קראמבל
העקרון של הקראמבל פשוט. למטה חותכים פירות, במיוחד כאלו שראו ימים טובים יותר. מעליהם שכבת פירורים. לזרוק למקרר, הפירות יבעבעו, החמאה תנזל לפירות ותצטרף לחגיגה. קיצר טעים. לדוגמה: קראמבל תפוחים: לחתוך תפוחים מקולפים לפרוסות ולסדר בתבנית לערבב (אפשר בתבנית) עם 2 כפות סוכר, מיץ מלימון. אפשר לשים חמוציות או צימוקים (תלוי בפרי, אם הפרי חמוץ יותר- אולי עדיף שלא) פירורים: כוס ורבע קמח לבן (אפשר להמיר חלק מהקמח, נגיד רבע, לטובת קוואקר) חצי כוס סוכר (עם פירות חמוצים יותר כדאי כוס סוכר, אבל התפוחים גם ככה מתוקים) כפית קינמון קצת אגוז מוסקט מערבבים. ממש כדאי שלא יהיו גושים. אני מחזיקה בדיעה שהניפוי חלף מהעולם אז אני מערבבת עם מטרפה. עכשיו החלק הטריקי: מוציאים מהמקרר 100 גרם חמאה קרה, עדיף שהיא כבר חתוכה לקוביות (לחתוך, לזרוק למקרר ולהוציא שוב). לזרוק את כל הקוביות בקמח. מה שעושים זה שכל פעם לוקחים קוביה ומשפשפים אותה עם הקמח. כל הזמן מצפים בעוד קמח. כל פעם אחת אחרת. זה ירגיש סיזיפי אבל בסוף תשימו לב שזה נראה יותר כמו פירורים שאם חופנים אותם יש גוש, אבל אפשר לפורר שוב. מפזרים את הפירורים בתבנית מעל הפרי. לא מצמידים, רק מפזרים- זה צריך לכסות את הכל אבל לא להיות אחיד. שמים בתנור לבערך חצי שעה עד שהפרי רך ומבעבע ויש ריח מדהים. מגישים עם שמנת חמוצה/ יוגורט/ גלידה.