בישולים לסופ"ש

merav999

New member
כאן יש:

כרובית ברוטב חריימה (רעיון שגנבתי ממשתתף באתגר 22), יצא ממש מוצלח.
&nbsp
מרק גריסים וירקות.
&nbsp
תפוחי אדמה בתנור.
&nbsp
עוגת תפוחים מהבלוג של החיפושית .
 
אז כבר יש תכנונים וכבר יש בישולים

מוכנה בתנור- לזניה טבעונית (לראשונה הכנתי טבעונית! נראה איך תצא)
על הגז- לקראת סיום בישול מג'דרה אורז מלא+ מאש (או סתם אורז צהב עם שעועית מאש)
בהכנה- מרק שעועית טוסקאני
ובתכנון גם קארי ירקות
כרובית בתנור
&nbsp
מיום ד' כבר יש גם סלט סלק ופלפלים קלויים
&nbsp
השאלה הנשאלת היא מה הילדים יאכלו מכל זה....כנראה שנצטרך לחכות לערב
&nbsp
 

octopussyisback

New member
אז מה היה לנו

מרק עשיר - בעיקר ע"ש העדשים
תערובת ירקות אפויים
מג'דרה
קציצות ירקות
עוגת שוקולד RAW של חנה אורבך - http://ladyrawraw.com/
מדהים איך אבוקדו הופך לקרם שוקולד !

 

marx04

New member
חוויותיי משניצל טופו

שלום לכולם,

אתמול הייתי צריך להכין מנה עיקרית לארוחת צהריים מהירה, אז חתכתי את קוביית הטופו שנשארה לנו במקרר לפרוסות דקות, הכנתי צלחת עם קמח פשתן מלא, קערה עם פשתן טחון, שום קצוץ, זנגביל קצוץ, פלפל חריף קצוץ ורוטב סויה, וצלחת עם פירורי לחם.
הפרוסות קומחו, לאחר מכן עברו למטבל הסויה ולבסוף צופו בפירורי לחם.
טיגון במחבת עם שמן קנולה, ולצלחת.
התוצאה רחוקה ממושלמת:
1. אמנם הציפוי נותר צמוד לפרוסות הטופו כפי שרציתי, והיה אחיד למדי, פריך וקראנצ'י, אבל:
2. עבורי השניצל היה הרבה יותר מדי מלוח (בת זוגי דווקא אהבה את הטעם של השניצל, והמליחות לא הפריעה לה). להבא אצטרך לדלל את רוטב הסויה עם מים ומיץ לימון בצורה משמעותית. התיבול בשום, זנגביל ופלפל חריף היה לטעמי מצויין.
3. "הצלחתי" לטגן חלק מהשניצלים יותר מדי, כך שחלקם נשרפו קצת. להבא אצטרך להקפיד יותר בזמן הטיגון ולהוציא את השניצלים מהר יותר.
4. השניצלים "שותים" לא מעט שמן. זה צפוי, אבל זה הופך את התוצאה ללא אטרקטיבית מבחינה קלורית.
שורה תחתונה - הרעיון נחמד, התוצאה מוצלחת למדי מבחינה אסתטית, אבל נראה לי ששניצל טופו מתאים במיוחד למי שזקוק לעודף קלוריות.

שכחתי לצלם ולא נותרו עדויות - עמכם הסליחה.

בברכה,

אורי.
 

nowonder

New member
במסגרת מסעותי במטבח ההודי

הכנתי פאלק פאניר - תבשיל תרד עם גבינה הודית. הכנתי גם את התרד וגם את הגבינה לבד. אפשר להכין אותו עם טופו במקום גבינה.
הכנתי גם קופטה מלאי - הקופטה (שזה תבשיל כדורים) היה עשוי מבטטה ואפונה, והמלאי זה רוטב עגבניות הודי.
שעועית צהובה ברוטב עגבניות חריף.
&nbsp
לקינוח הכנתי פודינג מנדרינות (תודה מיקי!) שלא נקרש לי בזמן כדי להגיש.
אז הכנתי גם עוגת מנדרינות ושוקולד.
&nbsp
ההפתקאה ההודית הבאה שלי, זה להכין פאפדום (שזה סוג של קרקר הודי עם גרגרי כומין)
&nbsp
&nbsp
 
לא נקרש?

רעיונות לעתיד- להוסיף עוד כף גדושה אבקה שערבבת עם רבע כוס מים, או לחכות עוד תוך כדי בחישה שיסמיך וייקרש מהר יותר
אצלנו צורכים את זה גם חם, כמו סחלב...
יצא טעים?
 
השבוע היה צנוע יחסית


אורז עם פטריות
קישואים מוקפצים
סלט תפוחי אדמה - לראשונה הכנתי "מיונז" טבעוני לכן הרגשתי צורך להכין סלט מתאים
 
למעלה