נשות הכותל

נשות הכותל

אירגון נשות הכותל זה רעיון רפורמי
של השמאל כדי להפיל את האורתודוקסיה .

הם מקבלים כסף של " הקרן החדשה לישראל "

נשות הכותל נשים צדקניות וחסודות

שהיה מענין לראות מתי הן עוטות טלית חוץ מה"תפילה"בכותל
וכנ"ל מתי הן פותחות סידור
ואם תבדוק את דתיותם נראה לי שכל כומר או קאדי מצוי הם יהודים דתיים יותר מהן.

חחחחחחחחחחחח

בוא תיראה מי משלם להם כסף =

http://nif.org.il/news/latest-news/2012/10/21/511

כל הנחלים זורמים אל הים והים איננו מלא

ובתרגום חופשי כל הנחלוליים זורמים אל ים השקר האיבה והשנאה והוא איננו מלא
כלומר עוד לא מלאו את סיפוק שנאתם כל עוד עם ישראל קיים עלי אדמות.

העציר X

New member
ומה כל כך נורא להתעטף בטלית

תסבירו לי חילוני שכמוני מה הפשע הכל כך נורא של אותן נשים הרוצות חהתפלל בכותל בראש חודש כאשר הן עטופות בטלית.

היהדות החזיקה אלפי שנים רק בעזרת

השילוב של תורה שבכתב עם תורה שבעל פה בהדרכת גדולי ישראל
ואלו שסטו מדרך זו נמחקו בהמשך הדרך מעם ישראל
והרפורמים בתחילת דרכם הציגו את עצמם כרוצים להקל בפרטים הקטנים בכדי שיהיה יותר קל קיים מצוות ובכדי שזה יהיה יותר מותאם לאותו דור ואילו כיום הם אפילו לא עומדים ליד היהדות ואם כן אז המתרחש אצלם זה דרך חד כיונית להאבד לאם ישראל לעולמים (ראה איך הקהילה הרפורמית בארה"ב מתכוצת עם כל גיורי המייל/דואר )
וגם "צדקניות" אלו לא פותחות סידור ביום יום וגם לא טלית ופתאום בוער להן להתפלל בטלית יותר מכל הצדיקות שמתפללות שלוש תפילות ביום ומעשיהן זה נטו ניגוח היהדות והרס עם ישראל והן קימות במגוון תחומים שמזיקים לעם ישראל
וראה בתחום שונה לחלוטין
אותן נשים שמתנגדות לצה"ל רוצות בנות ביחידות קרביות
אז אם הן נגד כיבוש איך פתאום הן רוצות שגם נשים תלכלכנה עת עצמן בדם פלסטינים חפים מפשע
רק מה תגיד שיויון קדוש
אז למה בשם השיויון הקדוש אינן דורשות שיתוף נשים ביחד עם גברים בכדורגל כדור סל ועוד
אלא מה לא השיויון לנגד עיניהן אלא הרס עם ישראל
וכמו שהיחידות המובחרות זה הדובדבן של צה"ל
הכותל זה הדובדבן של המקומות המקודשים לעם ישראל.

העציר X

New member
אני חולק עליך

היהדות מחזיקה כל השנים גם בלא כל לימוד התורה אלא בזכות האנשים הפשוטים.
האינך מכיר את הסיפור "טוביה החולב" של שלום עליכם ?
איך התורה החזיקה את היהדות ?

היהדות שאתה מכיר הינה פולחן שבנוי שכבה על גבי שכבה על גבי שכבה.
הפולחן היהודי שלך שונה עד מאד מהפולחן בימי בית ראשון.
החסידות עצמה הינה חידוש ,רפורמה של המאה ה-17.

בשם מה אתה טוען שהחידוש שאתה מחזיק הינו נכון יותר מהחידוש שקבוצה אחרת מחזיקה ?

אל תיפגע אבל זה לא אישי

אתה מביא לי סיפור מאחד מהמורדים בתורה (שלום עליכם) להוכחת דבריך
ולגבי פולחנים קמו ונפלו המון עמים עם מסורת פולחנית ועם ישראל היחיד ששרד ואפילו באותה תורה ובאותה השפה ואתה רואה שמכל הגלויות שהתקבצנו הביאו ספרי תורה והפלא ופלא כולם בדיוק באותה השפה ובאותם המילים
בניגוד לכל עם ולשון כולל הסינים על מסותם העתיקה
ומכיון שכאן זה לא אתר להסברה נהודית נגעתי רק על קצה הלשון ובאם תרצה להרחיב יש לך את הרב נויגרשל אתר הידברות ועוד.

העציר X

New member
שלום עליכם הינו מורד בתורה ?

אני ואתה בכלל לא דומים לדת והפולחן שהיו קימיים פה בעת העתיקה.

אם כבר מבחינה מספרית אתה שייך לקבוצה זניחה שמקורה בפולחן פה בארץ ישראל.
ישנם פולחנים ודתות שמקורם בפולחן העתיק פה בארץ שהרבה יותר נפוצות בתבל (הנצרות על כל זרמיה והאיסלם על כל זרמיו).
אני לא רואה כאן הצלחה יוצאת דופן של זרם הפולחן החרדי יהודי.

