פסיכדליה, איך מתחילים?

melancholy man

New member
פסיכדליה, איך מתחילים?

הרעיון הוא כזה, מן הסתם קוראים את הפורום גם אנשים שלא מרגישים שהידע שלהם מספיק בשביל להשתתף בדיונים, וכמו שאני מכיר את החברה כאן, אז כולנו נגועים במעט מיסיונריות, מה שאני רוצה ליצור היא רשימת המלצות לשירים שיכולים לתת טעימה למי שלא מכיר את הפסיכדליה ולסחוב אותו פנימה. למה דווקא שירים ולא אלבומים שלמים?, נדמה לי שהפסיכדליה ברובו, הייתה עדיין תופעה של שירים, יש כמובן אלבומים שלמים שאפשר להמליץ עליהם אבל הכוונה היא לאפשר טעימה. אז מה עושים?, פשוט, כל שבוע אני אעלה ז'אנר או סצנה פסיכדלית ואתם מוזמנים לתת רשימה של 10-20 שירים, לכתוב קצת על כל להקה, אלבום ממנו לקוח השיר ואם אפשר גם כמה מילים על הסיבה שהמלצתם על השיר הספציפי הזה.

melancholy man

New member
המלצות פסייח- צפון אמריקה

אנא שרשרו את השירים המומלצים שלכם לחדשים לגמרי בתחום בתגובה להודעה הזו.

modulo1000

New member
להלן 10 נוספים המומלצים על ידי

LITTER-ACTION WOMAN שיר נפלא מילים נהדרות QUICKSILVER MESSENGER SERVICE - PRIDE OF MAN מתוך הראשון של הכספיתיים....והטוב ביותר שלהם MUSIC MACHINE-TALK TALK איזו להקה אדירה..ושמעתי שיש להם איחוד QUESTION MARK AND THE MISTERIANS- 96 TEARS מהשירים שעוצמת השפעתם על המוסיקה הייתה 7 בסולם ריכטר STRAWBERRY ALARM CLOCK- INCENSE AND PEPPERMINTS אין לי מה לאמר...אולי שיר הפסייך הטוב ביותר עלי אדמות SEEDS - PUSHING TOO HARD בשבילי ישר הגראז הטוב ביותר שנכתב אי פעם 13TH FLOOR ELEVATORS - ROLLER COASTER המדהים שבשירי המעליות WEST COAST POP ART EXPERIMENTAL BAND - SMELL OF INCENSE הטוב שבשירי הלהקה בעלת השם הארוך ביותר בסצנה WE THE PEOPLE- YOU BURN ME UP AND DOWN אולי הכי פחות מוכרים מהרשימה אבלהשיר הוא בחזקת לראות את רומא ולמות JEFFERSON AIRPLANE-ITS NO SECRET כן דוקא שיר זה של להקה מוכרת זאת...מאלבומם הראשון

Jflyaway

New member
YOU BURN ME UP AND DOWN

קשה להאמין שמשהו כל כך חזק ואינטנסיבי נעשה לפני 40 שנה כמעט.

LadyG

New member
תרומה קטנה שלי

Clear Light - They who have nothing Ars Nova - And how am I to know Collectors - What is Love שני הראשונים אמריקאים והשלישי קנדי. הם הולכים אצלי ביחד. קשורים אחד בשני. כל אחד "קורע" בדרכו וכל אחד מצמרר במידה מיוחדת לו. על האמצעי יואל כבר פירט. וכל מילה נוספת ממש מיותרת.

Jflyaway

New member
השיר הזה של ה COLLECTORS

כל כך מיוחד. כל כולו רגש, וכל כולו ריחוף.

John Barleycorn

New member
לפני שאני משרשר

אולי יאמרו לי מועצת גדולי הפסייח, שאלה שמציקה לי כבר זמן רב האלבומים הראשונים של ה - Guess Who Wheatfield of Soul Canned Wheat האם פסייח? לא ראיתי באף מקום שהם מוגדרים כך. לי הם נשמעים כפסייח. אולי רק הושפעו או חיקו? הביקורות, במיוחד על הראשון, נעות בין קילוסים לנאצות. אני מאד אוהב...

