הצילו עזרה!!!!

גבי8

New member
../images/Emo10.gifהצילו עזרה!!!!

אני בשבוע 41. יש לי צירים לא סדירים כבר 3 שבועות והיו לי פעמיים שבוע שעבר צירים שהתחילו כסדירים כל 10 דקות ונעלמו אחרי שעה. הרופאים מתחילים ללחוץ לכיוון זרוז, הרופא הציע סטריפינג אבל לא הסכמתי. אנו מנסים שיטות טבעיות ומחר ננסה דיקור. קראתי את השרשור של אממממממא באותו ענין.אין לנו ילדים בבית כך שהחששות שלי באים מכיוון אחר. יש הרבה נשים שפוחדות מהלידה ומעצם האחריות של גידול של ילד, הרי הם כאן לכל החיים , ובכל זאת יולדות בזמן. ההריון נחשב להריון יקר , כל הבדיקות בו תקינות אבל זה גורם למכבש של לחצים. אולי באמת העיקר שיצא בריא ולא משנה באיזה צורה. בכל זאת אני רוצה לידה פעילה אבל אני רוצה ללדת בבית חולים. התכוננתי היטב לכך. אני לא יודעת מה לעשות יותר ממה שאני עושה. הייתי רוצה את עצתכן כמומחיות.

אני לא מומחית../images/Emo13.gif

אבל, לדעתי, אם כל הבדיקות תקינות, את מרגישה טוב, ומרגישה היטב תנועות עובר, עשית מוניטור וברור שאין כל מצוקה עוברית, למה לך למהר
פעמים רבות הריון נמשך 42 שבועות, ולבסוף נולד תינוק בריא, בזמן שמתאים לו להוולד. יש בפורום השכן מישהיא שעשתה סטריפינג, סבלה מכאבים, ובכל זאת הלידה לא התקדמה, והתינוק נולד לבסוף בזמן שלו... אם הכל בסדר, אני הייתי מחכה לפחות עד סוף שבוע 42, אבל כדי שלא תדאגי כל כך, כדאי שתעשי מידי פעם מוניטור, לוודא שהכל תקין.

גבי8

New member
ההגיון אומר שאת צודקת אבל

בגלל שזה הריון יקר שהיה קשה להגיע אליו החשש שיקרה משהו גובר לפעמים על ההגיון.בנתיים ביומיים הקרובים לפחות אני לא עושה זרוזים רפואיים ואני אכן במעקב.

אם תגיעי לשלב

שבו תחליטי בכל זאת שאת רוצה לזרז את הלידה- כדאי להתחיל עם שיטות טבעיות. לי עשו בכמה לידות זירוז (שלא לצורך
), ואני יכולה לספר לך שצירים כאלה מגיעים בפתאומיות ובעוצמה רבה, שלא כמו צירים טבעיים, שלרוב באים בהדרגה. בזירוז יש גם סיכון לסיבוך הלידה, וחבל. ושוב- כל עוד המוניטור תקין, אני לא רואה מקום להלחץ. רגע, אולי יש לך אפשרות לעשות כל יום מוניטור, כדי שתהיי רגועה, או שזה אומר שתצטרכי להתקל ברופאים מלחיצים

גבי8

New member
החלטתי לנסות בכיוון טבעי

נראה לי שלבדוק כל יומיים שלשה זה מספיק. המפגש עם הרופאים מלחיץ, אבל מצד שני מרגיע לראות שהכל בסדר. בכל מקרה תודה על התגובה המהירה. אני צריכה כמה שיותר תמיכה עכשו.

גבי8

New member
מחר אני בדיקור סיני חוץ מזה

גם לנסות עיסוי פטמות ויחסי מין וגם הליכות כמה שאוכל בשלב זה . עוד מעט אצא עם בעלי לקניון.