אם אתה עניני חפש במקומות שכתבתי לך

ואם אתה מחפש להתנגח בבורות מתנשאת
לך למשל ורום יוצאים בשאלה שם ימחאו לך כפיים.!

לביא4

New member
לנו יש מושגים קצת יותר מתאימים

המושג "פולחן" מפנה מקומו למושגים נכונים ומתאימים יותר, כמו - מסורת, ערכים, יהדות, ואפילו מוסר אישי

כולנו יודעים שכל הכוונה של הנשים האלו, בכותל, עם כל התפאורה שלהן, זה רק לנגח את היהדות ולהרגיז את שומרי המצוות,

כל הנשים השמאלניות לפתע הפכו להיות אוהבי הכותל? ואוהבי טלית?

ולשאר החברים שלך שרק מנגחים חרדים, תוכל לשאול כמו שאנחנו שאלנו, אם בבתי ספר ערביים המקבלים תקצוב מהמדינה באין מפריע, חלילה וחס,

גם אותם מחייבים לימודי ליב"ה? (כאשר בפועל הם מחנכים להסתה ושנאת ישראל כבר מגיל אפס)

ולכל דוגלי שיוויון בנטל, נראה לאיזה ערבי יש במדינה משכנתא, ועם כל הבנייה השחורה שלהם, שקל הם לא משלמים למס רכישה ושאר מיסי קניית דירה,

את החוב המפלצתי שהם חייבים למדינה, לחברת החשמל, מדינת "הצדק והיושר" הדוגלת בשיוויון בנטל, כמובן לא תגבה מהם, אלא תמחק להם את החוב,

ולאזרחי ישראל (שגם ככה משופעים במיסים לרוב) יעלו את חשבון החשמל בצורה מדורגת כדי לממן את מחיקת החוב של הרשות הפלשתינית לחברת החשמל.

החרדים הם לא לבד, יש הרבה שומרי מצוות במדינה, וזה לא משנה מה הקטלוג שלהם - דתיים, מסורתיים, חרדים וכו', ורק לידיעתך היהדות היא הדת הכי עתיקה

והיא לא מעוניינת בתחרות עם דתות אחרות כמו שנראה לך, שאולי אנחנו במגרש כדורגל ונראה מי מנצח את מי....

מצוות היהדות הן נצחיות כבר אלפי שנים, וכל דבר אחר כמו יום העצמאות, בקושי שורד, מה שנשאר ממנו היום זה רק נפנוף ומנגל עם שפריצי שלג ברחובות,

ואת האחד במאי מי כבר זוכר....

החילונים חושבים שלהיות חרדי זה להיות ערבי

הם רואים את כל עונשי המוות האכזריים של המוסלמים
חושבים שככה זה בדיוק אותו הדבר אצל החרדים .

לא מבינים שצריך בית משפט עליון שנקרא :
" סנהדרין "
שרק הוא מוציא לפועל דברים כאלה , וגם לא מייד .

לביא4

New member
ליתר דיוק

ערבים מועדפים במדינה הזו על כל סוג אוכלוסין, בין אם חרדי, דתי, לאומי, מסורתי או חילוני.

להיכן שתלך תראה ערבים עובדים - נהגים, טלריסטים בבנק, רוקחים, מוקדנים, רופאים, והרשימה עוד ארוכה....

אבל שיקבלו חרדי לעבודה? חס ושלום, הרי הוא חרדי....

נכון - אפילו ביטוח לאומי הם מקבלים הכי הרבה

הם מקבלים כסף של ביטוח לאומי
כדי להוליד עוד מחבלים מיתאבדים

העציר X

New member
ומה מונע מחרדים להיות

נהגים, טלריסטים בבנק, רוקחים, מוקדנים, רופאים, והרשימה עוד ארוכה....

קדימה ,אם ערבים יכולים גם אתם תוכלו.

מה הבעיה אם אני אגיע לכותל ואארגן שירה בציבור

מה רע בשירה בציבור?
אני והחברים שלי מאוד אוהבים לשיר בציבור, מה זה נורא אם נגיע לרחבת הכותל ונשיר קצת שירי ארץ ישראל הישנה והטובה?

אז זהו, שזה מפריע.

אין שום איסור לאישה להתעטף בטלית, זאת בכלל לא הבעיה.
הבעיה היא שהן מגיעות לכותל כפרובוקציה ומנסות להפוך את הכותל לבית כנסת רפורמי.

לא רק חרדים חושבים כך אלא גם בית המשפט העליון שקבע שאותן נשים תתפללנה באיזור הדרומי של הכותל ולא ברחבה.
למרות פסיקת בית המשפט העליון הן ממשיכות להגיע דוקא לרחבת הכותל כדי למשוך תגובות וכתבים.

העציר X

New member
הטענה כי הפולחן היהודי הרפורמי הינו פרובוקציה

הינה חוסר הבנה של המציאות.

חילוני אינו רפורמי ורפורמי אינו חילוני.
אני חילוני ובעיני זה באמת חסר טעם להתעטף בטלית בין אם זה חרדי מתעטף בטלית ובין אם זו אשה רפורמית מתעטפת בטלית.

