שרשור מתכונים

Maldini Girl

New member
הנה באתי הביתה

מרק עוף אמיתי לחורף חתיכות עוף: כנפיים,ירכיים, גרונות, כרעיים.. שורש סלרי קלוף או עלי סלרי נקיים 2 גזרים קלופים 2 קישואים נקיים 2בצלים קלופים 1 קופסאת שימורי חומוס פרחי כרובית נקיים הרבה מים וציר עוף או א.מרקבטעם עוף מלח,פלפל. מכניסים לסיר ת הירקות, העוף, הרבה מים וציר עוף, מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכיםלאש הכי נמוכה, מתבלים וממשיכים לבשל עוד שעה לפחות.
 

Maldini Girl

New member
מרק כתום

תפו"א אחד גדול קלוף חתוךלרבעים בטטה גדולה קלופה חתוכה לרבעים 2גזרים קלופים, חתוכים גס דלעת קלופה,חתוכה גס 2-3 כוסות חלב גביע שמנת מתוקה מלח,פלפל לבן. מבשלים בהרבה מים את כל הירקות עד שהם מתרככים לחלוטין, מסננים ממים וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים שמנת מתוקה וחלב ומערבים עד לקבלת המרקם הרצוי, מתבלים במלח ופלפל לבןומחממים בזהירות כדי שהחלב לא יישרף.
 

Maldini Girl

New member
מרק תפו"א קטיפתי

5 תפו"א גדולים,קלופים, חתוכים לרבעים חלב, שמנת מתוקה מלח ופלפל לבן מבשלים תפו"א עדלהתררכות, מסננים מהמים וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב, מתבלים ומחממים בזהירות. אחד המרקים א לא ה...
 

Mooa-Numi

New member
רוטב אסייתי מדהים לסלט

הולך ממש טוב עם סלט כרוב או גזר שחתוך דק (כלומר- קילפתי עם קולפן וחתכתי לגפרורים. הכי טוב עם מכשיר שעושה את העבודה בשבילכם) 2 כפות סוכר 2 כפות סויה 2 כפות חומץ רגיל שום זנגביל טיפה שמן שומשום אם יש (לא חייב אבל משדרג) תטעמו ותתאהבו.
 
אגב רוטב לסלט

אם בא לכן סלט כרוב (לי באופן אישי תמיד בא סלט כרוב) ומאסתן ברוטב סויה-שומשום וזה, אז: (ותסמכו עליי.) טחינה גולמית סויה לימון סילאן מושלם.
 
וואי קצת קשה לי להגיד

כי הכנתי את זה בלגיסטיקה של סמינר (מה שאצלכם קוראים 'פלוגה', נראה לי), אז הכנתי את זה ל90 אנשים... אבל בעיקרון יותר טחינה מסויה
 

Mooa-Numi

New member
עוד סלטים מגניבים

בטטה של מאיה מבצקאלים בטטה גדולה תספיק. חותכים לקוביות בגודל סנטימטר בערך. מערבבים בקערה עם כמה כפות שמן זית, כפית מלח (אפשר יותר, נראה לי), מלא פלפל. מערבבים עד שהכל מכוסה. שופכים על תבנית עם הרוטב והכל, מרווחים קצת, ומכניסים לתנור על 200 מעלות. בערך ל15 דקות עד שרך וטעים ואפילו קצת שרוף. לא שוטפים את הקערה. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ובזיליקום. כשהבטטה מוכנה זורקים לקערה, מערבבים, מוסיפים מיץ לימון (מחצי לימון יספיק). סלט קינואה מהמם: מכינים קינואה ולא שוכחים לשטוף ולקרר אותה כשהיא מוכנה. מערבבים עם חמוציות, אגוזים/פקאנים, בצל ירוק ופטריות שחתוכות גס (נגיד רבעים). מלח גס, שמן זית, מיץ לימון. הכי טעים יום אחרי מהמקרר, כשהפטריות סופגות את כל הנוזלים.
 

Mooa-Numi

New member
גרגירי חומוס אפויים

עוד שטיק של בצק אלים: תנור ל200 מעלות 1 פחית שימורים של גרגירי חומוס. לשטוף במים. לערבב בקערה עם 2 כפות שמן זית, 1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה, חצי כפית מלח, מלא פלפל. לפזר על תבנית יחד עם כל השמן (עדיף עם נייר אפייה) להכניס ל20 דקות, עד שזה נהיה קריספי למחצה. הולך הכי טוב עם בירה, בן זוג וסדרה קבועה.
 

