קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול

עוד אחד מהמתכונים שהגיע במשלוח מאמי מורתי, שיודעת כבר אלו מתכונים לחתוך עבורי. לצערי, שכחתי לרשום על גזיר העיתון מי הביא אותו. נראה לי שזו ליאורה חוברה או אלומה בליליוס במגזין שף מלפני שנה לפחות.

להוציא את הצורך בהשהיית תערובת הקציצות במקרר לחצי שעה, תבשיל קדרה אחד מהיר הכנה, יפה וטעים.

הבטטה מוסיפה לקציצה מתיקות רכות ו"גוף" ובזכותה ניתן לוותר על תוספת לחם לתערובת. לא היו לי עלי מגנולד אז פשוט ויתרתי עליהם.

קציצות בשר ובטטה אפויות על בורגול ומנגולד:

המרכיבים:
לקציצות:
1 בטטה בינונית, קלופה
500 גרם בשר בקר טחון
*1 ביצה גדולה
2 שיני שום קלופות וכתושות
3\1כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל קטן קלוף ומגורר גס
מלח, פלפל שחור**
למצע הבורגול:
2 כוסות בורגול עבה
1 כוס מנגולד חתוך לרצועות***
3 שיני שום קלופות וכתושות
1כף שמיר קצוץ
4\1 כוס מיץ לימון
3 כפות שמן זית + שמן זית לשימון הידיים
מלח, פלפל שחור
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום 200 מעלות.
2. מניחים את הבטטה בתבנית יוצקים עליה מעט שמן זית ואופים 45-40 דקות עד שהיא רכה. מצננים ומעכים למחית. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות מערבבים ומשהים במקרר למשך כ-30 דקות.
3. שמים את הבורגול בקערה, יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי ומשהים 5 דקות. מסננים עודפי נוזלים (אם יש) ומעבירים לתבנית המתאימה לאפיה בתנור משמונת או מרופדת בנייר אפיה. מוסיפים את יתר מרכיבי התוספת ומערבבים.
4. מחממים שוב את התנור לחום 200 מעלות.
5. בידיים משומנות קלות יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג, מניחים על הבורגול, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ 40-45 עד שהקציצות עשויות, אך לא מתייבשות (אין להסיר את הכיסוי בסוף האפייה שכן אנו לא רוצים לייבש את הקציצות). מגישים חמים.

הערות המתהוללת:
*השתמשתי בתערובת של בקר והודו.
**הוספתי גם 1/2 כפית (בערך) בהרט.
***לצערי לא מצאתי מנגולד, פשוט השמטתי ללא תחליף.
 
נראה נפלא!!!

ובמקום מנגולד הייתי מוסיפה תרד , או בזיליקום רחני ...
תודה
 

tzivi1

New member
נשמע מתכון מעניין מאוד. הקציצות באמת לא

מתייבשות?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הן לא לחות כמו אלה שמתבשלות ברוטב, אך שימון

הידיים בעת הכידרור, כיסוי התבנית בעת האפיה ומחית הבטטה שומרות עליהן מפני ייבוש.
 
למעלה