בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


שתפו במתכונים, רעיונות, תמונות וחוויות.
לי עוד אין מושג - מחר אצל הירקן אחליט.

אתם -
 
עוד אין כמעט כלום...


מה כן יש -
לחמניות כוסמין
ג'באטות מיני
פוקאצ'ות מקמח שיפון (מקווה שייצאו טוב)
ירקות חמוצים בסגנון סיני
סלט ים תיכוני
סלט עגבניות שרי בשומשום
ירקות מוקפצים עם טופו
שניצל פורטובלו
"גולאש" טבעוני
והרבה עוגות...
ואני מחפשת רעיון לקינוח
 

ladybug6

New member
"כלום"?!


תביאי לי קצת מהכלום הזה...

קינוח - פאי פירות קיץ עם גלידה ליד! (ואני בדרך אליך)
 
אפשר מתכון?

לא חוכמה רק לרשום רעיונות בלי מתכונים....

הכנתי בסוף 3 שייקים שונים של פירות והגשתי אותם בשכבות בכוס גבוהה על רגל
וליד גלילית במילוי מוס פירות
לא מי יודע מה אבל נאכל...

ובנוגע לכלום - זה אני מבשלת בכל סופ"ש כדי שיהיה לי אוכל להמשך השבוע ומוסיפה לזה כל פעם ירקות חיים
אבל משהו מיוחד לארוחת שישי לא היה לי
והשבת ארחנו קניבלים מושבעים, ורציתי להרשים אותם באוכל טבעוני
 

ladybug6

New member
אהה, אין לי מתכון בשלוף

מה שאני מתכננת לעשות (ועוד לא מוצאת את הזמן לזה) זה בסיס של בצק פריך, מלית של קרם לבן מתוק כלשהו (עוד לא החלטתי אם על בסיס פודינג מחלב סויה או גבינת סויה) ומעל זה פרי מקורמל. מעל הכל עוד פירורים של הבצק, או רצועות כדי ליצור דוגמה יפה.
אם יהיה לי השבוע זמן, אעשה את זה עם התאנים היפהפיות שיש לי במקרר (אם לא אחסל אותן עד אז...)
אבל אני בספק שיהיה לי
 

נטאשKה

New member
תקופה עמוסה מאוד אז הבישולים קלילים

קציצות עגבניות צלויות, עדשים שחורים וטחינה מגולגלות בפנקו ומטוגנות במחבת לתוספת עסיסיות. בד"כ אני אופה אבל מפעם לפעם מטגנת, הפעם החלטתי לטגן בגלל העגבניות, לשמור על העסיסיות שלהן כמה שאפשר.

פירה אפונה בלימון.

תבנית ירקות בתנור מזוגגים ברכז רימונים וסויה (קישואים, קולרבי, דלעת, דלורית, גזרים).

עגבניות אפויות בתנור - מתכון הבית הרגיל.

מכינה ממרח חצילים קלויים וג'ינג'ר, טחינה וחומוס ביתיים. יש גם גרגרי חומוס שלמים בצ'ילי ולימון.

סלטים -

סלט ירוק עם שקדים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, ריחן) ברוטב ירוק לימוני.

סלט צנוניות חריפות ודלעת שעברה צלייה בתנור בג'ינג'ר, סילאן וסויה שעברו צמצום על האש.

סלט אבוקדו ועגבניות צלויות (מהשאריות שנשארו מהקציצות) בלימון, שאלוט ושום.

