פסיכדליה, איך מתחילים?

zooly

New member
להקה נפלאה

אם אף אחד עוד לא כתב עליהם פה, אני מתנדב לעשות זאת

John Barleycorn

New member
כן

את אדומה בפורום אחד, שחורה בפורום אחר, ואני לא לקחתי מהפטריה הבוקר, נשבע לך. הפסיכדליה חוגגת....

Jflyaway

New member
מוזר העניין עם הצבעים... ../images/Emo13.gif

DAMN MOOD SWING TAKIN OVER MY VISION

chirco2

New member
עשרת הדיברות שלי....

1.kaleidoscope...להקה מדהימה שניגנה במנעד רחב של סגנונות וצלילים..והבחירה:egyptian gardens המהפנט הקצבי והתמוה 2. -spiritמפלצת פסיכודלית שגם שילבה ג'אז עם רוק ופסייק והבחירה מתוך הראשוןmechanical world קטע אסיד פסייח שסלל בזמנו את דרכי לתחום דרך המדיום מנחם רז 3.the chocolate watch bandגראג' פסייק מסאן פרנסיסקו..באלבומם 44+ הם נועזים..קשים הרבה דיסטורשן והבחירה...i aint no miracle worker שילוב של מוריסון עם ג'אגר בתחילת הדרך .שירה וביצוע עם הרבה חום וביצים!!! 4.the tea companyהביצוע שלהם באורך 8 דקות לשיר הסופרימס you keep me hangin on פשוט מסטרפיס 5.the velvet underground...מה לא נכתב על התנוקות של וורהול ומתוך הבננה..אני בוחר אתvenus in furs...פסייק רוק חזק ..רחפני..תוקפני בקיצור חייב להיות בפנים 6.love להקתו של הגאוןארתור לי שממשיך עד היום לככב ולאו דווקא מוסיקלית על כל פנים בחירתי...signed d/cבביצוע החי ולא האולפן...שיר כאב מדהים ביופיו 7.najic shipהחברה מלונג איילנד ניויורק ששילבו מוסיקה מקורית עם קאברים..ואני דווקא בוחר את הביצוע הגאוני שלהם לניל יאנג...12 דקות שלא נופלות מהביצוע המקורי ללהיטים down by the river+for what its worth 8.h/p lovecraftלהקת פסייק בעלת צליל רך נעים ומלודי.השיר שבחרתי the drifterשני הביצועים הן באולפן והן בהופעה חיה מרגשים 9.its a beautiful day להקה מסן פרנסיסקו טבולה בכנורות עד צוואר והבחירה שלי כמובןhot summer day...עדיין לא ברור לי לגבי השיר בולגריה והשיר child in timeשל סגול כהה מי הושפע או השפיע... 10.the electric prunes....לפני שמודולו ישרטט קווים לדמותם..הבחירה שלי get me to the world on time...פסייק אפל קיצבי חדשני ראשוני ומיוחד

modulo1000

New member
chico2 כה לחי

בחרת יפה המשך לתרום מידיעותיך לפורום צריכים כאן אנשים כמוך

forever changes

New member
אמריקה ..

jefferson airplain - white rabbit love - and more again the byrds - wild mountain thyme iron butterfly - in a gadda da vida its a beutiful day - white bird

Rondomali

New member
בשליפה מהירה ../images/Emo150.gif

רק הצטרפתי והבוס J זרק משימה
אז הנה, בשליפה מהירה, יותר מהשוליים, עם תיבול גאראג'י: Smoke (US) - Cowboys And Indians שיר נהדר מאלבום נהדר (שלא כ"כ מוכר)- Ars Nova - Pavan For My Lady השיר הפותח מאחד מאלבומי הפסייח היותר מושלמים Blues Magoos - (We Ain't Got) Nothin' Yet הלהיט של הניו-יורקרים שבמידה רבה הקדימו את זמנם Sagittarius - My World Fell Down יופי של שיר, יופי של הרכב The Shadows Of Knight – Gloria הביצוע הטוב ביותר, אולי, ממאות הביצועים של השיר הזה, במקור של "הם"- Kim Fowley - The Trip יוצר ואומן כשרוני ומוזר בקטע טוב Phluph - Doctor Mind הבוסטונרים בקטע שאני אוהב The Leaves - Hey Joe גאראג' במיטבו Paul Revere & The Raiders - Steppin' Stone מחלוצי הסצינה, קטע מצוין Chocolate Watch Band - Let's Talk About Girls עוד גאראג' איכותי The Sonics - The Witch ועוד גאראג' מצוין The Electric Prunes - I Had Too Much To Dream (Last Night על הקטע הזה באמת לא צריך להרחיב The Litter - Action Woman ועוד גאראג' מעולה The Deep - Psychedelic Moon על גאראג' טוב כבר דיברתי? לא זוכר Growing Concern - Mister You're A Better Man Than I כבר דובר בפרום על הקטע הזה, ביצוע מעולה Mandrake Memorial - Dark Lady להקה מעולה מפילי, אני אוהב ת'קטע הזה My Indole Ring - Love People Everywhere מקנדה, כדאי להכיר אותם, קטע טוב Gandalf - Nature Boy קלאסיקה בביצוע מצמרר מקוה ש'תה מרוצה, בוס J

