הסיוע אמריקאי לישראל?בעד נגד?

a e q u i t a s

New member
../images/Emo104.gif הסיוע אמריקאי לישראל?בעד נגד?

הסיוע האמריקאי לישראל הוא בחזקת משענת ברזל ליציבותה וקיומה של ישראל. האם זה נכון
או לא
האם צריכים להמשיך לקבל את הסיוע במליארדי דולרים מידי שנה
רק אתמול פורסם שהסיוע לשנת 2006 לישראל עומד על סך של 3.16 מילארד דולר, שמתוכו 2.28 מילארד דולר לתקציב הביטחון ו240 מיליון סיוע אזרחי נוסף, 40 מיליון דולר ישמשו לסיוע לקליטת עלייה בישראל. השנה גם מבלי קשר לסיוע החוץ השנתי, הקונגרס אישר לפני מספר ימים תמיכה על סך 600 מיליון דולר לפרויקטים ביטחוניים משותפים כדוגמת פרויקט "חומה" - טיל החץ, נאוטוליס - קרן לייזר המיירטת רקטות ופגזים. 15 החלטות פרו-ישראליות התקבלו בשנה החולפת בקונגרס אמריקאי, ועשרות חברי קונגרס וסנאטורים ביקרו בארץ ב2005. השאלה - האם התלות באמריקאיים היא טובה או לא
או שבעצם ראש ממשלה הוא רק דמות ייצוגית, ובאמת כל החלטות החשובות ביותר לגורלה של ישראל נקבעת בבית הלבן. רק אתמול נמסר בתקשורת, שממשל בוש הבטיח ללא כל התייעצות עם ממשלת ישראל ותוך ניצול העובדה שאולמרט הוא ראש ממשלה חדש, שהפלסטינים יכולו לנהל מערכת בחירות רגילה במזרח ירושלים כולל הצבת הקלפיות בסניפי הדואר הישראלים. המשמעות היא שחמאס, כתנועה הדוגלת לחורבנה של ישראל תוכל לנהל מערכת בחירות בירושלים, וכל תושבי מזרח ירושלים יוכלו להצביע לחמאס בסניפי רשות הדואר הישראלי.... חמור מאוד
. והאם הבטחה זו של בוש, היא בעצם פגיעה בריבונות הישראלית, בכלל כל הסוגיות העולות מהסיוע אמריקאי, נדון בשרשור זה.
 
הממשל בארה"ב סוציאליסטי

ממשלת ארה"ב לוקחת מיסים מאזרחיה כדי לתמוך בתעשיות הבטחוניות, על ידי כך שהיא מבטיחה להם לקוחות ובכך מצמצמת את שיעור האבטלה במדינה ותורמת לפיתוח הטכנולוגי. גם מצריים מקבלת סיוע צבאי כבד מאוד מארה"ב, שוב - כתרומה לתעשיות הבטחוניות האמריקאיות. לי זה עושה בחילה אחת גדולה!
 

a e q u i t a s

New member
מה לא טוב בסיוע ותמיכה

מה לא טוב בפיתוח כלכלי, גם אם הוא צבאי? פרנסה זה פרנסה
 
אנחנו תלויים באופן נואש באמריקאים ו

מי שהוא תלוי במישהו אחר הוא בהכרח נהיה חלש יותר וחייב "להשיב טובה" בעת הצורך לאדם שהוא תלוי בו. אז כן במידה מסויימת אנחנו עוד מדינה אחת מתוך היונייטד-סטייטס, רק עם חוקי יסוד קצת שונים מיקום ג"ג שונה ושפה אחרת..
 

