חירום

אני לא יודעת עם זה הפורום הנכון אבל

לא ראיתי שום פורום אחר שיכול לעזור לי בזה. אחותי מצאה גוזל קטן ונטוש של צוצלת בגינה אחת, כל האחים שלו היו זרוקים שם מתים, הם כנראה נהרגו ע"י חתול שהיא ראתה שם שהיה ליד הקן. האמא כנראה נטשה וגם אם לא החתול עמד לאכול אותו אז היא החליטה לקחת אותו הביתה. אבל! היינו שמחים לקבל עצות בנוגע למה להאכיל אותו ואיך לטפל בו וכאלה. אני מניחה שאם לפורום קוראים "זכויות בעלי חיים" אנשים מבינים פה בנושא הזה, ואם לא אולי תוכלו להפנות אותי לפורום אחר
אנחנו פשוט ממש רוצות לעזור לגוזל הזה
תודה.

snoopy girl

New member
שאלה דחופה

למי שזוכר....לפני כחודש בערך אימצתי שני כלבים האחד מהם-שהוא בד"כ פעל ומלא מרץ....החל לרעוד עכשיו...הוא ככה בערך שעה ושמהו..שיצאתי איתם לטייל הוא הלך ללשיחים..החבא בהם והסתגר עם עצמו...כשבד"כ הוא משתובב בחוץ.... נתתי לו לשתות בטיפות..כי הוא חלש... שניהם ישנים עליי כעת ועטופים היטב..לפני מספר דקות הוא קם ונתתי לו לשתות מן הקערה...שכב ואני החזקתי אותה..והוא שתה הרבה...היה צמא מאוד הוא עדיין רועד כאשר הוא ער..מה לעשות?.

shuki2

New member
אני חייב עזרה דחוף כולם להיכנס

יש לנו חצר גדולה וכל שנה ממליטות שם חתולות.אנחנו מאכילים אותן קצת כדי שיתאוששו ואת הגורים כדי שיגדלו ויתחזקו קצת אחר כך הם הולגים לדרכם.לא מזמן הייתה המלטה בחצר ומצאתי גור שהעיניים שלו היו סתומות ממוגלה ודלקת והוא לא ראה כלום ולא יכל לינוק ולאכול וכו.הוא מאוד תשוש ואני רוצה לנסות להציל אותו.מה לתת לו לאכול ? הוא בגיל בדיוק במעבר בין יניקה לליקוק.מה אפשר לתת לו לאכול שיחזק אותו אבל יהיה לו קל לעכל וכו ? עוד עיצות ? אתם צריכים לעזור לי להציל אותו.יש לי 6 חתולים ו2 כלבים בבית ואני מת על בע"ח תעזרו לי עם הזה קצת

shanty.G

New member
שלום לנסיכה והגוזל../images/Emo118.gif

לפני כמה חודשים נתקלתי בבעיה דומה עם שלדג. פני למרפאתו של ד"ר קמינסקי בקריית אונו הוא וטרינר המומחה לציפורים. בינתיים, את יכולה לתת לגוזל עם פיפטה נקיה מעט מים בטיפטופים, בזהירות- כדי שלא יחנק; נסי לתת לו תוך פתיחת המקור פרורי לחם רטובים. כל הכבוד על המבצע
המון הצלחה לך, נסיכה

shanty.G

New member
לא מוצרי חלב

אסור לתת לגורים חלב פרה- הם יכולים לפתח סיבוכים קשים בעקבות זה. אפשר מזון גורים רטוב ומעוך, ורצוי תחליפי חלב מיוחדים -(מטרנה לחתולים). כמו שאמר שי- עדיף לקחת את החתול לוטרינר, הוא יכול להציל את עיניו מעוורון, ולטפל בדלקות וזיהומים. לא לשכוח - אם החתול אינו יודע לעשות לבד את צרכיו- צריך לעסות את בטנו ואחוריו עם צמר גפן רטוב.

לילךLilach

New member
מוצרים מחלב שעבר תסיסה זה בסדר

כלומר אש"ל כן , כי הלקטוז התפרק ולא מהווה יותר בעיה בעיכול. חלב בשום אופן לא (מכיל עדיין לקטוז שגורם לרוב החתולים בעיות קשות בעיכול ומסוכן במיוחד לגורים). ניתן להשיג תחליפי חלב מיוחד לגורים יונקים בחנויות שמוכרות מזון חתולים או בעמותה למען החתול או אצת וטרינרים. חשוב לעסות לגור את הבטן ולגרות את פי הטבעת שלו בצמר גפן לח (ככה אמא חתולה מעודדת את הגורים לעשות צרכים). ראה את המאמרים הבאים על גידול גורי חתולים יונקים: מקור 1 http://www.cats.org.il/h_kitten.html מקור 2 http://www.geocities.com/my_chats2001/kittens.htm מקור 3 http://www.shoonra.com/care/kittens.html

m_shy

New member
כדי להציל אותו, קח אותו לוטרינר.

