../images/Emo89.gif05 - עמרי לחובר
עמרי לחובר - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. אני דובר 7 שפות ברמה רהוטה, כך שאני יכול לתקשר עם חצי עולם.... 2. חוויתי הרבה חוויות בינלאומיות בחיי לרבות תקופות מגורים ממושכות בחו"ל 3. אני עובד בעבודה המשלבת תקשורת קבועה עם אנשי מפתח בחברות בינ"ל מובילות במסגרת פרויקטים לאומיים. 4. יש לי יכולת להעביר מסרים בצורה כריזמטית, מעניינת, מיוחדת ותכליתית. 5. ההשכלה שרכשתי (משפטים, כלכלה ומנהל עסקים) הינה כלי עזר עקרי להתמודדות עם אנשים ומצבים במדינות שונות. לא סתם מעל 30% מראשי הממשלה בעולם הם... עורכי דין... זוהי המעטפת האידיאלית לעיסוק בתחום ההסברה הבינ"ל מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב יודע להעביר מסר בצורה כריזמטית, ברורה וצבעונית. הוא הפנים של המדינה שהוא מייצג ועל כן אישיותו צריכה להיות רב-גונית, עשירה ומלאה. הוא צריך להיות אדם משכיל, רב-תרבותי, פתוח, נעים הליכות, כריזמטי, סקרן ומעניין. נשמע קצת קשה לעבור את הצ'ק ליסט הזה..... מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? אמריקה הלטינית- כי אני דובר את השפות (ספרדית ופורטוגזית), אוהב את התרבות, האנשים, הנשים, החיוכים, המנטאליות, שמחת החיים ובעיקר... את הריקודים למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? כשאני אהיה בחו"ל אני אתגעגע לדברים הקטנים שאני כל כך אוהב לשנוא פה בארץ: מוסכניקים, מחלקי פליירים בקניונים, נהגות שנוסעות באיילון על 50 קמ"ש, השכנות הזקנות שלי בבניין שקמות בבוקר כשאני בדיוק הולך לישון, המשיבון המעצבן של חברה שלי, ההסברים של שמעון מהחומוס למה החומוס שלו יותר טוב מהחומוס ממול, התירוצים למה הפיצה לא הגיעה בזמן ועם התוספות שבקשתי, ובכלל..... מדוע רצית להשתתף בתכנית? זוהי התכנית היחידה בטלוויזיה אשר פונה אמנם לרגש הפטריוטי הבסיסי של כל ישראלי, אולם עושה זאת תוך העברת תכנים ברמה גבוהה ולא תוך התבהמות פופוליסטית. מטרת התכנית לדעתי היא לגרום לכל צופה להיקשר לרגש הפטריוטי שבו, וזהו דבר ששום תכנית לא עוסקת בו. חשבתי שבגלל הסיבות שמצוינות לעיל אני יכול לתרום מחוויותיי, יכולותיי, אופיי וניסיוני על מנת להעשיר את מגוון הגישות, הקונפליקטים וכמובן, היכולת להתמודד עם מצבי הסברה בעייתיים איך הגעת לאודישנים? התעוררתי בלילה ורוח אלוהים נחתה עלי ואמרה לי "עמרי, לך לך למחרת לקשת אשר ברמת החייל והצג בפניה את מועמדותך לתכנית"..... מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני (עד שיוחלט אחרת ע"י הוועדה.....). אחרת למה אני פה?!?!? האמת, הלוואי שהיינו יכולים כולם לעשות רוטציה בין חמש היבשות של השגריר המיועד.... מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? הייתי רוצה לשנות את התפיסה הבסיסית השלטת באירופה לפיה ישראל היא הענק החזק, האגרסיבי, השתלטן בעל המאה והדעה. תפיסה זו אולי טובה לביטחון העצמי והרגש הפטריוטי שלנו אבל לא להסברה הבינלאומית מיהי הדמות הנערצת עלייך? אבא אבן- הדיפלומט הישראלי הדגול, אשר התווה את הבסיס לדיפלומטיה הישראלית, נואם דגול, אדם משכיל ורב תרבותי אשר נאומיו היו לשם דבר בעולם. היכולת של אבא אבן לרתק אנשים באמצעות יכולותיו הרטוריות היא מעלה נדירה ונשגבת. בימינו אין הרבה פוליטיקאים שמתהדרים לצערנו ביכולת מופלאה כמו של איש נהדר זה מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? אני הכי אוהב לצאת בימי ראשון בערב עם החבר הכי טוב שלי לבילוי לא מתוכנן כאשר לפני זה אנחנו נפגשים בבית של אחד מאיתנו, שומעים מוזיקה בפול ווליום ומשתכרים כהכנה לבילוי..... ועכשיו ברצינות: אני אוהב לפגוש אנשים שונים, מתרבויות אחרות, מניירות ומנהגים מוזרים, אנשים מצחיקים שאחרי הפגישה שלי איתם אני אגיד לעצמי- וואו, הפגישה הזו שווה אלף שיעורים באנתרופולוגיה! וגם, לו הייתי יודע קצת יותר שפות, זה היה עוזר לי לעשות קצת סדר במגדל בבל שאנו חיים בו..... איזה סרט אתה הכי אוהב? הסרט שאני הכי אוהב זה "אני והחבר'ה", כי החברים שלי הם הדבר שהכי חשוב לי בחיים. בלעדיהם אני חצי בן אדם...... או לחילופין אדם די משועמם.... מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? "החבובות" ובעיקר זוג הזקנים STATLER & WALDORF ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: מה המשותף לאיטלקית/פורטוגזית/ספרדית? את כולם למדתי בגלל בחורות.... איטלקית בגלל floriana, ספרדית בגלל soledad, ופורטוגזית בגלל rosana..... רק אחרי שלמדתי יכולתי לתקשר איתן....