פלאים להתאוששות מהלידה

g a n i

New member
../images/Emo100.gifפלאים להתאוששות מהלידה ../images/Emo140.gif

היה לנו כזה?נדמה לי שלא במרוכז. בעקבות
שלי שנבלעה בקיטור, במה השתמשתן? מה עזר יותר מהכל? אילו טיפים אתן נותנות ליולדת?
שפריצר עם מים + רסקיו להחלמה מהירה יותר של הפרינאום (ורענון)
כנ"ל עם חליטת רוזמרין (לבדוק שלא נוצר עובש!)
כנ"ל עם כמה טיפות שמן לוונדר, בפרט אם יש תפרים
שמן לוונדר ישירות על התפרים >השתמשתי בכולם, שמן ישירות עוזר אבל קשה להפטר מהריח על האצבע, הטריד אותי בגלל ההנקה. היתר נעימים נורא אבל לא יודעת לאמר אם עזרו<
משחת הממליס לתפרים (עוזרת? מכווצת זמנית? פותרת את הבעיה?)
מה עם כאבים בפות? אצלי עברו די מהר, אולי הייתי ממליצה על תחבושת קרה (להרטיב ולקרר במקרר?) ספרו מנסיונכן

יש לי יש לי יש לי! ../images/Emo62.gif

(לשמחתי אין לי טיפים להקלה על כאבי תפרים או קרעים
) הרבה פעמים אחרי לידה יש עצירות - מן הסתם זה גם פסיכולוגי. כדי להקדים תרופה למכה, כדאי לאכול את כל המומלצים כנגד עצירות - הרבה סיבים (אני בלסתי דייסות סובין), מיץ שזיפים וכו'.

אשכר ש

New member
שוקולד ../images/Emo211.gif

הייתי באטרף שוקולד אחרי הלידה, עשה לי מצב רוח נהדר, נשנתי תוך כדי הנקה... לאחרונה גילו לי ששוקולד עוזר בשחרור אוקסיטוצין, אז עכשיו גם יש לי תירוץ
לגבי הכאבים, באמת מה שהכי עזר לי זה הרבה מנוחה, ברגע שניסיתי להיות גיבורה חזרו הכאבים באזור הפות ורצפת האגן (ירדו בהדרגה ועברו לחלוטין תוך בערך 4 ימים).

יש לי גם ../images/Emo27.gif

- אמבטיות - אוכל טוב - להיות במחיצת אנשים אהובים בלבד - שינה טובה- הכי ברור והכי קשה להשגה.

טראומיל

טראומיל משחה הומאופתית, עזר לי כל כך (היא גם מכילה הממליס) בשני הלידות שלי, טוב במיוחד אם יש תפרים וטוב גם אם אין! מכווצת את הנפיחות מחזירה מהר את התחושה הנעימה למקום..טוב גם לטחורים.. וכמובן לשטוף אחרי כל פיפי...מנגז אבל מקבלים תמורה מהירה :)

סליחה שהפתרון שלי לא טבעי ../images/Emo3.gif....

אבל לי הכי עזר 2 אדויל ליקוויג'ל כל 6 שעות על השעון, לכאבי התכווצות הרחם. תפרים לא היו לי אז אין לי עיצות... אבל גם בלי תפרים, שפריצר של מים על כל הליכה לשירותים עוזר ביותר
. לגודש בשדיים - קרח, קרח, ועוד קרח (וגם אדויל לא מזיק).

g a n i

New member
וודאי! איך שכחתי ../images/Emo184.gif לכיווצים

תני מתכון לקרח
(ברצינות, איך בדיוק? סנפרוסט? תחתוניות עטופות בחיתול בד?)

מתכון לקרח

סנפרוסט הכי טוב, כי הוא מתלבש מעולה על כל איבר ומקבל את צורתו (במיוחד אפונים). אפשר גם קוביות קרח, או תחתוניות/חיתול ח"פ שמילאת במים והקפאת. בעצם, כל דבר קפוא. רק לשים לב לעטוף במגבת או חיתול בד כדי לא לקבל נוסף על כך הצרות גם כווית קור.

