שרשור פוליטיקה ישראלית

westli

New member
סקר!!!

לאיזה מפלגה תצביע בבחירות 2006? תוצאות הסקר יפורסמו כאן בפורום בשעות הקרובות.

Tomak20

New member
אני מתלבט בין העבודה וליברמן

אבל אני כנראה אצביע לעבודה כדי לדפוק את קדימה.

kapoya

New member
אל תזרוק את הקול שלך לזבל!

תן את הקול שלך לימין החזק, לחזית יהודית לאומית

Tomak20

New member
לא רוצה מלחמת עולם שלישית,

אבל תודה על ההצעה.

a e q u i t a s

New member
אני דווקא מתלבט בין הירוקים ../images/Emo203.gif

דיי נמאס לי מהמפלגות הגדולות, בסופו של דבר כולם אותו דבר. אני נוטה לבחור במשהו אחר לגמרי - ירוקים. לא ליברמן או עבודה, כולם מושחתים וכאלה שהם לא מושחתים הם הזויים. זה הזמן לעלות לסדר היום הציבורי, גם נושאים אחרים כמו איכות סביבה, שיפור התחבורה הציבורית ועניינים חברתיים אחרים. מימלא הרבה אנשים יבחרו במפלגות הגדולות, אז לפחות שלירוקים יהיה טיפה כוח פרלמנטרי....

Tomak20

New member
כן, אבל מזווית הראיה שלי עדיף

לבחור במפלגה גדולה שבאמת יש לה סיכוי באמת להבחר ולשנות כי היא תהיה בעלת כוח פרלמנטרי רב, על פני מפלגה קטנה שגם אם תבחר לא תוכל לשנות באמת. וחוץ מזה, אני בספק אם הירוקים יעברו את אחוז החסימה. אולי תצביע לאודי אדם??

a e q u i t a s

New member
מפלגות גדולות מוכרות לך מוצר מזויף

מפלגות גדולות מוכרות לך חלומות, זה לא התחיל היום או אתמול. לדעתי מפלגות הגדולות באמת הפכו להיות דומות נטולי אג'דנה. אהוד אולמרט עסוק בפרשת שוחד, נתניהו טיפוס נרקיסזט שחושב על עצמו ועמיר פרץ? לנהל מדינה זה לא כמו לנהל קומונה כדוגמת הסתדרות! הם מושחתים ונמאסנו! לפחות אני אדע שהקול שלי הולך למפלגה שבאמת מייצגת ערכים שלא הושחטו. נכון שהירוקים לא יקבלו את מירב הקולות אבל לפחות המצפון שלי יהיה נקי מלתת יד לאנדרולומסיה השלטונית ששוררת בישראל.

מה הקשר לפורום???

אולי מספיק כבר עם "ישראל ישראל ישראל..." יש עוד מדינות, מנהיגים, מלחמות, הסכמים, דברים מעניינים באופן כללי בעולם, והמקום הזה נועד כדי לדבר עליהם, ולא על הבחירות. יש לבחירות פורום מיוחד משל עצמן |לינק|http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=1423&pass=1|לינק|

Tomak20

New member
אבל זה ללא ספק ישפיע על תמונת

המצב העולמית - המדיניות הישראלית מול הערבים בכללותם ומול הפלסטינאים. לא לזלזל.

מה שאני אצביע ישפיע גלובלית? ../images/Emo2.gif

מגניב!!
אפשר לפחות דיון על השפעת הבחירות על המזרח התיכון, כפי שאתה הצגת את השאלה זה סתם ברמה של "טוקבקים" ולשאלתך, מתלבטת בין מרצ לחד"ש.. בכל זאת דוקטורנטית באוניברסיטת תל אביב...

