מפגש פורום - פעם שלישית

Dawn12

New member
מפגש פורום - פעם שלישית

נתחיל בוידוי קטן: אני יודע שהרעיון הזה עלה כבר פעמיים ולא ממש התקדם וברור לי שזה בעיקר בגלל שאני לא דחפתי אותו מספיק חזק. כל הנושא הזה של מפגשי פורום הוא משהו שאני לגמרי לא מכיר ואם מוסיפים לזה את הצבא והמגבלות שבאות איתו אני יכול למצוא לכם כמה תירוצים טובים. בכל מקרה - אני מודה, מודה, מודה.
עכשיו אפשר להגיע לחלק המעניין יותר - והפעם: אני מציע מפגש פורום (משמע: יהיה לי קצת יותר קשה להתחמק מזה הפעם). היו כמה וכמה אנשים שלא ויתרו והמשיכו ללחוץ בכיוון הזה, מה גם שאני זוכר היענות די יפה מצד כולם לפחות בשרשורים שבהם הרעיון עלה - אז הנה הוא שוב כאן, והפעם ננסה לדאוג שהוא גם יצא לפועל.
התאריך: יום חמישי, 24 בפברואר.
השעה: לא יודע, מבחינתי כמה שיותר מאוחר בערב.
המקום: לא יודע, באמת ציפיתם שיהיו לי את כל הפרטים? יש לנו כמעט שלושה שבועות לדון ולדסקס בזה, וכמובן שאם התאריך לא נוח להרבה אנשים אפשר להזיז אותו, למרות שאני אתקשה להתחייב. אני חושב שזה גם מספיק זמן לערוך את כל ההכנות הנדרשות וכמובן להחליט על מקום. חוץ מזה, השרשור הזה נועד בשביל שתוכלו להעלות הסתייגויות, חששות, בעיות, רעיונות, וכל מה שעולה לכם בראש שקשור למפגש הזה. אז מה אתם אומרים?

המפגש

יפה שאתה מציע מפגש פורום למרות כל הקשיים אני מקווה שזה יצא לפועל ויתאים לכולם. אישית יכולות להיות לי בעיות להגיע כמו קודם כל שההורים יאשרו לי ללכת.... הסעה למקום המפגש וחזרה... אבל עד אז אני מאמין שהכל יהיה מסודר. יהיה מעניין לפגוש את את כולם במציאות

אור2221

New member
אחרי שנחליט על תאריך

יהיה טעם לדבר על הסעות ו"כיצד לשכנע הורים שמפגשי פורום זה דבר טוב" אור.

The Abbott Girl

New member
יאאאאאאאאאאאאאא ../images/Emo120.gif../images/Emo72.gif

אני רוצה
אבל רק אם זה באזור ת"א כי אני מסיימת רק ב- 5 לעבוד ואין לי כח להתרוצץ לערים אחרות
ואני דווקא אשמח לראות את החברה שאני מדסקסת איתם על צח"מ כבר לא מעט זמן... אני בעד

אני בעד כמובן ../images/Emo45.gif

אגב זה יוצא יומיים אחרי היומולדת שלי, אז אל תשכחו להביא מתנות
(המתנה היחידה שאני רוצה כרגע היא שהאתר יעלה כבר ואני אוריד את הפרקים האמריקאים
)

אור2221

New member
אק, לא יום חמישי בערב

אלא עם כן זה ת"א ואחרי 8:30. דווקא היום שאני מסיימת הכי מאוחר? זה שיעור הראשון של הקורס בסמסטר השני ואני לא יכולה לחתוך מהשיעור הראשון. אני חושבת שהבעייה היא יותר מקום מאשר תאריך... לא חושבת שזה נופל עליך אלא דווקא דבר שנובע מאוכלוסיית הפורום (הרבה אנשים שלא גרים לבד) והתכנים שיכולים לעשות את הערב כיפי לפורום (ומצריכים וידאו - למרות שנסתדר גם בלי)

Dawn12

New member
אממ...

זה לא יוכל להיות לצערי ביום אחר בשבוע, אלא אם כן זה בסוף השבוע אבל אני לא בטוח שזה יתאים כאן לכולם... בכל מקרה, אני לא מכיר את לוחות הזמנים באוניברסיטה אבל אני כן יודע שאני צריך כל בוקר להיות בשבע ברכבת - מה שלא משאיר לי הרבה זמן לבלות במפגשי פורום אל תוך הלילה.

אור2221

New member
אז אולי אחרי צהריים?

כי השיעור שלי מתחיל ב18:30. עזבו רגע תאריך, *מקום* זה הדבר העיקרי.