Fragile rose

New member
אוהו, אל תגרמי לי להתחיל

אז ככה, המתכון מהיום לוקחים עוף מפורק, איזה חלק שאתן אוהבות משחימים בסיר עם שמן (אפשר זית אבל עושה ריח מסריח בבית) בינתיים חותכים לקוביות תפו"א, בטטה, כל ירק שנאה לכן בצל ושום אחרי שהעוף מושחם מוציאים אותו מהסיר ואז שופכים את הירקות שמים מלח פלפל וכורכום, מערבבים שכל הירקות יהיו עטופים בשמן. וגם שיתערבב עם התבלינים פה אתן יכולות להוסיף אורז, פסטה, פתיתים. מה שחשקה נפשכן. אחריי שאתן מוסיפות מה שבא לכן עוד ערבובון ועל זה מניחים את העופות ומכסים במים, שהמים יהיו באותו קו עם העוף אש נמוכה לשעה בערך ובתאבון רצוי לטעום תוך כדי ולראות אם חסרים תבלינים
 

Fragile rose

New member
מפרום

אז ככה קילו בשר טחון 2 בצלים מגורדים בלי המים לחם רטוב \ פירורי לחם כוסברה קצוצה מלח פלפל בהרט ואפשר גם קינמון לוקחים בערך 7 תפוחי אדמה. רצוי גדולים מחלקים כל אחד ל3 חלקים בערך, שלא יהיו דקים מדי כל שליש חוצים באמצע, לא עד הסוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שמים בקערה עם מי מלח לכמה זמן כדי שיתרכך ממלאים את התפוחי אדמה בתערובת הבשר טובלים כל מפרום בביצה ואז בקמח והופס לטיגון אחרי שכלללל המפרומות מטוגנות מכינים סיר שיספיק לכל הכמות שמים בתחתית תפו"א חתןך, עגבניה חתוכה, בצל וכרפס (סלרי) כוס נדיבה מאוד של רסק עגבניות מסדרים את המפרומות ומכסים במים רותחים!!! נותנים לזה להתבשל על אש בינונית בערך שעה, טיפה פחות בתאבון
 

Maldini Girl

New member
עוף ברוטב מתוק

כוס יין אדום, לא משנה איזה חצי כוס קטשופ רבע כוס דבש מעט שום ופלפל לערבב היטב, לצקת על 6-8 חתיכותעוף ולערבב, להכניס לתנור שחומם מראש על חוםשל 180 מעלות, ולאפות שעה- שעה וחצי.
 

Maldini Girl

New member
עוף בסיר אחד עם אורז וירקות

אל תדאגו,אני אעלה גם תמונות. 1 בצל, קלוף,קצוץ 1גזר , קלוף חצי כוס אפונה סנפרוסט מופשרת 2כוסות ארז 3 כוסות מים 4-6 חתיכות עוף מלח,פלפל,קצת קינמון, קצתכמון. בסיר כבד מחממים מעט שמן ומטגנים ף מכל צדדיו עד להשחמה.מוציאים את העוף ובשמן שנשאר מטגנים בצל,כשהבצל מזהיב מוסיפים לו את הגזר ומטגנים. מוסיפים אורז ואפונה ומערבבים, מוסיפים מיםותבלינים ומערבבים.מחזירים את העוף וסוגרים את הסיר הכבד, מביאים לרתיחה, מחלישים אתהאש ומבשלים 20-25דק'. בתום הזמן מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור עוד 5 דק'.
 

Maldini Girl

New member
תפו"א מוקרמים במנה אישית

4-5 תפו"א קלופים. גביע שמנת מתוקה מעורבבת עם ביצה ומעט מלח ופלפל. שמן לשימון תבנית שקעים את תפו"א מגררים בפומפיה או במנדולינה כך שנוצרות פרוסותדקיקות. משמנים תבנית שקעים ובכל שקע שמים מפרוסות תפו"א ומוזגים מעל כף- שתי כפות מתערובת השמנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20-25 דק'.
 

Maldini Girl

New member
שניצל אפוי בתנור

היופי בשניצל אפוי זה שהוא קריספי, טעים לא פחות, אבל הרבה פחות מלכלך והרבה פחות משמין נתחי חזה עוף דפוקים לשניצל ביצה מעורבבת עם כפית סילאן או דבש, כפית גרגירי חרדל, וקצת מלח ופלפל כלי עם פירורי לחם כלי עם קמח כל נתח שניצל מקמחים היטב, אח"כ טובלים בביצה ולבסוף בפירורי הלחם. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית מלמעלה. מכניסיםלתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות, ל-20 עד 25 דק', עד שהשניצלים שחומים וקריספיים.
 

Maldini Girl

New member
סלמון בתנור ברוטב שמנת

1 דג סלמון שלם נקי 1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות חצי חבילה עגבניות שרי שטופות 1 שמנת מתוקה מעורבבת עם מלח ופלפל בתבנית גדולה מניחים את הדג, ומפזרים מסביבו את עגבניות השרי והפטריות, יוצקים מעל שמנת מתוקה (אפשר גםקצת עירית או טימין) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דק' בערך.
 
למעלה