הימורים קטע 16

ilan ulman

New member
אילו הטור היה מוכרע לפי הבטחות

, לפי הנייר, ולפי הבקרובים... אין ספק שטי-מובייל נראים הכי טוב. כולם אשכנזים, נראים קשוחים עם משקפי שמש, יש להם בלונדני אחד קאזחי שרוכב כמו "חיהרעהמאוד" על אופניים, ג'ינגי' סוס על בוכנות של בי 52 יאן "המבצר המעופף" אולריך, קלואי הסמפטי, בוטרו שהלך ללא שום הוכחה שבאמת היה, קאדל אוונס שהוא הרוכב הכי מרשים בדבוקה ללא שום קבלה על הכביש , זאבל "איש הנצח" אריק, ווסמן "איש הפאבה", נארדלו "איזה פאות לחיים יש לי", גוראני "ניצחתי באלפדואז ודרסתי צלם",ועוד כמה גיניג'ם מעופפים (על עמודי גדר באחו ליד האלפים)... ובימים ההם ועכשיו לפני הטור זה נראה מ פ ח י ד מאוד ההרכב הזה, והנה יאן חוזר למוטב ומתחיל להתכונן שוב והפעם ברצינות גדולה יותר, ווינו ינצח את פריסניס, ווסמן יגיע רביעי בפרירובא, וקלואי ינצח בגרמניה ויגיע שלשי בטור של שוויץ, נארדלו יעזור לבטיני לזכות באליפות עולם, וכולם יככססו אצבעות לקראת הטור של המאה... ובסוף מכל ההבטחה תהיה קול נפיחה חלושה... וכמובן גולת הכותרת אוסקר "הילד הטוב והמכור לקפאין"סבי(ל)יה עוד פרח קטן לקשט את הכירכרה שתלווה את הקטר של הדי-לאנסה רוס וה"תגליות".

אולי עדיף לא להיות אשכנזים?

ועדיף להיות ערס טקסאני על אופניים. ב-6 שנים האחרונות זה השילוב המנצח.

ilan ulman

New member
מחשבה לעתיד...

נוזאל איזודור נוזאל... ההפרש בינו לבין רוברטו הראס הוא 3:45 בהנחה גסה שהנער יצליח להידבק גם בשלב האחרון בהרים לגלגלי המטפסים יש סיכוי סביר שבנג"ש האחרון הוא יהפוך את התמונה...2 דקות מפרז זה לא בשמים לרוכב נג"ש כמוהו, 1.25 מול מנצבו' זה גם לא סיפור, וולווראדה ? תלוי איזה רוכב יגיע לקו הזינוק באותו היום אבל 3 דקות וארבעים שניות זה הרבה בטח ל30 ק"מ... אבל הרגליים של כולם יכאבו אחרי ההרים, לפני שנה בשלב ה6 הוא לקח מהראס 3:35 ומפרנסיסקו מנצ'בו (ספרד, בנסטו) 3:48 לקצת יותר מ40 ק"מ ... בשלב השני נג"ש הוא לקח מהראס 1:45 ומולווראדה 2:44 בנג"ש של 50 + ק"מ. לא יודע מה יהיה אבל תמונת הפודיום יכולה עוד להשתנות... ומישהו יכול עוד להשתנק...

הפודיום רחוק מלהיות סגור

אבל לגבי נוזאל, נראה לי שהוא הקריב חלק מיכולות הנג"ש שלו, על מנת לשפר את יכולות הטיפוס. בנג"ש הראשון של הוואלטה הוא לא הרשים (בניגוד לשני נג"שים שהוא ניצח בשנה שעברה), אבל בהרים ראינו רוכב אחר שונה לגמרי מהנוזאל של שנה שעברה, הוא הכתיב קצב מטורף שריסק את הפלוטון. אני חושב שיש מעט מאוד רוכבים בעולם, ששיפור ביכולות שלהם בנג"ש לא באים על חשבון יכולות הטיפוס ולהפך. ולכן אני לא בטוח שנוזאל יוכל בסופו של דבר לאיים על הפודיום. דבר נוסף וחשוב, השנה בליברטי בניגוד לאונסה בשנה שעברה, יש היררכיה ברורה. הראס הוא המוביל וכל השאר עובדים בשבילו, נוזאל לא יעלה על הדעת לעשות משהו שיסכן את המוביל שלו.

ilan ulman

New member
ברור שהוא לא יסכן את הראס, אבל

את שאר האופוזיצייה כן! כמו כן לא לשכוח שגם לפני שנה הוא הדהים אתכולם יחסית עם יכולות טיפוס... אולי בסופו של דבר "מיגלון" החדש יופיע בדמותו המצודדת של נוזאל... ואכן השאלה האם הוא איבד מיכולות הנג"ש שלו או שמה רק שמר את הרגליים להרים? ימים יגידו!!!