Dawn12

New member
אני לא חוזר הביתה לפני 19:00

כך שגם אחרי הצהריים זה בעייתי, אלא אם אני אקח חופש באותו יום (ודווקא ב-24 אני לא יכול לקחת חופש כל היום). בעניין מקום - אני גם חושב שעדיף היה להיפגש אצל מישהו בבית עם וידאו ובאווירה "משפחתית" יותר, אבל בשביל זה מישהו צריך לנדב את הבית.

אור2221

New member
נו, אז סבבה

אתה חוזר בשבע, אני מניחה שתרצה להתקלח ולא להופיע עם המדים וכאלה, אפשר לקבוע ל20:00 איפשהו, ועד שכולם יגיעו גם אני אגיע (אני נוהגת כמו נהגת שודים). אתה תל אביבי? אני לא זוכרת... מקום. SIGH. במרץ ההורים שלי נוסעים לחו"ל לשבוע, אחותי בבסיס סגור ואז אני כנראה אוכל לנדב את הבית, אבל לא עכשיו. אם היה מזג אוויר יותר סביר, הייתי אומרת פארק הירקון, אמנם בלי וידאו אבל פרטיות. בואו נבדוק כמה מתפקדים יש לנו, וכמה אומרים שהם מגיעים, ואז יהיה אפשר לדבר על מקום בצורה יותר רצינית, כי 10 זה לא 20, ו20 זה לא 30. אור

Dawn12

New member
אני נתנייתי

ולפי הספירה שלי יש בינתיים 13 שהתפקדו. כיוון שיש לנו עוד זמן עד אז ולא אכפת לי שהפורום יוצף בשרשורים שקשורים למפגש אני מציע שנעשה את זה בצורה מסודרת במקום להתפזר עם כל מיני רעיונות: קודם נראה כמה באים (נחכה עוד קצת עד שכולם יראו את השרשור ויתפקדו), אחרי זה נחליט על המקום ואז נראה מה עושים עם התאריך. כמו שאמרתי - אני דווקא כן בעד מפגש בבית של מישהו ואור - אם את באמת תוכלי לארח (בהתאם לכמות האנשים כמובן) אז אולי שווה לדחות את זה למרץ באמת. בכל מקרה, אני שוב גולש - בואו נראה קודם כמה אנשים באים.

אור2221

New member
אני מניחה שאם ההורים שלי יסעו אני

אוכל להרים משהו, בהחלט.

taish

New member
יש!!!

