בישלים לסופ"ש

elin86

New member
אשמח לסיוע

מתכננת לארח מחר. חשבתי להכין חמין. אין לי סיר לתנור רציתי לבשל בסיר לחץ.. כמה זמן בישול צריך?
אפשר להוסיף ערמונים? זה יוסיף לטעם?
מארחת לרוב קרניבורים.. איזה סלטים כדאי לצרף? עוד מנות טעימות ופשוטות להכנה?
מבחינת קינוח אנחנו מסודרים

ערמונים זה מעולה

רק עדיף לקלף לפני, גם שקדים יוצאים משובח בחמין, שלמים.
הערמונים יוסיפו למרקם הכללי ולתחושת המוצקים והיש מה לאכול.

אם הקניות שלך מושרות, תלוי אלו קטניות הכנסת אבל את יכולה בסיר על הגז , אחרי רתיחה להקטין אש לכסות מלמעלה במגבת ולתת לזה 5-6 שעות. בסיר לחץ הייתי מבשלת שעתיים. רק תזכרי שהטעם החמיני הוא תוצר של זמן הבישול.
סלטים? סלק,
כרוב וגזר עם פטרוזיליה / שמיר קצוץ,
סלט שומר עם הרבה מיצלימון,
סלט אפונה עדינה ותירס עם נענע קצוצה חמוציות ובצל סגול קצוץ,
סלט חסה עם אבוקדו וזרעי רימון,
סלט עגבניות פלפל חריף כוסברה ובצל,

ladybug6

New member
אה זו את ששאלת!

ולא ידעתי לענות כי אף פעם לא ניסיתי..
אבל אשמח לעזור בגזרת הסלטים -
סלט ירוק על בסיס חסה מועשר בכל העלים הירוקים שאת מוצאת, ברוטב בסיסי של שמן זית, לימון ומלח.
סלט עגבניות שרי (או קוביות עגבניות רגילות) עם בצל סגול, בזיליקום טרי, מעט שום, שמן זית, קצת לימון, וצנוברים קלויים (או אגוז פחות יקר, גם אפשרי..)
סלט טבולה עם חמוציות מיובשות או גרגרי רימון
סלט גזר עם פקאן מסוכר ועירית (סלט מפורסם כזה, יש מלא מתכונים ברשת)
סלט של רצועות דקיקות של ירקות שורש כמו סלק, גזר, קולרבי, ותפוח. רוטב ויניגרט מתקתק כלשהו לטעמך, אפשר על בסיס מיץ תפוזים וחומץ תפוחים
&nbsp
מעבר לזה אני לא רואה סיבה להוסיף מנות חמות ליד חמין, יש בו הכל מהכל. בחמין בתנור אני אוהבת להוסיף ג'חנון מלמעלה מופרד בנייר אפייה. אצלך זה לא יעבוד בסיר לחץ אבל אולי תכיני עיסת קישקע ותכניסי אותה בנייר אפייה מחורר קלות או משהו כזה (מותר לשים נייר אפייה בסיר לחץ? מפחיד).

fergiG

New member
נכון... זו אני

לא חובה להשתמש באופציה של הלחץ.. פשוט זה סיר גדול וכבד שיש לי.. עדיף סיר רגיל?חשבצי על הקשקע.. על הכמות במתכון שלך שקית אחת של ערמונים תספיק או כדאי שתיים? להוסיף בטטות בנוסף לת"א זה יותר מדי? תודה רבה לשתיכן על הרעיונות לסלטים..עוד שאלה מפגרת.. יש לי בכיריים להבה ממש ממש קטנה. כזו שבקושי יש בה רתיחה לבשתמש בה או בלהבה בינונית על באש הכי קטנה?ולמיקי. לגבי הקטניות. השרתי חיטה. גריסי פנינה. עדשים ירוקות ושעועית לבנה ( נתקלתי בשעועית לבנה ארגנטינאית שנראית בידיוק כמו הלבנה. מישהו מכיר?כיף לחזור מזמן לא כתבתי כאן

ladybug6

New member
אני לא יודעת אם סיר לחץ מתאים לבלות לילה בתנור

אבל אפשר גם על הגז. תפזרי הרבה הרבה בצל בתחתית הסיר כדי שהוא יגן על התוכן מלהשרף, ואם זה מרגיש לך ישיר מדי את יכולה להכין הגבהה מטבעת של נייר כסף. אחרי רתיחה של חצי שעה-שעה אפשר להנמיך לאש הכי קטנה לכמה שעות. יש לך אולי פלטת שבת? אפשר לשים עליה ולכסות בשמיכה עד הבוקר, זה דומה לתנור בעצם.
בטטה פחות מתאימה לי בחמין כי היא נמעכת לגמרי ומתוקה נורא.
ערמונים זה ממש לפי כמה שבא לך, אין חוקים.

