מדריך לריטוש בפוטושופ:)

../images/Emo101.gif../images/Emo210.gifמדריך לריטוש בפוטושופ:)../images/Emo210.gif../images/Emo101.gif

לא להגיב ולא לשרשר או כלום פה עד שאני מסיימת...זה יעשה המון בלגן. גם כשאני אסיים אני אגיב במקום מסויים שאליו תשרשרו מה שלא מובן... כי אחרת הכל יסתבך פה חח ><
על המדריך:
התמונה במקור
זהו מדריך בסיסי לריטוש שהכנתי עבורכם במיוחד, עם PHOTOSHOP CS3.
הדרך המוצגת כאן היא לרב הדרך בה אני מרטשת. מובן לי לחלוטין (וגם לכם צריך להיות מובן) שיש המון דרכים לרטש, שחלק מהן אולי טובות מן הדרך המוצגת כאן:p
השתדלתי לצלם את החלק המרכזי בכל שלב...חלקים אחרים פשוט יתוארו בכתב.
מקווה מאוד שהמריך יעזור,וכן-הריטוש לא יצא מושלם או קרוב לזה לטעמי.. אחרי שסיימתי את המדריך ראיתי כמה 'פאקים' קטנים שהפריעו לי בעור ותיקנתי. תמיד אפשר לתקן ולשפר
נדרש ידע בסיסי פעוט בפוטושופ [=

../images/Emo101.gif../images/Emo210.gifהכלים והעזרים בהם נשתמש../images/Emo210.gif../images/Emo101.gif

הכנתי לכם פה תמונה שתראה לכם את הכלים בפוטושופ בהם השתמשתי במדריך. אני מודעת לכך שיש פה מתחילים בפוטושופ ומתקדמים..אז למתחילים זה יעזור. ישנם אולי עוד אפקטים בהם השתמשתי..אבל הם מצולמים בהמשך :p

../images/Emo101.gif../images/Emo210.gifשלב 1../images/Emo70.gif

החלקת עור הפנים
ראשית נפתח את התמונה שלנו ונשכפל אותה (קופליקייט לאייר) פעם אחת,כדי שאם נתחרט נוכל לתקן.
בעזרת כלי הפלסטר נחבר חלקים בעור בהם ישנם פחות פצעים/נקבוביות,נלחץ על ALT ונקליק על המקום הבעייתי.
זה אולי מעט מייגע עם תמונות גדולות..אבל זה שיטתי ונותן מראה טבעי לרב. (לא בדוגמא המהירה שלי חח:p)

מטית

New member
לא הבנתי לגמרי איך הוא עובד

לוחצים על ALT בנקודה א' ואז לוחצים בלי ALT על נקודה ב'? ואז מה בעצם הכלי עושה? כמו החותמת?שמעתיקה מנקודה לנקודה?

הבנת מעולה[ =

טוב לדעת שלא רק אני קמה מוקדם :( (טוב יאללה למען ת"א) יאפ,אותו עקרון בערך רק שאם מורידים את השקיפות הוא יותר צובע לפי גוון העור באותו מקום אך גם מעתיק את תווי הפנים

אוי תיקון תיקון

חשבתי ששאלת על כל החותמת ולא על הפלסטר כן בכ"מ הם עובדים אותו הדבר רק שפה כל הטקסטורה מועתקת

מטית

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif קצת התבלבלתי...

תוכלי לחדד את ההבדל בין החותמת לפלסטר? ראיתי שיש כמה סוגים בפלסטר, מה הם עושים?

אוקע

טוב,לצערי אני לא מספיק משופשפת בכלי הפלסטר.. בכ"א, יש סני סוגים הראשון-דוגם בעצמו את המקור,ויש להקליק בו רק עם העכבר השני (בו השתמשתי כאן והוא הברירת מחדל בפוטושופ) בו דוגמים לבד את המקור ע"י ALT והתוצאה די דומה..צריך רק לנסות ולראות,הכי טוב ועוד כלי שאני אנצל ואמליץ..הפאץ' טול..גם לאותו שימוש. *מסמנים בו את החלק הבעייתי,ולאחר שסימנו לסמן אפשר גוררים את העכבר לאזור אחר נקי בעור וזה מתקן את האזור שבחרנו מההתחלה. (קשה לי קצת להסביר את זה :/)

Nienna17

New member
הייתי ממליצה..

