שאלה:האם צמחונות וטבענות זה טוב לבריאות

cwen

New member
אז נראה לי שאתה צריך פעילות גופנית אנאירובית

אנאירובית = פעילות כוח (מכשירים, משקולות וכו'). זו פעילות שבונה שרירים, ומסת שריר טובה גורמת לעליה במשקל. וזו עליה מהסוג הטוב (להבדיל מעליה בגלל שומנים).

Peter returns

New member
מומלץ. לא חייב ...

כי המשקל שלי יחסית בסדר גמור. ואם אני לא חייב אז אני גם לא אוהב להתאמץ...
הדוד שלי מנסה שנים לסחוב אותי אל המכון כושר וזה לא הולך לו ובאמת שהוא נראה כמו איזה רמבו 4 (אבל הוא פחדן אז זה לא שווה כלום חוץ מזה שהוא הפך את השומן שלו לכוח וזהו. )

cwen

New member
אולי הבנתי לא נכון

חשבתי שאתה מנסה נואשות לעלות במשקל. אם זה לא "נואשות", אז כן, לא חייב

אישעם

New member
עדויות להיותו של האדם חיה צמחונית

עצם קיומו של תוספתן. ההתנוונות של התוספתן היא ללא ספק כתוצאה מהתזונה הנהוגה שאינה כפי שתוכננה אבולוציונית, עם תוספתן. עדויות כאלה אני מציג כהוכחה אבל עיקר ההוכחה בכך היא שלטעון שהאדם אומניבור, אוכל כל, היא בחירה שרירותית ובקלות יתר הגיוני יותר להניח שהאדם חיה צמחונית. מן הסתם זה ויכוח ללא הוכחות חותכות או חד משמעיות לכאן או לשם. גם מדע אינו מוכח חד משמעית, אפילו לא מה שהתרחש באבולוציה. כל הזמן יש תאוריות חדשות או הסברים אלטרנטיבים. למשל אפיגנטיקה, הדלקה וכיבוי גנים לפי התזונה (כחלק מהתחום), וזה עובד בתורשה ומשפיע על הדורות הבאים. כיום קיימת הסברה שאנחנו מעורבים עם הנאנדרטאלים, הסברים על סוף עידן הקרח והאילוץ לאכול בשר כדי לשרוד. אך ללא ספק שזה לא טעים לנו כפי שזה, בניגוד לאומניבורים ולכן אנחנו זקוקים לאש ולתבלינים כך שבניגוד לאומניבורים התזונה שלנו לא כשלהם. אני לא מכנה את הדברים הוכחה כי זה מביא לסיבוך הדיון וכל צד טוען שהמחקרים שלו יותר רלוונטים (למרות שההגיון שהצגתי הוא די חד משמעי גם כיום, כמו שאטען שהאדם מקסימום אוכל נבלות וזה יהיה נכון גם כיום, נבלה עטופה בניילון שקונים אותה בסופרמרקט או שגם כיום בשר כפי שהוא מופיע בטבע לא טעים לנו ואפילו מסוכן אז איך יתכן וזה המזון המיועד לנו ?!). אבל הנה בכ"ז משהו מחקרי ומדעי שטוען שאנחנו חיה צמחונית, זה מופיע בסוף המאמר וניתן לחפש את השמות שמופיעים שם באנגלית ולקרא עוד: http://www.hayadan.org.il/wp/man-evoilution-speeds-up-1109073/

התשובה לזה היא דיי ברורה אני חושב

איזה מאכל יש קונצנזוס לגבי התרומה שלו לבריאות שהוא לא מעורער אף פעם? איזה מאכל ימליצו לך בפני מניעת מחלות הגנה מפני סרטן וכ'ו וכ'ו וכ'ו ? איזה מאכל כל המחקרים מראים לטובתו ? התשובה : פירות וירקות . מסקנה - התזונה שמכילה הכי הרבה מהתשובה כשהיא גם בריאה היא הכי טובה לבריאות. בטבעונות באופן טבעי בדרך כלל מרבים יותר בפירות וירקות..

1winnie

New member
אבל זה לא סותר אכילת מאכלים נוספים

אז נכון שאכילת פירות וירקות זה דבר נהדר וטוב לבריאות אבל זה לא אומר שדברים אחרים בנוסף לירקות ופירות הם לא טובים.....

