מעניין אותי לדעת

The Blue Fairy

New member
מעניין אותי לדעת

האם אתן כבר יודעות מה אתן רוצות לעשות כשתהיו "גדולות"?

nettus

New member
חחח לא

ואני בת 25 עוד חודש ואני מסיימת השנה את הלימודים שלי (אחרי 4 שנים) מה שאני יודעת שזה לא הולך להיות קולנוע מה שלמדתי

nettus

New member
קצת

אבל לא יותר מידי, כי אני כן מאמינה שמה שלמדתי ישמש אותי בעתיד, אני עוד לא יודעת איך, אבל עם אני רוצה לטפל באנשים זה יכול להיות שימושי הידע שרחשתי, במשך ה 4 שנים האלה. מה גם שהרבה דברים היו מעניינים

Maldini Girl

New member
בתיאוריה כן

אני רוצה ללמוד בישול בחו"ל ואני רוצה לעסוק בבישול בארץ. אבל יש לי עוד מחשבות. דברים שקשורים בהוראה בכלל ובהוראת השואה בפרט.

The Blue Fairy

New member
אני רואה שהצבא עושה לך טוב :))

ובישול..מעניין! את מתעסקת גם היום בבישול אני מניחה? ולא מפריע לך השעות של המקצוע והעובדה ש(אני מניחה) כמעט אין זמן לחיים פרטיים?

Maldini Girl

New member
את אומרת הצבא בגלל עניין ההוראה?

זה משהו שתמיד חשבתי עליו. אבל אני מודה שעל הנושא של הוראת השואה, ככל שאני נחשפת יותר (ומן הסתם עכשיו יוצא לי הרבה להחשף) אני חושבת כמה שזה חשוב וכמה שזה מדהים. בבישול אני מתעסקת עכשיו, לפני הגיוס עבדתי במסעדה ואני אוהבת מאד לבשל. אם זה מפריע לי? אני בן אדם של עבודה, וממש לא כזו שיושבת על התחת. חוצמזה שהשפים הטובים לא עובדים המון, יש להם סו שפים ;) סתם.

The Blue Fairy

New member
אכן בגלל הצבא :)

ובקשר לבישול, התכוונתי יותר לעובדה שצריך להיות במסעדה\מאפיה\איפה שלא תהיי בשעות הבוקר המוקדמות וזה בד"כ עבודה לתוך שעות הלילה ואיך מקימים ככה משפחה? אני סתם תוהה באוויר גם כי הכיוונים התעסוקתיים שאני שוקלת אותם הם סביב השעון

Maldini Girl

New member
כרגע אני עוד לא מוטרדת מהמחשבה על להקים

משפחה, כשנגיע לגשר- נעבור אותו :)

ThE uVa

New member
בערך...

כאילו אני יודעת על הרבה דברים שאני רוצה לעשות. בנוגע למה שאני רוצה שתהיה העבודה שלי... אני תמיד משתעשעת בכל מיני רעיונות. הדברים המרכזיים בחיי שאם יהיה לי הרבה מזל יהיו: לעבוד בnon-profits, איזשהו ארגון זכויות אדם, עם זווית פמיניסטית אני מקווה. זה מה שעשיתי בקיץ בעקרון אז יש אנשים שעושים את זה אשכרה. או לכתוב. בגדול אם אי פעם מישהו ישלם לי כדי לכתוב את הדעות שלי אז אני אהיה אדם מאושר. לאחרונה גם השתעשעתי עם הרעיון של להשאר באקדמיה... אני די לא מתרגשת לצאת לחיים האמיתיים אז ישמצב שאני פשוט אשאר בלימודים לנצח עד שהאופציה היחידה שתשאר לי תהיה להיות פרופסורית... וגם הרעיון של לעבוד בבית ספר דמוקרטי או לתרגם אלו דברים קצת יותר ריאליסטים שאפשר אולי לעשות בקלות יחסית... קיצר יש לי כל מיני כיוונים אז נראה לאן החיים יקחו אותי. לפחות לעוד שנתיים וחצי אני בלימודים, ואז יהיה לי תואר שני במשהו לא יעיל ואז אני אוכל להתחיל לתכנן את חיי...

The Blue Fairy

New member
את מתכננת לחזור לארץ אחרי השנתיים וחצי

או שכבר הספקת להתאהב בארה"ב? :)

ThE uVa

New member
לא יודעת

עד אז זה כבר יהיה חמש שנים שאני בארה"ב... די קשה לחזור אחרי כזו תקופה. ועוד לאן.. למרות שבסופו של דבר זה בטח תלוי בדברים כמו עבודה וזוגיות בעיקר.... אם כי אני חייבת לציין שדי קשה לי להיות בארץ והרבה דברים שנכללים בלחזור לא מאוד מושכים אותי... לא בא לי להסביר לאנשים עד סוף החיים שלי למה לא הייתי בצבא ואז שיגידו לי שאני שמאלנית מזדיינת וכל זה. וגם יאיר לפיד בטח יהיה ראש ממשלה עד אז ואז אני בטוח לא חוזרת...

EVE Lights

New member
אפשר להגיד?...