Jflyaway

New member
שליפה של תותחים...

KIM FOWLEY... אה? מישהו פה יהיה חייב לספר על הדמות הצבעונית, השערורייתית הזו. אחד מדמויות ה CULT המרתקות בתולדות הרוק המחתרתי של ארה"ב, אמן, מפיק, ובעיקר מטורף מוכשר. היה במגזין UGLY THINGS ספיישל מצויין ל FOWLEY, מעניין אם מישהו פה קרא את זה. למי שלא מכיר את האלבומים שלו, נדמה לי ש THE TRIP מופיע גם באוסף של NUGGETS וגם ב PEBBLES, מקווה שאני לא טועה בקשר לראשון. ואם כבר אמרנו "שערורייתי", זה מזכיר לי את האלבום שלו שנקרא OUTRAGOUS שכשמו כן הוא..

Rondomali

New member
קים פולי היה ...

משוגע עם תעודות. כמנהל חברת תקליטים (שהקים) וכמפיק הוא היה הרבה יותר מוצלח מאשר כיוצר וכמבצע. הוא כתב גם בשירה והתעסק באומנות הפלסטית, לא משהו לכתוב עליו הביתה. הוא הוציא כמה עשרות תקליטים, כמעט בכל תקליט, אפילו באאוטרג'ס, יש לו קטע או שניים טובים והיתר נעים בין בינוניות לזבל מוחלט. מה שכן הוא הקדים את זמנו והיה אשף יחסי ציבור. במקום כמו לוס-אנג'לס שמרכז לא מעט סלבס ופריקים צריך הרבה כשרון ומאמץ כדי למשוך תשומת לב, וזה היה לו. ד"א J אתה יודע אם הוא עדיין חי? יוצר?

Jflyaway

New member
KIM FOWLEY חי וקיים, לפחות

היה חי וקיים לא מזמן. אצל החברה האלה הכל יכול להיות... היום בלילה אני אחפש את המאמר המורחב ב UGLY THINGS שכולל ראיון מאוד ארוך ומאוד מרתק עם האיש הזה. עוד דמות אקצנטרית שהעניין עם קים פולי מזכיר לי... MICK FARREN מה DEVIANTS. גם עליו ראוי שנדבר פעם. ובכלל.... PSYCH CULT FIGURES יהיה שרשור מעניין - לא?

modulo1000

New member
kim חי וקיים ויוצר אבל ............

שמרו נפשכם ממה שהוא עושה בימנו...משהו קרוב לטראנס............. האמת לא יודע מה קורה לזקנים...שמנסים להישאר צעירים ע"י הידבקות ב SHIT עכשווי שממש לא מתקשר אליהם.....זוכרים את הולגר צוקיי כ DJ אז יש מספיק חומר נפלא מתחילת הדרך אמליץ על אוסף נפלא של חומר של KIM ושל להקות אותן הפיק והרשימה של האומנים מרשימה...ראו בלינק לדיסק האוסף להלן כמו כן אמליץ על תקליטו הנפלא Outrageous שכאן הוא מוצע כמו שיצא+ בונוסים לי יש את הגרסא ב REV OLA של Outrageous/Good Clean Fun ביחד כמו כן בכתבה שיואל הזכיר מציינים שKIM גדול מימדים לא רק מוזיקלית (אגב בקישור תמצאו לייבל נהדר שמציע את THE MASTER'S APPRENTICES ואת HUMAN INSTINCT ...שתי להקות מהדרום הרחוק)