Jflyaway

New member
יופי של אלבומים, רצוי להתעלם

מהנאצות. אני ממש אוהב אותם. אני יודע שנועם ויואב גם כן יסכימו. לא, זה לא פסיכדלי.... אבל DAMN GOOD STUFF

guess who- it's time

hi friends mentioning the gues who, i really like the "it's time" album; not psych (writing this in hebrew looks like passover..) but it a damm good (as "that man" said) beat album. so check it out!! right now, i am lying on my bed and going to sleep with.. paul simon first album (the one with unny "kovakelev") no, not psych, but... beautiful! dudid

Jflyaway

New member
היי דודי

אתה ה YANKEE השלישי או הרביעי שלנו... לא יאומן. נשמח לראות את רשימת ה BEST NORTH AMERICAN PSYCH GOODIES שלך (כולל קנדה)... אני בטוח שיהיו שם דברים מעניינים. BON VOYAGE A LA PSYCHE

melancholy man

New member
פסיכים אמריקאים- חלק ראשון

אני מחלק את הבחירות שלי לשנים, ראשית הסצנה האהובה עלי זו של סאן פרסיסקו וקליפורניה ובהודעה נפרדת של שאר הקולוניה. אז נתחיל עם ההיפים מסאן פראנ ונראה לאן זה יקח אותי. 1.Buffalo Springfield - For What It's Worth אני פשוט מתקשה לעשות רשימה בלי השיר הקסום שב 3 ד' בערך מצליח להעביר את אווירת המאבק של שנות השישים טוב יותר מכל דבר אחר ועוד עושה את זה בצורה מענגת כל כך. 2.Country Joe & The Fish - Not So Sweet Martha Lorraine סתם כיף טהור ושיר מקסים 3.Grateful Dead - Cosmic Charlie אי אפשר לדבר על הסצנה של סאן פראנסיסקו בלי המתים ורק בגלל שאני לא רוצה להמליץ על שיר של 20 דקות ויהיה מדליק ככל שיהיה לאף אחד כהתחלה, אז צ'רלי הקוסמי המקסים יהיה הפתיח לעולמם של המתים. 4.Jefferson Airplane - Pretty As You Feel יפה כמו שגריס סליק נשמעת
5.The Byrds - Eight Miles High אחד מהשירים שיסדו את הקשר בין רוק פסיכדלי לפולק ויצרו את הצליל המיוחד הזה של פריסקו/קליפורניה 6.Love – Andmoreagain הנציג שלי מלוס אנג'לס הוא ארתור לי הענק, יוצר מחונן, פושע ואדם מגעיל כנראה, אבל איזה יופי של שירים יצאו לו... 7.The United States Of America- Hard Coming Love פה דורתי מוסקוביץ' נשמעת בדיוק כמו שגריס סליק תמיד רצתה להשמע, ביץ' מהגהינום עם קול מגן עדן, חוץ מזה, אחלה שיר. 8.Kak - Everything's Changing קצת פחות "להיט" מהשירים שקדמו לו ברשימה, אבל עדיין מקסים ומדליק כמו כלום. 9.The West Coast Pop Art Experimental Band - Smell Of Incense צריך לכתוב קצת יותר בהרחבה על ה WCPAEB אם להשתמש בקיצור שלא עוזר כלום, בנתיים אני אסתפק בהמלצת האזנה הקסומה הזו, בהחלט ריח של קטורת ימלא כל חדר שהשיר הזה יושמע בו. 10.The Electric Prunes- I Had Too Much to Dream Last Night. וכאן אני פשוט מרגיש שכל מילה מיותרת, ואם מודולו הבטיח להרחיב עליהם אז אני פשוט אחכה.

Jflyaway

New member
The West Coast Pop Art Experimental

נדמה לי שכתבתי מאמרון ביום יומיים הראשונים של הפורום....

Jflyaway

New member
לא בטוח.. כי אני לא מוצא את זה

אולי פינטזתי את כל המאמר.... (?)

modulo1000

New member
HP LOVECRAFT

היום הייתי בקצת אחרת ונתקלתי בדיסק שהוא חובה למי שאין המדובר בHP LOVECRAFT האלבום הראשון + השני + בונוסים על דיסק אחד בחברת REV-OLA המהיימנה בנוסף יש את אלבום ההופעה הנפלא....שיצא ב SUNDAZED וסגרתם את כלל הרפרטואר של להקה נפלאה זו אגב השם הנו שם של סופר ה"אימה" המפורסם

למעלה