הסוף-אחת ולתמיד-
\
?

Mrs Wing

New member
ממש אבל ממש

פרים מתה בסטייל. רק אומרת.
היימיץ' שרד
האפילוג. פשוט, האפילוג.
פיטה וקטניס ביחד לא מהסיבות הנכונות.
פחות ממשפט וחצי על מה קורה בפאנם עצמה ולא רק בתוך הראש המסובב של קטניס..
למה להרוג את כולם? ולמה לא לספר מה קורה עם המעטים שעדיין חיים?
סדרת הספרים מן הטובות שיצא לי לקרוא לאחרונה נגמרת בסוף כל כך לא הגיוני. חבל.

כמובן שבגדול
אבל...

חייבת לציין שיש גם כמה נקודות אור.
חפירה קלה לפניכם.. אתחיל בחיובי כי יש הרבה פחות:
שקטניס שבורה לנצח. זה אמנם מדכא ומורבידי- אבל זה קצת הכרחי. הרי אחרי כל מה שעבר עליה, זה היה ממש לא הגיוני בעיני אם הספר היה נגמר ב "ואז הם חיו באושר ועושר עד בלה בלה בלה". אהבתי את זה שזה מציאותי. היא המשיכה בחיים שלה (סוג של ובצורה מאעפנה מאוד) אבל היא עדיין שרוטה לנצח.
שגם קוין מתה. מההתחלה היא לא מצאה חן בעיני, הנבלה הזו
שקטניס חזרה ל12. לפחות שם היה לנו קתרזיס. אם היא היתה מסיימת את חייה בקפיטול, או ב13, זה היה הורג אותי.
שבאטרקאפ בא ומצא את קטניס ב12
אפילו מלכתוב את זה עכשיו יש לי דמעות בעיניים. ככה לפחות היא מקבלת חלק קטן מפרים שנשאר איתה... ובאטרקאפ הגיע כל הדרך מ13 לבד כי הוא כל כך התגעגע לפרים... אוי זה הורג אותי.
תהרגו אותי, אבל you love me- real or not real- עשה לי ממש שמח. (להלן רגעים קטנים שבהם אני טים פיטה. לא לכעוס עליי) כמה דברים שאני חצויה בנוגע אליהם: קטניס ופיטה ביחד- במקום מסוים, אני קצת אהבתי את זה בסוף. אהבתי את ההסבר שלה, לזה שהיא צריכה מישהו שמח ואופטימי, ושגייל הוא בדיוק כמוה והיה עושה לה יותר רע. אני לא מסכימה עם חלקכם שמרגישים שהיא איתו רק כי הוא היה שם.. אני חושבת שגייל צדק במידה מסוימת. פיטה הוא זה שהיא לא היתה יכולה להמשיך לחיות בלעדיו. אבל כאמור, אני לא סגורה על זה ההצבעה של קטניס בעד המשחקים- אני ראיתי שהרבה מכם לא חשבתם ככה, אבל מבחינתי מהרגע שהיא אמרה כן, והיימיטץ' אמר שהוא איתה- הבנתי שזו מזימה. זה היה נראה לי נורא ברור שלשם הם חותרים, בעיקר שהיא אמרה שזה בשביל פרים- כי הרי היא יודעת שפרים מתה בגלל קוין.. אבל אתם הצלחתם לערער אותי קצת בנושא, לכן אני חצויה גם כאן וכמובן שעכשיו פסטיבל הזעם על סוזן קולינס: באופן כללי: מבחינתי, סופר שכותב ספר, ופי כמה וכמה סדרת ספרים, חייב משהו לקוראים לו. הסוף לא חייב להיות טוב, הוא לא חייב להיות שמח (אם כי אני לרוב מעדיפה שכן) אבל הוא חייב להיות מספק. גברת קולינס היקרה, אנחנו השקענו בספרים שלך!! קראנו בשקיקה, התאהבנו בדמויות, שזרנו את עצמנו בחיים שלהם.. וככה את מסיימת?! ככה? זה פשוט זלזול מעליב בקוראים שלך. ככה לא מתנהגים גברת
אז גם אני, כמו נוי, מתפללת שיהיה איזשהו תיקון בסרטים.... כי ככה זה ממש לא לעניין. ובירידה קלה לפרטים:
זה סוף זה? נו באמת
גייל וקטניס לא בקשר בכלל. נו באמת. מילא שלא יהיו ביחד, שגם זה לא משמח אותי... אבל לא בקשר?!? נו? באמת.
פרים מתה. לא, את לא רצינית עכשיו. הרי כל הסיוט הזה התחיל בגלל שקטניס רצתה להציל את פרים! ועכשיו הרגת אותה. פשוט באת והרגת אותה. אז כן, שמעתי טענות של אנשים שאומרים שזה סוף של סגירת מעגל, או שזה אירוני ונפלא כי למרות הכל פרים מתה וקטנסי לא יכלה לעצור את זה. אבל על הז*ין שלי. זה היה נורא. ומיותר. ופשוט לא הכרחי. כאילו שקטניס לא מספיק שבורה גם ככה.
הסוף הפוליטי? מה קורה עם פנאם? מה העתיד הביא? האם הפוליטיקה הסתדרה או לא? יופי, קוין וסנואו מתו ועכשיו הכל בסדר. לא קוקי, זה לא עובד ככה. את צריכה לתת לנו איזשהו הסבר!!
אמא של קטניס. ברצינות? היא מעדיפה להיות לבד ב4 מאשר עם הבת היחידה שנשארה לה? not likely
קצת לפני הסוף, אבל עדיין- מאדג', פיניק, בוגס... למה הם היו צריכים למות? ולמה ככה?!
אני לא יודעת איך להדגיש את זה, פשוט הסוף. באופן כללי. הרגשתי שקולינס ניסתה בכוח לעשות משהו אדג'י ומגניב במקום לתת לנו סוף הולם
וזה ממש מאכזב אותי. כל כך נשאבתי על ידי הספרים האלה, על ידי הדמויות האלה... והסוף פשוט היה אכזבה עצומה
עד כדי כך שבסיום הקריאה, פיזית זרקתי את הספר על הרצפה בכל הכוח, וישבתי ובכיתי על הספה שלי במשך בערך חצי שעה
זאת אחרי שבהיתי במשפט האחרון במשך בערך עשר דקות כי הייתי שמוכנעת שלא יכול להיות שזה באמת הסוף. ואני מצרפת שוב את התמונה שצירפתי אתמול... כי זה מרגיש לי הולם לשרשור הזה