ilan ulman

New member
בטח שהוא מצודד בעיקר שיניו הקדמיות

וחוץ מזה נכון שאני גבר ואני לוקה בשיפוט יופי של גברים אחרים , אבל נוזאל הוא לא שנוזאל ולא דובי גל!!! אצלנו בבית כל התמונות של פיקסו = נוזאל !!! אנחנו תובעים את עלבונו של נוזאל יש כעורים ממנו בדבוקה בעיקר הסוס הבלגי הקריח ההוא שדומה למוטצייה של פאנטני (ז"ל) לודו "אני יפה?" דנרקיקירקקקסטכנן או משהו כזה שנזרק פעם מהטור דה פראנס כי הוא השתמש בוזלין עם epo או משהו בסגנון, וגם בלוקי כעור יותר מנוזאל, ובטח ובטח שידידנו יאן טיל אויר קרקע אויר קריספו מכוער יותר, וגם טיילר המילטון הוא לא כזאת מציאת יופי עדינה ושבררית, והלסת של יאקשה ולאנדיס היא מקרה למחקר אצל כמה דארוונסטים, ולא שאני איזה מציאה בקושי אותי מכניסה לבית...אבל נוזאל בהחלט בחור מצודד!!!

עוד רוכב מפתיע שלא מקבל חשיפה

הוא אנחל גומז מקבוצת קוסטה דה אלמריה-פטרנינה. בן 24 שנה ראשונה כמקצוען. סיים שביעי בנגד השעון ההררי ומדורג תשיעי בכללי.

Sybh

New member
הורגים אותי הרוכבים האלה

בעיקר המטפסים. עם רגליים כאלה, אם הם דורכים על ג'וק בבית, הרגל שלהם עושה חור ברצפה ועוברת דרך התקרה של השכנים בקומה למטה. אבל אבוי לידיים האלו... אין מצב שהם חוזרים הביתה עם הקניות מהסופר, רק משלוחה.

סיפור שהיה באמת

אי שם בסוף שנות השבעים או תחילת השמונים התקיימה בארץ תחרות מוזרה שאיני זוכר את שמה (אולי משהו עם סופרסטאר). בתחרות זו הביאו מחו"ל כל מיני אלופים בענפי ספורט שונים והם התחרו בסדרה של תחרויות חצי ספורטיביות שהעקרון המנחה הוא שאסור להם להתחרות בענף שבו הם אלופים. בסופו של דבר נקבע כמנצח זה שצבר את מקסימום הנקודות בתחרויות השונות. התחרויות שודרו בשחור לבן בטלויזיה ואני זוכר שאת ענף האופניים ייצג יופ זוטומלק שניצח פעם אחת בטור דה פראנס וסיים כמה פעמים את הטור במקום השני. הסיבה שאני זוכר את זה היא לא בגלל שהתעניינתי אז במרוצי אופניים, אלא בגלל ההופעה "המדהימה" שהוא נתן בתחרות שבה היה צריך לעשות מקסימום עליות מקבילים (כמו מכשיר המקבילים בהתעמלות). הרוכב שרגליו עשו אלפי ק"מ של עליות באלפים ובפירנאים לא הצליח לעלות ולו פעם אחת בלבד מהמקבילים וסיים את הקטע הזה בתחרות עם 0 נקודות. או כמו שמיקו אומר, אולי הוא היה אז עסוק בהכנות המדעיות שלו לקראת הטור הבא.

miko1810

New member
וזכה אז הג'ודוקא ההולנדי שעשה המון

כפיפות. והיה שם גם הישראלי שעשה סקי מים. ויופ זוטמאלק לא הצליח לעשות אפילו כפיפה אחת!! גם אני ראיתי את זה אז. וזוטמאלק היה לאדי מרקס כמו שאולריך ללאנס.

Mont Ventoux

New member
יש רוכבים שיותר מקפידים על מסת

שריר בשאר הגוף, וזה גם מן הטעם שאם נופלים הגוף יהיה מספיק חזק לספוג את הנפילה. קצת כמו "כרית". כשמסתכלים על המילטון למשל, זה נראה כאילו כל מה שיש לו זה זוג ירכיים וריאות. לא מפתיע שכל פעם שהוא נופל הוא חוטף פגיעה רצינית.

