הכירו את המתמודדים

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif01 - אליאס אינברם

אליאס אינברם - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. גדלתי והתחנכתי בארץ 2. הבנת התקשורת הבינ"ל 3. מעביר מסרים בירורים 4. תודעה חברתית - מקומית ובינלאומית 5. השכלה אקדמית מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב הוא שגריר שהקהל לא מסיר את עיניו כשהוא נואם מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? בחמשת היבשות למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? לאינג'רה - אוכל אתיופי מדוע רצית להשתתף בתכנית? לשוחח עם הציבור על התדמית שלנו בעולם והדרכים לשיפור, וכמובן להמליץ על עצמי כמי שיכול לעשות את העבודה איך הגעת לאודישנים? דרך האינטרנט וחברים מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? חוץ ממני, חגי מי זהב מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? יש בארץ סיפורים מרתקים של אזרחים, צריך לדעת להוציא אותם החוצה, ובפשטות אל העולם. מיהי הדמות הנערצת עלייך? אמא שלי, אסתר מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? ללמוד, לגלוש, לרקוד, לצפות בחדשות, מסעדות, ים, מוזיקה ועוד... איזה סרט אתה הכי אוהב? שרק מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? ארץ נהדרת, משחק מכור ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך סמנכ"ל לשעבר בארגון חברתי, ובעל השכלה בחינוך, מנהל עסקים ומשפטים (סיום ב-4/06)

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif 02 - אריק פרייסמן

אריק פרייסמן - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. אמנם קלישאה אבל אני ציוני בנשמה 2. מבין את המנטאליות האירופאית 3. אינטליגנציה וכושר שכנוע 4. ידע והבנה של הזירה הגיאופוליטית העולמית 5. כי אני אעשה את זה הכי טוב שאפשר מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב הוא מישהו שכאשר הוא מדבר אליך הוא מצליח להגיע גם לשכל וגם לרגש ולהשפיע על שניהם מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? סין והודו כי אלו הן מעצמות העל של העתיד למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? לאווירה המיוחדת של ירושלים לאוכל המדהים ולחברים מדוע רצית להשתתף בתכנית? כי אני מאמין שיש לי המון לתרום למדינה בתחום ההסברה ואני אוהב ליהנות מאתגרים וחוויות חדשות איך הגעת לאודישנים? חברים סיפרו לי שיש מודעה בעיתון, שלחתי קו"ח והשאר כבר היסטוריה מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אחת הבנות מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? ישראל נתפסת בעולם כמחסום לשלום הייתי רוצה לשכנע שישראל היא לא המחסום לשלום אלא קו החזית במאבק בין הדמוקרטיות המערביות לאסלם הפונדמנטליסטי, ואם אנחנו ניפול כדאי מאוד שהעולם המערבי יבין שהם הבאים בתור מיהי הדמות הנערצת עלייך? אני לא מעריץ אנשים אלא תכונות מסוימות באנשים: ההתמדה של פרס, המנהיגות של בן גוריון, כושר העמידה של צרציל והכריזמה של נאפוליון מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? מסיבות טבע, לבלות עם חברים, לקרוא ולטייל בעולם באתרים היסטוריים איזה סרט אתה הכי אוהב? ספרות זולה, חתול שחור חתול לבן מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? הבית הלבן ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: אני הרבה יותר רגיש ממה שרואים

../images/Emo127.gif

מסקנה: אנשים תמיד יעדיפו להעיף את החזקים בהתחלה. היחיד שמראה סימני "שגריריות" בקבוצת הבנים.

