בישולים לסופ"ש

RSPA

New member
ועוד משהו...הכנתי גם עוגת בננות לפי מתכון של "שינוי צורה".

מתכון סופר פשוט וקל להכנה.
יצא מעולה.
 
שמחה לשמוע


אני הכנתי עוגת שוקולד-תפוזים על בסיס אותו המתכון. יצא טעים, אם כי התנור שלנו גוסס, אז המרקם לא הסתדר.
 

RSPA

New member
שמח בשמחתך


אגב, שמעתי פעם...שהוספת מעט סודה לשתיה ומעט חומץ תפוחים פותרת בעיות מרקם בעוגות מהסוג הזה.
לא ברור לי איך. אבל, אולי שווה בדיקה.
 
ארוחת ערב מצומצמת ביותר,

קישוארמה (שזה קישואים מוקפצים במחבת עם שום ותבליני שווארמה, מוגשים עם טחינה) על פתיתים
ולקינוח תותים שמוכרים אצלנו בזל הזול במכולת
ושאר היום יוקדש לניסויי סופגניות: חברותיי הבשלניות הבטיחו לי שסופגניות מתנהגות ממשיפה בהקפאה, אז אני רוצה להכין נגדךה גדולה היום כדי שאוכל לארח בחנוכה בלי ריח של שמן
 
ודיווח: הפשרתי במקרר

כלומר העברתי מהמקפיא למקרר
כעבור כמה שעות הוצאתי, חיממתי 4 שניות במיקרו, יצא כמו חדש.

התלהבתי מאד. מתכוונת להכין עוד נגלה אחת לפחות!
 

ladybug6

New member
אין לי שום רעיון או השראה

יש לי מקלות סלרי יפהפיים
שני חצילים איטלקיים (הסגולים המפוספסים האלה)
קצת סלקים
תפוחי אדמה לרוב
גזרים לרוב
קצת כרובית
עגבניות
פלפלים אדומים/צהובים
חסה
קפואים למניהם
ויבשים מכל הסוגים - פסטות, אטריות, אורז, קטניות וכו'
ואורז עם עדשים כתומות שכבר הוכן שלשום
&nbsp
לוידעת מה בא לי
רק יודעת שלא בא לי קציצות/לביבות
 
חצילים זה

תמיד בתנור מחורץ ואחר כך או שלם עם טחינה גולמית או בבלנדר עם טחינה מיצלימון וירוקים נניח נענע ופטרוזיליה ומעט מעט סילן, שום מלח פלפל...
גם הפלפלים יכולים בתנור ואחר כך לתחמיץ עדין
סלק מגורר גס עם גזר מגורר עם מיץ תפוזים ולימון- יאמי של סלט מלא כל טוב
כרובית מאודה קצת ואחר כך לתנור עם מעטה פריך או פירה כרובית עם שום
חסה זה סלט מעולה את יכולה לשתול בו גפרורי גזר וגם סלק עם בא לך או פלפלים בשני צבעים ועגבניות בפרוסות
תפוחי אדמה ךתנור במניפות הכי שווה
 
הצעות

מהסלק- קרפציו סלק (חתוך דק דק- אפילו עם קולפן+ שמן זית+ חומץ בלסמי- מעט+ מעט מלח)
מהגזר, תפוחי אדמה, אורז ואם יש גם איזו שעועית- אורז פרסי
סלט ירקות
מהכרובית+ חציל- אנטיפסטי
אפשר גם מרק מינסטרונה
או לנסות פשטידת אורז וחומוס שגם אני מנסה היום :)
 

ladybug6

New member
כאן בסוף

לא מרגישה כ"כ טוב אז לאורז עם העדשים הכתומות הצטרפו תפו"א אפויים פריכים, סלט עגבניות עם בצל ירוק שמן זית ליים ומלח, סלט מקלוני גזר-סלק-תפוח עץ-בצל ירוק ופקאנים בויניגרט תפוזים וקצת נענע. היה אמור להיות גם פאי "בשר" (טחון מהצומח חזר למדפים..!) אבל נגמר לי הכח אז אולי מחר אכין עוד כמה דברים שישארו לתחילת השבוע.
הולכת להתעלף קצת על הספה, ביוש


 
עכשיו מכינה מרק כתום

בדגש על גזר (הרבה גזר וקצת בטטה ודלעת. מהניסיון שלי, הגזר מוסיף הכי הרבה טעם למרק מסוג זה) אה, וגם עדשים כתומות

נראה מה יהיה בהמשך.
 
למעלה