שרשור מתכונים

Mooa-Numi

New member
שאלה

יש לי חצי קילו בשר טחון ומצברוח למשהו חורפי. לא בא לי לזניה. יש רעיונות?
 

Maldini Girl

New member
רוטב בולונז נחשב?

אני אוהבת להכין עם יין, זה נותן לו אווירה חורפית. אפשר גם מוסקה.
 

Mooa-Numi

New member
צ'ילי קון קורנה

(הכנתי אתמול) לטגן 1 בצל חתוך. להוסיף שום לקראת הסוף. חצי גמבה חתוכה. אפשר גם צ'ילי אבל זה ממש ממש ממש חריף. אני לא אוהבת. כשהכל מטוגן ונחמד להוסיף חצי קילו בשר בקר טחון. לטגן ולפורר עד שאפור. להוסיף 1 רסק עגבניות (הזול) 1 שעועית מקופסת שימורים ברוטב (אני ממליצה על השעועית השחורה ברוטב חריף שמותאמת לצ'ילי. שקל הפרש. עשיתי בסופ"ש ויצא חריפות מעודנת שמותאמת לחך האשכנזי שלי) 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם). אפשר גם לוותר עליהן ולטגן עגבניות בהתחלה, אבל למי יש כוח. 1 וחצי כף סוכר 1 כפית כמון מלח, הרבה פלפל, פפריקה (אפשר רגילה, אפשר חריפה). מרתיחים. מבשלים על אש קטנה וחצי מכסה לחצי שעה 40 דקות, בעיקר כדי לאדות נוזלים. לערבב פעם ב5 דקות כי השעועית והבשר שוקעים לתחתית. לאכול עם אורז לבן (חובה). אפשר גם עם שמנת חמוצה או גוואקמולי, אבל לא נחוץ. העיקר שחם ומנחם וקצת חריף.
 

Mooa-Numi

New member
עוגת יוגורט וחמוציות

חצי כוס שמן שלושתרבעי כוס סוכר חצי כפית תמצית וניל ביצה 250 גרם יוגורט עזים (בערך כוס) כוס קמח תופח 3 כפות חמוציות אפשר להוסיף קצת דבש או סילאן אם לא מתוק מספיק מתאים לתבנית אינגליש קייק, לפזר על העוגה גרנולה ואפשר קצת שוקולד צ'יפס, 25 דקות בתנור על 180 מעלות
 

Mooa-Numi

New member
קראמבל

העקרון של הקראמבל פשוט. למטה חותכים פירות, במיוחד כאלו שראו ימים טובים יותר. מעליהם שכבת פירורים. לזרוק למקרר, הפירות יבעבעו, החמאה תנזל לפירות ותצטרף לחגיגה. קיצר טעים. לדוגמה: קראמבל תפוחים: לחתוך תפוחים מקולפים לפרוסות ולסדר בתבנית לערבב (אפשר בתבנית) עם 2 כפות סוכר, מיץ מלימון. אפשר לשים חמוציות או צימוקים (תלוי בפרי, אם הפרי חמוץ יותר- אולי עדיף שלא) פירורים: כוס ורבע קמח לבן (אפשר להמיר חלק מהקמח, נגיד רבע, לטובת קוואקר) חצי כוס סוכר (עם פירות חמוצים יותר כדאי כוס סוכר, אבל התפוחים גם ככה מתוקים) כפית קינמון קצת אגוז מוסקט מערבבים. ממש כדאי שלא יהיו גושים. אני מחזיקה בדיעה שהניפוי חלף מהעולם אז אני מערבבת עם מטרפה. עכשיו החלק הטריקי: מוציאים מהמקרר 100 גרם חמאה קרה, עדיף שהיא כבר חתוכה לקוביות (לחתוך, לזרוק למקרר ולהוציא שוב). לזרוק את כל הקוביות בקמח. מה שעושים זה שכל פעם לוקחים קוביה ומשפשפים אותה עם הקמח. כל הזמן מצפים בעוד קמח. כל פעם אחת אחרת. זה ירגיש סיזיפי אבל בסוף תשימו לב שזה נראה יותר כמו פירורים שאם חופנים אותם יש גוש, אבל אפשר לפורר שוב. מפזרים את הפירורים בתבנית מעל הפרי. לא מצמידים, רק מפזרים- זה צריך לכסות את הכל אבל לא להיות אחיד. שמים בתנור לבערך חצי שעה עד שהפרי רך ומבעבע ויש ריח מדהים. מגישים עם שמנת חמוצה/ יוגורט/ גלידה.
 

Mooa-Numi

New member
במקום להמשיך להעתיק דברים שלה

כמה המלצות מרוכזות של דברים שעשיתי מבצק אלים והיו הצלחה. גם מבחינת העובדה שלא הרסתי את המטבח וגם כי היה קל וטעים (ואין עצלנית ממני!!!) עוף ברוטב מעולה http://www.bazekalim.com/2010/12/28/cashew-chicken/ עוגת גבינה ובצק עוגיות (מדהים כמה שזה קל) http://www.bazekalim.com/2010/06/18/cookie-dough-cheesecake/ נודלס ברוטב חמאת בוטנים http://www.bazekalim.com/2008/11/10/lighter-sesame-noodles/
 
למעלה