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif03 - חגי מי זהב

חגי מי זהב - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. בנאלי ושמאלצי אולי- אבל "חולה" על כל מה שמזכיר ומריח ישראל 2. ידע נרחב, יכולות הסברתיות , כושר שכנוע וניסיון בתחום 3. מביא איתי שילוב של ערכים (מסורת, פטריוטיות, הומניות, ציונות) 4. יחסי אנוש מצויינים ויכולת גבוהה לגעת ולהתחבר לאנשים מסוגים שונים 5. ומעל הכל - החברים שלי כבר מתים שיהיה לאן לטוס ואצל מי להתרסק... מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב באמת הוא אדם שהתברך ב"שילוש הקדוש" (שלשת ה"יודים") בעל ידע נרחב, שניחן ביכולות מקצועיות גבוהות ועוטף הכל ביחסי אנוש מצויינים מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? מדינות ערב (ואם אפשר אז במרכז בגדד) או במדינות עולם שלישי- שם היכולות להשפיע ולתרום גבוהה יותר למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? לכל מה שאנחנו - חצי אוהבים חצי מתוסכלים- לאמר עליו "רק בישראל". למנטליות שלנו, ל"חום" הישראלי (תרתי משמע), ל"ביחד" הזה, לתחושת האחדות ולבטחון שאלו מעניקים לכולנו מדוע רצית להשתתף בתכנית? בשביל ההזדמנות לעשות משהו שאני כל כך אוהב ומתחבר אליו כמו הסברה. בשביל החוויה האדירה והחד פעמית, בשביל האתגר שבעניין. בשביל ההזדמנות להעביר מסר, דעה ואת הדרך בה אני מאמין. בשביל כל אלו ה"שגריר" הוא פורמט מנצח איך הגעת לאודישנים? ברכב גנוב. וברצינות- חיפשתי על בסיס חודשי את הקישור באתר "קשת" לעונה החדשה. משזה הופיע (ככה בקיץ 2005), הקלקתי, שלחתי, זומנתי... ומשם כבר הכל היסטוריה מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? כמובן שאני... ואם במקרה ייפול איזה קאסם במרפסת בדיוק כשאתלה כביסה אז הייתי מהמר על חגית (גם בגלל השם השווה, אבל גם) בגלל שהיא זו שעונה בצורה האמיתית ביותר על אותו שילוש קדוש, ידע - יכולות- יחס (ראה לעיל) מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? כדי לשבור את סטיגמת התוקפן המילטנטי- צריך להתחיל ולהציג פנים נוספים של ישראל; תרבות, מדע, טכנולוגייה, ספורט (הלוואי ויהיה מה להציג...), מוסיקה, אומנות, נופים ואולי גם את הפנים שלנו המתמודדים מיהי הדמות הנערצת עלייך? אין ממש דמות אחת, אבל מהרבה אנשים, מי יותר ומי פחות, למדתי הרבה דברים ועל כך אני מלא הערכה כלפיהם מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? אומרים שנפש בריאה בגוף בריא , אז: לגוף- חדר כושר, לשחות, לבשל ואחורי זה, כמובן, גם לאכול. לנפש- אוהב לטייל (בעיקר רגלית ובעיקר בחורף), להתאמן על סלוגנים לפרסומות, לצייר (בעיקר אבסטרקטים בשמן על בד), היסטוריה (לקרוא, לצפות וגם קצת לעשות), מוסיקה ישראלית (לשמוע ולרקוד) וחדשות (בכל המהדורות ובכל הפורמטים) איזה סרט אתה הכי אוהב? תעביר את זה הלאה מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? חברים, חברים ועוד פעם חברים ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: (זה יפתיע רק את מי שהכיר אותי מהצבא והלאה). ביסודי, שנאתי כל מה שקשור לספורט ופעילות גופנית והייתי עושה הכל (חוקי ולא חוקי) בכדי לברוח משעורי ההתעמלות ופעילויות דומות. היום, אגב, אני מתאמן לפחות חמש פעמים בשבוע... חגי החזיר את ה-
בפרק הראשון.

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif04 - נמרוד פרידברג

נמרוד פרידברג - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. ציוני 2. רהוט וייצוגי 3. בעל ידע רב בהיסטוריה ובפוליטיקה מקומית ובין-לאומית 4. מסוגל לדבר מעל כל במה ומול כל קהל 5. חברותי, בעל חוש הומור ונראה טוב בחליפה מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? רוברט פרוסט אמר: דיפלומט הוא אחד שתמיד זוכר ימי הולדת של נשים אבל לא זוכר את גילן מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? קירגיזסטן- יש לי משיכה למדינות שמסתיימות ב- "סטן" למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? למשפחה, לחברים, לאוכל ולתרבות הנהיגה מדוע רצית להשתתף בתכנית? ייצוג ישראל היא משימה מאתגרת אך מספקת ובנוסף אני מסיים את לימודיי האקדמאיים ופנוי כל שנה הבאה איך הגעת לאודישנים? חבר טוב חזר מהודו ושאל אותי מה חדש בארץ. כתשובה נכנסתי לאתר של "קשת" להראות לו מערכונים מ"ארץ נהדרת" ושם קפצה מודעה שדרושים מתמודדים לתוכנית "השגריר 2" מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני מקווה, שמי שבאמת רוצה את התפקיד ולא את מה שמסביב מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? הייתי מתרחק מהחשיבה המקובעת ומנסה לשווק ולמתג את ישראל כפי שהיא באמת- תוססת, מתקדמת, רב- גונית, סובלנית וכיפית מיהי הדמות הנערצת עלייך? ההורים שלי מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? לטייל, לקרוא, לכתוב, לצלם, לבשל (האמת לאכול) וספורט איזה סרט אתה הכי אוהב? פורסט גאמפ- סרט שהראה לי שגם אידיוט יכול להצליח מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? אהבתי מאוד את 'הפוך' ו'אוז' ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: אני שומר את ההפתעות לסוף ספר אהוב? "רומן רוסי" של מאיר שלו ו"עריסת חתול" של קורט וונגוט.