יש כל מיני סיבות שזה כן סותר

כעיקרון יש לך גבול תזונתי שאליו את רוצה להגיע אם את אוכלת אוכל X זה אומר שאת לא תאכלי אוכל Y בגלל שזה לא שאת מפצה ואוכלת יותר באופן כללי כי יש לנו זמן נתון לאכילה וכמות מסוימת שאנחנו לא חורגים בה באופן דרסטי כל יום ולכן ברגע שהחלפנו מאכל אחד בשני זה כבר חיובי אנחנו רוצים לאכול כמה שיותר מהמאכלים שמטיבים איתנו. ועוד ספציפית כמובן למוצרי בשר וחלב יש לא מעט מחקרים שמראים קשר בין סרטן ועוד מספר בעיות לצריכת בשר וחלב המחקרים האלו כן מצביעים שצריך להתמקד או לאכול רק את הדברים שמטיבים עם הגוף . זו לפחות השקפתי בעניין הבריאותי ..

1winnie

New member
זה ממש לא סותר

אף אחד לא אמר שצריך לאכול יותר. אפשר להחליף חלק מהירקות והפירות בדברים אחרים. זה אומר לאכול גם וגם. כך שזה לא סותר בכלל, כי עדיין אוכלים ירקות ופירות. בקשר למחקרים - יש כנגד מספיק מחקרים שמראים הפוך. כמו שדפנה (מנהלת הפורום לשעבר) כתבה פה לפני כמה ימים - המחקרים מושפעים מהאידיאולוגיה שהם רוצים להוכיח. אני לא בעד אכילת בשר (אבל מטעמים אחרים), אבל להגיד שחלב לא בריא - זה לדבר אידיאולוגיה ולא יותר.

אני מודע לזה שיש מחקרים לפה ולפה

אבל עם זאת המחקרים מאוד עקביים כשזה נוגע לפירות וירקות וזה עוד יותר מוכיח את הטענה שלי ,למה לבחור למי להאמין כשאפשר לבחור במה שבטוח הוא טוב? נ.ב לגבי החלב שזה אידיאולוגיה עם כל הכבוד זה ממש שטויות , ישנם לא מעט טבעונים מטעמי בריאות שהפסיקו עם חלב ומספרים על שיפור חד בבריאות. וזה אפילו ידוע מדעית ונחקר בצורה נרחבת שחלב אינו בריא - זה ידוע שכשאנחנו תינוקות אין לנו בעיה עם חלב ועם הזמן הגוף מפתח אי סבילת לקטוז תקראי פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance כמה ציטוטים חשובים מתורגמים: "מוערך שכ 75% אחוז מהמבוגרים מראים רמה זו או אחרת של ירידה באנזים הלקטוז עם ההתבגרות שלהם ." יש שם גם נתונים לגבי האחוז הזה בסוגי אוכלוסיות יהודיות שזה יותר רלוונטי אלינו כי זה בעיקר מושפע מירושה גנטית : באוכלוסיות יהודיות לפי הפירוט שם סובלים מהבעיה כ 44% עד 85 % תלוי במוצא. אז את יכולה אפילו לטעון שאת חושבת שעליך חלב לא משפיע אבל האמת היא שאין לך מושג מדובר פה על אחוזים מאוד גבוהים וההשפעה יכולה להיות בכל מיני צורות ועם הזמן היא רק מתגברת ואפשר פשוט לא לשים לב ועם הזמן צצות תופעות בריאותיות כאלו ואחרות שאנשים לא מבינים מאיפה הם אבל לי אישית זה ברור חלב אשם בהרבה בעיות שיש להרבה אנשים והם שותים את זה כל כך הרבה זמן שהם אפילו לא מודעים לזה - עד שהם לא עוברים לטבעונות ופתאום מרגישים הרבה יותר טוב ב"אורך פלא" .

1winnie

New member
יש אנשים שחלב טוב להם!