יש עוד שיטות

כמו לשתות שתי כפות שמן-קיק, לאכול הרבה חילבה, ואני מצטטת לך מתוך המאמר של ענבלית שמופיע במאמרי הפורום: "ללידה ישנם מספר שמנים שיכולים לעזור: מרווה מרושתת המרוממת מצב רוח ומחזקת במצבי תשישות, מחזקת רחם, מעודד הרפייה בצירי הלידה המאפשרים לגוף לעבוד- הגוף יודע ללדת. שמן תפוז- יכול להאיץ מעט לידה, מרגיע בהלה וסטרס ומרפה את הרוח והגוף. מרגיע מערכת עצבים (אפשר להניח על פיסת בד ולהריח בלידה). ארניקה- מקל על התכווצויות שרירים וכאבי מפרקים, יש לעסות באזור האגן והגב התחתון וכך להקל על היולדת. שמן עיסוי עם יסמין- כנ"ל. ריח היסמין גם הוא מרגיע ומרומם, ויש חשיבות לרוגע ולחדווה בכדי ללדת בשמחה. על קרעים, תפרים וכו' אפשר למשוח שמן עץ התה ולבנדר, מהולים או במריחה ישירה ולהאיץ את התחדשות תאי העור והחלמתם. אחרי הלידה יש להמנע לחלוטין ממרווה על נגזרותיה, נענע, מנתה, פסיפלורה. כל הנ"ל עלולים לפגוע ביצור חלב אם ולפגוע בכמויות. שתיית תה נענע בשבוע שלאחר הלידה מייבשת את החלב. אני ממליצה להימנע מתה נענע, מנתה, ומרווה- כל תקופת ההנקה (אני נמנעת מהנ"ל כבר כמעט 3 שנים). לעומת זאת, חליטה חמה מזרעי שומר מגבירה את חלב האם ויצורו ויש האומרים שאם השותה חליטה זו- מונעת את תופעת הגזים בתינוקה היונק (אצלנו זה לא עבד, מה שהיא אותי למסקנה שאלו לא "גזים" אלא משהו אחר, פחות מוגדר)." עד כאן הציטוט. יש גם שיטה של עיסויים ברגליים, שאני לא כל כך זוכרת. כשאזכר-אכתוב לך. בטח יש עוד שיטות. בינתיים שתהיה לך לידה טובה, קלה, בבריאות ובשמחה, ושתצאי בידיים מלאות

גבי8

New member
תודה רבה על המידע. אני

חושבת שאני צריכה לעשות עבודה גם מבפנים למרות שקשה להשתנות תוך כמה ימים. נקווה לטוב.

אם פי 3

New member
זהירות עם שמן קיק!

הפעולה שלו היא כמו של הרעלה קלה (קיק = קיקיון, צמח רעיל ביותר), הוא גורם לשלשולים, וכך עשוי להתחיל את הלידה - אבל מי רוצה להתחיל ללדת עם שלשול, מותשת ומרגישה רע (גם כך הרגשתי בלידה כמו בקלקול קיבה קשה)??? וזה נוסף על מה שכתבה פיפיות, על כניסה מהירה מדי לתעלת הלידה, שהיא לעיתים קרובות במנח לא אופטימלי, ולכן מובילה ללידה קשה וכואבת יותר. כל עוד כולם בריאים, אין סיבה למהר. אני הייתי מקדישה את הזמן להתרגעות והרפיה. זה יעזור להעביר את הזמן בצורה נעימה יותר, ואולי גם יגרום לידה - כי יאפשר לאוקסיטוצין להתגבר.

mise

New member
אני לא הייתי מתעסקת עם שמנים.

מחכה להתפתחות לידה טבעית ועושה את כל המאמצים ה(באמת) טבעיים לקדם אותה, כמו שכתבו: הליכות, יחסי מין, עבודה פנימית, הרפיה. התעסקות עם שמנים יכולה להוביל למקומות לא רצויים, כמו שאם פי ציינה למשל, להגיע תשושה ועם שלשולים ללידה עקב שתיית שמן קיק, או ירידה מהירה לתעלת הלידה שיכולה להוביל ללידה קשה וכו'.

rnati

New member
עיסוי פטמות עובד רק בזמן לידה

כדי לזרז את הציר הבא

אשכר ש

New member
הי גבי

זה שכבר כמה שבועות יש לך צירים, מראה שגופך מתכונן ללידה המתקרבת. הלידה יכולה להיות גם עוד שבוע- 10 ימים וזה בסדר. אל תשכחי שהשבוע שאת נמצאת בו, לא תמיד כ"כ מדוייק ויכולה להיות סטייה של לפחות שבועיים לכאן ולכאן. התינוק שלך, עוד צריך את הזמן שלו. אם את מרגישה את התנועות שלו ואת מרגישה טוב, למה בעצם לזרז את יציאתו? הרי זה באמת רק ענין של עוד כמה ימים- את מאוד קרובה לסוף. ואל לך לחשוב, שזה שאת לא יולדת בתל"מ מסכן אותו. תל"מ זה ממוצע, ותמיד יהיו אלה שנמצאות מעל הממוצע. זה נורמלי וטבעי ללדת גם בשבוע 42 (תשאלי את מנטי
). רק תקפידי לשים לב שאת חשה תנועות. אם את שואלת אותי, אני אפילו לא הייתי מנסה זירוזים טבעיים. אם הגוף לא מוכן עדין ללידה תני לו את הזמן שלו להתבשל- והצירים שלך מעידים שהוא מתבשל. אם ממש כבר הייתי לחוצה על לידה, אולי הייתי עושה הליכות קלילות (לא משהו מתיש), זה יכול לקדם לידה *אם הגוף מוכן*. תנסי להנות מהשארית הקצרה של ההריון, מהחיבור המוחלט של שניכם שלא יחזור שוב. תדמייני לידה טובה ומוצלחת ואיך שאת מחזיקה את התינוק בידיים אחרי שאת יולדת. תדמייני את עצמך מניקה. תציפי את עצמך בתחושות טובות ואוהבות כלפי התינוק, תגידי לו שאת מחכה לראות אותו ושהכל יהיה בסדר. שתהיה לך לידה נהדרת