דווקא במקום לשכפל את השכבה (זה סתם יכביד על הזיכרון) - פשוט לפתוח שכבה חדשה. ממש איך צורך לשכפל אותה. - לפתוח שכבה חדשה ולעשות בדיוק אותו דבר - יקל כל כך הרבה גם על גודל הקובץ וגם על העבודה העצמה.

חח איזה מצחיקה

בשכבה החדשה גם ככה תצטרכי את התמונה..אחרת איך תעבדי עלייה? אממ תמוה..בכ"א תצטרכי להדביק אותה זאת חוסך לשכפל.. ושיכפלתי גם כדי שתישאר עוד שכבה ליתר בטחון..לא הבנתי מה המטרה של לפתוח שכבה חדשה,הרי כלום לא יהיה בה..מה יהיה לרטש חחח

Nienna17

New member
מזתומרת? חח איזה מצחיקה ../images/Emo3.gif

פותחים שכבה חדשה ועליה עושים את כל התוספות בעזרת הפלסטר. כשמתפווספים לך סתם עוד שכבות שכוללות את כל הפיקסלים של תמונה שלמה זה ממש יכול להעמיס (במיוחד בתמונות שהגודל שלהן הוא 1 מגה). יש הרי אופציה שאת יכולה להשתמש בפלסטר ולהעתיק ממה שאת רואה בכל השכבות. ואז את לא צריכה את כל התמונה רק בשביל להשתמש בה ותוכלי פשוט להוסיף את כל ה"שינויים" בעור בשכבה החדשה.

stavnir

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאז כל שינוי שרוצים לעשות (למשל blur כדי להחליק את העור) צריך לעשות על שתי השכבות, וזה די מעיק. או שאפשר לעשות marge, אבל אז כל התהליך הזה חסר משמעות. ככה שעדיף פשוט לשכפל את השכבה :)

Nienna17

New member
כן - אבל כנראה שזה נורא תלוי

אני משתמשת בהרבה שכבות עד שאני מגיעה לשלב הBLUR (שבזמן האחרון אני כבר לא משתמשת בו בכלל). יש לי שכבות בשביל פצעים, שכבות לתיקונים בשיער, גבות, לפעמים אני צריכה להזיז דברים,להוסיף דברים ואת כל זה אי אפשר לעשות על שכבה אחת שהיא בעצם התמונה. בגלל זה אחרי שאני מסיימת הכל אני שומרת הכל לשכבה חדשה שהיא בעצם כל מה שעשיתי עד עכשיו. לפי דעתי, זאת שיטה מצויינת בגלל שאם רוצים לשמור את התהליך בקובץ PSD, זה שומר את כל מה שעשית כולל כל השכבות. אתה יכול לחזור אחרי זה ולתקן אם לא אהבת. אם אין לך את כל זה אתה נשאר תקוע עם תמונה גמורה. בריטוש רציני אחד יש לי איזה 10 שכבות בנוסף לכל מיני קבוצות שכבות מאורגנות. אבל זאת רק אני
. אני מניחה שכל אחד והשיטה שלו. יום טוב

יהיו אצלי פחות שכבות..

הדרך שתיארת דיי מסורבלת..ואולי בגלל שאת מטפלת בכל דבר בשכבה נפרדת,אני לא רואה בזה צורך.. תמיד יש את ההיסטורי [= ואם ברצוני לשמור,אני פשוט בסיום עבודה על כל שכבה משכפלת אותה, כך שבכל מקרה זה מה שאת עושה בסופו של דבר חח..

Nienna17

New member
מה אני אגיד לך..

כל אחד והשיטה שלו, כנראה בשימוש שאת עושה את לא צריכה כמה שכבות. אבל, אני אם אני מטפלת בגבות אני לא יכולה לשים את זה ביחד עם העור.

mayarub

New member
כל הכבוד על ההשקעה מגיעה לך ../images/Emo77.gif

מה דעתך???? על התמונה שהכנתי!!!! ואגב מצאתי אתר שמורה על השם שלך או שזו בעצם אחותך התאומה

סורי..לא מכירה אותך..לא ידעתי ><

וכל הסתיו שאני מכירה עד כה היו בנות...חח מצטערת
|מנחם|

למעלה