חומר למחשבה עבור מנהלי נתב"ג:

נועם ס

New member
חומר למחשבה עבור מנהלי נתב"ג:

הפסיקו להם את ההמראות מזרחה. זאת לאחר שהטייסים התלוננו על טקסי ארוך לנקודת 21-26, הלוקח 15 דקות. היום הם שבו לנק' ההמראה המקורית(נקודת 21-26,). שרטטי קו צהוב לקיצור הטקסי והתלונות ל1/2 זמן. אגב נדמה לי שאין פרופורציות נכונות בין קנה מידה של טרמינל 3 והמסלולים.

jasmine38

New member
התכוות שהפסיקו ההמראות מערבה?

מזרחה ממריאים מנקודה -( 12-08,) אם התלוננו על טקסי ארוך ל-(נקודת 21-26,) לאחר ???? לא בדיוק הבנתי

kennedy

New member
בואו נעשה סדר בדברים

בשלושת החודשים הראשונים להפעלת טרמינאל 3 מתוך רצון של כל חברות התעופה ורצון של כל הצדדים לחסוך עלויות,השדה עבד בפורמולה של המראות מ 12 ונחיתות על 12 ברוב שעות היום פרט למז"א מגבלתי.הכל היה טוב ויפה עד שהגיע איום בבג"ץ מכיוון תושבי שוהם,שהמראות הבוקר העירו אותם משנתם ותושבי אור יהודה גם.בהוראת מנכ"ל רשות שדות התעופה,חזרו לפורמולת המראות על 26 ונחיתות על 12.לא הגיוני,לא חסכוני,לא יעיל אבל רשות שדות התעופה מנסה למזער נזקי איכות סביבה,ולשמור על יחסים תקינים עם תושבי אזור שדה התעופה לוד.

grants

New member
looks like a sharp left turn

looks like a sharp left turn at the end of the taxi to 26.

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifקנדי,נתת את ההוכחה להשערתי

לגבי הטקסי הארוך. זו הסיבה שאני מציע מסלול הסעה שיקצר את זמן ההסעה ל 1/2 . גם אני הבחנתי כי התאור שלי למעלה מסורבל, אם כי בצרוף דברך נראה דיוקו. אם רש"ת יבנו מסלול בתואי הצהוב ששמתי זמן הטקסי יתקצר וכאן יבוא החסכון.(ועצבי הטייסים ירגעו).

skylane

New member
מאיפה המידע " המעניין הזה"

המראות על מסלול 12 אפילו לא מתקרבות לשהם, אני גר בשהם ואכן בתקופה האחרונה יש המראות על 12 ...אבל ריצת ההמראה של המטוס עד מעבר 50 רגל נגמרת בערך בשליש מסלול האחרון ומעל איירפורט סיטי המטוסים מבצעים הטייה ימינה(דרומה) תוך כדי טיפוס.....איפה הם ואיפה שהם.

kennedy

New member
מר סקייליין,שאל את מר שחר בן עמי

ראש המועצה הנבחר של ישובך,מה הוא כתב למנכ"ל רשות שדות תעופה. הוא ישמח לספר לך,שהוא הצליח לשכנע את מנהלי רשות שדות תעופה להחזיר את ההמראות אל מל עירו של מוטי ששון(חולון).כי הם כבר רגילים לרעש... ותושבי קהילתו הנמנמנים בשוהם לא מוכנים אפילו להתרגל אליו.

kennedy

New member
סליחה,סליחה על המכתב לרש"ת

חתום גיל לבנה,הוא ראש מועצת שוהם הנבחר.

skylane

New member
עזוב אותי מפוליטיקה..תאכלס

זה פורום העוסק בתעופה לא בראשי מועצות שכותבים מכתבים אפילו 747-400 בהמראה על 12 בקושי מגרד את כפר טרומן בפנייה דרומה.

jasmine38

New member
בררתי, ולהלן דיווח על רעש המראות

מטוסים הממריאים מאוחר בלילה או לפנות בוקר, נשמעים היטב בשכונות המערביות ובעיקר הצפוניות בשוהם, מספר שניות לאחר האצת המנועים לריצת ההמראה. (יותר מ-3 ק"מ אוורי, לפי מהירות הקול)
מטוסים הממריאים מ-12 (למעט מטוסי ח"א - הרקולסים) שוברים ימינה-ימינה לכיוון מערב כ-2 ק"מ אווירי לפני בואך שהם, ובגובה של 1000 רגל לערך

נועם04

New member
נועם אם 747 יצטרך לפנות ברדיוס

פנייה כזה גדול כפי שהיצעת אז יתחילו להחליף הרבה גלגלים באלעל

רן 56

New member
למה רדיוס פניה גדול ?

כש 744 יורד מה Y ימינה ל K, הרדיוס הפניה שם הרבה יותר הדוקה מאשר בטקסי המוצע ובפניה הדוקה העומס על הצמיגים הרבה יותר גדול.

זמן הסעה ממוצע מהחניה אל תחילת

מסלול ההמראה,מוגדר בד"כ כ 15 דקות מתחילת פושבק של המטוס מהחניה.בכל שדות התעופה הגדולים בעולם זה מוגדר כזמן הסעה.אף אחד לא ישקיע במסלול הסעה שיקצר את זמן ההסעה ב 5 דקות, לא שווה.

jasmine38

New member
אם אם אם

יפעילו את מסלול 03-21 באופן יותר אינטנסיבי (המראות/נחיתות), יהיה אולי כדאי להשקיע המסלול הסעה כזה, בכדי שלא לחסום אותו

jasmine38

New member
רדיוס / פניה חדה וכו' כו'

יש כ"כ הרבה שדות בהם יש סיבוב של 180 מעלות בכדי להתיישר ממסלול הסעה שמקביל למסלול ההמראה למסלול ההמראה עצמו. כנ"ל לגבי הסעה מטרמינל 3 לכיוון המראה על -12. אז סיבוב מהמסלול הצהוב (המוצע) להמראה על 26, הוא יהיה כ-130-150 בלבד. אז על מה הרעש??????????????????

נועם04

New member
יש הבדל בשדה בו יש מסלול הסעה

מקביל המטוס מבצע 90 מעלות מסיע ישר ורק אז עוד פעם 90 מעלות לגבי פינוי ב Y ל K לאחר נחיתה על 12 מדובר אז במטוס הרבה יותר קל מאשר ממטוס שיוצא מב"ג

רן 56

New member
אפשר לסדר שהפניה תהיה יותר קלה

אם תעשה שהטקסי הזה למשל מתחבר ל M1 או ל M2, לא יהיה לאף אחד בעיה לעלות עליו ותמיד אפשר לעשות חיבור בזוית ל 03\21 ול K\M. מבחינת חסכון בזמן הסעה, זה יוריד לדעתי קרוב ל 10 דקות, לפחות. היום לוקח ל 744 שלשלופטי משהו כמו 10 דקות להסיע מה B לתחילת 30 (מה שלקח לו לפחות ביום שישי האחרון) ואם הוא היה מסיע ל 26 אז לפחות עוד 10דקות, כך שמסלול הסעה כזה יכול לחסוך.

ERJ PILOT

New member
אתה מוכן להסביר, פעם ראשונה שאני

שומע את זה. ושאלה נוספת ברשותך, מה תפקידך בכוח? איפה קיבלת את ההסמכות שלך, רק אם אתה מעוניין לשתף אותנו.

למעלה