Point me at the

  • פותח הנושא GR2
  • פורסם בתאריך

buffa

New member
כמה שאלות על פ"פ

באלבום the wall מי שר את Comfortably Numb, האם זהו ווטרס או שמא גילמור שחיבר אותו? פינק פלויד בפומפיי. קיימת גירסת הבמאי והגירסא המקורית. לפי מה שהבנתי בגירסת הבמאי מופיעים אפקטים ממחושבים כמו העיר פומפיי, המראות, פיצוצים ושאר דברים (כמו ראיונות וכו') ובגירסא המקורית זה לא נמצא, אם כן, על סמך כאלו שראו את שניהם, איזה מבינהם עדיף? להתחיל עם המקורי ולעבור לגירסת הבמאי או שמא ניתן להסתפק במקורי? תודה.
 

One Echoe

New member
תשובות.

1-ווטארס שר את הבתים, גילמור שר את הפזמון. גילמור חיבר את המנגינה, ווטארס כתב את המילים. 2-בשני הגרסאות מופיעים אותם דברים למעט הראיונות שערך הבמאי עם הלהקה...וגם קטעים דוקומנטריים מהעשייה של הדארק סייד. אין לי את הגרסא הרגילה אבל אני חושב שהיא עדיפה..לפחות להתחיל איתה. כי הראיונות וכל זה, זה נחמד מאוד, אבל זה הורס את הרצף של ההופעה, ובסוף אתה יוצא עם תחושה שזה סרט, שזה לא דבר רע! אבל עדיף להתחיל לראות את זה בתור הופעה.
 

weird dust

New member
2 - אני ממליץ על גירסת הבמאי

ובמקרה של די וי די פשוט מקפצים הלאה לחלק הבא של המוזיקה אם לא רוצים את הקטעי הדקומנטריה.
 

buffa

New member
1. ואני דווקא יודעת שגילמור חיבר את

השיר, אך לא הכניס אותו לאלבום הסולו שלו "דיוויד גילמור" והחליט לשמור אותו לפרוייקטים עתידיים. אבל שווין. אולי אני טועה. זה לא משנה. תודה. 2. אלך על המקורית, אם כך.
 

One Echoe

New member
אמת ויציב.

רק שאת המילים ווטארס כתב. וגילמור שינה את משקל הלחן בשביל המילים...
 

One Echoe

New member
זה מה שקורה שיש שיתוף פעולה

בין שני ענקי מוזיקה כמו ווטארס וגילמור
 

buffa

New member
הו, לגמרי

ואני טענתי מאז ומעולם ששני ענקים יורקי אש הם מתכון בטוח למופת.
 

One Echoe

New member
שתי*

אז זהו שאין לי את הדיודי |: אם היה לי אולי הייתי חושב אחרת.
 

flowerboy69

New member
מה זה משנה בכלל

הרי בדיוידי יש את 2 הגרסאות ואין בינהם הבדל כזה שישנה לך את הדעה על הסרט או הלהקה אז לדעתי זה לא משנה.
 
למעלה