זוהי בעיה רפואית, ורק הוא יוכל להעריך את מצבו הרפואי. אפילו אם תתן לו לאכול טוב, מה זה יעזור אם בעוד שבוע הוא ימות מזיהום?

tipid

New member
מצטרפת ותומכת בדעתך ובעצתך!

אין לקחת גורל של בעל חיים בטיפול עצמי. ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות והצלחה לצבאנו. תמר

K A R I N

New member
יש 2 אפשרויות

זו יכולה להיות דלקת פשוטה, במקרה הזה כך צמר גפן, טבול אותו במים חמים (לא רותחים), סחוט אותו מעט, נקה בעזרתו את העין הדלקתית, לאחר מכן קח סינטומצין 5% לעיניים, פתח לו את העין, וישר מהשפורפרת שים לו על העין, אחר כך סגור לו את העין ושפשף אותה בעדינות כדי שהמשחה תתפזר בכל העין. אם ישנה דלקת בשתי העיניים יש לחזור על הפעולה בשתיהן כל פעם עם צמר גפן חדש ולנגב את פיית המשחה. אני מקווה שזו דלקת פשוטה, ישנה גם אפשרות שזה טפיל שנוצר מהדלקת והוא עלול להרוג את הגור, או שיהיו חייבים להרדימו, לכן אל תדחה זאת, לך מחר לוטרינר, בנתיים תנקה לו את העיניים.

shanty.G

New member
הי סנופי, דחוף לוטרינר

במקרים כאלו עדיף ללכת על ה"צד הבטוח" ולמנוע אפשרויות שעשויות להיות קטלניות כמו הרעלה. יכול להיות שהוא אכל משהו בחוץ, או אולי בבית (גישה לחמרי ניקוי?....) כדאי ללכת /להזמין וטרינר בדחיפות!

AmitKar

New member
מס´ עיצות

א. לא מוצרי חלב! מוצרי חלב לא עושים טוב גם לחתולים בוגרים. אחרי הכל, זה חלב לעגלים ולא לחתולים ב. קחי אותו מהר ככל האפשר לוטרינר! ג. מבחינת לנקות את העין, הוטרינר שלנו אמר לנו לנקות את העין בתיון (השקית של התה) טבול במים חמים אך לא מדי ולנקות את העין עם זה לא כדאי עם צמר גפן ד. אל תתחילו עם משחות ותרופות למינהן לפני שהוטרינר אומר בגיל כל כך קטן, ובכל גיל, זה מזיק. ה. בינתיים תני לו לאכול מטרנה לחתולים (אם יש דבר כזה) ואם לא אז מטרנה רגילה ואפשר גם לתת מזון לגורים רטוב ומרוסק כפי ששנטי כבר אמרה מקווה שעזרתי עמית

תולי 1

New member
מספר עצות

. 1. לנקות לו את העין עם צמר גפן טבול במים חמימים, לכל עין יש להשתמש בצמר גפן אחר. 2. לשים לו משחת עיניים, סינטומיצין למשל, שלוש פעמיים ביום. 3. לתת לו אנטיביוטיקה של אנשים, מוקסיפן. אם הוא בן חודש, הוא זקוק ל75מ"ג בבוקר וכנ"ל בערב. צריך לפתוח את הקפסולה ולערבב עם טיפה מים ואבקת סוכר ןלתת לו במזרק, בלי מחט כמובן, ברך הפה. את כל העצות האלה אני נותנת לך, לא על חשבון שתגש או תיגשי דחוף לווטרינר. 3. יש לתת לו טיפול נגד פרעושים ולקנות אצל הווטרינר כדור נגד תולעים. (כבר יש לנו פה וטרינר.. אולי הוא יתן לך כמה עצות... הוא כל כך להוט לעזור לבני אדם.. אולי נשארה לו גם טיפ טיפה לבעלי חיים...)

תולי 1

New member
ובקשר לאוכל

אם הוא בן חודש, הכי טוב לתת לו מטרנה של תינוקות, בדיוק במינון כמו שכתוב על הקופסא. אם יש לו שיניים אפשר להציע לו אוכל רטוב של חתולים מקופסא. רצוי לתת לו את המטרנה עם מזרק, ללא המחט, דרך הצד של הפ, בקצב הבליעה שלו, ולוודא שהוא בולע. סליחה על ריבוי שגיאות כתיב בהודעה הקודמת. מהרתי לאנשהו.

Necrophil

New member
לתת אנטיביוטיקה?

