רציתי לשאול...

טלה בר

New member
הייתי אומרת

שפגאנים הם אנשים ש"חושבים אחרת", בשונה מהמקובל והרגיל.

טלה בר

New member
כמובן,

לפני היות המונותאיזם הפגאניזם שלט בכיפה. כוונתי היתה למצב כיום, ובהקשר לאנשים שאני פוגשת בסביבה ה"פגאנית".

Justin Angel

New member
התשובה שלי היא תשובה אישית.

התשובה שלי היא תשובה אישית. יהדות היא לא רק דת, היא לאום. היא מאיפה באנו, היא לאיפה אנחנו הולכים, כי האבות והאמהות שלנו, זאת ההיסטוריה שלנו. אלו הם בני שבט יהודה, אלו היהודים בגולה, הם תפוצת יהודי אירופה, הם היהודים אשר נטבחו בשואה, הם המעפילים, הם היהודים אשר חלמו, ונלחמו ומתו בשביל הארץ הזאת. זאת השפה, זאת ההיסטוריה, זה ההווי החברתי. אני יהודי. אם לא בדת, אז בלאום. אז כן, מהבחינה הזאת אני יודע שאפשר להיות גם פאגאן וגם יהודי. לעומת זאת, אין לי דעה בעניין של אדם בעל שתי דתות.

L e s t a t

New member
"אבותינו"

כן, מה שלא מלמדים אותך בבית הספר הוא שאף אחד לא יודע באמת מי היו כל "אבותינו" - ולאלו מאתנו ממוצא מזרח אירופאי, אני אפילו לא מדבר על התקריות עם הקוזאקים (ועוד אנשים לאורך ההיסטוריה). זה התחיל מוקדם. עמים אחרים (לא יהודים) התבוללו עם יהודים. בין אם היו מעמי הסביבה (נישואין בין כנענים לבני ישראל), בין אם היו עמים אירופאים שונים או אפילו כמרים נוצרים (תתפלא אבל היו כמה!
) - היו הרבה אנשים שבאו במגע עם יהודים. בתקופות ומקומות מסויימים חתונה בין עבדים "גויים" לבין אדוניהם היהודים היה דבר מקובל בהחלט. שלא לדבר על כמות האנשים שהתגיירו וגדולי התופעה הזו היו, כמובן, הכוזרים - עם טורקי שישב באזור הקווקז ודרום רוסיה, המלוכה ורוב העם התגיירו בסביבות שלהי המאה השמינית או מחציתה הראשונה של התשיעית, למרות שהאוכלוסייה הכוזרית ידעה גם מוסלמים ונוצרים ואפילו בני מעמד המלוכה שהמירו את דתם לאיסלאם ולנצרות - לעיתים בכפייה ולאחר מכן חזרו ליהדות (פוליטיקה). לאחר הכוזרים ראוי לציין שכמוהם היה גם שבט ולאכי (רומני) שמתועד כמגוייר. ובל נשכח את הסלווים. בקרב בני העמים סלווים (אני חושב שבעיקר הסלווים הדרומיים אבל אולי אני טועה) התגיירות הייתה תופעה לא נדירה במיוחד בתקופות המוקדמות של ימי הביניים. תוסיף לזה את קיומן של קהילות יהודיות (שקראתי דעתם של חוקרים שטוענים כי ממצאים גנטיים מראים שקהילות יהודיות באירופה קמו מתוך נישואין בין גברים יהודיים לנשים מקומיות) בארצות רבות אחרות, את תקופת ההשכלה, את הויכוחים על משמעות ומקור המילה "אשכנזי" (אני ממליץ לעיין על כך בספרו של קווין אלאן ברוק, "The Jews of Khazaria") ואפילו את הכמרים שהתגיירו (כן, היו כמה, אבל רובם הועלו על המוקד). ובעצם, זה לא רק יהודים. אף אחד לא יודע ב100% מי היו כל אבותיו. אבל ג'סטין, על מי אנחנו עובדים? אבינו הקדמון הוא הרי הקוף! ואני גאה במורשת הזו, אז אני אלך עכשיו לקחת בננה ולחגוג את המורשת הקופית שלנו!

Justin Angel

New member
מה הקשר?

אתה רוצה להיטפל לקטנות ולתפל - סבבה. אני מאמץ את המסורת שלי, זה שאתה מתעלם משלך וממציא לך כאלו פיקטיביות - סבבה. אם אני לא מנגח את המסורת ההזויה שלך ("כי יש סיכוי שאחד מהגרמנים סחר עם פקה פקה פקה") - אל תנגח את שלי. שוב, היות ואין לי אפשרות לחזור בזמן ולדעת מי היו אבותיי - אני נשאר עם ההיסטוריה הכללית של העם היהודי. למשל, אני יודע שבין אבות אבותיי אין מעפילים, אבל זה לא אומר שכחלק מהמסורת היהודית לא אוכל לכבד את פרק נאצל זה בהיסטורית עמי.

TheBlueOne

New member
האם אתם מפצים את דתכם ומנסים

לשכנע אנשים אחרים להצטרף
(או במילים אחרות, אתם מיסיונרים
)

Justin Angel

New member
הוראות הגעה לפאגאנים אחרים.

הוראות הגעה לפאגאנים אחרים: לך למקרר, פנה שמאלה 90 מעלות לכיוון הסלון, קח חמש צעדים מדודדים, תוציא מעדר ותחפור ברצפה, תכניס את הספה לתוך החור שנוצר ברצפה - והפלא ובפלא, מאחורי הספה מתחבאים כל הפאגאנים שחיפשת
אפשר למצוא פאגאנים אחרים ברשת, בטקסים ציבוריים ובמפגשים פאגאנים.

Justin Angel

New member
...

ניתן למצוא חומר נוסף בנושא באינטרנט, בספרים ובטקסים ציבורים. כמו כן, מי שיקשיב טוב טוב גם יוכל לשמוע את הרוח מדברת, את האבן מתגלגלת, את המים זורמים ואת אהבת הלבנה. מי שיחפש מידע על הדת הפאגאנית בטבע ומוחו שקט - ימצא את מה שהוא מחפש.

gwizard

New member
זה תלוי מי שואל ומי עונה

למיטב ידיעותי ההבדל בין דת לכת הוא בכמות המאמינים. אם זה קבוצה של עד 1000 איש בכלל - זו כת. אם יותר - זו דת. ההגדרה המילונית מאוד לא ברורה בנושא.

למעלה