רציתי לשאול...

TheBlueOne

New member
רציתי לשאול...

ובכן, כפי שעידכנו אותכם שבוע שעבר - דף השאלות הנפוצות של הפורום יוצא לדרך. כפי שאתם שמים
אופציית "שאלות נפוצות" התווספה בשורה הכחולה של הפורום.
אז מה עושים
פשוט מאוד
להודעה זו משורשות שאלות אשר ירכיבו את דף ה-FAQ. כמובן שאלו שאלות בסיסות וניתן להוסיף עוד שאלות רבות אשר נראות רלוונטיות עבורכם... אתם מוזמנים לשרשר תשובותיכם אל השאלות על מנת שנוסיף אותן לדף ה-FAQ . מקווים לשיתוף פעולה פורה

Justin Angel

New member
פאגאנית היא...

פאגאניות היא... מילה. מילה היסטורית, בעלת פירושים לפה ולשם, בעלת אימוטולוגיה מרשימה, בעלת עבר מכובד, ובעלת משמעות שנויה במחלוקת. ההגדרה הכי מקובלת לפאגאניות היא זאת: הדת הפאגאנית היא מושג מטריה למספר דתות אשר חולקות מאפיינים עיקריים. מה מקור המילה, מה משמעותה כיום, אלו דתות הן דתות פאגאניות, מה המאפיינים שהן חולקות ועוד שאלות רבות זה עניין לפרשנות אישית.

Justin Angel

New member
ברור :)

מגוון הדתות הפאגאניות יש מספר חגים. מרבית הדתות הפאגאניות חולקות שמונה חגים המשותפים לכל הדתות:ארבעה חגים חקלאים, שני חגי שיוויון שמיימים (אקווינוקסים) ושני חגי מפנה שמיימים (סולטיסים). כל דת קוראת לחגים אלו בשמות אחרים, שמה דגש על נקודות אחרות בחג, בעלת דרכים שונות לחגוג את אותו חג ומנהגים שונים לאותם הימים. לעוד מידע על החגים הפאגאנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumArticles.asp?id=337&t_name=t_337&catName=חגים%20פגאניים

TheBlueOne

New member
האם אתם סוגדים/עובדים את השטן../images/Emo35.gif

או כל רוע אחר

תמיר302

New member
לא

השטן הוא דמות הלקוחה מהדת הנוצרית (השטן קיים גם ביהדות, אך בה הוא לא זוכה למקום המכובד ששמור לו בנצרות). היות והאל היודאו-נוצרי נתפס כאל טוב, עלה הצורך להציג דמות נגדית לו, הרעה במהותה. בפגאניזם לעומת זאת, אין הכרה בישות אחת טובה, ובאחרת רעה מולה. האלים\ישויות נתפסים כבעלי תכונות אנושיות מגוונות. לכן, יש בהם צדדים יוצרים, אך גם הורסים. "טובים" וגם "רעים". לכן, אין שום קשר בין הדת הפגאנית לבין השטן.

Justin Angel

New member
לא

אני זוכר משפט ממיתוס הבריאה הוויקאני שמאוד אהבתי. הגענו לקטע בו אדם מת ופוגש את המוות והוא שואל את המוות האם הוא הולך לגהנום. המוות עונה לו "אין גהנום. חיית את חייך כרוב האדם. אהבת, שנאת, אהבוך ושנאוך. עשית את המיטב שיכולת עם האור שניתן לך. למדת רבות והרווחת רבות". אני חושב שהמשפט הזה באמת מראה את הדגש בדתות הפאגאניות. כאשר בדתות המונותאיסטיות תמיד דואגים עם מערכת חוקים מסובכת איך לצאת "בסדר", הדגש בדתות הפאגאניות מונח על התפתחות הפרט.

gwizard

New member
מה זה בדיוק "מיתוס הבריאה הוויקאני"

ומאיפה הבאת את זה ?

gwizard

New member
ברור ש...

כן ולא. אומנם מאגיה זה חלק מוויקה ועוד דתות, אך לא כל פאגאני עוסק במאגיה ככלל, כמו שלא כל מי שעוסק במאגיה מאמין בדת פאגאנית כלשהי.

Justin Angel

New member
ברור

אני מקריב שעה כל בוקר לטקס זריחה ושעה כל ערב לטקס שקיעה\לילה. לפעמים שיש יותר זמן פנוי גם טקסים נוספים במהלך היום. דרך חיים שמתחייבים אליה ברצינות דורשת קורבן. צריך לאבד את עצמך כדי למצוא את עצמך, צריך להקדיש זמן כדי להעריך את הזמן, צריך לתת מהאנרגיה שלך בכדי לקבל אותה בחזרה. כולנו מקריבים קורבנות בחיינו, השאלה היא מי מאתנו עושים את זה בצורה מיודעת, בוגרת ואחראית, מה המניעים שלנו לתת את הקורבן ומה אנחנו לוקחים מאותו קורבן. אז - כן, אני מקריב קורבנות

Justin Angel

New member
אני מאמין באלים.

אני מאמין באלים. מילת המפתח היא - אמונה. יש לי אמונה. במי ולמה אלו הן שאלות אחרות לגמרי.

gwizard

New member
בדיוק כמו כל השאר

רק שלפאגאנים יש יותר תשומת לב לסובב אותם ויותר מודעות הן פנימית והן חיצונית. אה, וכמובן כל הפאגאנים מטורפים שאין להם מה לעשות בחיים

למעלה