../images/Emo10.gif

לא קיבלתי את המשרה. משרת המחקר לשלוש שנים, במכון מצויין, שמשלבת חפירות בארץ ועיבוד ממצאים שם. המשרה שהדרישות שלה חפפו יפה כל כך את ה CV שלי. כמעט הגעתי - אבל לפני כמה ימים הודיעו לי שלא. נשארו שניים שמהם יבחרו. המשרה שיכלה להוציא אותי מה'יום שאחרי הגשת הדוקטורט' ומהמציאות הלא מעודדת של חיפוש פוסט, עבודה כמורה מן החוץ וכו'. המשרה שהגשתי מועמדות אליה בלי להאמין שבכלל ישקלו אותי ברצינות, אבל כשעברתי עוד ועוד שלבים, התחלתי להבין שזה יכול לקרות. התחלתי גם ממש לרצות שזה יקרה. ועכשיו לחצי המלא של הכוס- יש מגוון יתרונות אישיים לדחיה הזו: לא יהיה לי קר בחורפים הקרובים. לא נצטרך לעבור לגור רחוק מהמשפחה והחברים. בעלי לא יעזוב את העבודה שלו, שהוא אוהב. נוגי תישאר בפעוטון שבו טוב לה. לא צריך לארוז. לא צריך לנסוע. בטוח שיש גם יתרונות אקדמיים, נכון? 1. עכשיו אין לחץ לגמור את הדוקטורט בקיץ הזה. אני יכולה לבקש הארכה ולסיים בנחת וביסודיות. 2. אלך במסלול הרגיל. קודם להגיש את התזה, אחר כך לעשות פוסט ורק אחר כך לחפש משרה. זה היה קצת מוקדם לגשת למשרה לפני סוף הדר'. 3. יחסית לארבעים (מידע לא רשמי) המועמדים, הגעתי רחוק מאוד (לשלישיה). עכשיו יש לי מושג על איפה שאני עומדת ביחס לעמיתים שלי, לפחות לפי דעתה של ועדת החיפוש הזו. 4. בתוך המחלקה אני יודעת מי מהפרופ' המליץ עלי, מי טרח וברר עבורי פרטים בצמתים משמעותיים של התהליך, מי הלך ודיבר אישית עם עמיתים משם ושיבח אותי. אני גם יודעת מי לא טרח אפילו להעמיד פנים שהוא בעדי. חשוב שאדע על מי אני יכולה לסמוך שיעזור לי בחיפוש פוסט ולמי פחות כדאי לפנות. 5. בתוך הביצה הקטנה מאוד של הפרהיסטוריונים אני יודעת מי עודד, תמך ועזר ומי ניצל כל הזדמנות לומר לי שבטח אכשל (וזורה מלח על הפצעים עכשיו). אלו העמיתים שאיתם אעבוד ובהם אתחרה בשנים הבאות. 6. התהליך חידד אצלי את ההבנה שאני צריכה ליזום, לחפש הזדמנויות ולהסתכל קדימה אל התקופה שאחרי שנות הדוקטורט על מלגותיהן הנעימות. 7. עכשיו האופציה של פוסט בחו"ל נראית יותר ברת השגה. 8. אני גם יודעת שאחד המכשולים שעומדים בפני נשים באקדמיה - השאלה מה יעשה הבעל בזמן הפוסט - לא עומד בפני. טוב, קצת נגמרו לי היתרונות. אני צריכה עזרה כדי להגיע לפחות לעשרה יתרונות במישור האקדמי.

לא לגמרי מסכימה עם כל מה שכתבת

אבל שתי הקלישאות שאני באמת מאמינה בהן הן - 1. כל עכבה לטובה 2. everything happens for a reason שיהיה בהצלחה בהמשך!

