אז איפה אתם ממקמים את ג'ונס P4P

AmitNHB

New member
אז איפה אתם ממקמים את ג'ונס P4P

על דבר אחד אין ספק. זו הייתה השנה הכי טובה שהייתה ללוחם MMA אי פעם בספורט. 4 קרבות, 4 עצירות, 4 לוחמי טופ 5, 3 אלופים לשעבר. לדעתי ג'ונס לא רק שמיקם את עצמו במקום ה 3,עם הפציות של סילבה ו GSP, ג'ונס יכול ב 2012 עם ניצחונות על ראשאד והנדרסון להיות מספר אחד. כרגע, הדירוג שלי הוא: 1) סילבה 2) GSP 3) ג'ונס 4) אדגר 5) אלדו 6) קרוז 7) JDS 8) הנדרסון 9) פיטץ' 10) מלנדז

מרקו בי

New member
כרגע זה נשמע הגיוני

לדעתי אם כל הטופ 7 ישארו עם התארים שלהם gsp יתדרדר למקום השביעי מכיוון שהוא הולך להיות תקופה ממושכת מנוטרל.

yair_bar

New member
מנהל
בדיוק שאלתי את עצמי אחרי 140 את אותה שאלה

אני לא בטוח שיש לי תשובה מושכלת. בטח אחרי הקרב של סילבה מול סונן, אני מתלבט אם הוא צריך להיות ראשון או שני אחרי GSP. מצד שני, GSP פצוע לתקופה ארוכה ואני לא יודע מה הדין במקרה הזה - כמה זמן הוא יכול להשאר בראש הטבלה בלי להלחם? אולי אפשר לשים אותו באופן זמני מחות לטבלה עד לשובו לזירה?

lionardo11

New member
זה לא משנה אם הוא ראשון או שלישי ,ברור לכולם

שהוא יהיה מספר 1 אוטוטו.

REL YESAYA

New member
P4P שלי ....

למרות שאני לא חובב גדול של הרשימה הזאת . 1. ג'ונס .ניצחונות על שוגון רמפייג' מאצ'ידה וביידר 2. סילבה . ניצחונות על אוקאמי ובלפורט . הפציעה הורידה אותו למקום שני 3. אדגר . תיקו וניצחון עם מיינארד בשתי קרבות שייכנסו להיסטוריה. ועוד שתי נצחונות על פן 4.סנט פייר/ נלחם פעם אחת השנה עם ניצחון משמים על שילדס . ועוד אחד על קושצ'אק בשלהי 2010 . אני כבר לא עף עליו וגם די בא לי שיפסיד לדיאז 5. אלדו - ניצחונות על פלוריאן והומיניק מעניין אם הוא ישאר במשקל הזה עוד הרבה 6.JDS-ניצחונות על קארווין ועל ולסקאז רק הזנה אם ינצח את הקרב הבא הוא חייב לעלות מקום 7.קרוז - 2 ניצחונות הקרב הבאע נגד פייבר המשופר יבסס את מעמדו במידה וינצח למרות שאני בעד האלפא מייל 8. דן הנדרסון - ניצחון על פידור ושוגון בקרב הסיטורי 9.קיין ולסקאז - שיהיה לך בהצלחה 10.?????

moriarty

New member
ראיין ביידר לא בדיוק טופ 5

למרות שהוא לוחם טוב מאד. עם כל השאר אני מסכים, ומוסיף - היו לו גם שני תארי קרב הערב, ופעם אחת הכנעת הערב, וחובה לציין את הדומיננטיות העקבית, את האגרסיביות, את היצירתיות והרבגוניות שלו.

AmitNHB

New member
כמדומני שהיה כאשר נלחם מול ג'ונס. אם לא טופ 5

אז טופ 6.

דעתי

מבחינתי תמיד היו 2 קריטריונים ל P4P והם די שונים מהמקובל: 1. ניצחונות ללא החלטות שופטים. אומנויות לחימה זה לא ספורט ואתה לא אמור לחפש נקודות 2. נצחונות על יריבים גדולים וחזקים ממך. השאלה היא בעצם כמה המיומנות הלחימתית שלך מאפשרת לך לגבור על יריבים בגודל שלך ואף גדולים וחזקים ממך. אומנויות לחימה כבר הזכרתי? אין ספק שג'ונס מועמד בזכות הקריטריון הראשון אבל הוא גדול וארוך משמעותית מכל היריבים שלו עד היום. הקרב עם מצ'ידה רק הוריד את המניות לו מבחינת ה P4P וראינו איך איש קטן וזריז כמו מצ'ידה מרגיש די בנוח ליד ג'ונס בעמידה, כל עוד יש לו מספיק אוויר בריאות. ההליכה קדימה ואחורה במהירות שמצ'ידה היה צריך לבצע עייפו אותו בעוד שג'ונס "השקיף עליו מלמעלה". בשביל להתחרות עם סילבה ברשימה המכובדת הזו הוא צריך לעשות את מה שסילבה עשה מידי פעם: לעלות קטגוריה ולנצח בצורה משמעותית. שני יריבים שעולים לי בראש בתור התחלה הם צ'ק קונגו וסטפן סטרוב. את קונגו ג'ונס היה מצליח לחנוק ככה על הגדר? אני בספק... מה בדבר להתאגרף עם מישהו שיש לו פחות או יותר אותו ריץ' כמו סטרוב?

fatnoam

Active member
יש לך בכלל ספק שהוא ישמיד את קונגו וסטרוב?