a e q u i t a s

New member
ארה"ב רכשה מסולתם מערכות מרגמה

סולתם מערכות הודיעה, כי צבא ארה"ב ממשיך להצטייד בנגמ"שי מרגמה שבהם משולבת מערכת "קרדום" - מרגמה 120 מ"מ מודרנית מתוצרת סולתם מערכות. החברה קיבלה לאחרונה הזמנה שנייה למערכות מרגמה משולבת בהיקף של כ-15 מיליון דולר, לאחר הזמנה ראשונה באותו היקף שהתקבלה בשנה שעברה. נגמ"שי הסטרייקר מתוצרת חברת GDLS מיועדים לתוכנית החטיבות הלוחמות (BCT- Brigade Combat Team) הפועלות בעירק. מערכת הקרדום היא מערכת מרגמה 120 מ"מ המשולבת במערכת רתיעה מתוחכמת, המאפשרת התקנה על כלי רכב גלגליים וירי לכל הכיוונים. המערכת משולבת בחליפה אלקטרונית מודרנית המאפשרת תפעול אוטומטי ואוטונומי של מערכות הנשק. לדברי מנהל פרויקט הסטרייקר בצבא ארה"ב, אל"מ פולר, המערכת משיגה דיוק ללא תקדים, מאפשרת תגובה מהירה ומהווה "ארטילריית כיס" הנותנת כוח אש רציני לכוחות הסתערים. משה חרש, מנכ"ל סולתם, ציין שהמערכת היא מהמודרניות מסוגה בעולם, וכי היא מהווה מענה אולטימטיבי לדרישות שדה הקרב המודרני. הוא הוסיף, כי סולתם מערכות היא החברה היחידה בעולם שלה מאות רבות של הזמנות למערכות מסוג זה, ללקוחות שונים בעולם. סולתם מערכות היא חברה מובילה בתחום הארטילריה. כיום סולתם מערכות מפתחת ומייצרת מערכות ארטילריה מתקדמות, מערכות מרגמות משולבות, תחמושת וציוד היקפי. המערכות שמייצרת החברה משולבות במערכות מחשוב וניווט לקבלת אוטונומיות מלאה בתפעול בשדה הקרב. לקוח מתוך חדשות
 
כמובן שזה נכון,

ואי אפשר לעצור את זה. חלק לא קטן מתקציב המדינה נשען על הכסף שארה"ב זורקת לנו. אם ארה"ב מממנת את מדינת ישראל, זה לא מן הנמנע שהיא גם תחליט החלטות בשבילה, כפי שדיברת על בוש שהבטיח מערכת בחירות רגילה לפלסטינים. בכל זאת, אני לא חושב שראש הממשלה הוא באמת דמות ייצוגית, אני יכול רק לשער שברוב ההחלטות המדיניות והבטחונית החשובות לארה"ב יש מקום, אבל אני עדיין חושב שהצד הישראלי הוא זה שמחליט. צריך להמשיך לקבל את הסיוע העצום הזה מארה"ב, גם אם הוא נטל כלשהו על קבלת ההחלטות של ממשלת ישראל. הכלכלה גם ככה לא מזהירה במיוחד, לא נראה לי שלהוריד עוד 3.16 מיליארד דולר זה רעיון כל כך טוב.
 
שאלה: כמה זה באחוזים?

כמה זה 3 מילארד באחוזים מתקציב המדינה? ועוד שאלה: אם מחר נבטל גיוס בנות ונוריד שירות לשנתיים לבנים, ונצמצם את הקבע בחצי, מה הסכנה הבטחונית הצפויה לנו? סוריה תתקוף? לא נצליח לעצור קאסמים?
 

Orbi

New member
אחוזים

תקציב המדינה כ250 מיליארד שקלים שזה כ 55 מיליארד דולר. מה שאומר ששלושה מיליארד הם כ5.5% מתקציב המדינה.
 
ולמה משמש הכסף?

אתה יודע שקונים בכסף כמעט אך ורק מוצרי צבא מארה"ב? זה כולל: מדים, נעלים (גרם פשיטת רגל למיטב זכרוני ליצרן בישראל), כדורים ונשק קל (כנ"ל לתע"ש), ואפילו אוכל... יש המון כסף לתקציב הבטחון - אז "חובה" לבזבז. אתה יודע שיש אנשים משרד הבטחון שכל הזמן בלחץ איך להוציא את כל הסיוע האמריקאי? זה כמובן גם מגדיל את כמות החיילים סה"כ - זה רק טבעי להמשיך לחייל אותנו ל 3 שנים אם יש נשק וציוד בשפע. וזה כמובן מגדיל את הצבא, מגדיל את הקבע, מגדיל את השכר (50% מתקציב הבטחון), וכו' וכו'. אפשר מחר בבוקר לחתוך את הסיוע הזה, במכה אחת, להקטין את הצבא בחצי, והמדינה תשרוד, כנראה ואפילו בצורה יותר טובה. השאלה היא אם אנחנו רוצים להיות עצמאים בכלל?
 