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif05 - עמרי לחובר

עמרי לחובר - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. אני דובר 7 שפות ברמה רהוטה, כך שאני יכול לתקשר עם חצי עולם.... 2. חוויתי הרבה חוויות בינלאומיות בחיי לרבות תקופות מגורים ממושכות בחו"ל 3. אני עובד בעבודה המשלבת תקשורת קבועה עם אנשי מפתח בחברות בינ"ל מובילות במסגרת פרויקטים לאומיים. 4. יש לי יכולת להעביר מסרים בצורה כריזמטית, מעניינת, מיוחדת ותכליתית. 5. ההשכלה שרכשתי (משפטים, כלכלה ומנהל עסקים) הינה כלי עזר עקרי להתמודדות עם אנשים ומצבים במדינות שונות. לא סתם מעל 30% מראשי הממשלה בעולם הם... עורכי דין... זוהי המעטפת האידיאלית לעיסוק בתחום ההסברה הבינ"ל מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב יודע להעביר מסר בצורה כריזמטית, ברורה וצבעונית. הוא הפנים של המדינה שהוא מייצג ועל כן אישיותו צריכה להיות רב-גונית, עשירה ומלאה. הוא צריך להיות אדם משכיל, רב-תרבותי, פתוח, נעים הליכות, כריזמטי, סקרן ומעניין. נשמע קצת קשה לעבור את הצ'ק ליסט הזה..... מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? אמריקה הלטינית- כי אני דובר את השפות (ספרדית ופורטוגזית), אוהב את התרבות, האנשים, הנשים, החיוכים, המנטאליות, שמחת החיים ובעיקר... את הריקודים למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? כשאני אהיה בחו"ל אני אתגעגע לדברים הקטנים שאני כל כך אוהב לשנוא פה בארץ: מוסכניקים, מחלקי פליירים בקניונים, נהגות שנוסעות באיילון על 50 קמ"ש, השכנות הזקנות שלי בבניין שקמות בבוקר כשאני בדיוק הולך לישון, המשיבון המעצבן של חברה שלי, ההסברים של שמעון מהחומוס למה החומוס שלו יותר טוב מהחומוס ממול, התירוצים למה הפיצה לא הגיעה בזמן ועם התוספות שבקשתי, ובכלל..... מדוע רצית להשתתף בתכנית? זוהי התכנית היחידה בטלוויזיה אשר פונה אמנם לרגש הפטריוטי הבסיסי של כל ישראלי, אולם עושה זאת תוך העברת תכנים ברמה גבוהה ולא תוך התבהמות פופוליסטית. מטרת התכנית לדעתי היא לגרום לכל צופה להיקשר לרגש הפטריוטי שבו, וזהו דבר ששום תכנית לא עוסקת בו. חשבתי שבגלל הסיבות שמצוינות לעיל אני יכול לתרום מחוויותיי, יכולותיי, אופיי וניסיוני על מנת להעשיר את מגוון הגישות, הקונפליקטים וכמובן, היכולת להתמודד עם מצבי הסברה בעייתיים איך הגעת לאודישנים? התעוררתי בלילה ורוח אלוהים נחתה עלי ואמרה לי "עמרי, לך לך למחרת לקשת אשר ברמת החייל והצג בפניה את מועמדותך לתכנית"..... מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני (עד שיוחלט אחרת ע"י הוועדה.....). אחרת למה אני פה?!?!? האמת, הלוואי שהיינו יכולים כולם לעשות רוטציה בין חמש היבשות של השגריר המיועד.... מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? הייתי רוצה לשנות את התפיסה הבסיסית השלטת באירופה לפיה ישראל היא הענק החזק, האגרסיבי, השתלטן בעל המאה והדעה. תפיסה זו אולי טובה לביטחון העצמי והרגש הפטריוטי שלנו אבל לא להסברה הבינלאומית מיהי הדמות הנערצת עלייך? אבא אבן- הדיפלומט הישראלי הדגול, אשר התווה את הבסיס לדיפלומטיה הישראלית, נואם דגול, אדם משכיל ורב תרבותי אשר נאומיו היו לשם דבר בעולם. היכולת של אבא אבן לרתק אנשים באמצעות יכולותיו הרטוריות היא מעלה נדירה ונשגבת. בימינו אין הרבה פוליטיקאים שמתהדרים לצערנו ביכולת מופלאה כמו של איש נהדר זה מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? אני הכי אוהב לצאת בימי ראשון בערב עם החבר הכי טוב שלי לבילוי לא מתוכנן כאשר לפני זה אנחנו נפגשים בבית של אחד מאיתנו, שומעים מוזיקה בפול ווליום ומשתכרים כהכנה לבילוי..... ועכשיו ברצינות: אני אוהב לפגוש אנשים שונים, מתרבויות אחרות, מניירות ומנהגים מוזרים, אנשים מצחיקים שאחרי הפגישה שלי איתם אני אגיד לעצמי- וואו, הפגישה הזו שווה אלף שיעורים באנתרופולוגיה! וגם, לו הייתי יודע קצת יותר שפות, זה היה עוזר לי לעשות קצת סדר במגדל בבל שאנו חיים בו..... איזה סרט אתה הכי אוהב? הסרט שאני הכי אוהב זה "אני והחבר'ה", כי החברים שלי הם הדבר שהכי חשוב לי בחיים. בלעדיהם אני חצי בן אדם...... או לחילופין אדם די משועמם.... מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? "החבובות" ובעיקר זוג הזקנים STATLER & WALDORF ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: מה המשותף לאיטלקית/פורטוגזית/ספרדית? את כולם למדתי בגלל בחורות.... איטלקית בגלל floriana, ספרדית בגלל soledad, ופורטוגזית בגלל rosana..... רק אחרי שלמדתי יכולתי לתקשר איתן....

