עוד סלטים מגניבים
בטטה של מאיה מבצקאלים בטטה גדולה תספיק. חותכים לקוביות בגודל סנטימטר בערך. מערבבים בקערה עם כמה כפות שמן זית, כפית מלח (אפשר יותר, נראה לי), מלא פלפל. מערבבים עד שהכל מכוסה. שופכים על תבנית עם הרוטב והכל, מרווחים קצת, ומכניסים לתנור על 200 מעלות. בערך ל15 דקות עד שרך וטעים ואפילו קצת שרוף. לא שוטפים את הקערה. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ובזיליקום. כשהבטטה מוכנה זורקים לקערה, מערבבים, מוסיפים מיץ לימון (מחצי לימון יספיק). סלט קינואה מהמם: מכינים קינואה ולא שוכחים לשטוף ולקרר אותה כשהיא מוכנה. מערבבים עם חמוציות, אגוזים/פקאנים, בצל ירוק ופטריות שחתוכות גס (נגיד רבעים). מלח גס, שמן זית, מיץ לימון. הכי טעים יום אחרי מהמקרר, כשהפטריות סופגות את כל הנוזלים.