בישלים לסופ"ש

smaak

New member
קודם כל להשוויץ לכם

על ההופעה של מוריסי שהיינו בה אתמול. מאוד מאוד נהניתי, למרות שהמיקום של המושבים לא היה אידיאלי.
פשושיק גם מאוד נהנה, חוץ מסרטוני הזוועה שהוקרנו ברקע כשהוא שר את בשר זה רצח.

כרגע אין תכניות מיוחדות,
אבל קניתי חצילונים קטנים שאני תוהה מה להכין איתם, בטח למלא אותם ולאפות בתנור.
נראה לי שלא אאפה עוגה, כי עליתי קילו שמתעקש להישאר עלי, ולכן נסתפק בפירות הסופשבוע הזה.

אני כן יכולה לספר שהיום, ביום החופש שלנו, עבדתי במטבח שעות ארוכות כדי לארגן אותו מחדש. נוצר מצב שלא היה מקום לכלום, ובכל סנטימטר פנוי במטבח היה כלי כלשהוא.
נוצר מצב שאני לא יודעת אילו מוצרים יש לי בבית, והקניות לא ממש יעילות (נניח חשבתי שאין לי אורז, או קטניה מסויימת וקניתי אותם שלוש פעמים).
ולכן, בלי רחמים או סימפטיה, לקחתי את כל הכלים שאני לא משתמשת בהם כבר תקופה ארוכה, הכנסתי לארגזים והסעתי את הכל לחנות המיחזור.
זרקתי מוצרים שפג תוקפם,
ועכשיו יש קצת מקום לנשום.

קניתי ארגזי אכסון
 

Gidi Shemer

New member
הוא עוד עושה את הקטע בהדרן

שכל הקהל צועק ביחד: ״צדק, חמלה, טבעונות״?

 

smaak

New member
באמת חיכיתי שהם יתחילו לצעוק

ואפילו שאלתי את השומרים איפה טל גלבוע, אבל הם לא ידעו מי זו.
אלה שמכירים את הרוטינה של הסרטים האלה בהופעה שלו התלהבו כרגיל,
אלה שלא, כמו האיש שאיתי, החליפו צבע מוורוד ללבן.
הוא אמר לי- זה לא בסדר, באתי להנות, לא רציתי לראות את זה. והוא היה על סף דמעות, ממש ריחמתי עליו.
ואז יצאנו החוצה, והוא היה רעב. אמרתי לו שאין בסביבה מקום שמגיש מזון לא בשרי. הוא אמר שאם מישהו יגיש לו בשר עכשיו הוא ירביץ לו עם פטיש.
 
על ארגון המטבח

איזו הנאה, לסדר מחדש ולהיפטר מהמיותר
אני הייתי לגמרי מתחרפנת מסרטונים כאלה.....
 
יש לי מלא אורחים

ושום רעיון
יש לי במקרר חצילונים קטנים
הרבה קולרבי
תרד בר יפה
גזר/ עגבניות/ מלפפונים
כרובית
כרוב פחוס
פטריות שמפניון קטנות ויציבות
בצל ירוק הרבה
יש לי תפוחי אדמה אורגניים פציחיים ויפים
חוצמזה יש לי אורז אדום/ בר/ מלא עגול
קינואה אדומה ושחורה
מאש, אזוקי, חומוסים קטנים, שעועית לבנה קטנה
עדשים שחורות, חומות, כתומות קטנות כולן
טופו מזן יציב , לא קדיתא לצערי
שבבי סויה
פרות לרוב
אין לי שום רעיון שום כלום שום
 

Gidi Shemer

New member
כל החלק העליון

עד ל״חוץ מזה״ ולא כולל את החצילונים- מרק עשיר לקוסקוס (ואם החומוסים מלמטה מושרים, אז כמובן להוסיף).

ממרח ״חומוס״ על בסיס שעועית לבנה ומאש בטחינה, מוגש מעל חצילונים מוגרלים (אחרי שטופלו בשמן זית ושום) והכל מוגש על מצע של קינואה מבושלת פשוטה.

