ז'קלין, שיגעו אותי
כן טראנס , לא טראנס..מצד אחד, החמאה מכילה כולסטרול ושומן רווי, אך מנגד, המרגרינה מכילה שומן טרנס. במדינות רבות בעולם, מוצר בעל חומצות שומן טרנס במינון שמתחת ל1% חומצות שומן טראנס (ש"ט) , נחשב כמוצר ללא חומצות ש"ט! ויש כיום מרגרינות המיוצרות עם פחות מאחוז אחד ש"ט. כנראה שגם חמאה(שומן רווי) וגם מרגרינה רכה ללא שומן טרנס עדיפות על מרגרינה קשה. אם בוחרים במרגרינה רכה, מומלץ לשים לב למקור השמן - שמן זית וקנולה עדיפים על שמן סויה, תירס או חמניות. במידת האפשר כדאי לבשל ולאפות בשמן נוזלי (כמו שמן זית או קנולה) במקום במרגרינה או חמאה.