Mont Ventoux

New member
הוואלטה: פטפוטי פודיום ביום המנוחה

פערים: סנטי פרז מול הראס: בשלב 1 - בזכות ה-TTT פרז מוביל על הראס ב-27 ש'. בשלב 2 - אין שינוי בשלב 3 - הראס מצמצם 15 ש' לפרז כאשר הפלוטון התפצל בספרינט (היום בו ואלוורדה ניצח). כללי: פרז מוביל על הראס ב-12 ש'. בשלב 4 - אין שינוי בשלב 5 - אין שינוי בשלב 6 - הראס לוקח מקצה ביניים וסוגר עוד 6 ש' לפרז (בדיעבד זה מה ששמר להראס את הזהובה בשלב 15). כללי: פרז מוביל על הראס ב-6 ש'. בשלב 7 - אין שינוי בשלב 8 - ITT מישורי: פרז מגיע 3.29 דק' אחרי מוביל קבוצתו - המילטון המנצח (שעדיין במשחק). הראס נכנס רק 1.37 אחרי המילטון. כלומר, פרז מאבד 1.52 דק' להראס. בקיזוז הראס מוביל על פרז ב- 1.46 דק' בכללי. בשלב 9 - השלב ההררי בו המילטון נכנס לראשונה לקשיים. פרז מפסיד 1.14 דק' להראס. בכללי: הראס מוביל ב-3 דק' על פרז. בשלב 10 - צ'ורט דה קאטי: המילטון "חוזר" ומצליח להגיע רק 30 ש' אחרי ואלוורדה והראס. לעומת זאת, פרז נכנס 12 ש' אחרי המילטון (עזר להמילטון??) ומפסיד עוד 48 ש' להראס. בכללי: הראס מוביל על פרז ב- 3.48 דק'. בשלב 11 - אין שינוי בשלב 12 - מצפה דה קלאר אלטו: המילטון מבין סופית שאין לו את זה. הראס מנצח ופרז נכנס שני 34 ש' אחריו. בכללי: הראס מוביל על פרז ב- 4.22 דק'. בשלב 13 - המילטון מחוץ לוואלטה. אין שינוי בכללי. בשלב 14 - פרז מנצח בבריחה ומצמצם 46 ש' להראס. בכללי: הראס מוביל על פרז ב- 3.36 דק'. בשלב 15 - ITT בסיירה נבאדה: פרז מנצח ומצמצם 1.51 דק' להראס. בכללי: הראס מוביל על פרז ב- 1.45 דק'. אם לוקחים רק את השלבים ההרריים אז: פרז איבד 2.02 דק' להראס (שלבים 9-10) בזמן שהמילטון עוד היה בסביבה, בעוד שהראס איבד 2.37 דק' לפרז (שלבים 14-15). סה"כ פרז פתח 35 ש' על הראס בהרים. כך שלמעשה היתרון של הראס על פרז מקורו ב-ITT המישורי, עת המילטון עוד היה הכוכב ופרז רכב כפועל רגיל. לא. לא שכחתי את ואלוורדה. אבל כשבוחנים את ביצועיו אז למעשה הפעמים היחידות שואלוורדה פתח על הראס בהרים היו בשלב 5 (6 ש') וב-ITT בסיירה נבאדה (44 ש' כשחלק מזה זה זמן פאנצ'ר של הראס). סה"כ מדובר פה על 50 ש'. לעומת זאת בהצטברות הראס פתח על ואלוורדה 1.52 דק' בהרים (25 ש' בשלב 9, 1.27 דק' בשלב 12 כשואלוורדה עוד סבל מפציעות). צריך לזכור גם שואלוורדה רוכב על 28 ש' בונוס שהוא הרוויח בספרינט שלב 3 ובמיקום 3 של שלב 5 (לעומתו הראס רק על 6 ש' ממקצה הביניים), ו-30 ש' יתרון של קלמה על ליברטי ב-TTT. ב-ITT מישורי שניהם גילו יכולת מאד דומה. כך שבסיכום בניים של יום המנוחה השני אפשר לומר, שגם להראס וגם לואלוורדה היה את היום הרע שלהם בהרים (12,15), ואם לא יבוא עוד אחד כזה ולא תהא קריסה פתאומית או החלשות חד צדדית (דברים שאין להוציא מכלל מחשבון) אז ידו של הראס תהא העליונה. היתרון של הראס ושל ואלוורדה על פני פרז הוא שיש להם קבוצה חזקה. ליברטי עשו סימנים של החלשות וצריך לראות איך הם יתאוששו אחרי יום המנוחה (במיוחד נוזאל, שיש לו עבר של החלשות בשבוע האחרון). לעומתם, קלמה הם עם כפל מוטיבציה, עד עתה לא הראו שום סימני חולשה והדגימו טקטיקה חכמה. אבל גם פרז מצבו לא כל כך גרוע: יש לו למעשה 3 פועלים מטפסים, כשסבייה (פועל העל) עושה סימנים של חזרה. אם גרבש עוד יהיה בעניינים במדריד אז הוא יכול לעזור לפרז בקביעת זמנים. אם פרז עוד חזק, אז כל עוד פונאק לא יתיימרו לקחת את הזהובה, לא צריכה להיות להם בעיה להגן על מיקומו של פרז. היתרון של פרז: אנדרדוג, אין לו מה להפסיד, מוטיבציה מן המתים ומטפס טוב. ומה לגבי היכולת שלו ב-ITT של מדריד בהשוואה להראס ולואלוורדה? זה לא ברור לי. הוא לא שען בחסד, אבל ביום טוב, מי יודע, הוא עשוי לקחת אותם. בעיות שעשויות להתעורר: עכשיו הוא יהיה מסומן למשעי, השתן/לחץ עשוי לעלות לראש, וגם ככה לא ברור מה נשאר לו במיכל. ומנסבו? לדעתי עדיין יש לו סיכוי לפודיום, נראה לי שהוא השען הטוב מבין הארבעה, אלא שנוצר הרושם שהסוס שלו הולך ונגמר מיום ליום. יחד עם זאת מנסבו הוא לוחם. לכאורה נראה שהפודיום במדריד יהיה כמו הסדר בדירוג הכללי היום, אבל עם 3 קטעי הרים, כולל שני סיומי פסגות, ו-ITT במדריד הכל עוד יכול להשתנות; יום חלש לאחד או יום חזק לאחר והקערה מתהפכת על פיה.

