אירוח נטורופטית בנושאים מגוונים

פרלמנים

New member
אירוח נטורופטית בנושאים מגוונים

ביום חמישי הקרוב, בשעה 19:30, נארח בפורומנו את חני טופר, נטורופתית מוסמכת וותיקה, בוגרת ה"קולג' הישראלי לרפואה טבעית". חני מתמחה בשילוב טכניקות טיפול מגוונות ובהתאמה אישית של תכנית הטיפול עבור כל מטופל. שיטות הטיפול העיקריות: דגש על תזונה נכונה ובריאה, צמחי מרפא, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, פרחי באך, מודעות, דמיון מודרך והומיאופתיה מודרנית. ניתן לשרשר שאלות כבר עכשיו, חני תשיב עליהן ביום חמישי. הנושאים: "הכינו ילדכם לחורף", הריון ולידה, התמודדות עם מחלות ומניעתן באמצעים טבעיים, רפואה טבעית, תזונה בריאה. כמו כן תהיה התייחסות מיוחדת של חני לנושא הכנת ילדים לאשפוז/ניתוח ושיקום ממנו, לאור הניתוחים האחרונים כאן בפורום. תרגישו בנוח לשאול כל שאלה. ג'סיקה

mitmit11

New member
שלום חני
שתי שאלות

בני בן שנה ו-7 ח', סובל מבעיות נשימה (בד"כ נזלת פשוטה שמסתבכת לדלקת סימפונות), במעקב אצל מומחה ריאות ילדים ומטופל בזמן התקף בלבד במשאפים (כרגע ללא טיפול מונע
). בעקרון פרט לזה מסגל לעצמו כל מיני מחלות נדירות והזויות לילדים (למשל דלקת ברדכי השתן לבן בגיל שנה וחצי...). למרות שספורות הפעמים בהן קיבל אנטיביוטיקה, הוא מקבל פרוביוטיקה באופן שוטף. בשנה שעברה כשהיה מחובר למשאף פי כמה וכמה מהיום טופלנו גם בהומיאופטיה קלאסית ספציפית לעניין הנשימה ולחיזוק המערכת בכלל. פרט לנשימה שזה כרוני כמעט (וגם תורשתי) הוא ילד די חסון. כיצד ניתן לחזק את המערכת החיסונית שלו? האם באמצעות תזונה כלשהי? תוספים? בנוסף - כשמתחיל צינון, מה עוד מומלץ לעשות כדי להימנע מסיבוכים (כרגע מטפלת באדים קרים, שמן רבנסרה ומי מלח).
אילו חליטות ניתן לשתות במהלך הריון? נאמר לי שמרווה ונענע אסורים (ואולי עוד כמה
) בגלל שמעודד התכווצויות ברחם. תודה מראש

נשימה, חיסון וחליטות בהריון

מיטמיט שלום צר לי לשמוע שכבר בגיל הצעיר של בנך הספיק לחוות לא מעט מחלות בטיפול נכון אפשר לחזק אותו ולשפר את בריאותו התזונה מאוד משפיעה, ירק טרי, תבלינים טריים, מזון כמה שפחות מעובד, קטניות ודגנים מלאים אורגנו טרי קצוץ במאכלים עוזר למנוע צינון ולשפר בעת שמצוננים ויטמין סי וצמח מרפא אסטרגלוס(קימות תמציות בסירופ לילדים בפארמים) יעיל לחיזוק מערכת חיסון יש צמחים נוספים שצריכים להנתן בהתאמה אישית ממליצה להמנע ממוצרי חלב, אם קשה להמנע אז להמנע בימים שמקורר שמן נוסף שאת יכולה להשתמש בו במבער - לבונה-מונע התקפי אסטמה ושיעול לגבי חליטות מרווה נכון להמנע, עם נענע אין בעיה לשתות צמחים נוספים - קמומיל, לואיזה, מליסה, לימונית בחודש האחרון - עלי פטל להכנת הרחם לצירים וללידה קלה המון בריאות חני

זאת בת

New member
נוזלים באוזניים

היי בתי בת שנה וחצי ויש לה דלקות אוזניים חוזרות ונצפים כל הזמן לאורך תקופה נוזלים באוזניים. בנוסף הדיבור שלה לא מתפתח.... ובעקבות זאת הופננו לבדיקת שמיעה שאכן הראתה ירידה בשמיעה... האם יש איזשהו פתרון נוזלי לבעיית הנוזלים? תודה רבה

לכי דחוף לרופא אף אוזן גרון

ניתוח כפתורים יציל אותה ויתן לה זינוק משמעותי בהתפתחות התקשורת ובאיכות השמיעה. תזונה לא יכולה לעזור כאן, מניסיון !!!!

זאת בת

New member
היינו כבר אצל האף אוזן גרון..

אני לא רוצה למהר לניתוח.... בכל זאת ניתוח. אנסה קודם את כל האמצעים ברפואה המשלימה והוא גם אמר שיכול להיות שבקיץ יתייבש אם זה לא יקרה נעשה ניתוח

דלקות אוזנים חוזרות

שלום יש טיפול טוב לניקוז נוזלים ומניעת דלקות אוזניים הטיפול יכול לכלול טיפות אוזניים הומיאופתיות, רפלקסולוגיה ונרות הופי. המנעות ממוצרי חלב מועילה להפחתת יצור ליחה ונכאן הפחתת נוזלים באוזניים בניגוד לנאמר כאן בתגובות יש לי ניסיון טוב במניעת דלקות ושיפור שמיעה בעזרת תזונה נכונה והטיפול שהצעתי אם תרצי המלצה למטפל באזור מגורייך את מוזמנת לפנות אלי במייל בהצלחה חני

A New Me

New member
שלום חני
שאלה על דייסה...

