יש לפי דעתי באמת כמה סוגים
ראשית לגבי מיהו טרול - מבחינתי זה כל מי שמנג'ס למרות שאמרו לו שהוא מנג'ס וש"מיצינו" את הדיון עימו. אדם סביר יעבור הלאה. טרולים לא עוברים הלאה ולהפך - ככל שהם מקבלים רושם שהם לא רצויים - הם מגבירים את הניג'וס. טרול לפי גישתי הוא כל מי שכל כך מתיש את הכותבים הקבועים עד שיכול לקרות מצב שהוא או הם יביאו לגסיסתו של פורום.
לגבי 1 - טרולים מתישהו מגוונים או משנים ניק ולו כדי לבלבל או כי סתם משעמם להם הניק הותיק. ולכן לא מפליא שקוראים אותם עד שמזהים שיש לנו עסק עם אותה הגברת בשינוי אדרת. זה קרה לי עם "הנהמוטלות" אבל אותה קל לזהות אחרי שתי מילים בערך. וההשערה שלי היא שיש משהו כמו 7-8 טרולים קבועים שמשנים מדי פעם שמות, לפי מצב החסימות/תלונות מנהלים עליהם וכמה אחרים שקצת פחות עסוקים ברשת ביום-יום ולכן הם לא תכופים או שיותר בוער להם לטקבק בלמה-נט.
לגבי 2 - למה הכוונה במאפיינים טכניים? אני בטוחה שלתפוז יש מידע רב על אלו מהם שכבר שנים מעצבנים - אם כי כבר יצא לי לפני כמה שנים להיתקל בקומונה שכל מטרתה הייתה לעזור לטרולים לשנות IP וכו' כדי להתיש את תפוז. עם חלקם נעשים הסכמים למיניהם כדי שירפו מפורומים מסוימים. אבל בעיקר מאז שתפוז בבורסה - השתנתה להם לגמרי הגישה והיא הרבה יותר כסת"ח ורצון להימנע ככל האפשר מהתערבות של הנהלת הפורומים. לא פעם מנהלים לא יכולים אפילו למחוק הודעות גם אם ברור שזה טרול ותיק ששב לבקר בפורום, רק כי הטרול מתחכם ומדבר בנימוס תוך כדי שהוא מעליב בעצם שובו. לגבי הותיקים שבהם - אני מניחה שיודעים מיהם אבל איך בדיוק אפשר לחקור מצב נפשי או את מניעיהם? הם לא נראים לי מסוג האנשים שיתנדבו להשתתף במחקר שכזה.
לגבי 3 - אני משערת שלכל אחד מאיתנו יש לפחות "טרול" אחד בחייו. הורים, סבים ושאר קרובים ששואלים שאלות מרגיזות, מסיתים את נושאי השיחה אל מה שמעניין רק אותם, כשהם מפסידים בויכוח הם מתחילים לעבור להעלבות ולאד הומינם וכו'. ולפגוש את סוג השיח המתעלם הזה בפורום החביב עלינו - יכול לגרום גם לאנשים שלווים לאבד את הצפון.