a e q u i t a s

New member
אתה בהחלט צודק.. ../images/Emo150.gif

תראה מיקי, אני טוען במשך הרבה מאוד זמן וגם רשמתי את זה בבלוג שלי, שרמת האיומים האסטרטגיים השתנתה בשלושים שנה האחרונות, ולפיכך יש צורך להתאים את האיומים החדשים ולהתאים פתרונות הולמים חדשים. טורי שיריון סורים או הפצצות עומק של מצרים הם איומים שאבד עליהם הכלח, כרגע האיומים הם הגרעין הנשקף מאיראן והטרור הפלסטיני, ולכן אני סבור שמכיוון שאין צורך בפיתוח פלטפורמות נשק מתקדמות אשר יתן מענה לפלישה לגבולות ישראל בדומה למלחמות הגדולות בעבר. בסופו של דבר, יש לצמצם לאין שיעור את תקציב הביטחון, לקצר את משך השירות לבנים ולבנות צבא מקצועי יותר, הסיבות הם גם התקדמות הטכנולוגית מה שדורש פחות כוח אדם ושבא כמובן על חשבון אמצעי לחימה חדישים (כמו גדרות מערכת, מצלמות וידאו שמותקנות אליהם מכונות יריה וכו...) וכן בגלל שאין צורך להעמיד דייויזות מול גבולות הארץ כמובן, שבמשך השלושים שנה אחרונות, כנראה בגלל טראומת מלחמת יום הכיפור, התקציבים לא רק שלא נשמרו ברמת הנוכחית, אלא הוגדלה באלף מונים ונוגסת בתקציבים חיוונים אחרים שבאים מעצם מחינוך, רווחה וביטחון סוציאלי. זה מאוד חבל! שכן כישלון מלחמת יום הכיפורים לא נבעה מכישלון מבני או חוסר בהתאמת אמצעי לחימה, אלא בחוסר התרעה האסטרטגית מה שהביא לאבדות הקשות בחיי אדם ובציוד. בכל מקרה, אני סבור שלא יגרם נזק אם תקציב הביטחון ירד בהדרגה על לרמה שמותאמת נוכחית לסף האיומים על מדינת ישראל.
 

קרוקדיל

New member
אי אפשר להתפטר מזה (לפחות לא בקלות)

בזמנו ביבי כראש ממשלה התווה תוכנית להפחית לאט לאט את התרומה שמקבלים עד שנגיע בסופו של מצב לאפס האמריקאים לא אהבו את זה (בלשון המעטה) ולכן הוא נפל...
 

Orbi

New member
דעתי

החשיבות של הפחתת סיוע החוץ מארצות הברית היא לא רק בניתוק חבל הטבור בינינו המשפיע על קבלת ההחלטות. הנקודה שהתעלמת ממנה היא הרצון הכלכלי להראות משק בוגר שאינו תלוי ב"תרומות". אחת הדרכים לכך היא על ידי הפחתת הסיוע החיצוני והעלמתו בהדרגה. נקודה חשובה נוספת- רוב סיוע החוץ מותנה ברכישת סחורות המיוצרות בארצות הברית, כך שגם לארצות הברית יש אינטרס כלכלי מובהק בו.
 

a e q u i t a s

New member
ברור יש פה אינטרסים

ארצות הברית לא מחלקת מתנות בחינם, ויש פה מניעים פוליטיים, תיאלוגיים, כלכליים, אסטרטגיים ברורים ביותר
. השאלה היא, האם אנו יכולים להקים משק עצמאי לחלוטין מתלות אמריקאית
פרקטית האם זה אפשרי? והם המדינה מספיק בוגרת ויכולה לקבל החלטות נבונות ללא העין הבוחנת של ה"דוד סאם". להזכירם, מי שהביא למעצרו של היעד המודיעני מספר 1 של המשטרה היו - אמריקאיים, מי שלחץ על ישראל לחוקק חוקים נגד הלבנת הון היו - אמריקאיים, מי שלוחץ על ישראל לנסות ולחתור להגיע להסכמי שלום הם אמריקאיים ואני יכול להמשיך עוד ועוד... אני סבור, שהמדינה עדיין לא בשלה מספיק להיות עצמאית לחלוטין, זה הרגשה שלי לפחות.
 