זרם היהדות הרפורמי אף על פי שהינו פלג זניח בזרמי היהדות בארץ אינו זניח כלל ועיקר ומונה כ 1.5 מליון יהודים בארצות הברית..
האיסור לקיים את הפולחן היהודי הרפורמי ברחבת הכותל הינו יריקה בפניהם של אותם יהודים.
אני חושב שדוקא אתה בתור איש דתי צריך להבין שהציווי הדתי עבור אותן נשים חזק יותר מכל פסיקה של בית משפט.

בודאי שזאת פרובוקציה -זהירות ארוך

העובדה היא שהרפורמים מעולם לא הכירו בכותל המערבי או בחשיבות בית המקדש.
בתפילה הרפורמית כלל לא מבקשים על בית המקדש והקרבנות.

בית המשפט העליון, לא הדתיים, הציע לאותן נשים מקום חלופי בהמשך הכותל, במקום שקרוב לא פחות למקום המקדש אבל הן מתעקשות דוקא לקיים את התפילה ברחבה עצמה כדי לייצר פרובוקציה.

בישראל התנועה הרפורמית פועלת בצורה פוליטית מאוד מכוערת נגד היהדות האורתודוקסית.
מספיק לראות מי עומד בראשות הארגונים האנטי דתיים בישראל, אנשים כמו גלעד קריב ואורי רגב שפעילים מאוד נגד חרדים ודתיים.
קצת תמוה שבאף בית כנסת רפורמי אין תפילת ראש חודש קבועה ודוקא חבורת נשים רפורמיות מחליטות פתאום להקים מנין קבוע כל ראש חודש במקום שמעולם לא ענין אותן קודם לכן.

אגב, אין פולחן רפורמי מכיון שאם נצטט את פרופ' ישעיהו לייבוביץ, הרפורמים אינם התארגנות דתית.
התנועה הרפורמית היא תנועה שמכוונת בעיקר להתחברות אישית למוטיבים מסוימים במסורת ולא לעבודת ה'.
כפי שכתב זאת ליבוביץ, זאת תנועה ששמה את עבודת האדם במרכז ולא את עבודת הא-ל.

למעשה עצם האמונה בקב"ה אינה אינהרנטית לרפורמים, אם תכנס לאתר האינטרנט שלהם תגלה שמבחינתם האמונה כלל אינה מחוייבת והיא ענינו האישי של כל חבר בקהילה, באופן אישי אני מכיר אדם שחבר בבית דניאל אבל מצהיר על עצמו כאתאיסט. (אם זה חשוב לך, הוא כותב בתפוז ואשמח לתת לך את הניק שלו)

אין לי ספק שבחו"ל התנועה הרפורמית סוחפת המונים ואולי אני אפתיע אותך כשאומר לך שאני לא רואה בתנועה הזאת רק רע.
גרתי בחו"ל והכרתי יהודים שלא היו דתיים אבל רצו לשמור על קשר עם המסורת, קשר עם קהילה יהודית.
עבורם באמת התנועה הרפורמית נתנה פתרון, הם יכלו לנסוע בשבת לטמפל, הם שרו בתפילה, פגשו יהודים אחרים וכו'.

בישראל הם לא מצליחים בעיקר בגלל שלישראלים אין תחושה של איבוד הזהות היהודית ולכן הצורך בהם פחות.
רוב החילונים בישראל הם חילונים "דתיים", מהסוג שבית הכנסת אליו הם אינם הולכים הוא בית כנסת אורתודוקסי.

בישראל יש מרכזים ספורים של התנועה הרפורמית וגם הם ריקים לגמרי במהלך ימי השבוע וראשי החודשים.
רק בשבתות בחגים ובאירועים אפשר לראות אנשים מגיעים למה שאתה מכנה ה"פולחן" שלהם.

העציר X

New member
לא מסכים

האם אתה מקריב קורבנות בבית המקדש ?
האם אתה מהווה סמכות דתית רפורמית לקבוע האם הכותל חשוב או שאינו חשוב ?
תן לדתיים הרפורמים לקבוע אם חשוב להם להתפלל בכותל.

בית המשפט פסק כפי שפסק בניגוד לצווי הדתי של אותן נשים .
אני מכיר פסיקה של בית משפט בגרמניה כנגד שחיטה כשרה
הן גם מוכנות לשאת בדין למען קיום אותה מצווה כפי שאני מניח שיהיו יהודים דתיים בגרמניה שיהיו מוכנים לשאת בדין הגרמני ובלבד שיקימו את מצוות הדת.
זאת לא פרובוקציה.

אני לא בא להגן פה על היהדות הרפורמית.
בעיני זאת שטות גמורה לקיים את כל הריטואלים והתפילות הללו.
אני יודע שבחיי כחילוני לא קיימת עבודת האל.
אני דוקא כן מזהה אצל הרפורמים פולחן דתי (אולי שונה משלך , אולי עם השפעה של הערכים הליברלים מערביים אך עדין פולחן דתי).

לא הבנתי כיצד אני כחילוני מסווג אצלך כחילוני "דתי" .

למעלה