בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש


אז לי בא על מוקפץ, לא בטוחה עדיין אם זה יהיה עם אטריות אורז או ספגטי רגיל, אבל מוקפץ יהיה פה הסופ"ש.
מעבר לזה עוד אין לי טוסטר אובן אז נצטרך לחשוב על רעיונות יצירתיים. אולי מקלוני גזר וסלק מאודים עם חומץ תפוחים וסילאן, בדר"כ אני עושה את זה בתנור אבל אני מניחה שגם בסיר זה יעבוד.

מה אצלכם?
 
אצלנו

לחם נ"ג על בסיס סורגום וטף בתנור, במקום ביצים הכנסתי בו קשיו ופיסטוקים שרויים במים וטחונים והגדלתי את כמות המים. תחזיקו לי אצבעות.
מרק קישואים- בצל, קישואים ושורש פטרוזיליה מבושלים במים מלח ופלפל חריף. בינתיים במחבת מקפצות קוביות קטנות של תפוחי אדמה, שורש סלרי וטופו מתובלות בכורכום, מלח, פלפל שחור גרוס , שום מגורר וזנגויל מגורר.
הירקות מהסיר נטחנו בבלנדר, המוקפצים הוכנסו למי הבישול, תיכף מאחדת הכל. מפזרת לתוך ה ר ב ה עלי קורנית לימונית טריה.

מה עוד? סלק לתנור לצליה ואחר כך לפרוסות עם רוטב לפי מה שיבוא באותו רגע.
יש לי המון המון גזר, שוב. סלט גזר חריף טרי , סלט גזר ותפוחי עץ עם פקאנים מלוחים וחמוציות והרבה פטרוזיליה.
טחינה ירוקה חריפה. השאר עוד נראה. יש לי נתח טופו נאה שאני חוככת מה לעשות בו ונתח דלעת מכובדה ומוצקה.

קינוח? אני עוד לא שם. אולי רפרפת תפוזים עם קרם קשיו מעל?
או פאי אגסים עם קרם פיסטוקים על התחתית?

עוד נראה!
 

july14

New member
הי. אשמח למתכון ללחם הנ״ג שלך- בתור צליאקית ו

וטבעונית.
 
פיספסתי את הודעתך


לפנייך מתכון משובח ש RSPA מצא עבורי פעם והסבתי אותו לישראלי ולטבעוני
After countless batches of teff bread that sagged, deflated, or didn't rise, I finally came up with the perfect recipe for a gluten-free whole grain sandwich bread. I learned quite a few things about bread making in the process of developing this recipe that I'd like to share with you. The success of a gluten-free bread depends on these essential baking elements:


• the correct ratio of salt, yeast, and sugar to flour
• the correct ratio of xanthan gum to liquid and flours
• accurate measurements, including temperature
and the most important thing, and the one it took me longest to discover, is:

• a hefty amount of acid in the mix.

I learned about the ratios of salt and sugar to yeast from reading the Joy of Cooking and other reference books. What I didn't learn until now is the role of acid in bread making. It turns out that yeast performs better in an acidic environment. All the commercially-available bread mixes that I've been trying out have had vinegar and ascorbic acid in them. Adding a lot more apple cider to my existing recipe made it a whole lot better. The acid not only gives the bread quite a bit more volume but it also acts as a dough conditioner to give the bread a sturdy yet flexible structure and a better crust.

You can use this as a template to create your own recipe. Just substitute your flours by weight and keep the ratios the same. I measure the weights in metric because it's a little more straight-forward. Weighing the flour is much more accurate, but if you must use dry measures then all the flours together should be about three cups.


The Best Teff Sandwich Bread


In a small bowl or large measuring cup mix:

43.3 צלזיוס1.5 cups water at 110 degrees F
1 Tbsp yeast

Set aside in a warm place while you mix the other ingredients. It should sit for 5-10 minutes until the yeast is dissolved and the water becomes opaque.