מאי261

New member
../images/Emo201.gif

נדמה לי שזו היית את שכתבת לי פעם על מרצה שסיפר על מגירה מלאה במכתבי דחייה מנומסים. כל כך קשה שהגעת כל כך קרוב ולא נגעת בחלום. אבל כן - זה אומר שאת מעולה, בשורה ראשונה בעולם, ושמחכות לך עוד הזדמנויות מצויינות בהמשך. ומה לעשות, ככה עובד העולם הזה של האקדמיה - עם המון רג'קשנים בדרך. וזה כואב כל פעם מחדש, אבל זה כנראה חלק מהעניין. ואם להוסיף עוד קלישאה לאלה של מיס סקוטלנד - whenever God closes a door, somewhere he opens a window. לחיים יש דינמיקה משלהם, וצפויות המון הפתעות בדרך. אחרי שהזמן יעבור והפגיעה קצת תקהה אני בטוחה שתמצאי את המקום הכי נכון עבורך. ושוב
, כי עכשיו זה כל כך כואב ומאכזב.

../images/Emo201.gif

כתבת כל כך יפה את חצי הכוס המלאה - באמת כל הכבוד על הראיה הנבונה והנכונה של הדברים. וברור שזה מאוד מאוד מבאס, אבל בדברים האלו הדבר היחיד שעובד זה לירות לכל הכיוונים, להגיש המון בקשות (כמה שזה מעצבן), ולנסות פעם אחר פעם עד שזה עובד. בקשה אחת, פסילה אחת (במיוחד כשהיית קרובה לקו הסיום) לא אומר כלום לגבי ההמשך.

אין מנוס ממכתבי דחיה, מסתבר.

המרצה הזה סיפר אתמול שהוא יוצא לשבתון בשנה הבאה. איך הזמן רץ. את צודקת, ככה האקדמיה עובדת. אני לא יכולה לצפות לקבל כל מה שביקשתי. אולי טוב שאני לא מקבלת את הדחייה בשוויון נפש. זה ידרבן אותי להשקיע בבקשות לפוסט.

אפשר להתפעל מאד מהראיה האופטימית שלך?

אני בטוחה שבמקומך לא היו בי את הכוחות לראות את חצי הכוס (שלושת רבעי?) המלאה. והיכולת המפוקחת שלך לעשות חשבון של הטוב והרע שבדברים, ולמצוא את הטוב, תוביל אותך הלאה למקומות טובים ומתאימים יותר. אם הגעת כל כך רחוק כשאת עוד בשלבי סיום של הדוקטורט, אין לי ספק שכשתסיימי אותו תגיעי למקומות טובים עוד יותר.

mummy

New member
ברור שבשורה התחתונה זה מבאס בטירוף

ולכן אני אומרת לך שוב, קחי את הזמן להתבאס. מגיע לך. הרווחת אותו ביושר. כשתרגישי שמיצית את ענין הבאסה והאכזבה (נדמה לי שזה לא יארך הרבה, את לא נקראת לי מסוג האנשים שמסוגלים לשקוע ברחמים עצמיים ולהתבטל בחוסר מעש לאורך זמן רב מדי. תקני אותי אם אני טועה) - ובכן, כשתרגישי שאת מוכנה להמשיך הלאה. אז קדימה, תסתערי. תתלי את רשימת היתרונות המדהימה - ואני חוזרת: המדהימה! הזו שפירטת כאן - על לוח השעם בחדר העבודה שלך (בטוח יש לך כזה, לא?) ותשנני: אני מדהימה, אני נהדרת, אני טובה יותר מלפחות שלושים ושבע עמיתים אחרים שהעיזו להגיש מועמדות ועוד עשרות רבות של אחרים שלא העיזו אפילו את זה לעשות. את הרי במצב מצוין. מצוין באמת, בכל קנה מידה אפשרי. עוד לא גמרת את הדוקטורט לעזאזל, וכבר היה מי ששקל בכובד ראש לגייס אותך למשרה! לא עוד איזה פוסט נאלח ולא סתם מישהו. אז נכון, לא נבחרת. באסה. אבל באמת באמת שהכל עוד לפניך. למדת כל כך המון בתהליך הארוך הזה (ועכשיו את יכולה לתת לכולנו עצות חכמות). מה זה לגמור את הדוקטורט אחרי שהצלחת לגייס ממליצים, לכתוב הצהרות משימה, הצעות מחקר, וכל שאר הבולשיט הזה... יש לך המון יתרונות שם יעל, את לא צריכה להגיע לעשרה. בכלל, מספרים עגולים הם לגמרי אובר-רייטאד
תתבאסי, תרחמי, תצטערי, תכעסי, תתאכזבי, תשקעי ואחכ תקומי מחוזקת. יש לך את המפתח הכי חשוב להצלחה בעולם הזה - וזה הידיעה שזה מה שאת רוצה, משרה מהסוג הזה. אין שום סיבה שלא תגיעי לשם גם אם זה יקח עוד קצת זמן. מקסימום תעשי אח לנוגי בינתיים
(הי, נדמה לי שמצאתי את היתרון הנוסף, לא?) וחוץ מזה, חכי עוד קצת. את לא יכולה לדעת מה יהיה. אולי בעוד שלושה חודשים יגידו לך שהם בעצם מציעים לך את המשרה כי ההוא שבחרו בו התקבל למקום אחר והבריז להם, וההוא השני נאלץ לסרב בגלל נסיבות אישיות (משמחות כמובן, חלילה מה עובר לכם בראש? למשל אשתו שנכנסה להריון ספונטני עם תאומים שלושה חודשים אחרי שילדה את בנה הראשון שנהרה בסיומם של שבע שנים מפרכות של הפריות ולכן הם נאלצים להשאר בארץ מולדתם; או משהו כזה). בקיצור יקירתי - החיים מלאי הפתעות. את לא יכולה לדעת מה מחכה מעבר לפינה, וכן בהחלט. תאמיני לי ממרומי גילי, נסיוני, ומעמדי
כל עכבה לטובה. בחיי שזה עובד ככה. נשבעת

