מה שיחקתם השבוע?

Persona 5 וקרב בוץ 5.

Persona 5: אני עדיין במבוך הראשון בנקודת השמירה השניה, יש עוד דרך ארוכה לפני, בגלל החג הארור לא שיחקתי בכמות שרציתי.

אני מאוהב במשחק הזה,ההרגשה היא כמו של SMT ראשי (ספיר תקני, את תודי לי)
מבחינת קושי המשחק לא מאכזב בכלל, כבר הגעתי במבוך הזה, ללא מעט מקומות, שהאויבים היו יותר חזקים ממני (יש להם הילה אדומה אז קל לדעת מראש)

השדים חכמים ויודעים להשתמש בקסמים ששואבים לך HP ולנצל חולשות.
ככה שאתה חייב לזהות, מי השדים הבעייתים,להרדים אותם מראש, או לנטרל אותם בצורה אלגנטית אחרת.

ועוד לא התחלתי למזג ברצינות, שזו הסיבה הראשית שהתאהבתי בסדרה הזו.
מאז שאורלי ואחרים אמרו לי שזה בעצם המוטיב המרכזי של הסדרה, באותו רגע

ידעתי שמצאתי את הדבר הכי קרוב לvagrant story ולמערכת בניית הנשקים המורכבת שלו, אז לא יכול לחכות עד שיהיו לי המון אפשרויות מיזוג, בSJ חופש היצירה היה מטורף ומלהיב, וזה בדיוק ככה גם כאן.

הקטע הזה שאתה צריך למצוא את האוצר של המורה הנוכל לפני הדד לין, באמת מלחיץ, גם במשחקים הקודמים שניסיתי זה הלחיץ אותי ברמות.

אני מנסה לטפח קצת את הקשר שלי מחוץ למבוך כדי שיהיו יותר חזקים, אבל הזמן נמצא לך מעל הראש כמו איזה ענן שחור
.וזה מעצבן כי לעשות פעילויות עם החברים חושף עליהם הרבה רקע מעניין שאני לא רוצה לפספס.

נשארו לי 12 ימים, בחדרי השמירה והתייעצות אן אומרת לחברי הקבוצה שזה הרבה זמן,ונספיק, אני מקווה שבאמת אספיק כי אני איטי ברמות.

כמובן שהקושי העיקרי היא לשמור על MP, אני צריך להצטייד בהרבה משחזרי MP מהקליניקה, זה אוזל מהר.

בנתיים הצלחתי להשיג את רוב השדים, כולל איזה שד כחול הזוי שחי בתוך איזה כד עם מגן דוד.

יש לי בדיוק את כל מה שרציתי. ג'וקר יודע להרדים בגלל שדה שהצטרפה ואן בדיוק למדה להרדים גם.

והפאקינג תיש הזה עם כל ההעקשנות שלו וכמה שהיה כאב ראש לגייס אותו התגלה כשימושי למדי.

ברגע שהבטחתי לתת לו ארוחה טובה אם יבוא איתי הוא התרצה :)
תיש אחרי הכל, רק אוכל מעניין אותם.

קרב בוץ 5: עוד סיבה שלא שיחקתי בP5 כמו שרציתי זה המשחק הזה ששולט לי על החיים מאז פברואר 2016.
אני פאקינג אוהב SF5, לא יכול יום בלי לשחק.

PlayGirl3

New member
טיפ לגבי הMP

זאת באמת הבעיה הכי קשה בהתחלה.
בתור מישהי עם ניסיון בסדרה ישר חיפשתי בעיר מכונות שתיה. מצאתי אחת בחצר של בית ספר וגם ממול לבית קפה שאתה גר בו. יש שם שני משקאות זולים שמעלים MP. תקנה כמה שאתה יכול, ממלאים את המכונה פעם בשבוע.

תודה על הטיפ

ראיתי במכוונת האלו בנתיים משקאות שמעלים HP, כנראה זה מעלה גם MP למרות שהם לא כותבים? או שכמו שאת אומרת זה פעם בשבוע ועוד לא הגעתי ליום הזה או משהו :)

בעיקרון,לא זכור לי שהיה מאתגר ככה לשמור על MP במעט ששיחקתי בפרסונה 3 ובSJ זה לא היה כזה מאתגר, כי היה אפשר לברוח מהקרבות, אמנם זה לא היה קל בכלל והיה יותר סיכוי שישחטו אותך, מאשר שתברח,

אבל היה סיכוי לשמור את הMP לבוסים.

גם אם הייתי פוגש שדים שכבר יש לי בSJ הם היו ממש אחלה כלפי ומעלים לי את הכל בחזרה :)

כאן, ממה שראיתי אי אפשר לברוח מהקרבות זו הבאסה העיקרית.
(לא זוכר איך זה היה בפרסונה 3 )

טוב שאמרת לי גם, כי בקילינקיה אין לה משחזרי MP בסוף :(

בתכלס, עד שאני אמצא משקה מעלה MP במכונת שתיה, אפשר פשוט להסתמך יותר על שיקוים מעלי HP במקום על השדים.