קודם כל, אני חייבת להודות שאני הייתי אחת מאותם האנשים שפעלו "מאחורי הקלעים" ודחפו את שחר להעלות שוב את הנושא הזה. כך שאני מאוד שמחה שזה מתחיל לקרום עור וגידים
לגבי התאריך - התאריך לגמרי מתאים לי, כל עוד, כאמור, זה יהיה בשעות הערב. לגבי המקום - כעקרון, אין לי בעיה להגיע לכל מקום שהוא, כל עוד המפגש יסתיים בשעה שבה עדיין תהיה תחבורה ציבורית כדי לחזור הביתה (כי עדיין אין לי רשיון נהיגה, לאחר שני טסטים מצערים מאוד...) אני גרה בחיפה, וכמובן שאשמח שזה יהיה קל"ב... אבל גם אין לי בעיה להגיע למרכז (הרכבות מאוד נוחות היום...) כמובן שעדיף שזה יהיה בבית פרטי, ואם מישהו מוכן להתנדב ולהכניס אותנו תחת צל קורותו, שרק יגיד
ועכשיו, מבחינה מהותית: האינטרנט פרץ לחיינו לפני כ-10 שנים (באופן המוני... כמובן שהגילויים שהביאו אליו התחילו עוד הרבה לפני כן), ומאז הוא שבר והגדיר מחדש את כל דפוסי התקשורת המקובלים בין בני-אדם. ניטש ויכוח בין חוקרי תקשורת (וצהובון, שלומד תקשורת, בטח יוכל לספר לכם...) באשר לשאלה האם האינטרנט ממשיך צורות תקשורת קודמות (טלפון וכו') או האם הוא תופעה חדשה לחלוטין. לא משנה באיזו אפשרות אתם דוגלים, נראה לי שיש קונצנזוס על זה שהוא מאפשר המון דברים שהעולם לא ממש הכיר עד להמצאתו. אחד מהם, כידוע לכולנו, הוא האפשרות לתקשר עם אנשים בלי לראות אותם. יש בכך יתרון עצום: אנשים יכולים לדבר בלי להיות מושפעים משלל דעות קדומות או התייחסויות לא רלוונטיות אל האדם שאיתו הם משוחחים, פשוט מעצם העובדה שהם לא יכולים לראות את האדם השני והם לא באמת מכירים אותו. ניתן "להתחבא" מאחורי הזהות הווירטואלית, ללא חשש מכך שישפטו אותך לפי כל מיני משתנים אחרים. לדעתי, טמונה בכך הבטחה גדולה לאנושות כולה, ומן הסתם אני לא היחידה שחושבת כך, כי עובדה שהמוני אנשים בכל רחבי העולם מנצלים היטב את האפשרות הזו שנותן האינטרנט. חלקם עושה זאת בצ'טים, שאז ההיכרות מלכתחילה נועדה להיות יותר אישית, וחלקם עושה זאת ע"י החלפת מידע ודיון בנושאים שונים, במסגרת פורומים. רק להמחשה, קראתי לאחרונה ש-25% ממשתמשי האינטרנט משתתפים בפורומים. האפשרות קיימת, ואנשים ידעו לזהות אותה. כאמור, אותה "זהות וירטואלית" שאנו יוצרים לעצמנו במחשב היא אחד מהמאפיינים המכוננים של האינטרנט. האם אנחנו רוצים לשבור אותה? האם אנחנו רוצים להראות את פרצופנו האמיתי (תרתי משמע) ובכך לוותר על שלל ההטבות הגלומות במדיום הנפלא הזה, הנקרא אינטרנט? אפשר לטעון שדבר כזה מנוגד, במידה מסויימת, למהותו ולתכליתו של האינטרנט. למה לעבור למציאות האמיתית, אם התרגלנו לחיות באיזושהי מציאות וירטואלית שכ"כ נוח לנו איתה? למה לנתץ את אותה מציאות וירטואלית, ולהסתכן בקשיים ובאתגרים הלא צפויים שהמציאות האמיתית יכולה להעמיד? ברור שהסקרנות הטבעית של כולנו מאוד מושכת לכיוון הזה, אך האם ניתן לה להחליט בשבילנו? לא כתבתי את הפסקה הפלצנית הזו סתם. זו אמנם לא כזו דילמה קיומית כמו שאולי עולה ממידת הרצינות שהשקעתי בכתיבתה, אבל אני כן חושבת שמישהו צריך לעורר פה את השאלות האלה. אני חושבת שנגעתי באיזשהי נקודה רגישה שאולי חלקכם חשבתם עליה ולא רציתם להגיד, ולכן חשוב להתייחס אליה ולתת לה משקל. אלה ההסתייגויות העיקריות מהרעיון של מפגש פורום. אז עכשיו בטח תשאלו: אז למה, אם כך, פעלתי כדי לנסות כן לקיים את המפגש בכל זאת? התשובה היא שמפגש כזה שווה לי את כל ההסתייגויות שמניתי למעלה. ההסתייגויות האלה קיימות ואסור לזלזל בהן, אבל היצר הטבעי שלי מאוד מושך כן לפגוש אתכם במציאות. ולמה? כי כמו שרמזתי לכך בעצמי, המציאות שאנו חיים בה היא מציאות לא טבעית. היתרון הגדול של האינטרנט הוא גם החסרון העיקרי שלו. לי זה נראה מאוד מלאכותי לשבת מול מחשב ולשוחח עם אנשים על שלל נושאים, בלי לדעת בכלל מי עומד מולי, בלי לשמוע את קולו, בלי לראות את הבעות פניו ושפת הגוף שלו. יש בזה משהו מאוד לא אמיתי. אני קוראת כמעט כל הודעה שנכתבת פה (גם אם אני לא מספיקה להגיב להכל), ועל-סמך קריאת ההודעות התחלתי לחבב את האנשים פה. ואם זאת לא סיבה מספיק טובה לפגוש אותם, אני לא יודעת מה כן. אני חושבת שהגיע הזמן לתת ביטוי לכל התהליכים והקשרים שנרקמים פה, ולעשות את הצעד הבלתי-שגרתי הזה. חייבת להודות שאין לי שום ניסיון במפגשי פורום, ואולי זאת הסיבה העיקרית לחששות שביטאתי כאן בפרץ מזעזע של כנות. אבל מה שכן, יש לי נסיון, ואפילו מאוד מוצלח, במפגש עם אנשים שהכרתי דרך האינטרנט. זאת אולי אחת הסיבות שגרמה לי לתמוך בצורה נרגשת כל-כך ברעיון. אני מאוד שמחה שסוף-סוף הרעיון עלה, חיכיתי לזה... קחו בערבון מוגבל את ההסתייגויות שהעליתי, זה היה בעיקר כדי לתת לכם חומר למחשבה. אני אשמח לקבל התייחסויות שלכם להשלכות שנראה לכם שיכולות להיות למפגש כזה (מעבר לפרטים הטכניים והלוגיסטיים של תאריך ומקום). ופייתון - מאחר שלך כן יש ניסיון עם מפגשי פורום, אני אשמח אם תתרום לנו מהרקע העשיר (והמוצלח) שלך ותרגיע קצת את החששות... והעיקר: הולכים לעשות את זה, יש!!!