Rondomali

New member
טוב שהזכרת את האוסף

כי לדעתי את כל הקטעים המוצלחים של פולי, משנות השישים עד לאמצע השבעים ניתן להכניס לאוסף מהודק וטוב (שאינו קיים, למיטב ידיעתי). לא סתם האוסף שציינת הכיל רק 3 קטעים של פולי, בינהם The Trip (אולי הקטע הכי טוב שלו). פולי הצטיין בעיקר בעבודות ההפקה שלו ואת זה ניתן לראות באוסף שציינת. אפשר מן הסתם להכניס את פולי לאותה מגירה שבה נמצאות The Shaggs שעליהן כתבת (מה אתה אומר J, הזכיר לי משהו... אבל נעזוב את זה). מי שהתרגל לשמוע מוסיקה מופקת, לעוסה ומוגשת עם כף נעליים ירתע מלשמוע אותם, אפילו בשמיעה עשירית, אבל ב"גרוע" שלהם יש חן שלא תמיד מוסבר. ולסיום - לצד Outragious רצוי לציין גם את Intrnational Heros

John Barleycorn

New member
Living in the USA

Buffalo Springfield - Broken Arrow ניל יאנג בתחילת דרכו יוצר את מיטב שיריו. בשיר הזה בין בית לפזמון לבית הכל יכול לקרות, תיבת נגינה, תופי מצעד, או מוזיקת ג'אז נוסח הפנתר הוורוד. טקסט סוראליסטי, ולחן נהדר. Strawberry Alarm Clock - Incense and Peppermints לפעמים, על הכביש המהיר על איזו תחנת "רוק קלאסי" ברדיו, פתאום, בין ריאו ספידוואגון לבוב סיגר מגיח לפתע השיר הנפלא הזה. הופתעתי לקרא לא מזמן שהוא מבוצע על ידי "חבר של הלהקה" גרג מנפורד, שהיה בן 16. נשמע כמו בן שלושים הילד, אבל איזה יופי של שיר. Steve Miller Band - Living in the USA אלבום נהדר סיילור, ויש בו שירים יפים יותר מזה, אבל השיר הזה זה...זה. הספיריט של האלבום שכיכב שנים רבות בתור האות לאיזו תכנית בגלי צה"ל. Byrds - 8 miles high פסיכדלי או לא, שירם הטוב ביותר. הבאס, הקשקושים של הגיטרה החשמלית, התוף, והשירה בשילוב מושלם. Sweetwater - What's wrong אחת מהלהקות הפחות מוכרות שהופיעו בוודסטוק, עם פנינה מוצלחת מהסלף טייטלד שלהם 1968 Its a beautiful day - Hot summer days קשה לבחור שיר אחד מהאלבום הזה, אז לפני שאני מתחרט... Love - alone again or יופי של פתיחה לאלבום מהיותר מדוברים כאן. כלי נשיפה ומיתרים סובבים בחלומי. Jefferson Airplane - White Rabbit ככה בונים קליימקס, ככה מגיעים אליו, וככה מפוצצים אותו. Electric Prunes - Credo לפחות בחלק של השירה זה נשמע כמו פסייח מיום ראשון בתשע בבוקר, או אולי בכלל מאיזה מערבון של קלינט איסטווד. Buffalo Springfield - Expecting to Fly בפאלו ספרינגפחלד אגיין? ועוד איך! איך לומר, אחד השירים ששמעתי (שוב ושוב) בחיי ?