עוד דבר דפוק שעשיתי. עשיתי את המבוך כמה פעמים במקום להשתמש בקיצורי הדרך במפה (שכחתי מזה) ככה שסתם בזבזתי יום שיכולתי לחקור בו הרבה יותר.

סה'כ קצת מעצבן הקטע הזה עם הדד ליינים, אבל כמו בנסיך הפרסי זה לפחות
גורם לזה שבאמת נרגיש את אותו לחץ ודחיפות שהדמויות מרגישות.

PlayGirl3

New member
תבדוק שוב

במכונה בבית ספר אני זוכרת שהמשקה הראשון מעלה HP והשניים אחריו SP.
כשאתה בבית ספר תלחץ R1 ותבחר courtyard והמכונה תהיה ממש לידך.
אני גם די בטוחה שאפשר לברוח מקרבות. אבדוק אחר כך.

וואלה את צודקת.

הסתכלתי עכשיו באינטרנט לוחצים על L2 ואפשר לברוח.לא הבנתי איפה זה.
עכשיו הכל ילך חלק :) ואני אבדוק את המכונות שוב.

לפחות אני לא היחיד שיצא אידיוט
. ראיתי מלא ששואלים את זה :)
נ.ב: מסתבר שאם השדים עשו עליך אמבוש רק אז את לא יכולה לברוח, סבבה.

PlayGirl3

New member
פרסונה 5 ברעל

לא יכולה להפסיק לשחק... אני כבר אחרי הארמון השני שהיה מעולה ומעניין כמו הראשון.
הורדתי את הרמת קושי לנורמל. המשחק מאוד קשה על Hard ולדעתי לא מתאים לפעם ראשונה במשחק. יש שד מסויים שהופיע כל הזמן ברמה 20 כשאני והחברים סביב ה13 ולא משנה מה עשיתי הוא פשוט הורג אותי במכה אחת כל פעם ואחרי 5 פעמים ברציפות זה כבר לא כיף. אולי ב NG+ כשיהיו לי קשרים טובים עם החברים ויפתחו להם יותר סקילים זה יהיה אפשרי.
ממש מחכה לראות מה יהיו הסיפורים של הארמונות הבאים. מי שמכיר את הסדרה יודע שצפויים לנו טוויסטים מפתיעים בטירוף.
מחוץ לארמונות אני מטפחת בעיקר את הקשרים עם ריוג'י ואן. קצת עם המארח שלי ועם הרופאה הפריקית שמתגלה שיש לה סיפור ממש מעניין. יש עוד כמה הזויים בטירוף אבל אני לא אחשוף ספויילרים.

זה באמת יכול לשגע למות 5 פעמים ברצף.

בSJ זה היה קורה לי בדרך קבע אחרי חקירה. אתה גם מרגיש שזה לא פייר, כי זה לא שאתה יכול לתת את ה100% שלך בקרב אתה חייב לשמור את הדמות הראשית בחיים כדי להימנע מgame over זה מגביל לא מעט מחופש הפעולה.

קיוויתי שאחרי שהם הורידו את המגבלה הטיפשית הזו בSMT4 אז שגם כאן הם יורידו את זה.

זה מתאים למשחקי טקטיקה ששם אם הרגו לנו את הדמות הראשית זו באמת אשמתנו בגלל הצבה במקום לא נכון

מקווה שאת מרוצה גם מרמת הקושי הנוכחית, אני ממש מרוצה :)
מחכה כבר להגיע לארמון השני שנוכל לדבר עליו לפרטי פרטים :)

(החג הארור הזה, הזוי שבימים רגילים אני מצליח לשחק הרבה יותר )

sky121

New member
פרסונה 5

זהו משחק מצויין! מועמד מרכזי שלי למשחק השנה.
כרגע עומד להתחיל את הארמון השלישי, ומחכה בקוצר רוח לראות מה יבוא בהמשך.

משחק בנוי מסיפור ראשי שמקיף את כל המשחק, בעוד סיפורים הקטנים, שמוסיפים פרטים לסיפור הראשי. הדמויות שראיתי עד עכשיו מאוד מהנות ומעניינות, כמובן מצפה לפגוש דמויות נוספות.

כל ארמון (=מבוך) בנוי בצורה שונה: עם אלמנטים, אסתטיקה ואווירה שבלעדי לכל ארמון וארמון. אין הרגשה של 'העתק הדבק'.

זה משחק עשיר מאוד בתוכן, יש מה לעשות בכל רגע נתון. אתה צריך להחליט איך להתאים את הזמן המועט שיש לך, מול הצרכים והרצונות.