תשים את ג'ונס מול ולאסקז או JDS, הייתי אומר לך 50\50 תשים אותו מול המשאיות - קארווין לדוגמא, אז אולי המצב שלו פחות טוב, גם לא בטוח. מול שני לוחמים בינוניים כמו קונגו (חסר אינטילגנציית זירה) וסטרוב (איטי)? ג'ונס יחסל אותם.

fatnoam

Active member
אני הייתי שם אותו רביעי

אחרי אדגר. גם אדגר מגיע אחרי שנה מאוד מרשימה וניצחון ענק על מיינארד. את קרוז הייתי בועט מהרשימה ומכניס את בן הנדרסון. אגב, ג'ונס הולך להיות מקום ראשון בקלות, כאילו לסילבה אין יריבים איכותיים מלבד סונן וגם אם הרצף המרשים שלו יישמר, זה יותר בגלל התחרות הרעועה ולאו דווקא הוא (והוא באמת הסטרייקר הכי טוב בתולדות הענף). ג'ונס השנה ניצח יריבים יותר מרשימים (משידה, שוגאן, ראמפייג') ממה שסילבה ניצח בכל רצף הגנות התואר שלו. גם GSP, שניצח יריבים מרשימים בעבר (יוז בשיא, בי ג'יי פן), כבר הרבה זמן נלחם ברמה ירודה (למעט פיץ' לדעתי), אבל כשהוא יחזור מצפים לו אתגרים מאוד קשים בדמות רורי מקדונלד הנהדר, ג'ייק אלברנגר, קרלוס קונדיט ודיאז. בקיצור המקום הראשון של סילבה שם הוא בכלל לא בטוח, גם אם ינצח את כל הקרבות שלו עד סיום החוזה ב-UFC. ואנקדוטה אחרונה על סילבה - אם הוא ינצח את ג'ונס בסופר-פייט, הוא יכול לפרוש ולעד הוא ייזכר בגדול בכל הזמנים, גם גדול יותר מפידור.

yair_bar

New member
מנהל
ההשוואה לא הוגנת

כי סילבה ניצח את כל היריבים הראויים כבר לפני תקופה. אין זו סיבה להוריד אותו בדירוג רק כי כעת המחלקה יבשה. ובכלל, לא בטוח כמה ראמפייג' נחשב כיום העילית של המחלקה. הוא ממש לא מלהיב זמן רב (למעשה מלבד הקרב מול לידל שגם הוא היה נגיעה בודדת בסנטר של קשישה). את שוגאן ראינו מפסיד ליריבים מביכים מאד מאד ומאצ'ידה אמנם נתן קרב יפה אבל גם הוא הפסיד לשני הראשונים שהזכרתי. לדבר עליהם כיריבים קשים וראויים? זה קשה. המחלקה הזו די מסריחה

תמיד אמרתי שמחלקת הLHW היא אוברייטד

למעשה אני תוען שהיא המחלקה החלשה בספורט. אולי בUFC הMW חלשה יותר כי יש הרבה כוכבים בחוץ אבל בכלליות זאת מחלקה עם הרבה לוחמים חד מימדיים וכוכבי עבר בלי דור צעיר מספיק אטרקטיבי.. ג'ונס הולך לדרוס את המחלקה ולגרום לMW להראות מחלקה עמוסה.

מרקו בי

New member
אם ג'ונס ידרוס את המחלקה וסביר להניח שכן

המחלקה לא רק שתראה פח אשפה היא תהפוך למזבלה, הסיבה העיקרית היא בריחת לוחמים כמו אבנס, סביר שאם הוא מפסיד הוא ירד לmw, אני בטוח שכמוהו יש עוד כמה שחושבים על ירידת מחלקה, לא בטוח אבח אולי יש לוחם או שניים שחושבים על עלית מחלקה. התקווה העיקרית שלנו חובבי ה- mma היא, או שחלק מהכבדים הטובים ירדו מחלקה, סביר להניח שזה לא יקרה כי רובם מעדיפים לא לחתוך משקל, והhw יותר דלילה מהlhw נכון להיום. או שאולי יבוא דור צעיר וחדש כמו ג'ונס שיהווה תחרות, כאן אתה וצחי נכנסים לתמונה ועושים לנו סקירה בצעירי הlhw העולמיים, האם יש מישהו בעולם שיכול עוד שנה שנתיים לקרוא תיגר על ג'ונס?

