היה לי אתמול לילה לבן

MyTaoWay

New member
אתה מוזמן לפרט

אם יש לך כוח ...

לי יש את כל הלילה להיות פה בתפוז...

גיל110

New member
אני אפרט

גדודי אל קודס של הג'יהאד האיסלמי והזרוע הצבאית של וועדת ההתנגדות העממית שאחד הבכירים שלה נהרג שלשום.

גדודי עז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, בכלל לא מגיבים. אם הם היו מגיבים, יש להם יכולות ששאר הארגונים יכולים רק לחלום עליהם, אז כנראה שהיו בישראל כבר כמה הרוגים.
ההפך הוא הנכון - חמאס שולט ברצועה וחמאס רוצה רגיעה, חמאס לא רוצה הסלמה אבל כדי לא לאבד ממעמדו ולהפוך ל"תומך הציונים", הוא היה חייב לתת לארגונים לנקום בידיעה שלאחר מכן יוכל לכפות את הרגיעה.

אם חמאס היה מעוניין בהסלמה, הגדודים של הזרוע הצבאית שלו מזמן היו משגרים טילים בליסטים חודרי בונקרים שהיו חודרים גם למרחבים המוגנים ואף אחד לא היה בטוח יותר.

הסיבה האחרונה שציינתי היא החשש העיקרי של צה"ל ולכן, כרגע, יש רצון לרגיעה.

goldy

New member
אתה יודע מה זה "בליסטי"?

אתה יודע מה זה "חודר בונקר"?

גיל110

New member
בהחלט,

וכדי לחסוך בזמן:
"טיל בליסטי הוא טיל שחלק ניכר ממסלולו הוא בליסטי, כלומר מושפע מכוחות הכבידה והתנגדות האוויר (גרר) בלבד"
נכון ש:
"למרות שהגדרה זו מתאימה למעשה למרבית הטילים וכן לפגזי ארטילריה, השימוש המקובל במונח "טיל בליסטי" מתאר טיל שמרבית מסלולו מתבצע מחוץ לאטמוספירה, והוא בעל טווח של מאות ק"מ לפחות"
במקרה של הקסאמים והגראדים מדובר על טיל בליסטי טקטי (עד לטווחים של 300 ק"מ).

אני עדיין משתמש במונח הרשמי, לצערך.

באשר לחודר בונקר:
מפצחת בונקרים היא פצצה אשר מסוגלת לחדור מטרות מזוינות (דוגמת בונקרים) או מטרות המוסתרות עמוק מתחת לאדמה.

וזה דוגמה יפה לחודרי בונקרים:
http://upload.wikimedia.org/wikiped...BU-24_Missile_testmontage-gi_BLU-109_bomb.jpg

עוד שאלות?

goldy

New member
וודאי שכן:

אתה לוקח 'ברזל מעופף' ביצור פרטי שיכול לגרום לנזק,
ומשווה אותו 1:1 עם טיל במשקל מאות קילוגרמים המכיל נפץ פלסטי מרסק תקין.
זה כמו להשוות ססנה עם סילון רב מנועי בטענה: "שניהם מטוסים שעוברים את ה270 קמ"ש ".
מבחינתי רק עו"ד מסוגל לכך
.

גיל110

New member
לא חייבים שאותו חודר שיריון ישקול הרבה

אולי את לא יודעת, אבל מספיק חומר נפץ יכול פשוט להפיל את הבונקר על יושביו.
בונקר הוא מלכודת מוות, ולכן כיום לא משתמשים בו בחיילות המתקדמים. בחיילות מתקדמים משתמשים בתקיפה מונעת ומלכתחילה לא נותנים להגיע לבונקר.

goldy

New member
סיפורי צבא הקבע שטפו לך את המוח

בטח חתמת חמש שנים קבע כי 'אין לך מה לעשות באזרחות' (והשתחררת רס"ן בכל מקרה).
אתה בטוח חושב שכולנו מתרשמים מ'סיפורי גבורה' בלבד.

גיל110

New member
מי מדבר בכלל על הצבא?

מי אמר לך שחצי מהמשפחה שלי לא עובדת בתעשייה אווירית או כל מפעל בטחוני אחר?
חומר למחשבה.

MyTaoWay

New member
שאלה קטנה...

אני לא אשאל אותך מאיפה אתה יודע שיש את זה לחמאס...

אני שואלת האם אתה בטוח שיש את זה אצלהם?
כאילו אולי סתם זה שמועה כדי להפחיד אותנו

Warby Parker

New member
טוב, כבר פירטו...

זה המצב פחות או יותר למרות שכמובן - בתור תושב האזור אני מבין שזה לא ממש משנה מי יורה ומה הפוליטיקה הפנימית שם...

הלוואי שהיה פתרון למצב מעבר לפיתוח עוד מערכות של כיפת ברזל, אבל ככה זה...
זה כבר לא ממש משנה מי "התחיל". בדיוק כמו מריבה בבית ספר, וזה מה שאבסורד במצב הזה.

אומנם כפי שנכתב החמאס מעוניין ברגיעה, אבל זה כי מסתבר שיש להם יכולת חשיבה לטווח שהוא יותר מיומיים. הם עדיין ארגון שמבוסס אידיאולוגית על איסלאם קיצוני, וחיסולים, לצערי, לא ישנו אידיאולוגיה שמושרשת בתודעה של אדם.

lemonade111

New member
יש פיתרון

להוריד טיל מיימן על כל עזה.

נשמע ילדותי אם זאת זה הפיתרון הראוי למצב של עזה וגם אם לא זה אז משהו פחות דרסטי אבל דרסטי. הגיע הזמן שנעיף שם טילים בלי חשבון, ונחסוך את הכסף על טילים מונחי טלוויזיה ושאר השיכלולים שלא צריך. פגיעה באזרחים תגרום סוף סוף ללחץ מצד האזרחים על החמאס. לא הומני? בעיות עם העולם? ברגע שהבסיסים של החמאס נמצאים בתוך סביבה עירונית הופך אותה כבר לשטח אש וזה כבר לא בעיה שלנו.

kotej22

New member
טיל מימן?

אתה מתכוון לפצצת מימן?
אתה יודע מה הרדיוס פיצוץ שלה?

kotej22

New member
ואת לבנון .....

וכל מה שבדרך אם לא הבנת, נסה משהו יותר קטן

למעלה