גם אם זה לא מסתדר לך, זאת פשוט עובדה. אנשים מבוגרים מפתחים אי-סבילות להרבה דברים\ ולא רק לחלב. אני רוצה להזכיר לך שבכל מקרה מתים בסוף. גם אם תאכל רק ירקות ופירות כל חייך. אז לא אמרתי שלא צריך לחיות בריא, אבל בסופו של דבר הגוף מזדקן והרבה דברים לא טובים לאנשים מבוגרים. אגב - פירות הם אחד הדברים שממש עושים בעיות לאנשים מבוגרים! אנשים מרגישים יותר טוב "באורך פלא" זה נהדר לפרסומת, רק שבמציאות זה לא תמיד נכון. לאנשים מבוגרים זה בהחלט יעבוד, כי כמו שאמרתי הם מפתחים אי סבילות להרבה דברים ובין השאר למוצרי חלב. יש לך בהחלט אידיאולוגיה ולכן אתה נגד חלב ולהגיד בנחרצות שחלב מזיק זה לא רק לא נכון, זאת הטעיה מכוונת. הפורום פה, בניגוד לפורום אחר, הוא גם לצמחוניים! יש מספיק אנשים שאוכלים מוצרי חלב, והרבה, וחיים טובים מאד לאורך שנים ארוכות מאד.

לא טענתי שאין אנשים כאלו שלא חיים בסדר

טענתי שיש מספר לא מבוטל של אנשים שלא , מי שרוצה להמר על הבריאות שלו מוזמן אולי בעתיד יכולו לעשות בדיקות גנטיות שיגידו לאנשים מי כן ומי לא אבל כיום זה לא ידוע. אני מאמין גם באידיאולוגיה אבל כל הטענות שלי היו בריאותיות לגמרי לחלוטין בלי מילה אחת על תעשיית החלב ובלי שום מחקר שפורסם בשום אתר אידאולוגי כזה או אחר וזה ממש לא הטעיה כשאני מביא הוכחות מחקריות מבוססות ונרחבות אני אחזור ואנסח את הטענות שחס וחלילה לא אואשם בהטעיה כי שקרן אני ממש לא : כ44% עד 85% באוכלוסיות עם גנים יהודים שונים יסבלו מירידת הכושר בעיקול לקטוז החלב בימי חייהם והעובדה הזו יכולה להשפיע על הבריאות בכל מיני רמות תלוי ברמת ירידת הכושר. אם את רוצה להמשיך ולצרוך חלב עד לנקודה (הפוטנציאלית) שבה תופעות בריאותיות יגרמו לך להפסיק לי אין שום דרך לעצור בעדך אני רק ממליץ בריאותית להימנע מאם תרצי "ניסויים" כאלו שתוצאתם לא ברורה על הגוף .

1winnie

New member
מה שאתה עושה זה ניסויים

משום שאין שום הוכחות שחלב ומוצריו מזיקים לבריאות. ולאמר אחרת זאת הטעיה. יש מחקרים לפה ויש מחקרים לשם. אין הוכחות שזה מזיק. ולראייה - אנשים אכלו מוצרי חלב וממשיכים לאכול וממשיכים לחיות. ואי אפשר להגיד שהם חיים יותר טוב, כי אין הוכחות. ולהגיד שזה לעשות ניסויים - זאת שוב הטעיה. כי אם מישהו עושה ניסויים זה מי שמנסה לא לצרוך מוצרי חלב. וכל דבר שמגזימים פה - מזיק לבריאות. גם צריכת ירקות ופירות בצורה מוגזמת - מזיקה! וכמו שכתבתי כבר קודם - אכילת פירות גורמת בעיות להרבה אנשים. במיוחד בגיל מבוגר, אבל לא רק. וזה קצת סותר את העובדה שקבעת פה נחרצות שאכילת ירקות ופירות היא הדרך הטובה ביותר.

cwen

New member
קראת את הספר מחקר סין?

אני מזכירה אותו דווקא כי הוא חף מאידאולוגיה. כתב אותו מדען שגדל בחוות בקר, את השכלתו המדעית רכש בארצות הברית שם תזונה מהחי נחשבה בתקופה ההיא לבסיס התזונה (גם היום, אבל פחות), וחלק לא מבוטל מהמחקרים שלו נעשו על בעלי חיים. יש בכל הספר פסקה אחת שמדברת על זכויות בעלי חיים, וגם היא שם בתור איזו הצהרה כלפי אותם קוראים שהנושא קרוב לליבם שאומרת, "תשמעו, אם לא הייתי עושה מחקרים על בעלי חיים, לא הייתי מגיע למסקנות שאתם תשמחו לאמץ". האיש היום טבעוני בעקבות המחקרים שלו. משיקולים של בריאות נטו. לא אכפת לו מבעלי חיים. הוא פשוט נבהל ממה שהוא גילה במחקרים שערך בעצמו. שווה מאוד לקרוא את מה שהוא כותב שם, גם על החלב ספציפית וגם על הכוח של תעשיית המזון מהחי ואיך היא גורמת להטיה של מחקרים. אני לא בטוחה שכל מה שכתוב שם נכון, אבל יש שם דברים מעניינים מאוד.