אגב, איך המשחק של SMT ופייר אמבלם? כי הם כנראה יעשו פרסונה 6

ככה אומרים לפחות.רואים מהגרפיקה והסרטונים שאין בכלל מה להשוות לפרסונה 5 ברמת ההשקעה, אבל הסיפור היה טוב והקרבות גם?

שמח שאתה נהנה מהמשחק אחי חיכית הרבה זמן :)

sky121

New member
המשחק הזה ל-Wii U?

אתה מתכוון ל-Tokyo Mirage Sessions. זהו משחק טוב, הבעיה שהוא משחק מאוד נישתי, שיצא על קונסולה שלא פופולרית.
בגדול זה JRPG מבוסס תורות קאלסי מכל מובן של המילה, זה לא יגרום לך לקנות עבורו את הקונסולה.

מערכת הקרב היא סולידית ופשוטה להבנה. יש לך פרסונה (מה שמכונה מיראז'), אתה צריך לנצל את החולשות של האויבים בשביל לבצע קומבואים בין חברי הקבוצה (מה שמכונה Sessions).
כמו בפרסונה יש מבוכים ששונים אחד מהשני, שקוראים להם Idolaspheres.

הסיפור הוא מאוד יפני וצר. הוא מדבר על אלמנט תרבותי מאוד ספציפי שמתרחש בעיקר ברובע Shibuya (המקום עם מעברי החצייה העמוסים בעולם). האלמנט התרבותי הוא תרבות הפופ איידול היפני, בה צעירים יפנים שואפים להתחיל להתברג בתחומי הבידור, שהם: אופנה, דוגמנות, מוזיקה, קולנוע וטלביזיה.
בתוך כל זה יש ישות מסתורית על-טבעית שגורמת לכאוס בעיר.

בצער רב יש פרסום שלילי רב על המשחק. זהו המשחק המצונזר ביותר לשנת 2016. ותאמינו שזאת לא נינטנדו שדרשה לצנזר, הדבר בה מתוך צוות הפיתוח של המשחק באטלוס. הם פחדו שאלמנטים מסויימים שמקובלים ביפן, אך יכולים לגרום לחוסר נחת במערב. לכן צינזרו בצורה אגרסיבית.
הצנזורה לא השפיעה על העלילה הראשית, או על מכניקת הקרב. אך הייתה השפעה על סיפורים משניים.

שהמשחק הושק במערב, הראו את כמות הצנזורה שביצעו. זה הכעיס הרבה אנשים שרצו לקנות את המשחק, אך אינם יכולים לשחק כמו עמיתיהם ביפן, והחליטו פשוט לא לקנות את אותו.

אני חושב שזאת הסיבה, שבפרסונה 5 שום דבר לא צונזר.

amithas190

New member
מתחילים להיגמר לי המשחקים לשחק

התחלתי את cod infinate warfare והאמת שהופתעתי לטובה.
סה"כ משחק נחמד , נשקים כיפיים עלילה סבבה ודמויות טובות. יש שם רובוט שיוצא איתך למשימות ומספר בדיחות 0 משהו בסגנון של הרובוט צ'אפי אם מישהו ראה את הסרט.
&nbsp
אחרי זה אני מזמין את titanfall2 וכנראה את nier ואז באמת סיימתי את המשחקים שתכננתי לשחק.

אתה תמיד אומר את זה, אל תדאג

בסוף החודש יהיה לך דמו של Prey לנסות, הוא נראה איכותי ברמות.
ומה עם דארק סולס 3 כבר הגעת אליו? אתה אוהב את המשחקים האלה.

יש לי פה את יאקוזה 0 אם אתה רוצה להחליף אותו על משהו מגניב.

(בא לי Xcom 2 אבל בטח כבר מכרת)

בנוגע לCOD איך הקמפייין של בלאק 3?

לא שאני אי פעם אקנה COD אבל יש את זה במשפחה לפס4 ככה שאני כמובן יכול לשחק בו ללא עלות,אז סתם לידע כללי :)

הסינגל של טיטאנפול 2 נחשב לאחד ההכי איכותים בז'אנר ככה שאני לא רואה מצב שלא תהנה ממנו.

amithas190

New member
הדמו נשמע מאוד מעניין

בלאק 3 זה זבל טהור שלא הצלחתי לסיים מהשעמום ( הקול אוף דיוטי היחיד שלא סיימתי). אינפינייט הוא אחלה למרות שנמאס לכולם ממלחמות בעתיד.
בעיקרון מכרתי את כל המשחקים ,יאקוזה נראה לי ירוד גרפית יותר מידי ואין מצב שאני אסתדר עם זה עכשיו אחרי הוריזון.
Xcom משחק אדיר ,ויש לו מחיר רצפה כי זה משחק מאוד נישתי. לדעתי באילת אתה מוצא חדש ב70 שקל.
&nbsp
את דארק סולס קניתי ומכרתי בלי להתקין ובלי לפתוח. אין לי כח עכשיו למשחק אפור וקודר.
&nbsp

חחח באילת רוצים עליו דווקא 110 שקל.