AmitNHB

New member
את פידור גם סילבה וגם GSP עברו כבר לדעתי

וג'ונס לא רחוק יותר מ 2 קרבות מישם. סיום הקריירה עם 3 ההפסדים בעצירות מול לוחמים שהיה אמור לנצח והסירוב שלו להיחלם בטופ של המחלקה ב 3-4 השנים שלפני, יהיו הסיבות אשר יהיו, הם כתם ענקי על הקריירה שלו. בשורה התחתונה היה לו את הרצף הכי מרשים בהיסטוריה שהתבסס על זמן אבל עד כמה שזה נוגע לאיכות הוא לא מתקרב לאיכות התחרות של GSP וסילבה.

sgracie

New member
ממש הגזמת לגבי פידור

תעבור שוב על היסטוריית הקרבות שלו, נורא קל היום לשאול מי זה ביג נוג, קרו קופ ובטח מארק קולמן אבל נכון לזמנים בהם פידור נלחם בכל אילו הם היו בטופ 3-5 ונאמרו עליהם חדשות לבקרים משפטים כמו "הוא ישלוט בענף עוד שנים רבות" או "לא ברור איך אפשר להפתיע אותו ולגנוב ניצחון": ריקרדו ארונה בבלו ביג נוג (פעמיים וחצי) מארק קולמן פעמיים בתקופה שהיה נחשב למפלצת MMA, וזה לא היה מיסקונספציה, הMMA באמת היה נראה ככה בזמנו בעולם קווין רנדלמן - בטוח לא פח קרוקופ - לא צריך להרחיב על כמה טוב הוא היה באותם זמנים טים סילביה (שלהזכירך יצא מרצף 24-3 מהUFC והיה אלוף מאוד דומיננטי במשך המון זמן) אנדריי ארלובסקי אולי אני לא יודע על כך, אבל אתה יכול לתת שם של לוחם **מחוץ לUFC** שפידור סירב להלחם בו? וזה בזמן שמחלקת הHW בUFC לא הייתה בכלל כזו טובה, מלבד לקראת שלהי הקריירה של פידור פה בפורום יש תמיד את אותו דפוס התנהגות של התלהבות עד אין קץ מלוחם שניצח כמה קרבות מעניינים או שהוא ממש טוב באספקט ספציפי ואז כשהוא מפסיד פתאום אותם אנשים כותבים עליו שבעצם הוא היה אובר-רייטד וכולה ניצח את זה ואת זה האחרון שזכור שזה קרה איתו היה לסנר, שברגע שהחגורה הייתה אצלו כתבו פה פוסטים שתיארו איך לאף אחד אין סיכוי מול הכוח וההיאבקות שלו, כשהם שוכחים את הBJJ WHORE פרנק מיר שהכניע אותו בתחילת הסיבוב שלו בUFC ומיד אחרי שהוא הפסיד לוולסקאז התחילו לכתוב שבעצם גם מול קארווין הוא היה קרוב להפסיד ובסוף ניצח בפוקס והוא בכלל לא כזה להיט

AmitNHB

New member
אני לא מזלזל בהיישיגיו ולא שכחתי מי היו ביג

נוג וקרוקופ ולא את ארונה, טים סילבייה וארלובסקי אבל הבא ניכנס לפרופורציות. רנדמלן וקולמן היו לוחמים בכירים בעידן אחר של הספורט. פחים אולי הם לא היו כאשר נלחמו מול פידור אבל רב השמות ב 24-3 של סילבייה כן היו וכך גם חצי מהלוחמים שקרוקופ ניצח. ארלובסקי גם לא היה כזה לוחם עילאי. זה שהוא וסילבייה היו האלופים ב HW של ה UFC רק מראה עד כמה הרמה הייתה נמוכה שם. ארונה היה לוחם מעולה. גם היום אני מאמין שהיה לו (בכושר של אז) מקום אבל עדין מדובר ב 205 - משקל אחד למטה. אתה לא יכול להשוות את הרשימה הזו לרשימת הלוחמים שסילבה או ש GSP ניצחו ולא הרשימה שג'ונס בונה היום. ביג נוג הוא אגדה וזה שפידור ניצח אותו פעמיים הופך אותו (ביחד עם הרצף המדהים שהיה לו מ 2003 ועד לקרב מול ורדום) לאחת האגדות של הספורט, ה HW הגדול בכל הזמנים נכון להיום אבל הוא לא אלוהים של הספורט.

sgracie

New member
פיספסת

יכול להיות שבעוד 10 שנים כשהספורט ישתכלל עוד יותר והאלופים שיהיו לא יראו את האלופים של היום (לפי כושרם היום) אתה תתפתה להגיד שבעצם מי היו סילבה, ג'ונס וGSP אבל כל גדולתם היא בכך שבזמן שליטתם בMMA העולמי הם ניצחו את כל מי ***שבאותה נקודת זמן*** השתייך לצמרת הMMA העולמי הקולמן של אז הוא הסונן של היום והביג נוג של אז הוא פיטץ' של היום

למעלה