1winnie

New member
לא קראתי, תודה על מה שכתבת

ולי אישית יש בעיה לקרוא דברים שקשורים עם ניסויים על בעלי חיים... כל אחד והדברים החשובים לו. אני לא נגד טבעונות, כל אחד שיחיה לפי מה שהוא מאמין ויודע שזה הכי נכון אבל זה לא אומר שהאחר חי לא נכון. וגם אם כן, צריך לתת קרדיט לאחר שהוא יודע להחליט לבד...

אני אומר משהו ואת חוזרת על מה שאמרת מקודם

טוב אז אני אסביר שוב "ולראייה - אנשים אכלו מוצרי חלב וממשיכים לאכול וממשיכים לחיות" בעצמי הסברתי שחלב מהאנשים כן וחלק (גדול) לא. אפשר להגיד מה שרוצים כשאין הוכחות כי ברגע שאין הוכחות אז נכנסים לאמונה והשערה - לכן ניתן להגיד מה שרוצים. זו לא הטעיה כי זו האמת ,האמת לעולם אינה יכולה להיחשב כהטעייה ולא טענתי מעולם שלא לצרוך מוצרי חלב זה לא סוג של ניסוי. "וכל דבר שמגזימים פה - מזיק לבריאות. גם צריכת ירקות ופירות בצורה מוגזמת - מזיקה!" משפט מאוד נדוש רק שבשום מקרה לא דיברתי על צריכה מוגזמת של שום דבר אם כבר דיברתי על צריכה כביכול נורמלית . אשמח שתשכילי אותי לגבי בעיות בריאותיות הקשורות לפירות בגיל מבוגר , אשמח גם לקישורי מחקרים בנושא אם ניתן ומספרים ואפילו הסבר ביולוגי לעניין בהחלט יהיה מעניין.

1winnie

New member
"שאין הוכחות אז נכנסים לאמונה והשערה"

נכון מאד, ואין הוכחות לשום כיוון אז גם אתה חוזר על עצמך. אין גם שום הוכחות שחלק "גדול" מהאנשים סובלים מחלב. זה דבר ידוע שפירות גורמים לבעיות לאנשים מבוגרים. זה לא דבר חדש.. שהגוף מזדקן הוא מתקשה בעיקול של פירות, שזה לא דבר קל. ולא עלי להביא לך מחקרים, כי לא אני זאת שמנסה להוכיח פה משהו אם זה מעניין אותך - אני בטוחה שתמצא על זה חומר גם ברחבי האינטרנט. אין לי מה להמשיך. אני לא זאת שמנסה כל כך לשכנע אחרים שדרך חייה היא הנכונה ביותר. אני נותנת קרדיט לאחרים שהם מספיק נבונים להחליט על חייהם. ראה - את הנעוץ שנפתח על ידי מנהלת הפורום. שבת שלום

יש הוכחות וזה מה שאני מנסה להסביר

אבל כנראה ללא הצלחה , שוב לא טענתי שחלק "גדול" מהאנשים סובלים מחלב טענתי רק שחלק גדול סובלים מבעיות באנזים הלקטוז וכיוצא בזה מבעיות עיקול חלב. להסיק מזה את ההשפעות לוואי של התופעה הזו זה כבר יותר קשה כי הן מגוונות ומשתנות אינדיוודואלית מאדם לאדם . לגבי הפירות אולי זה משהו שידוע לרב האוכלוסיה אבל לי חידשת .. בסכ"ה ביקשתי בידידות אם יש לך חומר רלוונטי אם לא אז בהחלט אני אבדוק את העניין בעצמי... ראיתי את הנעוץ , שבת שלום גם לך .

למעלה