מתכון קרח לתפרים

ממלאים קונדום במים, קושרים ומקפיאים על הצד (שיצא שטוח), עוטפים בגאזה ושמים בתחתונים לעשרים דקות בלבד.

אם פי 3

New member
לא דעת אל מה מדברות

לא הייתי צריכה שום פלא להתאוששות מהלידה (הביתית, לא הניתוחית). הרגשתי נפלא, באופוריה, חזקה ובריאה. נכון שלא היו לי תפרים, טחורים ושאר צרות. (זה לא בשביל לדרוך על יבלות, אלא כדי להראות, שזה לא תמיד ככה).

g a n i

New member
אם פי, הלוואי על כולנו ../images/Emo57.gif

אבל לא תמיד זה עובד כך, אפילו בבית ו-וודאי שמחוצה לו. וד"א, חזקה בריאה וכל-יכולה הרגשתי למרות ההתכווצויות וההרגשה (יומיים אחרי) שכל השלד שלי התפרק והעצמות צריכות למצוא את מקומן מחדש
וגמני, שהיה לי קרע קטנטן בלידה ה-1 וכלום בבאות ממש לא מחזיקה מעצמי מומחית לטיפים לגבי תפרים. זה "תואר" שנקנה בייסורים
כשהתקשרה אלי החברה, ושמעתי בקולה שהיא "משתדלת להחזיק פאסון" ולנהל שיחה עניינית, הצטערתי מאוד שלא יכולתי לתת לה עצה פשוטה ונקודתית ולהקל עליה ולו במעט בכל המערבולת הזו של לידה ראשונה (+תוספות
) הרגשתי גם שזה יכול לפתוח פתח לדבר על היתר.

אשכר ש

New member
לדעתי הכאבים שלי נבעו

מהלידה המהירה שלי. יומיים שלושה אחרי הלידה היו לי ממש כאבים ברצפת האגן- הרגשתי כאילו מישהו הרביץ לי שם מכות רצח
הבנתי שזה משהו שעלול לקרות בלידה מהירה- בעיקר אם היא ראשונה (להזכירכן, הלידה שלי ארכה כשלוש וחצי שעות מתחילת הצירים המורגשים).

חודשיים אחרי

האמת למרות שהלידה הייתה ממממששששש ארוכה וקשה והייתי בטוחה שאחרי אני לא אלך חודש התאוששתי מהר. ההתכווצויות לא היו נוראיות, ומה שעזר הכי הרבה היה בעיקר פינוקים לחורף קר כמו מרק עןף של אמא, תה למיטה, ואמבט מיוחד שהמיילדות שלי הכינו מצמחים ושורשים (הריח לא משהו אבל זירז שם את העסק מצויין). לצערי עכשיו זו הבעיה. אחחחחח טחורים.....למישהי יש עצות? מישהי סבלה גם? כמה זמן זה נמשך? מאחלת פוסט קל לכל מי שסובלת!!!

טחורים

סדרה קצרה של טיפולים בדיקור סיני עשתה פלאות אצל חברה שלי, שסבלה מטחורים לאחר הלידה הקודמת. (שהיתה דווקא בקיסרי. זה לא מוזר
)

אנסה

דיקור סיני?תודה על הרעיון אבל לא שמעתי על זה לטחורים אבל אני אבדוק מישהי מכירה מטפל טוב? המלצות?

בלינקה

New member
יש בחיפה את שרון לוי

לצערי כבר אין לי את מספר הטלפון שלה (נעזרתי בה לפני שלוש שנים, בבעיה אחרת). אולי היא מופיעה בדפי זהב... (ולהדי הרפז יועצת ההנקה אמור להיות טלפון שלה).

למעלה