צודקת בהכל - מאמי הזאת

לתלות גם את התגובה שלה על לוח השעם! אחת המוצלחות שהיו בפורום הזה לטעמי. ובאמת צודקת שיש סיכוי לא רע שהשניים הנותרים מסיבותיהם הם לא יקחו בסוף את המשרה, והיא תפתח שוב.

mummy

New member
../images/Emo9.gif ותודה על המחמאה. יפה מצדך ../images/Emo13.gif

mummy, את נהדרת

את מנחמת מצויין ואמנם אני קצת דומעת עכשיו, אבל גם קצת מחייכת בו זמנית. תשכחי מהרשימה שלי. אני תולה על הלוח את התגובה שלך. קשה לי לתת לעצמי לשקוע בבאסה אבל אני אשתדל
. עדיף למצות את זה ולהמשיך הלאה מלהעמיד פנים שאני בסדר עם זה אבל לא ממש להצליח להמשיך כרגיל. אוף, בכל פעם שמישהו שואל אותי ואני מספרת שאמרו לי לא, אני מרגישה כמו ברגע הדחייה עצמו. אני שונאת שונאת להפסיד. הפסקה האחרונה שלך היא מה שאני קוראת לו "פתרון שבע מידות רעות". אבל את הרבה יותר חיובית ממני. עכשיו אני יכולה לחשוב על האופציה הזו בלי להרגיש רעה
muumy, את לא יודעת כמה העידוד שלך מחזק אותי. בכל פעם מחדש.

mummy

New member
לכבוד הוא לי, באמת

אני מעולה בלתת עצות לאחרים, אבל זה כבר סיפור אחר. שמחה שעזרתי בקצת, ואת יודעת שאת מוזמנת תמיד. ואני מקווה שברור לך שהתכוונתי לכל מילה

mummy

New member
שלום גם לך, טוב לראותך שוב

את לא צריכה לשמור, מבטיחה שידור חוזר בכל רגע שתרצי, ועם התאמות ייחודיות בשבילך

משוש30

New member
../images/Emo24.gif מצטרפת לכל מילה חכמה של מאמי

זה באמת מבאס אבל את באמת במצב מעורר הערצה לגמרי. אני לא מכירה אף אחד שבכלל העז להגיש בקשה למשרה לפני שסיים את הדוקטורט!! אני בטוחה שאנחנו פה עוד נשמע מהמקום הרחוק ההוא אליו תגיעי בסוף

למעלה