trigotrigo

New member
פרויקט הלביא ועסקת הנשק עם סין

דוגמאות לכך שאנחנו תלויים יותר מדי בהחלטות שנקבעות בצידו השני של האוקיינוס האטלנטי. יש לכך גם הרבה יתרונות - אז גם אם אנחנו לא עצמאיים לגמרי, זה מועיל. ובכל זאת, לפעמים הייתי מעדיף לא להיות כל כך תלוי בארה"ב.
 

a e q u i t a s

New member
אי אפשר לאכול עוגה ולהתלונן אחר כך

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, עסקת הפלאקון עם הסינים, היתה בעבור ישראל אבן בוחן, ולצערי הרב, ישראל נכשלה באופן צורב ביותר. סין מאיימת על טיוואן, טיוואן מקבלת פרוקטשין מארה"ב, נשק ישראלי מתקדם לסין מאיים על טיוואן בעיקר, אגב יש אומרים גם על יפן. חשבון פשוט, נשק ישראלי מאיים על כוחות אמריקאיים שמוצבים בטיוואן. ישראל התנהגה בחוסר התחשבות, מטוס הלביא זה פרשה מאוד עגומה בהחלט, אבל בטח שהיה גם שיקולים כלכליים, ישראל כמדינה עם אינפלציה של 400 אחוזים קשה לה ודיי ברור להוביל פרויקט שאפתני שכזה. התועלת לדעתי, היא רבה מהעלות, והיתרונות הם ברורים לגבי תלותה של ישראל, נכון שלפעמיים זה מעצבן נורא אבל יש פה הרבה אינטרסטים, ועוד יותר הרבה כסף.
 

trigotrigo

New member
אם כך,

מדוע ישראל אינה מכירה בטיוואן? (אם היא כן, הראה לי איפה זה מצוין, כי לא מצאתי)
 

a e q u i t a s

New member
נתונים על הקשרים בין ישראל לטיוואן

לאור מחויבותה של ישראל ל"מדיניות סין אחת" המכירה בממשלת סין העממית כממשלה החוקית היחידה, וטייוואן חלק בלתי נפרד ממנה, אין מדינת ישראל מקיימת יחסים דיפלומטיים עם טייוואן ("הרפובליקה של סין"). לאור הנ"ל, הקשרים מוגבלים בעיקר לתחומי הכלכלה והתרבות. מאז ראשית שנות ה – 90, פועלות בטייפה ובתל אביב נציגויות המוגדרות כלא רשמיות הפועלות בעיקר לקידום הקשרים בתחומים אלו (משרד הכלכלה והתרבות של ישראל בטייפה ומשרד הכלכלה והתרבות של טייפה בתל אביב. הסחר של ישראל עם טייוואן נמצא בשנים האחרונות בסימן גידול משמעותי. הסחר ההדדי בשנת 2004 הסתכם בסך של 1.12 מיליארד דולר. היצוא זינק ב- 95% ל-559 מיליון דולר. עיקר הגידול ביצוא נובע מעלייה של 130% ביצוא מכשירים וציוד רפואי, המהווים 31% מהיצוא ומעלייה של 95% ביצוא מכונות ומכשירים מכאניים המהווים 50% מהיצוא. ביבוא נרשמה עלייה של 33% ל- 561 מיליון באותה התקופה. עיקר מרכיבי היבוא: מכונות ומכשירים מכאניים: 68%, כימיקלים ומוצרי פלסטיק : 10%,טקסטיל ומוצריו :5%. בשנת 2005 נמשכת מגמת הצמיחה בסחר ההדדי, כאשר היצוא בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על 432 מיליון דולר, גידול של 8.7% ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2004. עיקר הגידול היה ביצוא מכונות ומכשירים מכאניים המהווים 54% מהיצוא וביצוא כימיקלים ומוצרי פלסטיק המהווים 12% מהיצוא. היבוא גדל ב 14.1% ביחס לתקופה המקבילה והגיע ל 471 מיליון דולר. עיקר הגידול היה ביבוא מכונות ומכשירים מכאניים, המהווים 68% מהיבוא, מתכות, המהוות 6.3% וטקסטיל, המהווה 5.7% מסך היבוא. הנתונים נלקחו מאתר משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה.
 

a e q u i t a s

New member
נפלאות הגוגל ../images/Emo6.gif

אין כמו goooooooooogle.com לחיפוש מידע ממוקד באינטרנט
 
למעלה