כואב לי עלייך ישראל

Carl Freeborne

New member
../images/Emo104.gif כואב לי עלייך ישראל ../images/Emo104.gif

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על מה שכתבתי כאן - אני אוהב את המדינה שלי, אני אוהב את הרעיון של מדינת היהודים (ובואו לא נפתח על זה דיון כי אין זה העיקר), את הרעיון של מדינה יהודית-דמוקרטית. וכל מה שקורא בארץ הזו מאז בערך שנת 1995 הוא הידרדרותה של המדינה הזו גם כדמוקרטית וגם כיהודית. תשאלו למה כדמוקרטית? אענה - המון חברי כנסת מושחתים (ואני לא תוקף דווקא את הליכוד, יש עוד מפלגות, ואם כבר הליכוד זה לא בגלל שהוא ימני, גם מפא"י היתה גרועה לא פחות), התערבות גורמים עברייניים בשלטון (דודי אפל, סיריל קרן והפנקס פתוח..), אי הסרת חסינות של ח"כ המואשמת בפלילים (מי אם לא נעמי), בחירות מקדימות מושחתות במפלגת השלטון, פגיעה בזכויות הפנסייה שאנשים שילמו בכבוד במשך עשרות רבות בשנים, רצון לפגוע בזכות השביתה, פגיעה בחינוך ובתרבות ובכל דבר שיש לו ערך אצלנו - והרי היה מוסכם כי המשאב שלנו הוא "הראש היהודי" ולא איזה חומר או ענף יצוא כזה או אחר. כמדינה יהודית - היהדות, בצד הטוב והראוי שלה, מדגישה את ערכי הצדק, המוסר, החירות, האמת - ולכן היא גם דת שבמובנים רבים הרבה יותר "פרו-דמוקרטית" מדתות אחרות. ומה שקורה עכשיו? - יו"ר הרשות המחוקקת יוצא בהתקפה חסרת תקדים על ראש הרשות השופטת, ומנסה לקעקע את הליגיטמציה שלה כדי שלא תיגע בו ובחבריו המושחתים. אנשים מתאבדים בגלל בעיות כלכליות, אין שלום, אין בטחון, אין כלכלה ואין רווחה. ושתדעו - בימים שאין פיגועים העיתון עצוב עוד יותר - רק אז רואים מה מסריח בתוך החברה שלנו! כואב לי על המדינה, שהיא מידרדרת לדיקטטורה, ואין בידינו שום דבר לעשות כדי להציל אותה! אולי אתם, כנוער המפלגה השלטת, תנסו להזיז שם עניינים, תשמרו על הדמוקרטיה מבפנים - הבקשה שלי אולי תמימה מדיי, אבל היא חיונית לנו כמדינה וכעם.

Zack DA

New member
../images/Emo45.gif התקווה היחידה של המדינה היא -

שיום אחד מקבלי ההחלטות יחזירו את ערכי היהדות והדמוקרטיה למקום הנכון והמתאים.

צחי, צחי, צחי...

איך אתה כותב את זה אחרי שהוא כתב שערכי היהדות הם מוסר וכל זה? עם כל הכבוד, אני די בטוחה שהכוונה היא למוסר כללי, לא רק למוסר יהודי. כלומר, לא רק לא להרוג יהודים, אלא לעזור לכולם ולעשות כל שבכוחינו בשביל שיוויון - זה נכנס גם בנושא התוכנית הכלכלית וגם בנושא ההכיבוש, שעל שניהם אנחנו מנהלים ויכוחים סוערים כבר כמה ימים טובים... לפיהם, נושא השיוויון הכלכלי לא כל כך חשוב לך, העיקר שלא יותר מידי אנשים יתאבדו ואם כן אז תמיד אפשר להעלות את הקיצבאות (זה עדיין מצחיק אותי שאתה אומר את זה, אבל תומך בתוכנית הכלכלית שלא עושה את זה), ונושא השיוויון המדיני בכלל לא חשוב לך, אם להסתמך על הרעיון של "יהודים אסור להזיז אפילו שהם נמצאים בבית של ערבים, אבל ערבים אפשר להעיף מכאן ואז יהיה שלום" (שלא יהיה כאן אף אחד אחר מלבדינו, בטח שיהיה שלום... אבל זה לא יקרה. וותר).

Carl Freeborne

New member
תראי...

אני לא מכיר אותו, אבל אם הוא מייצג את העמדה, הרשמית לפחות, של הליכוד, הוא לא בעד הרג של ערבים בגלל היותם כאלה - ואני מקווה שאני צודק...

Zack DA

New member
../images/Emo45.gif

לשם הבהרה - אני נגד שיוויון כלכלי. ואני רוצה להשיג שלום. ואני מבין שיש רק דרך אמיתית אחת להשיג אותו, והיא לא תהיה עזיבה של שטח\ויתורים\פרס לטרור.