E u r o b o y

New member
../images/Emo89.gif06 - תום גרשביין

תום גרשביין - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגריר: 1. כישורי שפה- דובר 5 שפות (שבדית, נורבגית, דנית, אנגלית ועברית) 2. תקשורת בין- אישית מצוינת 3. בעל ניסיון רב בהצגה מול קהל 4. כריזמטי 5. אוהב את ישראל אפילו יותר מישראלים שחיים בה מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר הוא אדם אשר יכול להעביר את המסר שלו לכל אחד, בין אם זה קהל באוניברסיטה, בי"ס תיכון, או גן ילדים. הוא צריך להאמין בעצמו ובמדינתו. מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? ניו- יורק, טוקיו למה תתגעגע כשתהיה בחו"ל? לחופי ישראל המדהימים, עם הישראליות המדהימות מדוע רצית להשתתף בתכנית? זוהי הרפתקה נהדרת שטומנת בחובה הרבה ניסיון. זוהי הזדמנות להראות לכל העולם את ישראל מנקודת המבט שלי איך הגעת לאודישנים? חבר מחדר כושר המליץ עליי מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני מקווה שאני, אבל אם לא אז חגי או מאיה מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? הייתי רוצה שאנשים יראו צדדים אחרים בישראל- החופים היפים, האנשים, חיי הלילה, הנופים וכו', ולא רק יתמקדו בתעמולה השלילית נגד ישראל מיהי הדמות הנערצת עלייך? ההורים שלי מהם הדברים שאתה הכי אוהב לעשות? לבלות עם האנשים האהובים עליי, לטייל, לצפות בסרטים איזה סרט אתה הכי אוהב? פני צלקת, פורסט גאמפ, ספרות זולה מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? חברים, 24, ארץ נהדרת ספר לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: בפעם האחרונה שהייתי בניו- יורק, אכלתי ארוחת צהריים עם שרה ג'סיקה פרקר

mikko1

New member
../images/Emo45.gif

אני גם לא מצאתי בו שום דבר. ואני גם לא בטוח שהוא כזה יפה, כמו שכולם טוענים.