אני לא יודעת אם זה המקום - אבל כתבו שאת עוסקת גם בתזונה בריאה, אז אנסה... יובלי בן 6 חודשים. אוכל סימילאק, וטועם ירקות טחונים פעם ביום, ופירות מידי פעם (זה עושה לו עצירות, אז אני נותנת אחת לכמה ימים). אני רוצה להכין לו דייסה בריאה וטבעית (לא מטרנה ודומיה). אשמח לקבל מתכון לדייסה כזו, כולל כל השלבים להכנה, ובאילו חומרים כדאי להשתמש (ואיפה אפשר להשיג, אם זה משהו אורגני לדוגמה)... תודה רבה

דייסת קוואקר

אשמח להמליץ על המתכון שלי לדייסת קוואקר(שיבולת שועל) ביתית שאני מכינה לביתי והיא מאד אוהבת אותה. קניתי דייסה של הרדוף או ליב, שהן אורגניות, אני מרתיחה 3/4 כוס מים, מוסיפה 4 כפות קוואקר ומביאה לרתיחה, אח״כ מנמיכה את האש ומבשלת עד שהדייסה רכה ובהירה, מוסיפה לזה אגס מגורד וקינמון, תמרים או יוגורט ומגישה. כמובן שניתן לנסות תוספות שונות ומגוונות. גלי מתלקקת :) בהצלחה.

מתכונים לתינוק

שלום אין צורך מיוחד במתן דייסות, אפשר לתת מרק, חלב סומסום, חלב שקדים פירות - אני ממליצה לטחון תפוח אגס ובננה עם תמר ו7 שקדים קלופים או אגוזי קשיו. התמר יעזור במניעת עצירות אם יש עצירות בגלל פירות צריך לבדוק אם הוא שותה מספיק מים דגנים אני ממליצה להוסיף מגיל 9 חדשים ואילך אפשר להכין דייסת קואקר במים רותחים, להוסיף מעט סילאן ולהגיש להשרות 3 כפות קוואקר ב3/4 כוס מים רותחים ולערבב כל טוב חני

שאלה בנושא פרכוסי חום

בת שנה ו -10 חודשים חוותה כבר 3 פעמים פרכוסים בגלל עליית חום. האם יש איזשהו משהו למניעה או שמירה על המערכת החיסונית מפני עליית חום?

הורדת חום טבעית

שלום נפלאה חום הוא מנגנון בריא וחשוב של מערכת החיסון הפרכוסים מבהילים את הורים אך לא מסוכנים בכל זאת כדאי לחזק מערכת חיסון באמצעות אמבט שבועי עם טיפה אחת של שמן לבנדר גם כשיש עליה קטנה של חום לעשות אמבט לבנדר- הלבנדר מסייע להורדת חום אפשרות אחרת להפחתת חום - קומפרסים של בד טבול בקערית מים עם טיפת לבנדר, להניח על הבטן ועל המצח העצה נכונה כמובן גם לילדים שלא מפרכסים, להתמודדות עם חום בברכת בריאות חני

לבנדר

לבנדר הוא שמן מאוד יעיל להורדת חום והכי בטיחותי, במיוחד בגילאים אלה אפשר גם לטפל בעזרת הומיאופתיה אבל זה לא מעל גבי האתר, דורש פגישה עם הומיאופת ואבחון אישי כל טוב חני

פרלמנים

New member
תזונה בגילאי הילדות

הי חני, אני רוצה לשאול מהם הסימנים (התנהגותיים או חיצוניים) לתזונה לא מאוזנת או לקויה בגילאי הילדות המוקדמים גיל 3, גיל 5). ואיך צריך להיראות תפריט יומי בגילאים האלה? תודה יקירתח ג'סיקה

תזונה מאוזנת לילדים

ג'סיקה שלום באופן כללי ילדים יודעים לבחור מזון בכמות ובסוג המתאימים להם. יש משיכה טבעית למה שטוב לגוף וגם אם במשך תקופה הפעוט ניזון מסוג מזון אחד הוא יאזן אותו בתקופה אחרת. כל עוד ההתפתחות הפיזית והמנטלית תקינה אין צורך בדאגה חשוב לפתח את הבטחון של הילד באכילה אינטואיטיבית והקשבה לגוף - כלומר לאכול בכמויות שהוא מרגיש שנכונות לו. עם זה חשוב להקנות הרגלי אכילה נכונים, לדאוג שההיצע הקיים יהיה בריא ולתת דוגמה בצורת אכילה נכונה של ההורים בעיות התנהגות באכילה יכולות לנבוע ממאבקי שליטה וצורך של הילד לקבוע בעצמו את הכמויות, כשזה המצב ילד יכול להמנע מאכילה או לאכול בצורה לא מאוזנת מבלי להקשיב לצרכי הגוף מצב נוסף שיכול להיות קיים הוא קושי בויסות תחושתי ואז המרקם של המזון לא נח לילד ויש להתאים אליו את המזון כך שהמרקם יתאים אם יש סימנים ספציפיים שמטרידים אותך ואת רוצה לשאול לגביהם את מוזמנת אני מצרפת קישור למאמר שלי על תזונת פעוטות והקניית הרגלי אכילה נכונים

פרלמנים

New member
מחדדת את השאלה

האם יש סממנים כגון עייפות, עצבנות שיכולים לנבוע ממחסורים תזונתיים? ו/או סממנים פיזיים כגון חוורון, נטייה לנזלות ושיעולים?

למעלה