בישולים לסופ"ש

smaak

New member
אני עברתי אירוח ראשון ללא בשר

התארחתי אצל חברים שאנחנו תמיד אוכלים אצלם אוכל מעולה. הסברתי מראש שאני לא אוכלת בשר, אבל אביא איתי תחליף ולא צריך לדאוג לי.
בסוף לא הייתי צריכה להשתמש בו.
היה מרק בצל, לאוכלי בשר הוא הוכן עם ציר בשר ובשבילי ללא ציר.
אכלתי גם פשטידת פטריות ובצלים, ותפוחי אדמה בתנור.

היום הכנתי פסטה ברוטב עגבניות, ועכשיו יש על האש פלפלים ממולאים. טיגנתי את התערובת קצת לפני- בצל, שום פטריות שיטאקה, גזר מגורר ותבלינים.
הכנתי הרבה יותר מדי מילוי, אז הכנסתי אותו למקרר, אפשר לאכול אותו גם ככה למרות שהאורז חצי מבושל.
 

ladybug6

New member
מזל טוב


נשמע שהיה ערב מצוין.
האמת שאני אף פעם לא מודאגת שלא יהיה לי מה לאכול. איכשהו תמיד מסתדרים. והמארח, כמה שהוא יביע מחאות והתנגדויות, תמיד ירצה שהאורחים יהיו שבעים ומרוצים, ותמיד ידאג שלכולם יהיה מה לאכול.
 
מרק אפונה

הפעם דווקא יצא סבבה מבחינת הטעם אבל לפעם הבאה אני אדע שבאמת רצוי מאוד להשרות את האפונה לפני כן...
 

ניר4819

New member
אני אצל ההורים

אז זה אומר שבסופ"ש אני לא כל כך יכול לאכול צמחוני. בכל זאת, אכלתי רק מרק ופשטידה מהירקות שלו, ולא נגעתי בבשר עצמו. ידעתי מראש שיהיה קשה כשאני אצל ההורים, כי אנחנו רק שלושה (בן יחיד), אז אני לא יכול לבקש מאימא להכין אוכל במיוחד בשבילי. בינתיים מתכונן לבישולי שבוע הבא - מתכנן מרק שעועית. למישהו יש מתכון טעים?
 

ladybug6

New member
קודם כל מה שאכלת נשמע לי מצוין

אבל אני בטוחה שהיו, ואם לא אז אפשר לדאוג שלהבא יהיו גם אורז או מג'דרה, סלט ואולי קצת ירקות אפויים בפני עצמם. זו לא טירחה גדולה וכולם אוכלים מזה, גם אוכלי הבשר. מקסימום תביא מהבית בעצמך מנה או שתיים צמחוניות שגם אתה וגם כולם יוכלו להנות מהם.
אני חושבת שגם במצב של שלושה בנים, אמא שלך תשמח להכין גם מנה שאתה אוהב, מנסיון - זה כיף גדול מאוד להכין מה שהילדים אוהבים. גם אם כשכל אחד אוהב משהו אחר (וזה בדר"כ המצב ממילא).
עם הזמן כולם מסתגלים, גם האוכלים וגם המבשלים, זה רק עניין של זמן.


מרק שעועית עוד לא יצא לי להכין, אבל ראיתי בבלוג של וגאנסקי מרק שעועית שהיה נראה טעים.. שווה לבדוק.
 

ימימה

New member
הם לא שלושה בנים

הם שלושה - אבא אמא ובן. ככה לפחות אני הבנתי...
 

ladybug6

New member
אה נכון, סליחה.

אם ככה אני ממש לא רואה סיבה למה לא להתחשב בכולם, זה לא מסובך במשפחות קטנות :) בטח לא לבן יחיד.
 

smaak

New member
אפשר לבקש למשל

לאחי היתה חברה טבעונית, אז אמא שלי התאימה לה את מתכוני יום שישי, כמו שקשוקה בלי ביצים למשל, או מוקפץ בנפרד,
או גיבץ', שלא קשה במיוחד להכין.
 
מרק שעועית עשיר

שתי כוסות מהקטניות הבאות- שעועית לבנה קטנה, אזוקי, שעועית שחורה, שעועית מנומרת, שעועית אדומה- מה שאתה רוצה. כדאי לערבב יותר משני זנים.
חצי כוס מאש, שליש-חצי כוס עדשים שחורים.
את כל אלה להשרות 10-15 שעות במים. לסנן ולשטוף.
2 בצלים קצוצים גס, ראש שום מקוןלף ופרוס, ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות והגעולים שטופים ומקוצצים לטבעות דקות.
אפשר גם- 2 גזרים בפרוסות, שורש פטרוזיליה פרוס.

תבלינים- 2 כפות פפריקה אדומה, כפית שטוחה פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם האישי, כף זרעי כמון, כפית גדושה זרעי כוסברה, מלח שמי לימונים פרסיים שחרצת בסכין- לא חובה אבל מוסיף.
קופסא עגבניות מרוסקות.
מעט שמן זית. מים. מלח לפי הטעם. שתי כפות לא בהריון סוכר חום.

השמן לסיר גדול ועליו הבצל והשום, לערבב לתת לבצל להפוך שקוף, להוסיף קוביות ירקות , לערבב, לתת לזה כמה דקות, להוסיף קטניות מסוננות מהמים, תבלינים לערבב, להוסיף עגבניות ומים לכיסוי וחצי, כלומר גובה התכוןלה +חצי גגובה.

אני עושה את כל זה בסיר לחץ בשלב הזה אני סוגרת את הסיר ומבשלת הכל לפחות שעה.
זה יוצא מעדן שאין דברים כאלה.
כל אחד מהמרכיבים ניתן להסיר אם אין או לא אוהבים.
להגיש עם אורז נקי.
 

ניר4819

New member
תודה רבה על המתכון

אתחיל בהכנה שלו כבר הערב, עם ההשריה.

שאלה אחת - מה זה סיר לחץ ומה ההבדל בינו לבין סתם סיר רגיל? כי בבית לא נראה לי שיש לי סיר לחץ. אפשר להכין גם בסיר רגיל?
 
אפשר בהחלט אבל

זה לוקח הרבה יותר זמן, צריך לבדוק את התבשיל כל חצי שעה, לבחוש ולהוסיף מים לפי הצורך. סיר לחץ מבשל מהר וכמעט אינו מאבד נוזלים בזמן הבישול. בסיר רגיל תרתיח את התכולה, כסה והעבר לאש קטנה מכוסה.
 
למעלה