אוי שכחתי
ענק!!

היימיטץ'
מזל שיש את היימיטיץ'. ומזל שלפחות אותו קולינס לא הרסה

ורדונה2

New member
אפילו כשאת זועמת את חמודית

"ככה לא מתנהגים, גברת!" חחחחחחחחח יותר "אמן תמותי מוות מייסר ומיותר, עדיפות להישרפות בעודך בחיים כמו פרים, גברת!"

N o R i K o

New member
בקשר לסוף של קטניס עם...

פיטה
טוב, אולי זה כי אני אובר-הארדקור-טים-גייל, אבל אני פשוט לא הרשיתי לעצמי ליפול לשטות הזאת של קטניס, "הנה, אני אסביר לכם למה פיטה ולמה לא גייל ובכך אשכנע את עצמי שאני באמת אוהבת אותו!" קודם כל, עצם העובדה שהיא הייתה צריכה להסביר לנו למה לא גייל... באמת, קטניס? כמו שכבר אמרתי לשוהם בשרשור החפירה על הספר, אני נפלתי תחת השיפ הזה כשקטניס הבינה שהיא אוהבת את גייל ואמרה לעצמה "גייל שלי, אני שלו ושום דבר אחר לא יעלה על הדעת" - ולא היה מקום לפיטה במחשבות שלה מרוב נכונות ואהבה. אם קטניס הייתה יכולה לתת את כולה לפיטה ובאמת הייתה מרגישה שהוא האדם הנכון עבורה... שום דבר אחר לא היה עולה על הדעת.
ולגבי האופטימיות והלבבות והנצנצים... טוב, אני חושבת שקטניס נכוותה כל כך הרבה במלחמה הזו- לא רק תרתי משמע, שהיא מרגישה אשמה. בסיוטים שלה כל המתים קוברים אותה! היא מרגישה שהכל קרה בגללה ובאשמתה וכל השנים היא תצטרך לנשוא את זה על הכתפיים שלה... איך היא יכולה להיות בסוף עם מישהו כל כך טהור ונקי כמו פיטה? שהידיים שלו כל כך נקיות, שלא היה לו אף חלק במלחמה חוץ מלהיכרך אחריה בסוף? קטניס צריכה להיות עם גייל כי גם לו יש דם על הידיים וגם הוא צריך לכפר על החטאים שלו. כמו שאמרתי שהיא ואמא שלה היו צריכות להתחבר מהנכונות לגשר על הכאב שיצר המוות של פרים, כך היא וגייל היו צריכים להתחבר מהנכונות לכפר על כל הרע שהם עשו. אני לא חושבת שקטניס אי פעם תצליח לסלוח לעצמה על כל המיתות האלה כשפיטה, האחד שמעולם לא עשה טעויות ואם כן אז זה רק כי הקפיטול שטף לו את המוח, הוא האחד שלצידה. הזכרתם לי שהתחלתי לערוך שוב את חפירת הגייל\קטניס שלי ואני שוקלת לפרסם אותה כאן שנית. יש היענות?

מאוד מסכימה עם החלק הראשון