Mix in a large bowl:

200g Teff flour
100g Sorghum flour אפשר להפוך ולשים 200 סורגום ו-100 טף למי שהארומה קשה עליו. אנחנו למדנו לחבב את הטף.
75g Tapioca flour
75g Potato Starch
2 כפות סוכר אני משתמשת בסילן או בסירופ מייפל
1.5 tsp xanthan gum במקרה הטבעוני אפשר שתי כפיות במקום כפית וחצי
1.5 tsp salt

Whisk together:

3 eggs- או כל תחליף ביצים שאת נוהגת להשתמש החל מ-4 כפות ממרח קשיו, המשך במעט יותר קסנטן גם במתכון, משרה זרעי פשתן...אני הוספתי מעט דקסנטן גם מעבר לכתוב וקשיו מושרה במים טחון

Add the eggs and the water mixture to the dry ingredients with:

4 כפות oil or melted butter במקום חמאה שמן זית או כל שמן אחר
1 וחצי כפות apple cider vinegar אני משתמשת בחומץ בן יין או בלסמי, מה שפתוח לי באותה עת

Beat the dough until smooth and completely mixed. Oil or grease a sandwich bread pan. Pullman loaf panswith really high sides give you bigger slices. Cover the pan with a cloth and let rise in a warm place for 60 minutes. In the meantime, heat the oven to 375 ,190 צלזיוס. Once the bread has risen, bake in the oven for 50 minutes to an hour. The internal temperature should reach 200 degreesשל הלחם מבפנים למי שמקפיד למדוד.... Let cool on a drying rack for at least 15 minutes before slicing.
 

july14

New member
שאלה קטנה-בכמה מים רותחים לערבב את

השמרים? את משתמשת בשמרים טריים או יבשים? ומנצלש״ת לעוד שאלה- יש בארץ שמרי בירה ללא גלוטן?
 
אז ככה

שמרי בירה מראש ללא גלוטן! שמרי בירה אינם מכילים גלוטן כמו ששמרים ללחם אינם מכילים גלוטן זה רק מעיד על סוג השמר.

לא מערבבים במים רותחים שימי לב! מערבבים במים ב-43 מעלות צלזיוס!!! אני ממיסה את השמרים בכוס מים ומוסיפה לבצק עוד חצי כוס
אני משתמשת בשמרים יבשים מהאריזות בואקום
 

july14

New member
תודה. אז הכוונה למים פושרים?

לגבי שמרי הבירה- חברת תבואות ענו לי במייל ששמרי הבירה שלהם עלולים להכיל גלוטן. באיזה שמרי בירה את משתמשת? זה משמין?
 
בצק פריך על קמח

סורגום, מעט עמילן ת"א, שמן קוקוס לא מאד ארומטי , אבקת סוכר וקצת מים. אפוי. אחרי האפיה עליו
קרם מפיסטוקים וקשיו טחונים בבלנדר, מים ,אבקת סוכר זסט לימון, מיץ מחצי לימון וקצת קורנפלור. צונן במקרר עד שהבצק נאפה והאגסים תפסו טעם. בתוך הקרם הונחו צאי אגסים שבושלו במים סוכר מעט יין ותבלינים. אופים יחד כחצי שעה נוספת.
את הרוטב שלהם צימצתי לסירופ ששפכתי על האגסים מיד בצאת הפאי מהתנור.
 

ladybug6

New member
נשמע משובח ביותר

לא מצליחה לדמיין את הקרם כי אף פעם לא טעמתי משהו כזה, נשמע מסקרן מאוד..
 

elin86

New member
פה קורים בעיקר בישולים קטנים

היו לי מלא לימונים מהעץ של סבא שלי שהתחילו להראות לא משהו.. עשיתי מהם ריבת לימון וג'ינג'ר.. מקווה שיצא טעים
השריתי אתמול כוס קשיו ועכשיו טחנתי לממרח/גבינה..
יש לי קישואים שכבר קלפתי רגע לפני שיתחילו להתקמט.. יש כרוב גם לבן וגם סגול
אחשוב על משהו..
 

merav999

New member
גם כאן יש מוקפץ :)

ירקות מוקפצים ברוטב חמאת בוטנים, צ'ילי מתוק וסויה.

פלפלים ירוקים ממולאים באורז, בצל, עגבניות ושבבי סויה.

עלי גפן ממולאים כנ"ל.

מרק ירקות וגריסי פנינה.

עוגת שוקולד!
 

ladybug6

New member
יאממ, נשמע טוב

גם אני רוצה עוגה :(

מתנחמת במוקפץ שלי... שתובל בסויה, סילאן, שמן, צ'ילי מתוק, קצת שמן שומשום וג'ינג'ר, עם אטריות ספגטי והמון ירקות - רצועות של בצלים, גזרים, קישואים, פלפלים, פטריות, שום, בצל ירוק ונבטים לבנים, ושברי בוטנים קלויים גם מצאו דרכם פנימה.
 
למעלה