zooly

New member
דער יונייטעד סטעייטס אוף אמריקע

1. Beach boys - Good Vibration : גם אבן דרך, גם מפסגות הפופ בכלל וגם כל תורת הפסייח על רגל אחת. 2. Jefferson Airplane - White Rabbit 3. The Byrds - Eight Miles high : גם פסאודו ראגא ביזארי של רוג'ר מקגווין, גם ביט מהפנט, גם מילים שנויות במחלוקת וגם הבירדז. אי אפשר בלי השיר הזה 4. 13th floor Elevators - Slip inside the house : מאינספור הרכבי הגאראג' פסייח שפעלו באותה עת, אין כמו האלבייטורז בפריצת גבולות ואיתגור המאזין. על השיר המייצג אפשר להתווכח. זה, באופן לגמרי לא מנומק, האהוב עלי ביותר (ובו גם באה לכדי ביטוי מצויין נגינת (?) הג'אג המופרעת של טומי הול) 5. The Gratefull Dead - Dark Star : כי אי אפשר להתעלם ממיתולוגיה 6. Love - Maybe the people... : אני הכי אוהב בשיר הזה את החצוצרות המחורפנות באמצע. לרגע זה נשמע כאילו התקליט נשרט, אבל אז אתה נזכר שזה בכלל לא תקליט ושהשריטה נמצאת במקום אחר לגמרי
7. The USA - Hard Coming Love : לא דומה לשום דבר אחר 8. Moby Grape - Omaha : אפשר בכלל לנשום אחרי קטע שכזה? אחד משיאי התקופה ואנדרטה מפוארת לסיפור הטראגי של הלהקה ושל כותב השיר, סקיפ ספנס. 9. Skip Spence - War in Peace : מתוך Oar - אלבומו היחיד של סולן מובי גרייפ (וגם המתופף הראשון של האיירפליין) והמקבילה האמריקאית לסיד בארט. שיר אפל ומוטרף שמייצג נאמנה את רוח האלבום המופלא והחריג הזה, שעליו נאמר, במידה רבה של צדק, שהוא מהווה פסקול של סכיזופרניה. 10. The Velvet Underground - Heroin : גם זאת פסיכדליה, למרות הסמים והגישה השונים. ריד וחבורתו נותנים פה מבט שונה, ביקורתי ואפל על האתוס הפסיכדלי. ההיסטוריה מלמדת שהצדק היחסי היה איתם. כמובן שעשר זה מעט מדי, אבל זה מה יש

Jflyaway

New member
ZOOLY עשר זה מעט, אבל

עשר כאלו זה הרבה! ושים לב, אמרנו עשר עד עשרים... אתה מוזמן לשפוך עשר נוספים
נ.ב OAR של סקיפ ספנס... - איזה יופי של אלבום, וגם בחירת השיר תואמת את הפייבוריט שלי מהאלבום הזה.

ozitex

New member
העשירייה שלי

היתה יכולה להיות אחרת בזמן אחר עם מזג אויר אחר אבל,זו בהחלט שווה בדיקה. LOVE-ORANGE SIDES מדה קאפו.יכולתי לשים את כל האלבום או דברים אחרים שלהם.פשוט מת על הסאונד שלהם. PINK FLOYD-ECHOES הדבר הכי פסיכי שאני מכיר.לא ברור לי איך אף אחד לא מדגיש את הלהקה המופלאה הזאת. LAGHONIA-SOMEDAY מתוך האלבום ETCETERA פסייח מקסיקני.גם בדרום אמריקה יודעים איך לעשות את זה.בועט. KROKODIL-LADY OF ATTRACTION מתוך ANINVISIBLE WORLD REVEALED משנת 71. להקת האנדרגראונד הגרמנית המצויינת הזאת התחילה ב-69.פסייח קראוטי גרמני טיפוסי.לא רך ואל בטיח.רוצח. TWENTY SIXTY SIX AND THEN-AT MY HOME מתוך REFLECTIONS.להקה שלא הוציאה אלבומים מסודרים.גם האוסף הזה הוא אסופת קטעים שונים,דמואים מה שקרוי.גם פסייח גרמני טיפוסי.בכלל,הגרמנים לקחו את הפסייח הטיפוסי ונתנו לו טיפול בהלם.הסצינה שלהם מאד חזקה ומומלצת. SPRING-THE PRISONER מתוך ה-S.T משנת 1970.פסייח בריטי יפהפה עם המון מלוטרונים ומלודיה. LE ORME-INTRODUZIONE הקטע הקצרצר בתחילת האלבום AD GLORIAM. גם האיטלקים יודעים לעשות את זה היטב. TWINK-FLUID מתוך הדמוס שהוקלטו בשנת 1969.קטע רצחני ובועט. דני בן ישראל בקטע חנטריש מתוך חנטריש 3 ורבע. אחלה פסייח ישראלי עם גיטרת פאז נהדרת של מזרחי. ARZACHEL-QUEEN ST. GANG מתוך האלבום היחיד של הרכב מעולה של ארבעה מצמרת הפרוג-קנטרברי הבריטית שנאלצו להתחפש לאחרים ולעשות אלבום פסייח קלאסי בגלל בעיות פרנסה. יצא משהו מגניב. TOMORROS GIFT-RIDDLE IN A SWAMP מתוך ה-S.T שלהם משנת 1970. שוב,הרכב פסייח קראוט גרמני מעולה עם זמרת מצויינת.

chirco2

New member
ארה"ב!

פשוט בחרת בעשיריה שלך חומרים משובחים מאנגליה וולס ואיטליה.... כולם בחרו להקות מארה"ב ולכן נפקד מקומן של...פינק פלויד ספרינג להאורמה

למעלה