בישולים לסופ"ש

merav999

New member
זה בא בגוש ומעכתי אותו במזלג

אני אוסיף קמח תפוחי אדמה בפעם הבאה ונראה אם זה יצליח.
 
הרבה ירקות אפס כח או מוטיבציה

מן הסתם יכנסו שלמים אל התנור- חצילים יפיפיים אחרך יוגשו ללא קליפה לצד טחינה ירוקה בעיקר מהרבה פטרוזליה והרבה שום.

דלעת יפנית אני תוהה אם להכניס שלמה או להתאמץ ולפרוס לפני ואז לצלות מהיר עם סילאן ושום או שמן זית קורנית ושום

סלק, לא זוכרת כמה הגיעו. שטיפה, הורדת קצות גבעולים ולתנור בקליפה. לאחרונה נאכל ככה. כלומר פרוס.

אורז מלא עגול שורה במים , יאפה בתנור עוד מעט עם קוביות זוקיני קטנות ובצל חתוך קטן. אולי עדשים שחורים אולי חומים.

שעועית ירוקה על בצל, מלח, ללא תוספת מים עד שמתרככת די.

טופו- אולי קציצות טופו עם שורש סלרי מגורר או משו כזה. לא יודעת. אפויות מצדי בטוסטר.

אין לי מושג מה עוד, מזל שחובזה מציידים אותנו בכאלה ירקות יפיפיים שאי אפשר לעמוד בפניהם ולאט לאט הם מתהווים לארוחה. בכל פעם מחדש- פלא כזה
 

Octopussy

New member
ולכן אני שואל אותך

למה לחתוך את הדלעת קבוצ'ה ? היא כל כך מתאימה לקישוט בבית...
 
אה טוב


ברור בהתחלה
אבל זה כל כך טעים וגם כל שבוע מגיעה חברה אחרת ככה שצריך לתת לכל אחת מקום

הן באמת יפות
 
אחת הפעמים בהן התכנון

היה כמעט זהה למה שהוכן לבסוף.

באורז היו גם שחורים וגם חומים כי לא התחשק לי להחליט

את הדלעת אכן פרסנו וצליתי בתנור עם סילאן ,רוטב סויה, שום ומעט שמן שומשום, אחרי כמה דקות הפכנו אותן והיו סך הכל כ-20 דקות . יצאו להפליא

קציצות טופו הכילו בסופו של דבר זוקיני מגורר דק ולא סלרי וקמח חומוס להדביק . נאפו בתנור מונחות על מצע של בצל בטבעות והרבה עלי סלק ברצועות ועל כל זה תערובת עבניות מרוסקות, פרוסות שום ותבלינים. התבנית כוסתה ושרתה בתנור כשלושת רבעי שעה חום בינוני. בדיוק הספיק כדי שנשוב עם הכלבות מטיול הערב שלהן.
 

נטאשKה

New member
הכיף בירקות יפים כאלה

שגם כשאין כח "לעשות איתם משהו" מספיק להגיש אותם כמות שהם/להכניס אותם לתנור ולשים טחינה ליד
 

ladybug6

New member
מפאת חוסר זמן, הסתפקנו כאן

במג'דרה עם עדשים שחורות והמון בצל, זוקיני ועגבניות שרי חצויות עם טימין טרי ומלח גס בתנור, פטריות פורטבלו צלויות במחבת פסים עם המרינדה הרגילה.
רציתי להספיק עוד הרבה ושישאר למשך השבוע אבל לא מספיקה. אצטרך למצוא זמן בהמשך השבוע. עדיין ממתינים לי במקרר זוקיני, סלקים, בטטות, תרד, בזיליקום טרי, כרוב אדום, וירקות טריים בשפע.
יש מצב שגם נשאר חציל אחד משבוע שעבר שאני צריכה לבדוק את מצבו..


אוףף, מחכה שייגמרו כבר הלימודים וההגשות ואוכל לחזור לנשום.
 

נטאשKה

New member
תמיד אני משתאה מחדש לרעיון

שכשאין זמן אפשר פשוט לזרוק פורטבלו על הרגיל ועדיין תהיה לי ארוחה שתגרום לי לרייר
 

kobit11

New member
המוסקה שלך היא פשוט מצויינת. לא פחות טובה

מהאורגינלית היוונית (שיש בה בשר, רוטב בשמל עם חמאה וחלב וגבינת פרמזן מגוררת מלמעלה) וואולי אפילו יותר וגם קלה ומהירה יותר להכנה (באורגינלית צריך לטגן כל פרוסת חציל ומכיוון שיש שמרי בירה אז לא צריך להכין רוטב בשמל בטבעונית, כי לשמרי בירה יש טעם בדיוק כמו של רוטב בשמל).
 
למעלה