כרגע אני עובדת ב"עבודה של גדולים" - מנהלת פרויקטים בחברת סטארט אפ לשיווק באינטרנט. התכנון הוא שאם הכל ילך כמו שצריך, אז מתישהו להתקדם למשרת ניהול באותה חברה ושמתחתיי יהיו עובדים
בעיקרון אני אוהבת את התחום של האון ליין מרקטינג, והגיוני שאני אשאר כמו כרגע... מצד שני אין לדעת מה יצפה העתיד. נחיה ונראה

N o o s h y

New member
לא בטוחה שיש דבר כזה "להיות גדולה"

אני רק יודעת שבמאי 2015 אני אהיה עורכת דין, בגיל 25, אבל אני לא רואה מעבר לכך. בכל מקרה, העולם עדין יהיה בכף ידי ואני אוכל לעשות כל מה שארצה.

The Blue Fairy

New member
אהבתי את התשובה :)

אני לצערי לא יודעת איפה אני אהיה בסוף השנה הזו אני אהיה עם תואר ראשון לאן הולכים מפה? אין לי מושג

Mooa-Numi

New member
כן ולא

כי אני כל הזמן נדלקת על דברים ומואסת בהם. אבל יש לי הרגשה שאני יודעת מה אני לא רוצה להיות בבגרותי. אז דבר ראשון - קשה לי לדמיין את החיים ללא הדרכה. לא להאמין כמה זה עושה לי טוב. פחות לכיוון של חינוך ויותר לכיוון של הוראה. אני אוהבת להדריך ואני טובה בזה וזה חשוב בעיני - לחזק את הסקרנות אצל אנשים. אבלאולי עוד 10 שנים אני אחשוב אחרת. אני לומדת באוניברסיטה לתוכנית שמייעדת אותי לעבודה באוניברסיטה. לא יודעת מה אני חושבת על זה. כרגע שאני מסתכלת על מרצים ומתרגלים אני חושבת שזה נראה נפלא. כלומר אני ממש חולמת על הרגע שבו אני אהיה מרצה או מתרגלת. שאני אוכל להגיד מה שבא לי, להיות דמגוגית מבלי לדפוק חשבון. אתה אפילו לא צריך להיות ברור בשביל להיות מרצה! זה אדיר. מצד שני - אני לא באמת מכירה את האוניברסיטה. אני לא יודעת מה זה אומר. אני כן יודעת שמאוד קשה להתקדם באוניברסיטה ושזה עוד מקום בשוק העבודה הישראלי שלא מקנה לך בטחון כלכלי. קשה לי לראות את עצמי עובדת במקום בלי בטחון כלכלי (אפילו עכשיו: מלצרות/ מכירות ממש עשה לי רע). אני מאוהבת במקצוע שאני לומדת. כלומר באנתרופולוגיה, סוציולוגיה זה מעאפן. אני פשוט מבינה שזה מה שעניין אותי כל חיי, פשוט לא הצלחתי לתת לזה שם. זה גם ממש מעסיק אותי, אני חושבת על השיעורים אחרי שהם נגמרים, חופרת למאור, מנסה ליישם את זה בתרבות שאני חיה בה. אני מתלבטת לגבי כל מיני מושגים, איך הם מופיעים בתרבות הישראלית.. ואפילו מצליחה לנחש אותם לא רע. בכל מקרה זה מרתק אותי ואני טובה בזה. מצחיק להגיד שאני טובה במשהו כלכך ערטילאי אבל עדיין. מתחזקת את העבודה במקביל כי אני יודעת שבמקצועות כמו שאני לומדת (כלומר - אני לא לומדת מקצוע) קורות החיים שלך חשובים יותר מהציון הסופי שלך. עד כה הקורות חיים שלי לא רעים בכלל, אבל עדיין. אני משתעשעת ברעיון שאני אגדל ואהיה אנתרופולוגית. זה משעשע ומרגש אותי. בגלל התלישות. אקזוטי משהו. לא? אני לא רואה את עצמי עובדת במשרד. אני לא רואה את עצמי עובדת מול מחשב כל היום. אני לא תופסת את עצמי בתור כוח עבודה. אני גם לא רוצה לתפוס את עצמי ככזאת. אבל עדיין, אולי עוד 10 שנים אחשוב אחרת..

The Blue Fairy

New member
אני חייבת להגיד שאני מופתעת מחוסר הביטחון

הכלכלי באונ' :O הייתי בטוחה שדווקא שם יש קביעות! ואני איתך, סוציו זה משעמם ;)

יא אללה, מעסיק אותי נורא

זה מאוד תלוי בהרבה דברים. יעני, חיים בוגרים בתנועה או לא. בכל אופן, מצד אחד יש את הקולנוע. אני רוצה לביים ולכתוב ולצלם, בעיקר דוקומנטרי אם אפשר. באמת התשוקה שלי. אבל.. הפקה. קולנוע גדול, טלוויזיה, מוזיקה. להגשים דברים יש מאין. אבל.. חינוך! הדרכה והוראה ומהפכנות בדבר הזה. להקים בית ספר דיאלוגי ולעבוד בו, לחנך עם נגיעות דמוקרטיות ואנטרופוסופיות ועוד דברים שאמציא ונמציא יחד אבל אני בכלל רוצה ללמוד ספרות והיסטוריה יא וולי

למעלה