fergiG

New member
אז חזרתי לעדכן שיצא מעולה

היה ממש עשיר ומגוון...שמתי כמה שעות מהבוקר על אש קטנה בסער לחץ רק בלי השימוש באופציית הלחץהוספתי חבילת ערמונים וגם קשקע וכמה קנלוני.. הקשקע קצת התייבשה משום מה אבל בכל זאת היה טעיםבהחלט אחזור.על זה

חמין לארוחת הערב

מתבשל בסיר האיטי
נאכל אותו עם חלות, בתקווה שהן תואלנה לתפוח כבר... או עם לחם שהרגע יצא מהתנור
טחינה, מלפפון חמוץ וסלט סלק
. במסגרת הפינוקים אננס שמוכרים אצלנו במכולת ב10 ש״ח ותותים שמוכרים בקצת יותר אבל מאד ישמחו את כולם

ladybug6

New member
כאן הכל עוד נזיל, אבל הכיוון הוא

הערב מתארחים אצל אמא של הבנזוג אז אני לא מכינה שום דבר מיוחד, למחר תכננתי להכין דברים קלים יחסית שישארו איתנו לכמה ימים קדימה:
חצילים שלמים שאני אחצה, אחרוץ ואאפה בשמן זית ומלח גס
טחינה
סלט עגבניות עם כוסברה ובצל
פרחי כרובית קטנים צלויים ומוטבעים בטחינה עם מלא פטרוזיליה מהאדנית הירוקה שלי
סלקים שיבושלו וכנראה רק ייפרסו דק ויתובלו קלות
זוקיני שייפרסו וייצלו בתנור עם שמן זית ומלח גס ואח"כ יתובלו בלימון, שום, מעט חרדל וקצת נענע
אולי ממרח עדשים
ויש גם חומוס קנוי עם גרגרים
כל זה יהפוך כנראה לארוחת סביח/מזטים לשבת בצהריים.
&nbsp
ובלי קשר מתכננת להכין נגלה טריה של גבינת סויה ביתית רכה, מיונז, ויש גם תכנון להכין גבינ"צ מקשיו אבל זה כנראה יהיה בהמשך השבוע.

ladybug6

New member
וכך יצא בסוף

לא הכל הספקתי להכין, אבל יצא כל כך טעים ומספק שלא היה חסר לאף אחד שומדבר.
היה גם סלט סלק, זיתים ופרוסות לחם קלויות פריכות

לאור העובדה שהקטן שלי חולה- אין לי כח להשקיע...

יהיה היום רק פסטה כלשהי עם רוטב כלשהו
מרק- כנראה ירקות- זה מה הולך עם הילדים
ספרינג רולס
&nbsp
ומחפשת רעיון למשהו פשוט פשוט עם קטניות.....

ladybug6

New member
ממרח עדשים כתומות עם טחינה?

או סלט עדשים שחורות עם איזה ירק שאוהבים.
או סתם שעועית ברוטב אדום, או גרגרי חומוס במרק ירקות
או מג'דרה

מרק מתערובת קטניות

ששרו במים.
אם יש לך סיר לחץ אז בכלל קלי קלות אבל גם בסיר רגיל.
בתחתית הסיר בצל, אפשר גם גזר בקוביות,שורש סלרי ופטרוזיליה, גבעולי סלרי פרוסים דק, קוביות שורשים כמו לפת או קולרבי
מעל קטניות כל מני יחד שתי כוסות
מאש, עדשים שחורות/ חומות, שעועית לבנה קטנה, חומוסים קטנים, שעועית שחורה קטנה....מה שיש.
לכסות במים כפול שניים. זרעי כמון אבל אם אין גם אבקה תועיל, חצי ראש שום מקולף פרוס, מלח, אפשר פלפלת חריפה טריה או פלפל שחור או פפריקה חריפה.
כפותיים פפריקה מתוקה, כורכום, חוואיג' למרק. הכל או חלקם. אם יש צרור פטרוזיליה / כוסברה/ שניהם לקצץ פנימה.

אם בסיר לחץ לסגור להרתיח, להנמיך להבה ולתת לזה שעה וחצי.
אם סיר רגיל לא להמליח! להרתיח, לתת לזה להתבשל מכוסה עד שהשעועית רכה, אז להוסיף מלח . לוקח כמה שעות אבל שווה כל רגע.

ניתן עקרונית להוסיף עגבניה /ות קצוצות לסיר.

למעלה