ברצינות את חושבת שמישהו ייתן אנטיביוטיקה ללא מרשם ווטרינר? אני בטוח לא. ויש הגבלת גיל לטיפול נגד פרעושים!!! (לפחות חודש וחצי נדמה לי) וגם.. שכחת שהוא צריך לאכול לפני שמטפלים בדלקות למיניהן, ואולי בואי נדבר על השרדות קודם, מה?

בוקונון

New member
אנטיביוטיקה, חומר נגד פרעושים !!!

אלו הם מוצרים שנוסו ופותחו על בעלי חיים !!! וטרינר !!! זה אדם שלמד תוך כדי ניסויים בבעלי חיים ! בוקונון.

Necrophil

New member
אם הוא בגיל המעבר...

נסה בינתיים לתת לו "לינוק", מאחר והוא כרגע פיזית לא מסוגל לשום דבר אחר... קנה איזומיל (לא על בסיס צמחי! פקק אדום אני חושבת), או כל מזון תינוקות אחר (איזומיל אבל עובד על בטוח), שים במים פושרים מורתחים שקוררו עד לפושר!!! לא לשים את האבקה לפני כן)-> כפית ל- 40 סמ"ק מים. תן לו במזרק עד שהוא ממש לא רוצה. אם אתה רוצה לחזק אותו באמת, צריך להוסיף איזשהו תוסף, שניתן להשיג במרפאות ווטרינריות- דהיינו מזון רפואי (a/d לדוגמא). האם יש יציאות? אם לא- חשוב אחרי כל האכלה לקחת פיסת צמר גפן רטובה ולשפשף את פי הטבעת ופתח יציאת השתן מספר דקות, עד שיש יציאה מאחד/שניים מהנ"ל... אם אין לא להתייאש, בנגלה הבאה. בעיקרון זמני האכלה זה כל 3-4 שעות, אבל אתה יודע שהקטן צריך לאכול כשהוא פשוט בוכה. חשוב מאוד!!!! לחמם אותו כל הזמן. אחרת הוא מבזבז אנרגיה מיותרת על חימום הגוף וסיכוייו לשרוד קטנים יותר.

Necrophil

New member
אופס שכחתי

כמובן שנותנים עם מזרק (אינדיקציה- הכמות צריכה להיות מזרק ומעלה של 2.5 cc!!), חשוב לתת מצד הפה ולא מקדימה (למרות שזה מפתה-> כמו יניקה מפטמה), מפני שעלולים לגרום כך הצפת ריאות. כמובן שלפי קצב היניקה, כמו שאמרו פה. אני ממשיכה קצת לתת אחרי שהוא אומר: "לא לא, לא רוצה יותר". זאת מפני שבמצבי חולשה קיצוניים אין כמעט תיאבון, אבל ללא אוכל אין סיכוי שישרוד. אם הקטן לא אוכל (לפחות כמה שעות טובות), לגשת מיד לווטרינר כדי לקבל אינפוזיה!

Necrophil

New member
השתפכות

יש לי כרגע שני חתולים, אחד נמצא בגיל שלושה שבועות והשני בגיל חודש... הראשון עוד ינק, וקיבל אצלי איזומיל טבול בצמר גפן (גם פתרון טוב-> יניקה מצמר גפן). השני ינק רק מעט לאחר שנמצא, וכשהתחזק כבר אכל לבד. שניהם שרדו יפה מאוד. אחד כבר בן שנתיים והשני בן חודשיים. את השני מצאתי זרוק על הרצפה במצב קשה, הוא מיד קיבל אינפוזיה, ולפחות שבוע אח"כ התנור פעל אצלי בחדר 24 שעות ביממה (אני סבלתי אבל שיהיה).

תולי 1

New member
הפתרון הכי טוב לחימום זה בקבוק חם

"של פעם", מגומי בצבע אדום. שמים בפנים מים שרתחו ועוטפים פעמיים במגבת כדי הפיץ חום גום נעים. מאד חשוב לחמם את הגור. בקשר לאנטיביוטיקה: בהחלט נותנים לגור בן חודש אנטיביוטיקה אם צריך. והמינון שכתבתי, מתאים לחתול צעיר, אם כי ליתר בטחון כדאי אפילו להפחית, נאמר 50 מ"ג, פעמיים ביום. זה במידה ויש לו דלקת עין קשה ביותר ולא סתם מוגלה. הטיפול נגד פרעושים בגורים כה צעירים הוא בפרונטליין תרסיס, שמתאים לכל גיל. אם יש לו פרעושים, זו ממש סכנת חיים, כי הם עלולים לגמור לו את כל הדם תוך כמה ימים, או לפחות לגרום לו לאנמיה קשה ביותר שמפחיתה את סיכוייו בהמשך לשרוד. והכי חשוב - לקחת אותו מחר לווטרינר. סוף סוף ד"ר רוני כבר מותש מאתנו והלך, ואפשר לדבר פה בשקט איך להציל את החתול הקטן. בהצלחה.

למעלה