האבקות: אליפות אירופה

אמר אדם חכם: "לטעות פעם ביום זה מבורך".

אבל כשאתה חוזר על אותה הטעות שוב ושוב, מראה שאתה לא מודע /לא טורח ללמוד מאותה טעות.

אני בהחלט מסכים, שאם עוד כתבים חוזרים על הטעות הזו(כפי שאתה טוען), אזי אנחנו עדים לתופעה של כתבים שלא בודקים עובדות וקונים את מה שמסרו להם בברושור הדובר.
וזה לא עומד לזכותם.

BentzWatchJudo

New member
הטעות אכן חזרה במספר מערכות עיתונים ומספר...

פעמים.
אני חוזר על עצמי אבל שוב חשוב לי להדגיש לא היתה פה טעות של עיתונאי בודד ובטח לא של העיתונאי ששמו עלה פה בפורום.

העיתונאים האולימפים ובעיקר עיתונאי האינטרנט עובדים בתנאים לא פשוטים. הם מסקרים כמות גדולה מאד של ענפים, תמיד יהיה מי שיבוא בטענה שענף מסוים או תחרות מסוימת לא קיבל/ה מספיק כיסוי. מעיתונאי האינטרנט נדרש הרבה פעמים פרסום מהיר מאד, בזמן אמת מה שגם מגדיל את הסיכוי לטעות.
עיתונאי צריך לבדוק את מה שהמקורות שלו מוסרים אבל יש אילוצים בחיים, למשל אילוצי זמן ומספר שעות ביממה, ולכן יש מקרים שבהם העיתונאי סומך על המקורות שלו ולא בודק, ומקרים אחרים שהעיתונאי סומך על גורמים במערכת שלו.
מי שלא עושה לא טועה.
אל תשפוט אדם לפני שתעמיד את עצמך במקומו.

PRINCER

New member
אני האחרון שיגן על עיתונות לא מדויקת

אבל כשחבר בפורום פונה למנהל הפורום בזלזול ובדרישות - זה לא במקום. ולא משנה אם מנהל הפורום במקרה זה הוא עיתונאי.

בנוגע לאליסף דעואל - השגיאה בגיל אינה אסון ולא צריך לעשות מזה סיפור. עם זאת באתר one יש ריבוי של שגיאות, טעויות וסיקורים שנלא מבוססים על מקורות אמינים. בנוסף כתבות רבות הינן כתבות רכילות או לחילופין כתבות ברמה לשונית נמוכה מאוד, כולל שגיאות דקדוק ושפה זולה.

ולגבי ההתלהמות - לגמריי לא התלהמתי. אני עומד מאחורי כל מילה - מה שפר אקסלנס כתב נגוע בגזענות. גם השם שלי אינו שם ישראלי קלאסי וגם אני לא נולדתי בארץ (אני בן 24 ועליתי לפני 21 שנה) ולכן התייחסתי לזה כפי שהתייחסתי.

apy ape

New member
מסכים עם כל מילה

גם בקשר לנושא עצמו, וגם בקשר לכותב. הבנאדם מרעיל את הפורום עם שליליות וזה מאוס

ובכן נסיכי המשלהב עצמו בהוצאת אוויר חם

במקרה זה חזרתי על דרישה משנים עברו בימי תנועת העבודה ההיסטורית שבה היתה דרישה לעברת שמות, זו לא עמדה אופרטיבית והיא בהחלט ברת תחלופה(גם אני מסכים לכך), אבל יש לה היגיון כצרוף בדרישה שהנציג הישראלי יהיה קשר זהותי לישראל.

הבכי והנהי שלך, לא רלוונטי גם בלי קשר לזהות של משה , ג'ק או נורמה ג'יין .
מדינה(כלומר הכסף של משלמי המיסים) לא חייבת לתקצב בהכרח אף אחד והיא עושה זאת בצורה וולנטרית.
ואם משלמי מיסים ממדינה אחרת רוצים לתקצב אותם אנשים שיבושם להם.

