שיידי ראנקס 10
New member
../images/Emo101.gifמה מה מה מה../images/Emo35.gif פינה מס. 1
(כמו בשיר של בוג'ו) הפינה שתכניס אותכם לקצב אני יודע שקצת לא עידכנתי בזמן האחרון, מזל שמיכל שמרה יפה על הפורום. אז נכניס לו מחדש קצת צבע ונאזן את העניינים יופי יופי. אז הפינה הזו נועדה לעזור לחבר'ה שעדיין לא נכנסו לעניינים אבל לפורום כן, להבין על מה לעזאזל אנחנו מדברים, ולהכניס אותם לקצב. כל חובב רגאיי ממוצע משלב אינסוף פעמים ביום המון מושגים שאבן שושן עדיין לא הכניס למילון שלו. מילים כמו "רידים", "טיון", "סאונד סיסטם". אז לרובנו הן נורא ברורות, אבל בשביל מה פתחנו את הפורום הזה אם לא להכיר את המוזיקה והעולם המדהים שלנו לעוד כמה אנשים? אז נתחיל עם מושג נורא פשוט ומפושט: רידים. בקומונה כבר הסברתי אבל כאן עדיין לא ואני רוצה לשמור את כולם בקצב לפני שאני מתחיל להעלות פינות על אומנים וקולצ'ר והכל... 4 שאלות "מה": -מה זה רידים? פשוט וקל: riddim בפטואה(השפה המדוברת בג'מייקה) מקביל למילה rythm באנגלית שמקבילה למילה מקצב בעברית. בהיפ-הופ הם קוראים לזה ביט. -מה הקטע שמלא אנשים יושבים על אותו רידים
ככה זה עובד: חברה כלשהי מפיקה רידים מדהים חדש. הם רוצים שהרידים שלהם יתפרסם וינוגן בכל רחבה משמע שכל התקליטנים יקנו את הוייניל של הרידים. אז הם שולחים את המקצב לכל האומנים המפורסמים שיזרקו עוד שיר מדהים על הרידים וככה פחות או יותר זה עובד, בהסתכלות מאוד מאוד מאווווד כללית. איך זה התחיל כל העניין? זו שאלה טובה, הרי התופעה התחילה כבר בשנות ה50 המאוחרות(מאז שיש רגאיי) ולא נעצרת עד היום. ההשערה שלי היא המנטליות החסכנית(ולא חלילה קמצנית אל תעיזו להכניס לי מילים לפה!!!) של הג'מייקנים. בכל זאת מדובר במדינה עניה, אז חוסכים בהפקות חדשות, אבל דואגים לאלה שכבר יש להישמע טוב אבל מה טוב... -מה עם ישראל? גם אצלנו מפיקים רידימים
מקצב יש בכל שיר. אבל לצערי עד היום בישראל לא יצאו one riddim albums, כלומר אלבום שלם שבנוי על אותו רידים. הגיע הזמן לדעתי... -מה, משנות ה50 אמרת? והרבה אומנים יושבים על זה? אז מה הרידים הכי ישן ועם הכי הרבה אומנים שישבו עליו
זו באמת שאלה טובה(יואו אני גדול...). חוקרים ואנטרופולוגים מוסמכים חקרו את התופעה ומצאו שREAL ROCK riddim הוא הmost versioned riddim, לדעתי אין אומן רגאיי שלא ישב עליו מתישהו איפשהו. אחריו ממוקם STALAG riddim ועל שניהם ארחיב מייד. ומה עם דוגמאות? אין דרך טובה הרי ללמוד לא? אז הנה...
(כמו בשיר של בוג'ו) הפינה שתכניס אותכם לקצב אני יודע שקצת לא עידכנתי בזמן האחרון, מזל שמיכל שמרה יפה על הפורום. אז נכניס לו מחדש קצת צבע ונאזן את העניינים יופי יופי. אז הפינה הזו נועדה לעזור לחבר'ה שעדיין לא נכנסו לעניינים אבל לפורום כן, להבין על מה לעזאזל אנחנו מדברים, ולהכניס אותם לקצב. כל חובב רגאיי ממוצע משלב אינסוף פעמים ביום המון מושגים שאבן שושן עדיין לא הכניס למילון שלו. מילים כמו "רידים", "טיון", "סאונד סיסטם". אז לרובנו הן נורא ברורות, אבל בשביל מה פתחנו את הפורום הזה אם לא להכיר את המוזיקה והעולם המדהים שלנו לעוד כמה אנשים? אז נתחיל עם מושג נורא פשוט ומפושט: רידים. בקומונה כבר הסברתי אבל כאן עדיין לא ואני רוצה לשמור את כולם בקצב לפני שאני מתחיל להעלות פינות על אומנים וקולצ'ר והכל... 4 שאלות "מה": -מה זה רידים? פשוט וקל: riddim בפטואה(השפה המדוברת בג'מייקה) מקביל למילה rythm באנגלית שמקבילה למילה מקצב בעברית. בהיפ-הופ הם קוראים לזה ביט. -מה הקטע שמלא אנשים יושבים על אותו רידים