מאוד לא עם החלק השני.. אני דווקא מבינה את הצורך שלה בפיטה, דווקא בגלל כל מה שהיא עברה. אנשי פיטה רבים מפרסמים כל הזמן א הפסקה הזו, שבסופה יש את ה- you love me, real or not real. שבה קטניס מסבירה למה פיטה נכון לה... אז כן, זה לגמרי שכנוע עצמי, כאן אני איתך.. אבל אני עדיין חושבת שזה נכון. אני פשוט חושבת... שאולי היא לא רוצה שזה יהיה נכון. היא מבינה שזו המציאות ושזה הדבר ההגיוני לעשות... אבל היא היתה מעדיפה שהמציאות תהיה אחרת. לא יודעת, נורא קשה לי עם הספר הזה, לרוב יש לי פייבוריט מובהק, ובגדול זה כן גייל... אבל אמרתי לכם, לפעמים הפיטה-פיתה הזה... הוא נכנס לי ללב קצת
ובקשר לחפירה, אני בכל אופן בעד
קראתי את כל החפירה שלך בקומונה (פירסמת לה קישור פה מתישהו, ולא התאפקתי
) שלחלוטין תמכה בעמדת הטים גייל שלי בסוף הקריאה ועזרה לשרש אותה... אבל עקב השרשור מפלצת שהיה שם ייתכן ופיספסתי משהו

N o R i K o

New member
אני אגיד לך מה,

קודם כל, הגיוני שמעריצי פיטה תמיד מצטטים את הפסקה הזו... זו הפסקה היחידה לאורך שלושה ספרים בה קטניס מראה העדפה כלשהי לפיטה
בדיוק כמו שאני מצטטת תמיד את "המילה ידיד נראית כל כך חסרת ערך לעומת מה שיש בינינו", "גייל שלי ואני שלו" או "אם הייתה לי הזדמנות להפרד ממנו הייתי אומרת לו שאני אוהבת אותו, בדרך המוגבלת שאני מסוגלת לאהוב בה" (מה לעשות שאת גייל היא באמת אוהבת אז יש יותר ציטוטים?!
) אבל... שוב, זה ממש "לכסות את התחת". הנה, פיטה הוא שן הארי שלי... אבל קטניס, הסתכלת על פרח שן הארי והוא שימח אותך, אבל את זו שהרימה את עצמה אחר כך, הלכת בכוחות עצמך ליער... וגייל הוא זה שלימד אותך לשרוד באמת. אז כן, אני מאמינה שקטניס מאוד צריכה את פיטה לידה כידיד, כשותף, כבעל ברית - אבל כשזה מגיע לבן זוג, למישהו שיהיה איתה Through thick and thin, למישהו שגם כשהקפיטול יחטוף אותו הוא תמיד ישאר בצד שלה... זה גייל. ועל כן- פיטה היה צריך להישאר ידיד של קטניס, כי הוא מספיק רכרוכי בשביל להסכים ל- "פיטה, ריל, אני אוהבת אותך כידיד והכל אבל... ^^;" "טוב סבבוש, אם את אומרת תעשי את מה שטוב לך
" והיא הייתה צריכה להיות עם גייל, שפשוט לא היה מסוגל לשמוע ממנה 'לא' ולהישאר ידיד שלה...
לא יודעת, הרגשתי שכתומכת גייל קולינס נורא נורא ניסתה לשכנע אותי שזה הסוף הנכון. אבל אני לא נפלתי בפח הזה. לאלא קולינס, את לא תעבדי עליי שהסוף שלך מתקבל על הדעת!