בנוגע, למושג "שטויות" -
אחרי שכפי שנטען כאן שהכשלון "ידוע מראש" בעניין הסייף(מתכוונים לחזור על מחזור הטקאוונדו9, למרות שאנו מבחינים שיש פוטנציאל גולמי גדול, בקרב הצעירים, השיטה של "לבכות על העסקנים", היא אולי נוחה, אבל די פסיבית.
אנחנו צריכים עיתונאים שמבינים את עבודתם, תופסים יזומה ומתריעים מראש על מחדלים בזמן התהוותם, ולא רק כאלה שמסקרים את המציאות אחרי שהכלשון הידוע מראש מתרחש.

בנץ, אתה מדבר על פריחת הבלוגים

שהוא עניין מבורך בעולם ועדיין רחוק מצבירת מסת השפעה קריטית בישראל, למרות שבעתיד אני מאמין שהעוצמה תההי גדולה יותר.
וזה כולל למשל אפילו נטילת יוזמה ספציפית כמו שלך, בשידור קרבות הג'ודו שהיא עניין מבורך מאוד.

אבל כדי "להזיז דברים" מול עסקנות בינונית, אתה צריך פלטפורמה עם מסה קריטית של קוראים/צופים שתהיה לו השפעה.
וכאן עדיין נבדל הטוקבקיסט/הבלוגר בישראל, לעומת העיתונאי שיש לו פלטפורמה, בעיתון גדול או אתר גדול.

וכאן עיתונאי ב ONE , YNET , NRG ,NEWS1, ובמקביליהם הכתובים - יכול באמצעות חשיפה תקשורתית לשנות דברים.

BentzWatchJudo

New member
יש צדק מסויים בתגובה שלך אבל...

לעיתונאי בעיתון או אתר גדול יש יותר כוח השפעה מאשר לך או לי כאנשים בודדים אבל הוא גם מושפע מאילוצים וכבלים שנובעים משייכותו לגוף הגדול.
בנוסף עם בוער בך לבדוק נושא מסויים תשתמש בגמישות שלך כאדם פרטי לבדוק אותו ולהכין תחקיר רציני ומעמיק ואז מה שנשאר זה ליצור עניין וקשרים כדי לדחוף תחקיר מוכן ומעניין אל גוף תקשורת גדול.

זמר. עיתונאי הוא מקצוע. משלמים עליו כסף.

הוא מחויב בסטנדרטים והוא גם מפוקח ע"י מערכת שגם נותנת לו גב וגם מחויבת לו.

תפקיד העיתונאי, הוא לבצע את עבודות התחקיר ואת עבודות הסיקור העיתונאי, לשם כך הוא מקבל משכורת.
אם מערכות העיתונים כולל עיתונאים ועורכים לא מבצעים את עבודתם ומתעסקים רק בצהוב או בהעתקת ברושורים, אז הם בסופו של דבר מעבר לפגיעה באינטרס הציבורי מחלישים את יוקרתם.

PRINCER

New member
אתה צודק, אבל...

אתה לא משלם על YNET כך שאתה לא יכול לבוא בדרישות. אתה יכול לא לקרוא, אבל לא נראה לי שתעשה את זה.

מעבר לכך, אורן בפורום כמנהל הרבה לפני שהוא היה עיתונאי בYNET. למה נראה לך שמותר לך לבוא אליו בדרישות שיבדוק משהו ושיבצע את עבודתו העיתונאית בשביל הפורום? אורן עושה מספיק בשביל הפורום, כמנהל וככותב\קורא.

BentzWatchJudo

New member
לא הבנתי איך מה שכתבת מהווה תשובה למה שאני...

כתבתי.

מלבד זאת אם אתה חוזר מספר פעמים על שמי הפרטי אז אולי תכתוב איפה נתקלת בשם שלי (לא שזה סוד כל כך גדול) ומה השם שלך שאני יקשר.

BentzWatchJudo

New member
הטורקי מנצח ברבע אבל מפסיד בחצי הגמר ולכן...

סרגיי לא נכנס לבית הניחומים.
(הטורקי לעומת זאת יתמודד על מדלית הארד)

למעלה