../images/Emo45.gif

אני מסכים עם מה שאמרת. אמנם זו "רק כתיבה" כביכול אבל אפשר להרגיש שאנחנו מכירים אחד את השני ברובד מסויים. רובנו כאן כבר תקופה ארוכה כותבים בפורום, ומן הראוי שהאינטרקציה תעלה דרגה. את צודקת שיהיו לכך השלכות, את לא תתהי על קנקנו של כל כותב, תוכלי "לסמן" אנשים על סמך המפגש ואפילו לשנות דעה ב-180 מעלות. (יחד עם זאת צריך לזכור שזה רק מפגש אחד, ועל סמך מפגש אחד לא תמיד ניתן להסיק את המסקנות הנכונות על כל אחד - נוצרים עיוותי תפיסה עקב ייחוס או עיצוב רושם לא נכון, אבל זה כבר קשור לחומר שלמדתי בפסיכולוגיה
) באותה המידה את יכולה ממש להתחבר עם מישהו מהקבוצה ולרכוש ידידים טובים נוספים. וגם יש אפשרות שיהיה לא משהו בכלל, ותגידי לעצמך "איזה בזבוז של ערב", אבל תמשיכי באינטרקציה הפורומית כי ע"ג הפורום את מרגישה כימיה מסויימת שהיתה חסרה לך במפגש. אני באופן אישי פעם לא ששתי כ"כ להיפגש עם אנשים מהאינטרנט, אבל היום אני נפגש בלי לחשוב פעמיים. אחרי הכל, כשאתה נמצא הרבה באינטרנט, עם כל הקסם של המסתוריות, בשלב מסויים האינטרנט הופך לכלי לתקשורת בינאישית. ומהאינטרנט הכרתי כמה אנשים שהיום הם ידידים מאוד טובים שלי... (אם כי במפגשי פורום גם לי אין נסיון עדיין)

אור2221

New member
:)

הנסיון הוא בטח עוד יותר מוזר מהמפגשים של פייתון, כי אני נסעתי לארצות הברית בגיל 18, להעביר 4 ימים במפגש מעריצים של Y&R, תוך כדי שחלקתי חדר עם שתי בנות שלושים ושתיים ובת 50 אחת, כולן אמריקאיות. והיה נפלא, חוץ מה40 מעלות חום שחטפתי בטיסה, זה שמלודי ואריק שניהם הבריזו לי, ומסתבר שיש לי נטייה לדבר בעברית כשמעירים אותי ולא לחזור לאיפוס של האנגלית... אבל אין לי נסיון כמעט בכלל עם מפגשי פורום בישראל, ואישית אותי זה יותר מלחיץ מסיבה כלשהיא. אבל כמובן שאגיע. אור.

enicegirl

New member
גם אני אשמח

למפגש סוף סוף!! כמובן עדיף בית פרטי אבל גם ערב במסעדה יכול להיות מצוין! כמו כן אני גרה באיזור המרכז, ת"א יהיה נוח ואני מניחה שזה מקום מרכזי למדיי אז...יאללה!! שיהיה בכיף ובהצלחה! Count me in

שמיצית

New member
יש לי מפגש פורום אחר בתאריך זה....

אבל בכל מקרה לא אגיע, לצערי
הרעיון הוא מבורך - הכרתי חברים רבים במפגשי פורומים - ואני מקווה שתהנו

ים כחול

New member
בכייף אארח אבל.....

לא כולם יכולים להגיע ירושליימה
ואין לי תמיד רכב לנסוע מחוץ לעיר ... טוף נקווה שאצליח להגיע אני סקרנית להכיר אתכם
אני אישית חושבת שבבית יותר נחמד ממסעדה , וגם אפשר לראות צ"חמ עתיק או קטעים נבחרים יחד בוידאו . אצלנו בפורום אומנות.. המיפגשים הולכים ככה : תמיד יש מארחת מתנדבת וכולן\ם מביאות\ים מאכל כלשהוא ועורכים שולחן מסודר , כמובן יש תערוכת יצירות אבל זה לא קשור לפה . מכירים וצוחקים . בהתחלה היינו מסתובבים עם מדבקות של שמות וניקים אבל כיום אנחנו מכירים היטב אז אין צורך . ... להתראות

למעלה