זהו, אני מסכימה איתך בקטע הזה.

מכאן ההתפלספות שלי- שאני חושבת שקטניס באמת מאמינה שפיטה הוא הבחירה הנכונה- אבל היא לא רוצה שזה יהיה נכון. זה קצת אולי.. אובר חפירה בתת מודע של הדמות, אבל הרי בשביל זה אנחנו כאן לא?
דווקא אני הרגשתי כתומכת גייל שקולינס הבינה בעצמה שהסוף הזה הוא... רק חצי מספק. בגלל זה ממש הרגשתי שהטקסט מספר לי שמה שקטניס חושבת שנכון, ומה שהיא רוצה שיהיה נכון הם שני דברים שונים לגמרי. אבל אולי אני נותנת לה יותר מדי קרדיט
אני חושבת שגם סוף שבו גייל וקטניס נותרים סולמייטס, והם חברי נפש לנצח נצחים וממשיכים לבלות ביחד ולצוד ביחד ולהיות המשענות אחד של השני- אפילו אם הם לא ביחד רומנטית, גם היה מספק אותי. מה שבטוח במליון אחוז זה שמה שקרה בפועל לא מספק אותי בכלל, ואכן ממש ממש לא מתקבל על הדעת
אני חייבת להאמין שגם קוראים שהם טים פיטה מושבעים לא מרוצים מהסוף המזוויע הזה. הוא לא מספק משום בחינה

