מה הייתם עושים במצב כזה?

שרונס21

New member
פשששיי. באיזו קלילות את מתבטאת!

ילדים מפתיעים! לא קרה לך שנדהמת מהזכרון של ילדך? איך הוא זכר שלבש את הבגד הזה כשנסע לשם? וששמע איזו מלה מלפני כמה שבועות אם לא חודשים מהקרוב משפחה הזה? וכו' וכו'..... מה טבעי? שילד יראה תמונות פונוגרפיות??? בגיל 4??? זו באמת התלבטות! אין לי עצה מועילה לבשורות, לכן שתקתי (עד עכשיו). אבל בהחלט לא הגבתי כי זה ענין פעוט אלא כי אין בפי משהו חכם לומר.

נפשו רכה, הוא יושפע מזה בין כה וכה

השאלה היא האם לדבר על זה או לא- אני בעד, כי לשכוח הוא לא ישכח, ודווקא לפעמים כשלא משוחחים על דברים הם "מתנפחים". לכי תדעי הוא יכול לפחד לראות סרטים באופן כללי מחשש שזה שוב יקרה. צריך להסביר בעדינות על סכנות של אינטרנט ובאופן כללי לחסום את האתרים המסוכנים ולפקח יותר על השיטוט של הילד באינטרנט.

אני זוכרת דברים שנאמרו לידי כשהייתי קטנה

ולא הבנתי מילה ממה שנאמר, ובדיוק בגלל זה דיברו לידי, כי "היא לא תבין". אז לא הבנתי, אבל זכרתי, וכשגדלתי הבנתי!! יש כמה אנשים שהיו שמחים להחזיר את המילים שלהם אחורה. אז אין לזלזל בזיכרון של ילד, וזה בהחלט עלול להשפיע עליו. לדעתי צריך להתייעץ עם אנשי מקצוע, כי מחד - העיסוק הרב בנושא יעורר לו את הנקודה ש"יש כאן משהו", ומאידך - ההתעלמות עלולה לפגוע בו והוא עלול לתהות בינו לבין עצמו על הנושא גם אם לא יוצאים זאת החוצה. וכל המלזלזלים בהבנת הילד: אל תזלזלו באינטלגנציה של בני ארבע. אין לכם מושג מה הם מסוגלים להבין, ואפילו לנתח.

Shira Esther

New member
לדעתי,

צריך לדבר איתו, להסביר לו שאלו תמונות 'לא יפות', אבל לא להרחיב את הדיבור מעבר לכך. אני בכלל מתבגרת, אז סליחה אם העצה שלי בוסרית מדי

שָׂרָה

New member
זה קרה גם לילד שלי

פשוט עברתי הלאה. התמונות לא עיניינו את הילד במילא. מקסימום אם הילד ישאל שאלות אענה לפי הרמה של השאלות שלו. במקרה הגרוע אם ישאל וישאל אסביר לו שכך כולם מביאים ילדים לעולם כולל החיות אבל אסור לנו לעשות את זה מחוץ למסגרת הנישואים כמו שמותר להדליק אור כל השבוע אבל אסור בשבת. ושמותר לאכול חלב אבל לא אחרי אכילת בשר, אז מין זה מותר רק לאנשים נשואים זה לזה. אם הילד ישאל אבל למה כאן הם עושים את זה ככה אפשר להסביר שכמו שלא כולם שומרים שבת ולא כולם מקפידים על הפרדה בין בשר לחלב יש אנשים שעושים מין בצורה אסורה. לדעתי הדרך להגן על הנפש מהטומאה היא הסברה. במקרה של ילד שהיה רוצה לראות פורנוגרפיה שוב ושוב ושוב אז אפשר ללמד שיש דברים שאסור להסתכל עליהם כמו על עבודה זרה וצורת צלב אז אסור לצפות במין אסור. פשוט להציג את הנושא לעניין בצורה טכנית כמו שהוא בלי התוספות מסביב שזה 'פורנוגרפי' ושזה מלוכלך.

ItsikH

Member
אם הוא שואל, ורק אם הוא שואל לענות בגילוי לב מה את מרגישה בענין. אין טעם להכנס להסברים טכניים על החסידות שבטח לא רלבנטיות לסיפור.

לא יודעת איך אצלכם

אבל אצלנו חסידות הן לא חלק מהענין
ואני מאמינה בלומר לילדים רק אמת. לא תמיד את כל האמת, אבל את חלק מהאמת אותה הם בשלים לקלוט.

ItsikH

Member
ברור, ברור זה היה ניסוח "מעודן". דעתי שלא חייבים לדקדק בפרטים הטכניים, מה שחשוב זה לבטא את הרגש בכנות. ולא רק "אויש, זה נורא", אלא גם מה כל כך רע בזה.

כדאי להתייעץ עם מומחית

לשכוח בוודאי לא- כי אולי את תשכחי אבל הוא וודאי לא. אבל שוב- עדיף להתייעץ עם מומחים. בפורום פסיכולוגיה אפילו. נסי ללקט מידע שיעזור וגשי לעניין מצויידת במיטב הכלים. בהצלחה

בנימיני

New member
נו,די כבר להתעסק בשטויות!

"פרונוגרפיה קשה"...מי ישמע?בטח עלתה איזו תמונה קצת לא במקום,די כבר עם השטויות האלו?בטלווייזיה הוא לא רואה אלימות,לא רואה תכנים לא מתאימים או קטעים אינטימיים?!רואה ועוד איך! הבחור בן 4,הוא לא מבין מה עלה,איזה קישור מיותר... כמו שלכם/ן פרונוגרפיה נראית מיותרת ואסורה הרוב המוחץ של האנשים חייב את זה ורוצה את זה זמין,חינם וכמה שיותר. שבוע טוב

שלא שם חלקך עם המעט!

אינני חושבת שהרוב צורכים את הזוועה הלזאת, אבל כנראה שאותו מיעוט נלוז ומלוכלך מאד רוצה להיות "הרוב"- ככה זה! תמיד כוחות הטומאה מנסים לגבור ולהשתלט.... כמו שאמרת: שה' ישמור ויציל!!!!

אתה טועה מאוד

הבן שלי לא חשוף לכל הרוע שציינת, פשוט כי אין לנו או לחברינו טלוויזיה. וגם כשאנו נמצאים במקום שיש טלוויזיה- לא ניתן לו לצפות בה לבדו. אתה צודק שהתמונות שעלו לא היו באמת פרונוגרפיה קשה במובן המקובל של המילה, אלא פרונוגרפיות באמות המידה שלנו. מספיק פרונוגרפיות בשביל לגרום לי בחילה ליומיים, לא מספיק בשביל לדגדג בכלל למי שחשוף ורגיל בפריצות.

למעלה