מי ישלם את זה חח, אני בטוח שראיתי אותו באיזה 40 שקל בחנות הישראלית פעם באיזה סל, ואם ממש ידגדג לי באצבעות אז נשאל את אמזון מה הבעיה שלהם למכור לי קודים של PSN בויזה נטענת. (אני לא נותן לאף אחד את האשראי שלי שיקפצו לי)

sapir aloud555

New member
זלדה זלדה זלדה

כבר כמה עשרות שעות בתוך המשחק ועדיין לא התחלתי את הסיפור. אפילו לא הגעתי למבוך הראשון.
בקצב הזה אסיים אותו רק בשנה הבאה

מבינה את כל הביקורות החיוביות שהמשחק קיבל, למרות שהוא לא מושלם (אבל מצד שני כל טענה שיש לי נגד המשחק כרגע מרגיש לי כמו nitpicking, במיוחד שמשווים לזוועות של TP וSS)

אני נהנית והעולם ענק שכיף לעשות שטויות (כמו לגרום ללינק למות כי החלטתי לעלות על הר ולגלוש למטה על המגן, ולפוצץ את כל המגנים שלי על הדרך) ולמצוא דברים חדשים

זה גם כנראה המשחק היחיד שיגרום לי לרצות לראות סצנות-מעבר ולהגיד "שיט, חיפשתי את ההר המחורבן הזה חצי שעה וכל מה שקיבלתי זה עשרים שניות של cutscenes!"

לדעתי זה משחק השקה נהדר כי מי שרוצה להנות ממנו ישקיע בו הרבה שעות כמו שמגיע לו. כשיהיו לסוויץ' עוד משחקים (אם בכלל) תוהה אם לרוב האנשים יהיה זמן לשבת עליו כשיש "עוד דברים לשחק".

חג שמח!

דרגון קווסט 11>זלדה/בעצם יותר מכל דבר.

אינשללה תשחקי ב11 הפעם.יותר מהחצי שעה ששמת על 5 ו9.
הזלדה הזה נראה באמת טוב ברמות אחרות. אני יודע שלפי דעתך אני צריך פשוט לפרוש מסדרת זלדה ולא להתקרב יותר, אבל תזכרי שכשחשבת שהוא יהיה משחק זבל, מי אמר לך מההתחלה שיהיה מדובר במאסטרפיס
.

אז לא הגעת לשום בוס שום מבוך כלום? פאק.

מה עוד עשית חוץ מלגלוש על הרים?

חשבתי אין לך קורדינציה לדברים כאלה.

הדבר שאני הכי רוצה לעשות זה פשוט לעוף עם המצנח הזה ולראות לאן הרוח תקח אותי :)

אי אפשר להעלות סרטונים עם הסוויץ הזה? הייתי רוצה לראות גיימפלי שלך מזלדה.תמצאי איזו דרך.

sapir aloud555

New member
Ehh?

מתי חשבתי שהמשחק יהיה זבל? פשוט לא התרשמתי מהטריילרים וחששתי ממה שייצא ממנו (בצדק אחרי כל החרא שהסדרה הזו קיבלה. אי אפשר לסמוך על אנומה ב100%, כבר שנים הוא לא יודע מה הוא עושה).

מה עשיתי? מקדשים, קווסטים וEXPLO-FUCKING-RATION! שטויות בעיקר. הקטע הכי מצחיק שלא משנה כמה טיילתי עדיין לא חשפתי רבע מהמפה.

ודיי עם הדרגון קווסט דיי
אחזור ל5 מתישהו (... אולי בעולם הבא
)

האמת כואבת לך מה לעשות.

איך אפשר לפרוש ממשחק עם הסיפור הכי טוב אי פעם (בערך?)
ואת כן חשבת שהמשחק יהיה זבל אני גם יכול למצוא הודעות שיוכיחו את זה.

פששש נשמע עולם ענקי. ומה עם כפרים יש הרבה כפרים או שבסוף זה באמת הכול מגדלי שמירה וכמה גובלינים שעושים לג בעומר?

האמת שממה שהבנתי אנומה סתם גנב קרדיט על המשחק הזה.
ומי שעשה אותו זה דווקא הבחור ההוא שהגיע מקפקום, דווקא אותו אחד שעשה את SS מיניש קאפ, וגם את המשחקי עונות האלה אם אני לא טועה.

דווקא אחלה גבר.

למעלה