pennylane11

New member

אני אתחיל דווקא מהדברים שלא אהבתי:
המוות של פיניק. לא בגלל שהוא מת, אלא בגלל היחס למוות שלו (או: האין-יחס למוות שלו). נורא עצבן אותי שאחרי המוות שלו הכל המשיך כרגיל וקטניס הייתה כולה "בואו נדחיק רגשות" ו"נחשוב על זה אחר כך". אני חושבת שהיה אפשר להרוג אותו ובכל זאת לעשות עם זה משהו.
מהצד השני, המוות של פרים. טוב, זה דווקא מאוד השפיע עלילתית, אבל זה הלך נורא מהר. זה היה משהו כמו: "היי הנה פרים! האעאע פרים מתה". לא רק שקטניס לא עיכלה מה בכלל קרה שם, אני בתור הקוראת לא קלטתי. יש הבדל בין קצב קריאה טוב וחזק לבין לגמור הכל בבום וזהו.
המוות של סנואו. אחרי כל מה שהיא עברה, ולא משנה כמה היא לא סובלת את קוין... נו באמת. היא עומדת מול שניהם ובוחרת להרוג אותה? כל כך לא אמין ולא הגיוני. דווקא ציפיתי שהיא תירה בו ותגמור עם זה, בעיקר בגלל שהנטייה של קולינס היא לשנות את הדברים בשנייה האחרונה. קיוויתי שבסיום של הספר המזעזע הזה היא לפחות תעשה משהו אחד מפתיע באמת ותתן לה להרוג אותו וזהו. (חוץ מזה שממש חיכיתי לסצנה הזאת כל הספר...)
קטניס משלימה עם הגורל המר - אחרית דבר. טוב, לפה נכנסים לי שני דברים שמעצבנים אותי. הראשון: כל מה שקטניס רצתה להגן עליו בכך שהיא נכנסה למשחקים כבר מת מבחינתה. פרים מתה, אימא שלה בדיכאון (ומה הקטע של זה בדיוק??? בשביל מה???), גייל עזב והלך להקים לו משפחה של עצמו וניתק לגמרי את הקשר עם קטניס... אולי בכלל היה עדיף שהיא הייתה נותנת לפרים למות במשחקים הראשונים ונשארת שם לתמוך באימא שלה ולהיות עם גייל?
וזה מביא אותי לחלק השני של האחרית דבר: ה... טוב... אחרית דבר. לא רק הקטע המזעזע הזה של קטניס עם פיטה ויש להם ילדים אבל אולי יום אחד הם יספרו להם יואו איזה מרגש (NOT). היה להם כלכך הרבה במה להתרכז באחרית דבר- הקפיטול, השיקום של המחוזות, כל מה שקורה בעולם מלבד קטניס והחיים שלה. הסוף הזה פתוח בצורה מעצבנת כלכך שאפשר לכתוב עוד ספר המשך (לא, בבקשה לא!) כי זה מרגיש לי שכלום לא נגמר. איך ממשיכים מכאן?
כל ההתייחסות לקטניס כ"עורבני החקיין" וכל הפאשלות האיומות שלה. כל הקטעים שהיא צריכה להיות בתוך המלחמה כדי להצליח להגיד משפט אחד נורמלי, כל ההקרבות שלה וההברקות המיותרות... פשוט הרגיש לי כל כך לא נכון. הם תולים בה את כל התקוות והשאיפות והחלומות שלהם למרות שהיא פישלה כלכך הרבה ומתנהגת כמו מה שהיא- ילדה? לא מתאים.
כל קטעי הפלישה לקפיטול. בהתחלה עצבן אותי ששמו אותם מחוץ למלחמה כדי שיהיו כוכבי מצלמות. אז עצבן אותי שהכניסו לצוות שלהם את פיטה אפילו שהוא היה שרוט אחרי מה שהקפיטול עשו לו. אחר כך עצבן אותי שתפסו אותם לא מוכנים עם התרמילים במשימה היחידה הנורמלית שלהם. כל המעברים הטיפשיים שלהם בין פני השטח למתחת לקרקע ואז שוב פני השטח וכל המזל שהיה להם שמישהו מהם בכלל יצא מזה בחיים... פשוט נורא.
גייל. כןכן, אני טים גייל, אני מתה עליו, אני סוגדת לו, הכל נכון. אבל כל קו העלילה הזה מרגיש לי נורא קר, ולא אהבתי את זה. זה מרגיש לי שהוא כבר ויתר על קטניס בתחילת הספר, בידיעה שהיא תהיה עם פיטה כי משהו כבר יעצור אותה מלהיות איתו. ככה זה גם גורר את המערכת יחסים הקרה והמיותרת שלהם לאורך כל הספר, במקום לגמור את זה כבר בתחילתו ואז להראות איך הם מתמודדים עם זה. היו גם רגעים שבהם זה הרגיש לי כאילו יש ביניהם המון ומצד שני אין ביניהם כלום (נגיד, כשהוא נותן לה את הקשת). זה הקו עלילה שהכי אכזב אותי בספר הזה. ועכשיו נקודות האור הקטנות שלי לאורך סיום הספר השלישי:
היימיטץ'. בעיקר בלט לי נורא שהוא נשאר נאמן לדמות שלו לאורך כל הספר. כולם השתנו שם, זה נכון, אבל מה שהוא עבר היה אמין, ונורא אהבתי את זה שהוא לא ממש השתנה, אלא יותר התגלה. הוא היה בתוכנית הזאת כל הזמן, זה שאנחנו לא ידענו זה סיפור אחר. מאוד מאוד אהבתי אותו לאורך כל הסדרה, אבל בסוף, בעיקר כשנגמר כל הקטע הזה, וכל הדמויות השתנו נהרסו או מתו... זה יפה לראות שהוא עדיין עצמו. גו היימיטץ'!
"עץ התלייה", וכל מילה נוספת מיותרת.
ג'והאנה מייסון. מודה שכל הקטע הזה שגילינו בסוף שהקפיטול התעללו בה והרטיבו וחשמלו ואחרכך היא יצאה לגשם... לגמרי
. זה כל מה שאני חושבת עליו כרגע, אז אני מניחה שבינתיים זהו. |ס-חפירה|