E u r o b o y

New member
../images/Emo90.gif07 - אפרת אופנהיימר

אפרת אופנהיימר - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגרירה: 1.אני מאמינה שהמצב בישראל הוא מורכב ודורש אדם רגיש, אינטליגנטי ורהוט. ואם אין אדם כזה אז שכבר ייקחו אותי 2.אני צעירה ונמרצת ויכולה לתת את כל זמני ומרצי לתפקיד 3.אני גל"צניקית לשעבר ממש כמו איתן שוורץ, זה לא אומר שום דבר מלבד פתח להמון תיאוריות קונספירציה 4.אני ממש רוצה את זה! הנה, אמרתי. 5.וברצינות, אני מאמינה שאני מסוגלת לפנות להמון קהלים שונים ולגרום להם להאזין למה שיש לי לומר מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? שגריר טוב הוא כזה שקודם כל ירצו להאזין לו, ואז, עם קצת מזל אולי אפילו לגרום לקהל שלו להבין מעט מהמציאות המורכבת בה כולנו חיים מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? הייתי רוצה לעבוד בצרפת מפני ששם באמת צריך הסברה טובה, אפילו הסברה מצוינת כדי לעשות את הבלתי אפשרי כמעט- לשנות דעת קהל למה תתגעגעי כשתהיה בחו"ל? לכלבות שלי לוסי ופלורה ולחתולים שלי אלכס ושרלוט, למשפחה שלי ולטיש הגדול של משה להב - ערב של שירים עבריים מצויינים. מדוע רצית להשתתף בתכנית? בימינו, השתתפות בתוכנית טלוויזיה מסוג "הריאליטי" היא בגדר ראיון עבודה וקורס הכשרה גם יחד. אני מעוניינת לעסוק בהסברה גם כקריירה וזו נראתה לי דרך מצוינת להיכנס לתחום. איך הגעת לאודישנים? קשת פנו לארגון הבינלאומי "זרעים של שלום" בו אני חברה כבר 7 שנים וביקשו שנציגים ישלחו לאודישנים. הייתי הנציגה היחידה, ואחרי המון אודישנים, מצאתי את עצמי פה מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני מאד מקווה שזו תהיה אני, אבל אם לא, אז חגית, עמרי ומוריה הם אופציה מאד ריאלית לדעתי מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? הייתי רוצה שהעולם יבין שגם עם ישראל מכיר לפעמים בטעויות שהוא עושה, שהסכסוך הזה הוא לא סיפור של "רעים נגד טובים" אלא של עמים שרוצים לחיות בשקט מהי הדמות הנערצת עלייך? ברוריה פסקאל מפיק-אפ. מה השאלה? מהם הדברים שאת הכי אוהבת לעשות? כל דבר שקשור למוזיקה עברית: מסיבות עם די ג'י, שירה בציבור עם גיטרה וכמובן התוכנית "ארבע אחרי הצהריים" בגלי צה"ל. וחוצמזה: מוזיקת טכנו, הצגות תיאטרון ושעושים לי מסאז' איזה סרט את הכי אוהבת? החשוד המיידי מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? csi וכל דבר אחר עם דם ספרי לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך חברים שלי הדביקו לי את הכינוי הארי פוטר אחרי שהסתפרתי תספורת לא ממש מחמיאה

iritki

New member
../images/Emo45.gif

הכי כנה ואמיתית פה מכולם , לא מתפלצנת יותר ממה שדורש התפקיד.

