזה הגבלת קיבה ,או שרוול שזה קיצור קיבה אפשר לרמות ,אני לא יודע שבשרוול ההצלחה 90% מאיפה הבאתה את הנתונים האלה ,לא שאני לא ממליץ על שרוול ,אפילו שזה ניתוח בלתי הפיך, ואף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד ,יש הצלחות כבירות בשרוול ויש גם כישלונות ,כמו בכל דבר בחיים ,לא הכל ורוד ,מה שאני מציע לקרוא בפורום הזה לקרוא בפורום המשורוולים השכנים החדשים שלנו בתפוז ,לגשת למנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ,לשמוע מה הוא אומר ,ולהחליט ,ההחלטה היא שלך בלבד ,כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו רק שלך.
עכשיו ידידי הצעיר יש שינויים אחרי הניתוח ,לא נראה לי שתוכל לאכול לאפה או סטייקים ,תשכח מזה תוציא את המילים האלה מהלקסיקון
אין שום שינוי בטעמים חריף או מתוק ,הניתוח בקיבה לא בבלוטות שנותנות את הטעם.
אני 13 שנה אחרי ניתוח טבעת ,לפני הניתוח הייתי דופק שתי לאפות עם שווארמה ,אחרי זה בקושי 1/2 פיתה ,אבל מתרגלים גם לזה
בשביל להרזות בשביל לשמור על הבריאות שלנו צריך לוותר
הניתוח כלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה בשבילך ,באם אתה חושב שתעלה שמן על שולחן הניתוחים ,ותרד בובת ברבי אז אתה טועה ובגדול ,ההתנהלות אחרי הניתוח דורשת סבלנות ,והשקע רצינית

בהצלחה איש .

קובי

קוביd1

New member
הגשם מביא להחלטות חשובות

איזה ניתוח את רוצה לעבור ,באם זה טבעת אני ממליץ על ד"ר אבינוח ,שנקראה גם שר הטבעות ,יש לו המון ניסיון ,הוא מנתח גם פרטי ,באסותא.
באם את רוצה ניתוח אחר כמו שרוול או מעקף קיבה אני ממליץ על ד"ר סובחי מאיכילוב ,שמנתח פרטי .גם אוסנת רזיאל מנתחת ברמה מצויינת.

בהצלחה בבחירת המנתח .

קובי

kiki1980

New member

לפי מה שקראתי ומההכרות עם הפרסונה הבעייתית ( אני) , מה שמתאים לי הוא שרוול .תודה קובי.

קוביd1

New member
החלטת שרוול

שמח שאת שלמה עם ההחלטה שלך
הרשי לי להפנות אותך לפורום של המשורוולים ,השכנים שלנו בתפוז ,ותקבלי מנתחים נוספים

בהצלחה!!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
משורוולת עתידית -

יש הרבה מנתחי שרוול מאוד מאוד מוצלחים ומנוסים.
אני מסכימה איתך שכדאי לפנות למנתחים הכי מיומנים וותיקים ומוכשרים בתחום. אבל גם כאלו יש לפחות 6-10. קשה לבחור.
את הבחירה תעשי גם עפ"י נוחיות התנאים של קופת החולים והביטוח המשלים שלך.

מנתחי שרוול שהומלצו פה לאחרונה:
ספוזניק בקפלן
קידר ושות' בבילינסון
מינץ בבי"ח השרון
שוורץ במאיר
ספיבק בתל השומר
המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה: ד"ר עסליה, ד"ר מחג'נה
מטר בבני ציון
דוד חזן וגירון באסותא לב המפרץ
סובחי (איכילוב)
רזיאל וגוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי)
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש). ספיבק גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר.
רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר בהדסה הר הצופים.

תקראי בפורום "משורוולים" (קישור בצד שמאל באמצע, תחת הכותרת "עוד בנושא הפורום") על מנותחים של המנתחים הללו, על חוויותיהם והרגשתם, ותבחרי.
הרשימה לא לפי סדר המנתחים הבכירים והמומלצים כמובן. קשה מאוד להגיד מי הכי בכיר והכי מומלץ והכי וותיק והכי מנוסה.

law and order

New member
הבנתי שגירון יצא לשנת שבתון

זה לא אומר שהוא לא ממנתח באסותא?
מה זמן ההמתנה שם? במידה ויש לי פלטינום כמה זה עולה?

למעלה