Tomak20

New member
מה כל כך טוב בחד"ש? הם עוד יגרמו

למלחמת עולם שלישית. והאקדמיה בתחומים לא מדעיים או מתמטים לא באמת שווה משהו אלא היא רק התפלספות אחת גדולה ללא הכרעה לכאן או לשם. רייגן שניצח את המלחמה קרה בזכות מדיניות "מלחמת הכוכבים" שלו היה בכלל שחקן קולנוע. והבחירות מאוד ישפיעו על המזרח התיכון - אל תשכחי שהסכסוך הישראלי מול סוריה יכול לשנות את המצב בחזית העולמית מול האיראנים. גם במדיניות מול הפלסטינאים יכולה להוות תקדים שישמש משטרים ערביים ומוסלמים מתוניים למאבק בתנועות איסלמיות קיצוניות שלהם. אל תזלזלי בישראל, למרות שלחברה באוניברסיטת תל אביב קל לזלזל בישראל כדי שהחברים שלהם מבריטניה יחרימו את האוניברסיטה הטובה באמת - האוניברסיטה העברית בירושלים
.

a e q u i t a s

New member
ישראל נמצאת בלב העולם

ישראל מאז שחר בריאת העולם (למרות שזה נשמע מתנשא מאוד) היה בין מרכזי השפעות הגדולים ביותר בעולם. בתקופת המקרא מלכים רבים כבשו את ארץ כנען, גם בתקופות מאוחרות יותר הצלבנים, הטורקים, הבריטים ואני יכול להמשיך עוד ועוד.... וגם עכשיו ישראל נמצאת בלב אחד הסכסוכים המדממים ביותר בהיסטוריה האנושית - שכל תנועה או מהלך עלול להשפיע על הנפט העולמי, על מירוץ חימוש ועל הכלכלה... כך שהבחירות בישראל הם מאוד רלוונטיות מנקודת המבט העולמית כלפינו. אני חושב שהמדינות בהם הבחירות מקבלים תשומת לב גדולה הם בסדר הזה : ארה"ב, רוסיה, ישראל, בריטניה וכו...., כך לפחות אני מאמין

trigotrigo

New member
ובנוסף

למעצמות המערב חשובה במידה רבה כלשהי, גם אם בהדחקה בלתי-מודעת, שישראל תישאר עומדת על תילה כאן במזרח התיכון. ללא ישראל אין למעצמות המערב אחיזה טובה באזור. אנחנו כמו בסיס לצבא גדול יותר, במטאפורה.

Tomak20

New member
ונטיות פוליטיות לא מעידות כלל וכלל

על חכמה. לפי דעתי אם את תומכת במרץ עדיף לך להצביע לפרץ שמבחינה כלכלית חברתית מיטיב יותר עם העניים מביילין ה"תאצריסט", שקורה למשא ומתן ולשלום עם סוריה, ושידע לשלול לחלוטין את זכות השיבה - בניגוד לביילין שלמעשה מקבל את זכות השיבה ביוזמת ג'נבה. כמו כן, עם אפרים סנה בממשלה נראה לי ריאלי מאוד להעביר את וואדי ערה והמשולש לפלסטין תמורת אריאל, ירושלים רבתי וגוש עציון. וכן, פרץ יידאג טוב יותר לפיתוח הנגב והגליל לרווחת יושביהם.

trigotrigo

New member
לך זה אולי ריאלי

אבל לי זה שם את הגבול 6 ק"מ מהבית, זה לא הרבה.

מה הקשר לחוכמה?

החוג בתל אביב שפוט ידוע בעמדותיו השמאלניות... לא באתי בכוונה להתרברב או משהו דברי הוצאו מהקשרם!

Tomak20

New member
הבית שלי יהיה ממש בגבול

לכן אני לא תומך בהורדת שום יישוב ישראלי בשטחים(לא כולל מאחזים שחייבים לרדת ומיד) אלא רק לאחר הסכם קבע שיבטיח את בטחונה של מדינת ישראל ואזרחיה.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo104.gifשרשור פוליטיקה ישראלית../images/Emo104.gif

כל מה שקשור לפוליטיקה ישראלית... י

למעלה