Wild Dancer

New member
../images/Emo90.gif08 - חגית גניש

חגית גניש - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגרירה: 1. אני אוהבת את המדינה שלי. נקודה. אין לנו בית אחר 2. כי אני שגרירה ברמ"ח איבריי ובכל רגע נתון, גם ובמיוחד מחוץ ל"פריים" של המצלמות 3. כי לא חיכיתי לטלוויזיה כדי להפוך לשגרירה... אני עוסקת בהסברה ישראלית עוד הרבה לפני שתכנית "השגריר" עלתה על המסך 4. כי אני מאמינה בהסברה, אוהבת בני אדם ומבינה תקשורת. שילוב מנצח 5. כי אני דוברת 4 שפות, והזרוע עוד נטויה מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? יש מקומות שבהם אין מקום לציניות. להיות שגריר זה לא עניין של הגדרה; זו דרך חיים. שגריר טוב ימצא דרך להגיע ללבו של כל אדם ולתקשר את היופי והייחוד שבישראל לתלמידי בי"ס, לקהל עיתונאים ולראשי ממשלות מהי המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? חד משמעית, בכל מקום בו המדינה זקוקה לשליח ולדובר למה תתגעגעי כשתהיי בחו"ל? 1. לחומוס. בחיי, כמה אני אתגעגע לחומוס! 2. למוסיקה שלנו, לשלט הטלוויזיה שמחבר אותי לכל מה שקורה כאן. אבל יותר מזה- לארץ נהדרת. כי איך אפשר להעביר שבוע בלי מרגול?! 3. לאנשים החמים שיש לנו כאן בבית, לתרחיש הכל כך מוכר של שיחה אקראית בתחנת אוטובוס המסתיימת בחברות חדשה. לחוויה הישראלית מדוע רצית להשתתף בתכנית? כי אני מאמינה שלמנצח בתכנית תינתן הזדמנות פז לבצע שליחות למען מדינת ישראל איך הגעת לאודישנים? דרך הפרסום באתר "קשת" מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? אני מקווה להיות השגרירה הבאה. אם לא אני, אז הבחירה שלי היא מאיה מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? יותר נשים, יותר חבר'ה צעירים, הרבה יותר חיוך. תראו שזה יעבוד כמו קסם. אנחנו צריכים לשדר מקצועיות לצד פשטות וטבעיות ולאפשר לעולם להכיר ישראל שונה מיהי הדמות הנערצת עלייך? סבתא שלי. אישה בעלת חוש הומור משובח ותעצומות נפש אדירות מהם הדברים שאת הכי אוהבת לעשות? להכיר אנשים חדשים, לרקוד, לקרוא, לכתוב שירה ופרוזה, לשבת על הבר עם כוס יין אדום, לבלות עם המשפחה, סרטים איטלקיים. אבל הכי הרבה אני אוהבת לצחוק, זה סם החיים האמיתי איזה סרט את הכי אוהבת? וויל הנטינג, החיים יפים, ללכת שבי אחריו- סרטים שמשאירים לך חומר למחשבה הרבה אחרי הכתוביות מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? ארץ נהדרת, הבית הלבן ספרי לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: אני חולת הגה..!!

Wild Dancer

New member
../images/Emo90.gif09 - יאנה סופוביץ

יאנה סופוביץ - ראיון אישי (מתוך האתר הרשמי של התוכנית) 5 סיבות שבגללן מגיע לך להיות השגרירה: 1. אמינות 2. אתיות 3. מעורבות 4. מקצועיות 5. חדשנות מהי ההגדרה שלך לשגריר טוב? אדם שיכול לעביר מסר של מדינת ישראל בדרך שתתקבל ותוטמע במדינה שבה הוא משרת ע"י הכרות והבנה מעמיקים של התנאים הפוליטיים, חברתיים ותרבותיים באותה מדינה וע"י יצירת מרקם קשרים מקצועי ואמין עם מקבלי החלטות ומובילי דעת קהל במדינת שירותו המדינה/מדינות שבהן היית רוצה לעבוד בשליחות המדינה? מדינות שבהן האתגר המקצועי הוא גדול ושבהן אוכל להביא לידי ביטוי את היכולות האישיות שלי לטובת מדינת ישראל (למשל סין, רוסיה) למה תתגעגעי כשתהיי בחו"ל? כל מה שמיוחד בישראל (חוסר פורמליות, איכפתיות, מעורבות) מדוע רצית להשתתף בתכנית? כדי להעשיר את החוויות האישיות שלי, לצבור התנסויות ברמה בינ"ל וללמוד על אנשים ומקומות איך הגעת לאודישנים? צירוף של נסיבות שהביא את ההפקה לפנות אלי מי לדעתך יהיה/תהיה השגריר/ה הבא/ה? רוני אורן או חגית גניש מה היית רוצה לשנות בתדמית של ישראל או בשיטת ההסברה? להוריד את המימד הכוחני- צבאי ולהעלות את המימד התרבותי- מדעי- טכנולוכי ולהדגיש את הפנים של החברה הישראלית המגוונת מיהי הדמות הנערצת עלייך? הסופר בעל כושר אבחנה חד לפרטים אישיים ולאומיים- לב טולסטוי מה הם הדברים שאת הכי אוהבת לעשות? לקרוא ולראות הצגות איזה סרט (הצגה) את הכי אוהבת? הצגה- "שלוש אחיות", "דוד וניה", "אדם בן כלב" מהי תכנית הטלוויזיה האהובה עלייך? "גילוים בגלקסיה"- בדיסקברי סיינס ספרי לנו משהו שיפתיע את מי שמכיר אותך לדעת עלייך: אוהבת לעשן סיגרים קובאניים בזמן צפייה במרוצי סוסים ומכוניות

למעלה