The Kill

../images/Emo101.gif The Kill ../images/Emo101.gif

אוקיי הצעה קטנה שלי, תקשיבו לשיר בזמן שאתם קוראים את הניתוח. תודה The kill הוא, לדעתי אחד השירים החשובים ביותר בדיסק, אם לא החשוב. זהו לא שיר שמספר על איזה אהבה כושלת, אלא על מאבק עם עצמך, עם מי שאתה עכשיו למה שאתה רוצה להיות, עם האני האידיאלי שלך למה שאתה בעצם, עם מה שאתה צריך להיות למה שאתה רוצה להיות, זהו מאבק לאני האמיתי- הטהור והבלתי מתפשר. המעבר מההחלטה, להתחלת הוצאתה לפועל ועכשיו אולי למאבק הכי חשוב והכי קשה- המאבק עם העצמי. השיר הוא בעצם דו שיח בין מה שאני כלפי חוץ, לבין האני האמיתי שרוצה לפרוץ. וזהו בעצם שיר על נקודת מבט שמשתנה, על הריב בין השניים הקונפליקט.וזה ניכר לא רק במילים עצמם, אלא גם בעוצמה בשיר עצמו, עד לשיא שבבית האחרון והפזמון שלאחריו ועד סוף השיר. העוצמה שהולכת ומתגברת על השיא. What If I wanted to break Laugh it all off in your face What would you do What if I fell to the floor Couldn't take this anymore What would you do, do, do אפשר להגיד שזהו הבית שבו האני האמיתי מדבר.. " מה אם" מה אם אהיה נאמן לעצמי, מה אם אני אעזוב את מה שאני כלפי חוץ- אשבור אותו מה אם אין בי כוח עוד, אתמוטט- זוהי דרך לאתגר את עצמי, להאבק ולתת לדברים לקרות, בלי תכנונים, להתחיל את הפעולה ולראות מה יקרה אחר כך, ולהאבק על הרצון האמיתי. Come break me down Bury me, bury me I am finished with you הפזמון הוא בעצם כמו הזמנה לדו קרב. לאתגר הגדול מכולם, לקונפליקט הגדול מכולם. כמו להגיד לעצמי "בוא נראה אותך, נסה אותי" What if I wanted to fight Beg for the rest of my life What would you do You say you wanted more What are you waiting for I'm not running from you (from you) זוהי עוד בחינה של האומץ, הסתכלות על הזמן, אפשר לראות פה קצת פחד, הפחד מזה שהמאבק לשינוי ימשך לנצח, שלא יהיה עוד שקט ושלווה, שצריך לוותר על העצלנות והשאננות והוותרנות בשביל הנאמנות לעצמי האמיתי. "מה אם ארצה להלחם, להתחנן לשארית חיי" זהו גם הפחד מהתבוסה. – התחנונים לא חייבים להיות רק המאבק הממושך- לוותר על הכל בשביל עצמך, אולי תהיה התבוסה ואז הוא יחיה את השקר- ואלו הם התחנונים, להתחנן לפיסות של אמת, לכמה רגעים של אמת בתוך הצביעות. Come break me down Bury me, bury me I am finished with you look in my eyes Your killing me, killing me All I wanted was you כאן נוספות עוד שני שורות, שמכינות אותנו לבית הכי חשוב בשיר, שזהו בעצם הניצחון. "תסתכל עליי, אתה הורג אותי, כל מה שרציתי הוא אותך" כל מה שהוא רצה- זה להיות האידיאל האחר, זה מה שרצה בהתחלה, להיות מי שכולם אוהבים, מה שנכון אבל לא מה שנכון כלפיו, האני החברתי האידיאלי, ותוך כדי כך הוא איבד את עצמו, הוא הרג את עצמו, הורג את עצמו- הוא וויתר על מי שהוא. ובבית השני זה השיא I tried to be someone else But nothing seemed to change I know now this is who I really am inside Finally found myself Fighting for a chance I know now this is who I really am ניסיתי להיות מישהו אחר, אך דבר לא השתנה, זה מי שאני בפנים, סוף כל סוף מצאתי את עצמי נאבק להזדמנות אני יודע עכשיו שזה מי שאני באמת" (בתרגום כושל לעברית) אם זה לא מספר ומבאר את כל השיר אני לא יודעת מה כן. הוא ניסה להיות מישהו אחר – בתקווה שזה יעזור וישנה אותו, אבל זה לא קרה. והוא יודע מי הוא באמת! הוא יודע מה הוא, איך הוא, מה הוא אוהב, מה הוא רוצה! זה מי שהוא, והוא במאבק להזדמנות לפרוץ החוצה ולשלוט ואז בה הבית הסוגר, הוא בהתחלה הוא אמר שזהו מי שהוא בפנים, בבית האחרון הוא זה, זה מי שאני. זה מראה על הניצחון- זה מי שהוא, לא רק בפנים, גם כלפי חוץ. הוא פרץ. הוא ניצח. את השיא אפשר להרגיש גם במוזיקה, מהשורה האחרונה שצועקת וצורחת לפזמון שהוא כל כך סוחף פתאום וכל כך מלא ביטחון, עד הסוף, עד הרגיעה בשני השורות האחרונות... הוא ניצח, הקרב ניגמר, עוד פרק נגמר.
אוקיי, לקחתם נשימה? כמה לינקים כרגיל..
קליפ של The kill בגרסתו המ-ל-א-ה ניתן להשיג ממש כאן - כל הכבוד לבנים, הם משחקים כאן כל כך יפה
אפילו שכל מילה שניה שלהם היא fuck Tomo:"what the fuck man?! we were supposed to be here for three days, we've been here for a fucking week how many more shows are we gonna cancel?" Matt: "His acting like a fucking freak"
The kill בהופעה חיה ומדהימה מטקס הפרסים של Fuse
ואת הmaking of the video הבנתי שכבר שמו הפורום.. אז אם אתם מרשים לי לשים משהו אחר, קצת לא קשור, אבל מצחיק מאוד. בונוס. וכמובן, כרגיל, אשמח להארות הערות וכו' וכו'

SCRATCHER

New member
ואו ממש יפה!