N o R i K o

New member
את מעבירה כאן המון ביקורת על הספר עצמו

כשהמטרה היא להעביר ביקורת על הסוף כולו.
לעץ התלייה זה אחלה, אבל אין לזה אף מקום בסוף

pennylane11

New member
אני מניחה שקשה לי לפרק את הסוף מהספר

כולו... וחיפשתי משהו לכתוב בדברים הטובים

ורדונה2

New member
וואי, עזרת לי למצוא את הדבר היחידי שאני אוהבת

The hanging tree באמת מאוד אהבתי. אני כבר לא יכולה לקרוא אותו בלי לשמוע את המנגינה בראש של הגרסה הכי אהובה עלי ביוטיוב שעשו לשיר הזה. זה פשוט ב-ו-ל כמו שדימיינתי. למי שמעוניינת לשמוע: http://www.youtube.com/watch?v=54_LE1YuMRc עזבו ת'קול שלה... הוא לא להיט. אבל הלחן מאוד פשוט ועם זאת יפה. היו המון גרסאות אובר-מושקעות, שהן אולי נחמדות והכל, אבל הן לא באמת מתאימות לסיפור ואני לא יכולה לדמיין את קטניס שרה את הלחנים ה"אובר דרמטיים" האחרים באמצע היער.

YuvalSP

New member
יש רק משהו אחד של הבנתי

שנייה לפני הסוף, התקיימה פגישה בין 6 המנצחים שבחיים לקווין (ואולי עוד כמה אנשים?), והם דיברו על נקמה והציעו את הרעיון לקיים משחקי רעב לילדים של אוכפי השקט. א. למה שהם יעלו את הרעיון המטומטם הזה?! פיטה אמר ובצדק- אנחנו רוצים שלום. לא מלחמות, ומה זאת השטות הזאת- להראות לעולם שאתם יותר חזקים? הרוב בעדכם, ניצחתם במלחמה, מה עוד אתם צריכים? ב. הייתי בהלם שקטניס הסכימה לזה. אם איכשהו במהלך הסדרה אהבתי אותה, הכל נהרס שם.

N o R i K o

New member
זה שנוי במחלוקת

קודם כל אני חייבת לתקן אותך ולציין שלא "הציעו" את הרעיון, קוין העלתה את הרעיון להצבעה בפני ששת שורדי המשחקים- קטניס, פיטה, היימיץ', ג'והאנה, אנני ואנובאריה. אנובאריה פסיכית אז היא בעד, גם ג'והאנה לא בקו השפיות. פיטה ואנני נגד, אבל אז קטניס אומרת שהיא בעד - למען פרים - ובוחנת את תשובתו של היימיץ' - והוא גם בעד. יש שאומרים שהיא עשתה זאת מזעם וזה הוכחה לכך שהיא התחלקה על כל הראש בסוף הזה... אני אמנם חושבת שהיא התחלקה על כל הראש בסוף הזה
אבל! אני חושבת שברגע שקטניס הבינה שקוין היא לא התחליף לסנואו, שהיא לא נועדה להושיע את פאנם ושמחוז 13 לא ייתן להם עתיד טוב יותר- היא הגיעה להחלטה שהיא רוצה לרצוח אותה. ברגע הזה היא גם מבינה שהאשמה האמיתית במוות של פרים זו קוין, ולא סנואו או גייל כמו שהיא הסיקה קודם. אז היא אומרת שהיא מסכימה- למען פרים- ובוחנת את התשובה של היימיץ', שמבין אותה- ואז מסכים גם כן. ברגע האמת היא רוצחת את קוין. המהלך היחיד של קטניס שאהבתי בסוף הזה.

למעלה