שאלות לפסיכולוג שלמה בלפר

ginats

New member
אני יודעת שביקשתם שאלות כלליות ...

אבל מה אני אומרת לילדה בת 8 שאחרי שהבינה שאין סיכוי שנעבור לגור במדינה אחרת, וגם שאין מדינה שבה הבטחון הוא ב- 100%, טענה שעדיף שלא תצא מהבית. כמו כן, היא שאלה למה "הם" רוצים להרוג אותה (כישראלית).

בטחון לילדים

שלום לך. הבת שלך נבונה מאוד... לא ניתן להתייחס בהרחבה הראויה במסגרת זו ואני ממליץ בהחלט לפנות לפסיכולוגית אילנה הפועלת בבית הספר מטעם השירות הפסיכולוגי של המועצה האיזורית. מס' הטלפון שלה הוא 052-5666228. באופן כללי ביותר אציין כמה נקודות: 1. כדאי לשים לב ולהפריד בין החרדה שלנו לחרדה של הילד שלנו. לעיתים אנו מוצאים בדבריו הד לחרדותינו אנו וגם מחפשים את הפתרון דרך העזרה לו. קשה יותר להרגיע כאשר אנו עצמנו איננו רגועים וזהו אכן המצב כאשר יש סיבה לחרדה. 2. כאשר יש מעורבות רגשית בשאלות ובתשובות כדאי מאוד לנסות לשמור על שיקול דעת. כאשר אין בטחון בתשובה ניתן לענות "השאלה טובה, אני אחשוב עליה ואנסה לענות לך כשאמצא תשובה". אין בכך הפגנת חולשה או התחמקות, אלא הפגנת התייחסות רצינית לשאלה. ילד נבון יעריך תשובות כנות ולא מתחמקות. 3. השאלות והאמירות מתרוצצות באופן טבעי במצב העכשווי, כולל גם אמירות קיצוניות. אין צורך לענות ולהילחץ מכל אמירה. מתוך המכלול יש לעקוב ולשים לב מה נשאר ולא מתפוגג ולכך להתייחס בצורה מתאימה.

שלמה, תודה על התמיכה../images/Emo104.gif

האם קיימים נוהלים או הנחיות כיצד אמור לפעול בי"ס יסודי ביום שאחרי אירוע מסוג זה? בתודה מראש יוסי

כללים ונהלים

ליוסי שלום בבתי ספר פועל צוות מקצועי (מנהלת, פסיכולוגית, יועצת ועוד) המכוון את הפעילות על מנת לתת את המענה הדרוש במצבים השונים. בדרך כלל ישנם קווים מנחים לפעילות המתאימה. יחד עם זאת, יש לזכור שכל מקרה שונה ויחודי ואנשי המקצוע הרלוונטיים שוקלים בכל מקרה כיצד הפעילות תתקיים בדרך המתאימה לקונסטלציה החברתית והישובית, למעגלי הפגיעה ועוד.

gath

New member
אורחים שמפחדים להגיע

עד לפני האירוע, חברים או מכרים שלא הכירו את המקום והוזמנו אלינו, חלקם הביע חשש להגיע מסיבות ביטחוניות, אני באמת ובתמים שכנעתי אותם שאין מה לפחדו"זה בידיוק כמו להגיע למודיעין", כעת אני מוצאת את עצמי שוב מגוננת על המקום שזה לא מסוכן ובכל מקום בארץ זה יכול לקרות אבל האמת היא שאני לא באמת מאמינה בכך, לא הייתי רוצה שנהיה עדיפות ג' למפגשים חברתיים/משפחתיים כיצד להתמודד עם תגובות הסביבה?

לארי

New member
מקרב לב לשלמה
, על

הנכונות, אורך הרוח, ועל השעות שהשקיע במתן תמיכה מקצועית לכולנו! שיהיה לכולנו לילה טוב ושקט

לסיום

שלום לכולם. אני מסיים כעת ועוזב את הפורום הנהדר שלכם. אני רוצה להביע את הערכתי לכולכם ובמיוחד לעושים במלאכה. אני חוזר וממליץ לפנות לגורמי הסיוע במערכת החינוך. בכל גן, וכמובן בביה"ס, פועלים באופן סדיר פסיכולוגים של השירות הפסיכולוגי מטעם המועצה. ניתן ומומלץ לפנות בטלפונים: חנוך: 052-5666230 אילנה: 052-5666228 שלמה: 052-5666239 בהצלחה לכולכם, ושנשמע תמיד רק בשורות טובות שלמה

הבעת הערכה!

אני מבקש להביע את הערכתי הגדולה לשלושה אנשים: לעינת פלג - המזכירה החברתית המסורה שלנו שהעלתה בפני את הרעיון לארוח. חשיבה מסוג זה היא בדיוק נמרץ חלק חשוב מהגדרת תפקיד המזכירה החברתית ואנחנו שמחים וגאים שעינת הינה חלק מהצוות שלנו. לשלמה בלפר - על הנכונות המיידית להתארח במסגרת זו ועל כל התמיכה והתשובות המקצועיות. ללארי היקר על ההחלצות להרמת הפרוייקט, כרגיל, בלי רעש וצלצולים, מאחורי הקלעים. לאור הארוע שעברנו אני מתחזק בדעתי לגבי חשיבותו של הפורום לחיי הקהילה בשגרה ובחרום, ולגבי מרכזיותו של עמוד שידרה כמו לארי לתפקודו המיוחד כל כך של הפורום. תודה לכולכם!!!

ginats

New member
תודה

מקרב הלב לפסיכולוג שטרח וענה כמעט באונליין על השאלות, וגם לצוות היישוב שהעלה את הרעיון וטרח ליישמו בזמן ובמקום המתאימים.

למעלה