את השום מהשורה האחרונה כמובן לשלב עם ממרח השעועית ועם המרק שלמעלה.

את שבבי הסויה לערבב עם עשב ולתת לפרות (מהשורה הלפני אחרונה) לאכול. גם להן מגיע.
 
אצלנו אין קוסקוס

בטח לא כמנה עיקרית, צליאק וזה...

וגם לא בא לי עודפעם מרק השבוע יוצא לי מרק מהאוזניים כבר
החצילונים נראה לי ישמשו כבסיס לשבבי סויה עם עגבניות חתוכות קטן ושום
מי שאצלנו מקבל סויה אם בכלל אלה התרנגולות וזה רק במצב שיוצא יותר מדי...
יכוליות שאני אגריל את החצילים לפני כן אם כי אני לא בטוחה איך ההו כה קטנים הללו יגיבו, יכוליות שאני אוותר להם ואכין מהם מפרום...
אבל תודות שהתחלת להפעיל את הגלגלים הנמים במוחי
 
אז בהשראה של גידי

פילחתי בחצילים הקטנים צלבים, מילאתי בתערובת שום, שמן זית, חומץ בלסמי, מייפל, מלח ופלפל שחור
הוספתי עגבניות שנפרסו לא עד הסוף וגם שם בין ה"עלים" מילאתי מן התערובת. הנחתי על תבנית פיזרתי עלי אזוב טריים ואפיתי.
תראו איזה יופי יצא לי

 
כרגע בתנור

כרובית במעטה חלב סויה עם עמילן טפיוקה, רוטב סויה נ"ג ושבבי קוקוס מעל
מאפה פסטה אורז לזניה, מעל שבבי סויה עם המונמון גבעעולי סלרי קצוצים דק,בצל קצוץ דק,קארי מדרס, כורכום וזרעי כמון ומעל קישוא מגורר גס עם שבבי תפוחי אדמה וניתוזי סויה

על הגז תערובת שלושה צבעים של אורז עם הרבה קוביות גזר קטנות ובצל קצוץ דק.
סלטים הנה אני באה!

בתמונה הירקות לפני האפיה

 
חושבת על התרד בר הנהדר שיש לי


ותוהה כמה זה נורא להכין מראש?
יש לי בראש מתכון מזרח רחוק כזה עם ירוק מאודה עדיין ירוק, רוטב טחינה ומיסו
או עם קוביות טופו קטנטניות שקיפצו בשמן שומשום ורוו סויה ומעל הכל שומשום שחור וחמוציות כהות קצוצות עם בצל ירוק

השאלה מה יקרה לירוק הנהדר אחרי אידוי ומי קרח לשמור על הצבע, מה יקרה למרקם בעוד שעתיים? האם יגיר מים בשלולית כעורה סביבו?

למי יש נסיון בכגון אלה?
 
הנה התרד

שהוספתי לו גם מנגולד , אידתי במסננת אחרי ששטפתי היטב ולא ניגבתי לפני האידוי, אחר כך הכנסתי למי קרח- הצבע נשמר.
קוביות קטנות של טופו קיפצצו בווק עם תערובת תבלינים יפניים וחיזוק של שומשום שחור
מעל רוטב מחמאת בוטנים, חומץ אורז, רוטב סויה, מייפל במינונים קטנים
בצל ירוק קצוץ

 

ladybug6

New member
וואו! איזו מנה יפהפיה

הרוטב טעים?? נשמע לי מעניין ומוזר
 
יצא נפלא

חמאת בוטנים מעודנת בעזרת המרכיבים האחרים שבאו בכמויות מאד מדודות
הירוק ששמר את עצמו עד להגשה
 
מעולה עם כרישה, חומוס ומנגולד. מטגנים קצת, מוסיפים לימון

הכי פשוט והכי טעים.
 
למעלה