lacrimosa girl
New member
../images/Emo1.gif השיר השבועי ../images/Emo1.gif
הערות העורכת: ושוב גל לא פתחה את הפינה... לא נורא, כי יש לי חשק עז לנתח שיר. מוקדש לכל סובלי נדודי השינה שבפורמינו היקר ^__^ כןכן- הקורבן-
come cover me
קישור לליריקה: http://www.nightwish.com/en/band/lyrics?id=26 וכמו שאמרתי, בא לי לנתח
היה נכון! [10 נק' למי שיודע של מי זה.
] בוא, הרטב עין אלמנה, כסה את הלילה באהבתך, יבש את הגשם מפני המובסות, שתה את היין, הטעם האדום המתוק שלי. אוקי, ישר על ההתחלה תומאס זורק אותנו לשייקספיר- ציטוט מתוך סונטה 9. הסונטה הזו היא חלק ממערך 17 הסונטות הראשונות, שנקרא procreation. המערך הזה הוא מעין הקדמה לכל 150 הסונטות, ומכיל בין היתר תיאור של יופי צעיר, יופי בכלל והסכנות של היופי הזה. נשמע מוכר?
תומאס מבקש ממישהו - עוד נגלה מי - שיבוא אליו, הוא מתייחס לאל עצמו כאלמנה...אלמנה היא מי שמצאה כבר אושר, מצאה אהבה - ואיבדה אותה. אחד היצורים האומללים עלי אדמות. תומאס מבקש ממנו- חבק אותי, סלק את הבדידות שלי, מחק את הדמעות שלי. שתה אותי- את מי שאני... זאת הקדמה לשיר. בוא כסה אותי איתך, עבור הריגוש, עד שתיקח אותי פנימה. בוא רווח אותי בך, אהבה צעירה חייבת לעשות כן, חייה פעמיים רק למעננו. ב"בוא כסה אותי" יש אמירה מאוד ילדותית, שמבקשת ממישהו בוגר שבוטחים בו שיבוא לכסות אותנו, לשלוח אותנו לשנתנו, לזמן בו אנחנו מתחברים לחלומות...תומאס אומר "עבור הריגוש". הריגוש שהוא מוצא בחלומות שלו, כשהמישהו ייקח אותו פנימה...תפסיקו לחשוב כחול, אנשים! פנימה לתוך עולם החלומות... כמו בסליפווקר, sleepwalk with me... דרך להתאחד עם מישהו שאבד לו, בעצם. בוא, גרום לי להרגיש בנוח בתוכך, אהבה צעירה חייבת לעשות זאת! אהבה=תמימות... בעולם החלומות, בו תומאס ירגיש בנוח ולא ידאג ששופטים אותו, את התמימות שלו, את האהבה שלו. צעירה- כמובן! תמימות, שוב... love me before the last petal falls משום מה נזרקתי למשפט הזה... ואכן, אהבי אותי לפני שעלה הכותרת האחרון ינשור, וכבר אהיה מבוגר מכדי להכנס לעולם החלומות איתך. חייה פעמים בשביל שנינו...אני זקן, בוגר, חיי עומדים להסתיים: ואני חייבת לקשר לעוד סונטה של שייקספיר, סונטה 17, שיש ציטוט ממנה גם בשיר דיפ סיילנט קומפליט: who would believe my verse in time to come... שוב, ביטוי לתחושת זקנה, ולמה שהזקנה מעוללת, מה שהשנים החולפות עושות... אז אתה, הצעיר, בני, אהבתי האבודה, חייה בשבילי. you still my son, my love... מפואט- ומה עוד אני צריכה לומר? בשבילי, בשבילך, הזמן זולל את יופי התשוקה, איתי, איתך, במלחמה עבור האהבה שלך. (הלילה כל חלום יעשה זאת) בעצם חזרה על מה שאמרנו קודם- הזמן הוא אכזרי. אנו במלחמה נגדו כדי שנוכל לממש את האהבה שלנו. time to never hold our love... מGLS, מחזק בדיוק את הנקודה: זה הזמן, אין זמן אחר. הזמן רץ, הזמן אכזרי. עכשיו או לעולם לא. האמירה בסוגריים [במקור] מחזקת את הקטע שזה יקרה בלילה: בשינה...