אני יודעת שזו לא העמדה של הליכוד

אל תדאג, ובאמת מזל שלפחות זה אריק שרון על פני ביבי שהוא קצת הרבה יותר קיצוני, אבל עדיין מדובר באפליה חמורה נגד הערבים. גם אם יטענו לשיוויון זכויות בחוק, כל עניין כמו מה שהוא מדבר עליו בויכוח שלנו על ההתנחלויות זה שאסור לגרש יהודים מהתנחלויות, למשל, אפילו שזה צריך להיות מקום מגורים של ערבים (ולא מדובר בדו קיום הרי, מדובר בגירוש הערבים) ואילו ערבים אפשר להעיף מהבתים שלהם. איך שלא מסתכלים על זה, גם אם מהדעה הימנית ביותר, זה עדיין להעיף ערבים מהבית שלהם... ואני מאמינה שכולם פה, בלי יוצא דופן, אינטיליגנטים מספיק בשביל להבין שזאת גזענות.

Zack DA

New member
אין כאן גזענות

אחרי מלחמת העולם השנייה העיפו הרבה גרמנים מהבתים שלהם... אף אחד לא קרא לזה גזענות.

איזה גרמנים העיפו מהבתים שלהם??

אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל תזכור שכאן לא מדובר בלהעיף ערבים מהבתים שלהם, אלא בלהעיף ערבים מהבתים שלהם אבל יהודים לא.

Zack DA

New member
זו הפואנטה שלי

גרמנים, למשל, שגרו בחבל הסודטים - העיפו אותם לתוך "גרמניה החדשה".

Carl Freeborne

New member
אחרי מלחמת העולם השנייה..

העיפו הרבה גרמנים משטחים שהיו בידי גרמניה לפני המלחמה (אזור פרוסיה) והועברו לידי פולין.

אז זה כבר צריך להיות לטובת דעתי

ולא לטובת דעתך... גרמנים העבירו במסגרת ההסכמים לאחר מלח"ע, שמטרתם הייתה שלום. כאן אפשר להעביר יהודים במסגרת שלום.לא זאת בלבד שהמטרה הזו מקודשת - אלא גם שאילה לא היו הבתים שלהם מלכתחילה. הם התיישבו על הבתים של אנשים אחרים. בערך כמו שגרמניה נאלצה להחזיר המון שטחים כבושים בצרפת, בלגיה, רוסיה וכו' אחרי מלח"ע הראשונה... (בגרות עוד שבועיים!!!)

Zack DA

New member
העיקרון נכון

ולכן, בגלל שהגרמנים פתחו באגרסיבה ופונו בשל כך - כך יש גם לנהוג בערבים.

היהודים פתחו באגרסיה ראשונים -

(מחנות פליטים והקמת התנחלויות נחשבים לאגרסיה בכל מילון מתוקן) ולכן יש להעיף את היהודים (ואז גם לא תהיה אגרסיה מצד הערבים...)

Zack DA

New member
היהודים לא פתחו באגרסיה מעולם

גם ב- 67' זה לא נחשב, כמובן (שהרי הערבים רכזו כוחות ואנחנו היינו בכוננות אין סוף). מ48', אנחנו רק מתגוננים. אז אמרתי - או שאת בעד להשמיד את כל ישראל, או שאת בעד להעיף עכשיו את הערבים.

אני לא בעד להעיף אף אחד!

אני בעד שלום! זה לא נכון שמאז ומתמיד אנחנו רק מתגוננים, כי האמת היא שהפלסטינאים מתגוננים. עושה רושם שאתה לא מבין שלא היינו כאן עד לפני מאה שנה, ואנשים פה עדיין נלחמים על הבית שלהם. הם מתגוננים בעזרת טרור ומלחמות בגלל שהם רוצים זכויות ושטחים כבושים בחזרה. אז אני מאמינה שכבר ברור לכולם שאת אשדוד ובנימניה הם כבר לא יקבלו - אבל הם עדיין נלחמים על עזה והשטחים. הם מתגוננים מפני מה שהוא בעיניהם (וגם בעיני!) כובש אכזר שבא לבית שלהם והשתלט עליו.

Zack DA

New member
את בעד להעיף את היהודים ביש"ע...

למרות שהם לא שונים ממני, היהודי בחיפה.

יש הבדל אחד קטן...

על מנת שאתה תחיה בחיפה, לא צריך להשפיל מליוני ערבים, להמשיך להפקיע מהם עוד ועוד אדמות, לשים אותם בסגר או בעוצר, לעקור להם את המטעים, להרוס להם את הבתים, להרוג בהם, גם חפים מפשע, ובאופן כללי לא לתת להם זכויות אדם ואזרח בסיסיות.

Zack DA

New member
למה ?

בכל מקרה אפשר לתת להם חיים נפלאים. הכל התחיל כשהם ניסו להרוג אותי.

לא מדוייק.

אכן, כשהחלה ההתקוממות בסוף כהונת ברק הפגיעה בזכויות הוגדלה מאוד. אולם גם לפני זה היו סגרים, הפקעות אדמות, פגיעה בחפים מפשע ושלילת זכויות אזרח ומעצרים מנהליים.

Zack DA

New member
נו באמת

"מעצר מנהלי" - הרי לא סתם, הם בטח ניסו לפגוע בך. ------------------------------- בכל אופן, אני טוען שאפשר להקים אוטונומיה שבה יהיה להם מאוד נחמד.

למעלה