בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
שאלה טובה

אני גרה בדירה שכורה והתנור כאן משולב עם גז שעובד, אבל התנור לא ממש (רק הגריל עובד טוב). אז אני לא יכולה להפטר מהנוכחי כי לא יהיה לי איפה לאחסן אותו (בעלת הדירה לא רוצה לזרוק מן הסתם).
אז עד שלא אעבור מכאן אני תקועה רק עם טוסטר אובן מיניאטרי

ומאלתרת, אופה בנגלות, או לא אופה בכלל

במקרים שזקוקה באמת לתנור אני קופצת לאמא שלי וגוזלת לה את המטבח לכמה שעות..
 

נטאשKה

New member
אכלנו בחוץ כל הסופ"ש

חגגנו את יום ההולדת שלי בסופ"ש באמת כייפי. בשישי בראנץ' בנולה, בערב ארוחה בקלמטה, בשבת פיקניק בירקון וארוחת ערב אצל חברים.

הדאונסייז היחיד בעניין - לא בישלתי כלום ויש פרודוקטים קצת מוזרים בבית עקב אי הבנה עם הפרטנר בקניות


אז יש לי קישואים - די הרבה, חצילים, המון קולרבי...

לא בטוחה בכלל מה להכין. יש לי חומוס מושרה ויהיו חומוס וטחינה ביתיות ויש מצב לעוד ממרחים כמו ממרח חצילים או סוג של באבאגנוש, נראה מה עוד.

יש בהקפאה קציצות גזר ועדשים אדומות אפויות ורוטב ירוק לימוני חריף שאפשר להפשיר. יש פרודוקטים לסלט גדול. נראה מה אכין להמשך השבוע.
 

יוספה 51

New member
מזל טוב, ולומר לך (בעדינות, כי איפה את ואיפה

אני בנושא הבישולים), שקולורבי זה משהו נורא כיפי בתנור. האם ניסית? פעם עשיתי אותו יחד עם עלי בייבי ואגס ושקדים, ופעם אחרת (אתמול), טיגנתי בצל, טיגנתי קוביות קטנות של קולורבי , שורש פטרוזיליה, גמבה וגם יצא ממש טעים. בקיצור, קולורבי יופי לטעמי.
 

נטאשKה

New member
ממש מוצא חן בעיני

הרעיון עם האגסים והשקדים. נשמע לי שילוב טעמים נהדר שעוד לא יצא לי לנסות! האמת נשמע לי שיכול ללכת נהדר גם בסלט. תודה על הרעיון
 
מזל טוב


רולרבי מתנהג כמו כרוב בבישול וכמובן משובח בסלט פרוס דק עם הרבה מיצלימון סחוטרי וקורנית טריה או כל עלים אחרים.

הוא נחמד מגורר גס לסלט עם סלק טרי בגפרורים וטבעות בצל או בצל ירוק קצוץ

מבושל עם ירקות שורש אחרים בקדרה, עם נגיעת דבש להשחמה והרבה שום.

מרק עם הרבה בצל ודלעת. ירוקים.

אנטיפסטי.
 

נטאשKה

New member
תודה
בד"כ

אני משתמשת בו באנטי פסטי, טרי כנשנוש (כשהוא פריך הוא נהדר), אנטיפסטי כמו שכתבת. עושה ממנו "גראטן" בתנור. מגורר בסלט הוא נפלא ובאמת מוסיף המון. בקיצור ממש אוהבת אותו.

אבל יש לי כמויות מטורפות! חושבת להכין ממנו אולי סיר ממולאים ומתלבטת עם מה.

קדירה - חם מדי. אנחנו אוכלים נורא קל כרגע. כנ"ל לגבי מרקים חמים.
 
את יכולה להחמיץ כמו כרוב

לכבוש כבישה של כמה ימים בסגנון סיני

למלא כמובן אבל אז מה עם המילוי? וחוצמזה הוא מחזיק יפה במקרר לאורך זמן. אה ואולי תייבשי בתנור דקיקות כמו צ'יפס שורשים?
 

נטאשKה

New member
כבישה זה באמת רעיון טוב

יש לי גם כמות של צנוניות חריפות. נראה לי שנלך על מיקס. צ'יפס - את מכינה רגיל פשוט עם שמ"ז וטיפה מלח גס? רצועות במנדולינה?

מה ז"א מה עם המילוי?
 
אז ככה

אני לא מכינה צ'יפס בכלל , מייבשת עגבניות ותפוחי עץ בלבד, חושבת על כיוון של משמשים אבל נראה לי מתאורי אחרים כאן ומהעובדה שיש היום ציפס מירקות שורש אחרים שזה שווה נסיון .

לגבי המילוי התכוונתי עם התוכן שתוציאי מהם
 

נטאשKה

New member
התוכן טוב לסלטים

וגם לשמש כחלק מהמילוי עצמו כמובן.

ייתכן בהחלט שזה שווה ניסיון אבל מנסיוני עם קולרבי בתנור הוא לא הופך להיות קריספי. להפך, הוא מתרכך וזה לא מה שרוצים בצ'יפס.

בכל מקרה כבשתי כמות נכבדה יחד עם צנוניות אדומות חריפות, פלפלוני צ'ילי אדומים, שום וסלרי.
 

cyethra

New member
גם אצלנו יש סלק

טעים מאוד!

ובנוסף לכך:

אורז מלא + שלל ירקות בתוכו + מעט אורז שחור

ברוקולי מאודה עם שום ולימון

פסטה ורוטב בולונז מ"טחון מן הצומח"

לביבות אפונה וגזר

לביבות עדשים

אנטיפסטי - פלפלים אדומים וצהובים

קישואים ברוטב עגבניות

טחינה
 
למעלה