בחלום. in a dream - timeless domain... בחלום אין זמן מדויק...זהו הזמן האופטמאלי לאהבה. וזה מה שבעצם תומאס אומר לנו בכל השיר הזה- תאהבו, תחלמו, תתאחדו עם הילד המת שבתוככם: בחלום אתם יכולים לעשות את כל זה. אני לא חושבת שזה במקום, לדבר על המשמעויות העמוקות יותר של השיר- האם הכוונה לאהוב/ה באמת, או שמה זו מטאפורה? אני בוחרת להתייחס לזה בפשטנות משהו, ולומר שזו עוד דרך של תומאס להתחבר לתמימות האבודה שלו. וכן- אני אפנה לדד בויז פואם. לא עולם אלא יופיך המעודן, פיתוי בארץ הההולכים מתוך שינה, נובמבר לבש את מאי על פניך, מחזיקים אותנו, יד קוצרי האהבה כעת. תומאס משווה את אהובו לעולם- ומגלה שאהובתו עדיפה על פניו... פיתוי במקום הכי תמים- ארץ הסליפווקרס, ארץ החלומות... על החלומות חפרנו מספיק, אני ארחיב טיפה: בחלום, ע"פ תומאס, באים לידי ביטוי [באתי לכתוב פיתוי
] כל הרגשות הפנימיים, הדברים שאנו מדחיקים במשך היום. אם כך, גם לפיתוי- דבר לא תמים בעליל- יש משמעות תמימה ו"תומאסית" בחלום. נובמבר- חודש סתוי, אפור, משעמם- לבש את מאי, חדש האביב והפריחה על פניך...כלומר, תומאס מספר לנו על יופי מקסים: אני חייבת שוב להשוות לשייקספיר, הפעם אולי לאחת הסונטות הכי מוכרות, 18: shall I compare thee to a summer day? האם ליום קיץ אדמך? אתה יפה ממנו וענוג; [תרגום באדיבות, אה, שכחתי את שמו. בכל אופן, בהחלט לא שלי.] יופי שמספר על פריחה, פנים שמספרות על קיץ; זה מקסים. אבל זה לא אופטימי: בכלל לא. באים קוצרי האהבה ו"מעירים" אותנו...הם מחזיקים אותנו בידם, יש להם הכוח להפריד בינינו, והם אכן עושים זאת. תומאס מספר לנו על עצמו, כאלמנה, היתה לו תמימות והוא איבד אותה. אבל הוא לא מאבד תקווה: לא לגמרי... בחלום, הוא יוכל לשוב ולהרגיש את הילד שהיה. המוטיב הזה חוזר בהרבה מקומות ביצירה שלו וגם כאן. בוא כסה אותי- שוב, האמירה הילדותית הזו שטומנת בחובה [
] גם ילדותיות וגם ארוטיקה; תומאס משלב בין הדברים הרבה פעמים...תמימות, אהבה - הם מקבילות אצלו. ככל הנראה, שניהם חייבים להתקיים בו זמנית, או לעולם לא. אני מצאתי, כמו ברוב ווישמאסטר, הרבה התייחסויות לשייקספיר, הרבה השפעה ממנו. אולי תומאס משווה את עצמו לשייקספיר- משורר דגול שמעולם לא מצא אהבה? אולי. אני רוצה לפטפט קצת על "חלום ליל קיץ"- לא רק המחזה, גם השם שלו... בחלום הזה של ליל קיץ [דיברנו כבר על היופי של הקיץ], כל הדמויות במחזה [כמעט] מוצאות אהבה. זה מסתדר מעולה עם מה שתומאס מנסה להעביר בשיר, לדעתי. ולשאלות!
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? D= שסוע טוב לכל האנסליפווקרס שפה! אוהבת אתכם.
הערות העורכת: ושוב גל לא פתחה את הפינה... לא נורא, כי יש לי חשק עז לנתח שיר. מוקדש לכל סובלי נדודי השינה שבפורמינו היקר ^__^ כןכן- הקורבן-