פסיכים אמריקאים- חלק ראשון
אני מחלק את הבחירות שלי לשנים, ראשית הסצנה האהובה עלי זו של סאן פרסיסקו וקליפורניה ובהודעה נפרדת של שאר הקולוניה. אז נתחיל עם ההיפים מסאן פראנ ונראה לאן זה יקח אותי. 1.Buffalo Springfield - For What It's Worth אני פשוט מתקשה לעשות רשימה בלי השיר הקסום שב 3 ד' בערך מצליח להעביר את אווירת המאבק של שנות השישים טוב יותר מכל דבר אחר ועוד עושה את זה בצורה מענגת כל כך. 2.Country Joe & The Fish - Not So Sweet Martha Lorraine סתם כיף טהור ושיר מקסים 3.Grateful Dead - Cosmic Charlie אי אפשר לדבר על הסצנה של סאן פראנסיסקו בלי המתים ורק בגלל שאני לא רוצה להמליץ על שיר של 20 דקות ויהיה מדליק ככל שיהיה לאף אחד כהתחלה, אז צ'רלי הקוסמי המקסים יהיה הפתיח לעולמם של המתים. 4.Jefferson Airplane - Pretty As You Feel יפה כמו שגריס סליק נשמעת
5.The Byrds - Eight Miles High אחד מהשירים שיסדו את הקשר בין רוק פסיכדלי לפולק ויצרו את הצליל המיוחד הזה של פריסקו/קליפורניה 6.Love – Andmoreagain הנציג שלי מלוס אנג'לס הוא ארתור לי הענק, יוצר מחונן, פושע ואדם מגעיל כנראה, אבל איזה יופי של שירים יצאו לו... 7.The United States Of America- Hard Coming Love פה דורתי מוסקוביץ' נשמעת בדיוק כמו שגריס סליק תמיד רצתה להשמע, ביץ' מהגהינום עם קול מגן עדן, חוץ מזה, אחלה שיר. 8.Kak - Everything's Changing קצת פחות "להיט" מהשירים שקדמו לו ברשימה, אבל עדיין מקסים ומדליק כמו כלום. 9.The West Coast Pop Art Experimental Band - Smell Of Incense צריך לכתוב קצת יותר בהרחבה על ה WCPAEB אם להשתמש בקיצור שלא עוזר כלום, בנתיים אני אסתפק בהמלצת האזנה הקסומה הזו, בהחלט ריח של קטורת ימלא כל חדר שהשיר הזה יושמע בו. 10.The Electric Prunes- I Had Too Much to Dream Last Night. וכאן אני פשוט מרגיש שכל מילה מיותרת, ואם מודולו הבטיח להרחיב עליהם אז אני פשוט אחכה.