abgilat

New member
קוראים לזה עקרון הייחודיות

רבותי הדוגמה שנתתם של יופ זוטמלק שסיים כמה פעמים את הטור במקום השני אחרי אדי "קניבל" מרקס האגדי היא אולי דוגמה חריגה למה שקוראים בשפה המקצועית עקרון הספיציפיות בתורת הכושר הגופני. אגב, בזמנו נראו המתעמלים כמו משולשים הפוכים עד שהכניסו לקרב רב את תרגילי הקרקע. לעצם העניין, כל גרם קובע הרמות הללו. לשם מה בדיוק זקוק רוכב אופניים מטפס למשל לשרירי ידיים חזקים או לפלג גוף עליון מפותח ושרירי?. זוהי למעשה התמחות של הגוף האותו ענף ספורט שהאתלט נוטל בו חלק. אין בכך שום דבר רע מלבד העובדה שהעמסה כבדה על אזור ספיציפי בגוף עלולה לגרום לפציעות במיוחד כאלו של "שימוש יתר". בברכה אייבי גילת

ניתוח מענין מאוד ועם הרוב אני מסכים

אבל, בישראל נהוג שאחרי המחמאות באה הביקורת. ממה שאני הצלחתי לראות בטלויזיה, בשום מצב פרז לא עבד לטובת המילטון ותמיד הוא רכב בצורה חופשית. אם הוא היה עובד בשירותו של המילטון, ניתן היה לצפות שהוא גם יזום בריחות בקטעי ההרים המוקדמים יותר על מנת ליצור לחץ על הקבוצות והרוכבים המובילים וזה לא קרה. הפעם היחידה בה הוא תקף, היתה בקטע שהוא רצה לנצח בו והוא גם אמר אחרי הקטע ההוא שההתמקדות שלו היא לא בדרוג הכללי אלא בנצחונות בקטעים. כמובן, שאחרי הנצחון שלו בסיירה נבאדה והמקום השלישי הנוכחי שלו, הוא יחשוב גם על הדרוג הכללי.

Mont Ventoux

New member
חן חן.. והביקורת מאפשרת לחדד את

הדברים. גם אני התרשמתי שפרז לא ממש עבד עבור המילטון. המקום היחיד שיש לי לגביו ספק זה בשלב 10, כאשר פרז נכנס 12 ש' אחריו. אבל גם זה בקטנה. לדעתי, עיקר העניין הוא בהשפעה על המנטליות עימה פרז תקף את המירוץ. כל עוד המילטון היה במשחק כמוביל מתפקד של הקבוצה, לפרז היה פחות מקום, והוא גם לא ניסה לנצח שלב. העליה של פרז מקבילה לירידה של המילטון. בשלב 9 המצב של המילטון היה עדיין בגדר חידוש והוא עוד לא היה מספיק מובהק. זה גם הקטע בו פרז איבד יחסית הרבה זמן בהרים. נניח לרגע שבשלב 10, פרז לא עזר להמילטון בשום אופן. עדיין, עצם זה שהמילטון היה בסביבה ועקף אותו אי שם בעליה (גם אם הוא לא מוביל הקבוצה בדירוג הכללי, הוא עדיין בן קבוצתו, והוא עדיין ה"מנהיג" שלהם) היה יכול להוריד לפרז את המוטיבציה למאמץ נוסף באותו יום (...מי יודע, אולי המילטון הולך לתפוס את הגדולים...). ונכון, ממילא לא היתה לפרז האפשרות לנצח את השלב, כי היתה בריחה עם יתרון זמן מספיק.

למעלה