עם כמה שחפרתי והתעמקתי בשיר הזה, ורוב מה שכתבת פה כבר היה ידוע לי, עדיין גרמת לי להסתכל על כמה דברים כאן אחרת ממה שהסתכלתי קודם. ממש נהניתי, תודה לך

pizi23

New member
קודם כל פירוש מ-ע-ו-ל-ה../images/Emo70.gif נהניתי מאד../images/Emo45.gif

חשבתי שראיתי את הקליפ בגרסה המלאה, אבל מסתבר שלא, כי לא היו בו את הקטע שהם מדברים ביניהם, אלא רק עם הבחורה עם הדם. אז גם זה חידש לי
ההופעה באמת מדהימה, איך הם משקיעים, וכל הקהל המעפן הזה לא מגיב בכלל, יושבים כמו טמבלים ולא זזים. אני במקומם הייתי כבר משתגעת שם, בייחוד כשג'ארד מטייל שם בין כולם... אף אחד לא קם בכלל... פסיכים
ואיזה צירוף מקרים- שמתי בדיוק את אותו הקטע המצחיק עם הצרפתייה בשרשור של SCRATCHER לפני שקראתי את ההודעה שלך וראיתי את הקטע בונוס
ראיתי אותו כבר לפני הרבה זמן וממש צחקתי, ופתאום עכשיו ראיתי אותו שוב במקרה... אבל לא העתקתי ממך, ככה זה יצא במקרה... את סולחת נכון?
אה, ותודה על הפירוש

תודה תודה ../images/Emo9.gif

אוקיי בקשר לפיוז. זאת הייהת הופעה מטקס פרסים כך שזה לא קהל של מעריצים שישב שם אלא.. אמנים והלקות ובלה, דיי כמו בMTV אז הם לא יכלו ממש לקום, וחוצמזה אני לא חושבת שהרבה מלהקות עדיין מכבדות אותם ואני חושבת שכדאי להם מאוד שיתחילו! יואו הקטע עם הראיון הצרפתי פשוט הרג אותי
אני צחקתי כל כך, ובטח שאני סולחת
כאילו שזה באמת משנה. הצחוק של תומו כל כך שולט.

pizi23

New member
OK, אבל עדיין הם יכלו להראות איזה אות חיים או

משהו, לא? נו, טוב, שלא יעשו טובות XDDD נכון, כשטומו נקרע מצחוק זה פשוט סוחף, לפעמים הוא נכנס לזה והוא לא יכול להפסיק XDDD כמו ילד קטן XD

כן ../images/Emo6.gif ואני מתה על הצחוק שלו

כמו בראיון המצחיק ההוא בrage שהוא ושאנון התחרפנו לגמרי והוא צחק כל כך שהוא היה צריך לשים את היד על הפה כזה.

SCRATCHER

New member
בנוגע להופעה

נכון יש את הקטע שהוא צורח? וכל פעם אני מתה, איך הוא עושה את זה, איך לא הולך לו הקול. נראה לי אם אני הייתי עושה את זה הייתי מאבדת את הקול לכמה ימים לפחות... והוא לא רק שממשיך לשיר, הוא ממשיך לשיר בקול המועלה שלו. דאמט, אפילו לצרוח הוא צורח יפה.

הו זה..

אממ.. מין גראולינג כזה לא? אני צריכה לשאול את החברים שלי הם יודעים איך קוראים לזה.גראולינג זה יותר עמוק בקול כזה. נו. אני אשאל אותם. עכשיו גם זה מסקרן אותי זה סוג של.. אה.. שירה גם כן. זה כמו צ'סטר מלינקין פארק (קוראים לו צ'סטר נכון, אם לא את יודעת למי אני מתכוונת) גם לו לא נגמר הכל זה סוג של צרחה מסויימת

SCRATCHER

New member
אני מתכוונת בעיקר בקטע שבו הוא שר

this is who i realy am כמובן שיש עוד קטעים, אבל זה העיקרי. זה ממש צרחה, ממעמקי הגרון, בתווים הכי גבוהים...אוי, רק שיהיה לנו בריא|פולניה|

גרון של נשים חלש מדי בשביל גראולינג.

אני בדר"כ נגד הכללות- אבל זה נכון.:-|

my reflection

New member
תודה../images/Emo24.gif

כול הכבודD: ! אהבתי איך שניתחת את השיר מילה במילה
! איך אני אוהבת את ההופעה ששמת

הוו, מעניין מה שאמרת

וואו..אני תמיד חשבתי שזה מדבר על ויכוח עם עצמך האם לחשוף את רגשותיו האמיתיים או לא. זאת אומרת, שהשיר מדבר על מישהו שיש בתוכו הרבה כעסים כלפי אחרים וגם כלפי עצמו ועכשיו הוא מנסה להילחם עם עצמו, האם לשחרר את הכל. האם להישבר או להראות שהכל בסדר, כי זה כבר יותר מדי. אבל ההסבר שלך יותר הגיוניXD שזה קשור לקטע שהוא צריך להראות את מי שהוא באמת..XD

גם ההסבר שלך נורא יפה ../images/Emo9.gif

האמתי שלא חשבתי על זה ככה, תמיד חשבתי על השיר בתוך המכלול של כל הדיסק. אבל לקחת את זה לכיוון אחר. אני אוהבת.

למעלה