גבי8

New member
תודה. נתת לי פרספקטיבה קצת אחרת

החישוב של גיל ההריון מדויק. אני לא אוהבת את הלחץ מסביב שנינו. אני יודעת שהגוף מתכונן ויש סיכוי טוב ללידה פעילה הבעיה היא להרפות ולתת לדברים לקרות. ההגיון מבין את הדברים אבל הנפש לא מפנימה אותם. חוץ מזה קשה לעמוד מול לחץ של רופאים

פיפיות1

New member
חייבת להתערב..

תל"מ הוא ממוצע, יש שיולדות קודם ויש שיולדות אח"כ וזה עדיין תקין. מרגיז שמתיחסים לשבוע 41 כאל עודף. עודף למה? כי הממוצא נעמד על 40? עוד כמה שנים הממוצע ירד עוד יותר עם כל הזרוזים ואז שבוע 39 יהיה עודף. איזו מילה מכוערת לזמן איכות והתפתחות של עובר !!! תינוקות "עודפים" הם בדרך כלל בשלים יותר, עירניים, רגועים, יונקים יותר טוב, ומי יודע, אולי הם גם חכמים יותר? לא יודעת פרטים על הסיכון. מכירה מישהי שאיבדה את התינוק בשבוע 42, ואם היו מוציאים קודם הוא היה חי. אבל יש סיפורים כאלו על שבוע 38 ו37 גם. ושמן קיק וכל הניסיונות- רק אם זה במקום זרוז כימי. אם עוד לא הגיע הזמן, שמן הקיק יכול לגרום לצירים, אבל למשל הראש לא מבוסס וזה פתח לבעיה, או שסתם הלידה ארוכה וקשה יותר כי מאלצים את הגוף לעבוד. מסיפורי לידה זה חוזר על עצמו כל הזמן- אם מכריחים את הגוף, הוא מתנקם... להדוף לחץ זה קשה. רופא במוקד אמר לי- די, עברת את התל"מ ב5 ימים, אני שולח אותך לבי"ח ותוך כמה שעות את אחרי. התעקשתי שאם אין אינדיקציה אני לא הולכת, אז הוא מצא מיעוט מי שפיר, מה שהתברר כבבל"ט. מאז אני לא הולכת למוקד ולא למעקב "עודף". אני מתייחסת לתל"מ כהמלצה בלבד, ומתארגנת ללידה בשבוע 42.

הצעתי את רשימת הזירוזים

רק אחרי שגבי אמרה שבכל מקרה היא מתכוננת להתחיל לזרז על ידי דיקור סיני. גם לדעתי עדיף לחכות.

אם פי 3

New member
../images/Emo45.gif יבוטל התל"ם לאלתר

גם אם יודעים את מועד הביוץ באופן מדויק - משך ההריון אינו מדויק, כמו כל תהליך התפתחותי אחר בטבע. כמו שיש תינוקות שהולכים בגיל 9 ח' וכאלו שרק בחלוף 9 ח' נוספים (פי 2!) - ואלו גם אלו תקינים ובריאים. התשובה מתאימה לשמך - זירוז הוא אכן חרב פיפיות, שיש להזהר בה מאד.

הנסיון שלי בזירוז

בלי שום אינדיקציה רפואית, פרט ללוח השנה (42+3) לא היה נחמד. תנועות, מוניטור, מי שפיר - הכל היה תקין. זירוז פיטוטצין הוביל ללידה כואבת מאוד (הרבה יותר מהרגיל), ולניתוח. היום, אין סיכוי שהייתי מסכימה לזירוז בתנאים האלו.

גבי8

New member
לקחתי לתשומת ליבי את הדברים

תודה על כל התגובות.בינתיים מנסים בצורה טבעית. נראה לי עדיף מדברים כימיים.

למעלה