מילטון גון
New member
אמנם לא קשור ישירות לנושא הפורום, אך כיוון שאחוז ההודעות בפורום שעוסק בחדשות המדע הפך לאחרונה לחד ספרתי, אני מרשה לעצמי לפתוח שרשור בנושא קצת שונה.
אמנם הקילומטרז' האינטרנטי שלי לא מטורף, ובשני הפורומים העיקריים בהם אני כותב בתפוז יש מדיניות של סובלנות מינימלית כלפי טרולים, אך בכל זאת נראה לי שפגשתי מספיק טרולים בחיי כדי שאוכל להציע כמה אבחנות מעניינות לגביהם.
לפני הכל אני רוצה להבהיר על איזה סוג של אנשים אני מדבר. בהקשר של השאלה הנוכחית שלי (פליז שימו לב להדגשה הזו, כי אני די בטוח שיהיה מישהו שלא יקלוט אותה)- פינוקי לא מוגדר כטרול, כיוון שהוא עושה עלי רושם של אדם שפוי המחזיק בדעות מוטעות, ומספים את האינטרנט להנאתו בשטויות. אותי מעניינים האנשים שיוצרים את הרושם, שכנראה גם במפגש פנים אל פנים הם יתגלו כמטורללים משהו, והאינטרנט בסך הכל מהווה במה המאפשרת להם להוציא מתוכם את החלקים הבעייתיים בלי בעיה.
תובנות ושאלות:
1. זה רק אני, או שגם לכם יצא לא פעם לקרוא טרול כלשהו, ולהגיד לעצמכם - "אני מטוח שזה הטרול הישן X" רק בגלל שהסגנון של השריטות כל כך דומה. האמנם יש 5-6 טרולים שמשגעים את כל תפוז, או שמא משום מה כל הטרולים כמעט נופלים לאחת מבין כמה קטגוריות אפשריות?
2. האם התבצע אי פעם מחקר מסודר על האנשים האלה, שבדק מאפיינים טכניים ו/או את המצב הנפשי שלהם?
3. מה יש בטרולים שגורם לכל כך הרבה אנשים נורמליים להגיב בצורה שלא מאפיינת אותם? איך הם מוצאים תמיד את הכפתורים הנכונים ללחוץ עליהם כדי להפעיל את שאר הכותבים?
אם יש למישהו תשובות מחכימות או שאלות מעניינות מוצלחות, אתם יותר ממוזמנים להגיב.
נ.ב. גם אם טרול(ית) כלשהו יגיב להודעה שלי, אנא נסו להתעלם כדי שלפחות הדיון הזה ישאר נקי.