מיואשת

../images/Emo10.gifמיואשת

לפני 6 שנים עברתי תקיפה מינית והיה משפט. במשפט זכיתי אך הנאשם שילם רק מחצית מהסכום.הענין עבר לגביית כנסות ונגרר כבר כל כך הרבה זמן(6 שנים). הסכום שנותר לו לשלם הוא בערך 15,000 ש'ח פחות או יותר,כולל הריביות שנצברו לו. בעבר הוא שילם 10,000 שחולקו ל10 חודשים ואז חדל לשלם. הסכום הנקבע בבית המשפט הוא 20,000 האם יש אפשרות לעשות משהו בנידון כדיי לזרז את ענין קבלת הכסף?האם אם אערב עורך דין הענין יוכל להיפתר מהר? כרגע אני פרודה +1 וזקוקה לכסף הזה אחרת הייתי מוותרת על הכסף ועל היאוש ברדיפה אחריו. יש לי מספר תיק מרכז אך כשאני מתקשרת ומבררת אני מרגישה שלא מתיחסים אליי יותר מידיי ברצינות והכל הופך לסחבת. כמה עורך דין ייקח לי על דבר כזה והאם בכלל זה דבר שעורך דין יוכל לעזור בו?או שכשזה מגיע לגביית כנסות זה תלוי רק בהם? מיואשת. זקוקה לתשובה. תודה

לא להתייאש!

אם יש לך תיק הוצל"פ פתוח נגדו את כמובן יכולה להיעזר בעו"ד שהוצל"פ היא התמחותו והוא יטיל עליו עיקולים, צו מאסר , עיקול מטלטלין ועוד. כמובן שהוא ידרוש שכ"ט. יש אפשרות שתעשי זאת לבד. את יכולה להתייעץ עם ארגון שנקרא "הלב", ארגון התנדבותי של סטודנטים למשפטים היושבים לפחות פעם בשבוע בחלק מלשכות ההוצל"פ בבתי המשפט. בכל מקרה, קחי בחשבון שגביית כסף אינה מיידית. בהצלחה!

תודה ו..

סליחה על הבורות אבל אני לא יודעת האם תיק שנמצא בגביית כנסות קשור גם להוצאה לפועל? ידוע לי שגביית כנסות עשו לו עיקולים על רכב וכ'ו.אז איך זה שהענין נמשך 6 שנים???? ואני גם לא יודעת אם מותר לי להתערב כשהתיק כבר בגביית כנסות וזו היתה שאלתי האם מותר לי להתערב ולהפעיל עורך דין מטעמי שיוכל לזרז אותם ואותו?

תבדקי

האם את מיוצגת ע"י עו"ד בתיק ההוצאה לפועל. אם כן- פני אליו ישירות. אם לא- את יכולה לפנות לעו"ד שתבחרי שיעזור לך.

Chen Law

New member
תיקון טעות

למיטב ידיעתי הליכי הוצלפ ניתן לנקוט רק בהליכים אזרחיים ! ההליך הפלילי היחידי שניתן לנקוט באמצעות הוצאה לפועל, הוא כאשר ביהמ"ש מחייב מתלונן בהוצאות, כאשר תלונתו היתה לשווא. במידה ואין לך כסף מיותר לשכ"ט עו"ד, אמליץ לך על פניה לש.י.ל = שירות ייעוץ לאזרח או לתוכנית "שכר מצווה" של עורכי דין מתנדבים, וכך תוכלי לגבות את כספך. בהצלחה בהמשך !

brcd

New member
פיצוי

אם הבנתי נכון, לפי גובה סכום הפיצוי ודר הגבייה מדובר בפיצוי שנפסק במסגרת ההליך הפלילי. במקרה כזה המרכז לגביית קנסות עוסק בהליך הגבייה. אם כך הדבר, מדוע אינך תובעת תביעה אזרחית נפרדת? פיצוי של 15,000 ש"ח על תקיפה מינית הוא פיצוי סמלי ואם אכן הוא ניתן במסגרת פסק הדין הפלילי פתוחה הדרך בפנייך לתבוע את יתרתו. בכל מקרה, לעניין הגבייה, ש.י.ל. לא כל כך יעזרו לך ...

בהתחלה חשבתי לתבוע אזרחי

אבל החלטתי לוותר כי אחרי הכרות עם המשפחה ואיתו במשפט הפלילי הבנתי שהענין יהיה מסוכן ויגרום לי פחדים ותחושות לא נעימות שמיותרות לי עכשיו. עשיתי בירור בגביית כנסות ונודע לי שהם עיקלו אותו מכל כיוון אפשרי ושאין להם עוד מאיפה לקחת. הוא פשוט מחביא את הכסף שלו והם אומרים שכל עוד הוא לא עושה טעות של להכניס כסף לבנק וכ'ו אין להם מאיפה לתת לי. האם יש מה לעשות בנידון?

למעלה