עוגיות מלוחות פשוטות ועוגיות שקדים. חצי הולך להקפאה.
 

awareness3

New member
מוזמנים היום

אז אני מביאה:
תבשיל פטריות פורטבלו, שמפניון ועדשים שחורות
סלט תירס, מיונז טבעוני (כי סופסופ יש לי
) ושמיר
סלט כרובית, נענע וחמוציות
 

awareness3

New member
בשמחה

וריאציה על המתכון הזה:
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-salads/Recipe-c0d2fab6c7e6621004.htm

טיגנתי בצל, 2 גזרים וכמה שיני שום קצוצות
הוספתי 2 סלסלות פורטבלו וסלסילת שמפיניון (חתוכות לרבעים)
לאחר טיגון של מס' דקות, הוספתי
כוס וחצי (בערך) של עדשים שחורות שהושרו מראש
מלח, פלפל
סויה, טימין, מיורן, מלח עשבי תיבול וכמה עלי מרווה

מבשלים עד שהעדשים רכות
 

ימימה

New member
הצעה לשיפור (לפחות לטעמי...)

אני מבשלת את העדשים לחוד בהרבה מים ומסננת, ואת כל ה"מטוגנים" מוסיפה אחרי הבישול. למשל - מטגנת בצל, גזר מגורר ופטריות, מתבלת אותן בהרבה מלח ופלפל ומערבבת לתוך סיר העדשים המבושלות והמסוננות. ככה הפטריות וכל היתר שומרים על כל הטעם שלהן ולא מתכבסים בבישול...
 

merav999

New member
אצלי יש

קציצות סייטן ברוטב לימון. הקציצות קצת התפרקו למרות שהוספתי זרעי פשתן טחונים מושרים במים, טחינה ופירורי לחם לתערובת. יש רעיונות מה אפשר לעשות להפוך אותן ליוצר יציבות?

חוץ מזה עשיתי צ'ילי - שעועית אדומה, תירס וגמבה עם טחון מהצומח ברוטב עגבניות חריף.

סלט אטריות אורז עם פטרית פורטבלו מוקפצת ברוטב טריאקי, מקלוני גזר וקישוא מקולף בקולפן. לזה אני אוסיף רוטב של סויה, סילאן, ג'ינג'ר ושמן שומשום (מתכון מהבלוג של משחקת באוכל). היה אמור להיות גם טופו אפוי אבל שכחתי אותו בתנור (אסור לי לעשות כמה דברים ביחד
).

יהיו גם תפוחי אדמה בתנור וכל מיני סלטים.
 

ladybug6

New member
אני הייתי מנסה קמח תפוחי אדמה

ומוותרת על הטחינה. הייתי מוסיפה אולי אפילו תפו"א אחד מבושל ומעוך לתערובת, לעזור להחזיק אותן.
וכמובן לא לבשל בהרבה נוזלים ולא להרבה זמן, כי זה באמת מפרק אותן..
במידה וזה עדיין מתפרק עדיף לטגן אותן ואת הרוטב פשוט לשפוך מעל.
 

merav999

New member
טיגנתי אותן קודם, הן קצת התפרקו עוד בשלב הזה

קמח תפו"א לא ישפיע על הטעם?
 

ladybug6

New member
לא, לא מרגישים אותו בכלל

זה עמילן. כמו קורנפלור.

באיזה סייטן השתמשת?
אם זה סייטן קצוץ או בגושים, אולי עדיף לטחון אותו ממש ואז החומר המדביק באמת יצליח להדביק.. (לא ניסיתי אז אני סתם חושבת ביחד איתך)
 

ladybug6

New member
לא יצא לי לנסות אף פעם

אבל אם יש שם חתיכות גדולות ו"עצמאיות" (כמו הטחון מהצומח למשל) אז אולי עדיף לטחון את זה קצת יותר לכדי עיסה כדי לערבב עם החומרים המדביקים. אפשר להוסיף גם קצת קמח חומוס/ תפו"א מבושל מעוך/ עדשים מבושלות מעוכות, כדי לעזור לגבש הכל. וגם חומר מדביק כמו קמח תפו"א/טפיוקה.
כשעיסה לא מתגבשת לי אני בדר"כ מוסיפה קמח ומים, וגם קמח תפו"א, עד שהיא נהיית דביקה, קצת כמו יציקה, וצריך להרטיב את הידיים כדי ליצור ממנה קציצות.
 
למעלה