שרשור פוליטיקה ישראלית

אלון 58

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo70.gif

שוקל לא להצביע כלל,ממש מיואש מכולם,אולי הם רוצים שנשלח להם נייר-טואלט במעטפת ההצבעה,ואת זה לקלפי.

למרות שהוא לא מייצג אותי לגמרי

הוא עדיין היחידי שמתייחס לבעיה הדמוגרפית, כנראה אצביע לליברמן, מקווה שבסוף אחת המפלגות הגדולות תתעורר ותבין שהבעיה היא כאן, במדינת ישראל של קווי 67' פלוס מינוס, על הגדה יש גם ככה סוג של קונצנזוס של רוב העם ורוב המפלגות שצריך לטובת כולנו לוותר על רוב השטח ולפנות את כל ההתנחלויות פרט לגושים הגדולים. גם ככה קדימה תיקח, כדאי שלא תהיה גדולה מידי וחזקה מידי, אולמרט הוא לא שרון, עדיין מדובר בפוליטקאי, לא מדינאי. בכל מקרה אני מקווה לקואליציה של קדימה, עבודה משמאל וליברמן מימין.

Tomak20

New member
אל תשכח שאפרים סנה תומך בעמדה

של ליברמן, והוא במפלגת העבודה.

מסלינה

New member
גם אני ליברמן

לדעתי, רוב האנשים בארץ יודעים שיש לנו בעיה דמוגרפית ומדאגים מכך, אלה שמאמינים שדברים יפתרו מעצמם, כשנגיע לגשר נחצה אותו, וכל עוד לא קורה כלום אז אין צורך לזוז. טעות מרה שתעלה לנו ביוקר!! יש לנקוט צעדים היום, כי מחר יהיה מאוחר מידי. גם אני לא מסכימה ב100% עם ליברמן, אבל חשוב לי שתהיה מפלגה רצינית וגדולה בכנסת שכולה דדיקייטד לנקודה הזו.

ליברמן הוא פיקציה

ליברמן רוכב על רגשות הציבור ללא שום בסיס עובדתי ממשי. דבר ראשון הערבים מהווים פחות מ20 אחוזים מהאוכלוסייה, מתוכם רק כ13 אחוז מוסלמים כאשר לדרוזים ושאר האזרחים אין כוונות השתלטות על מדינת ישראל. ליברמן מציע תוכנית מטופשת שבא הוא מוותר על כ220 אלף מתושבי מדינת ישראל הערבים, זאתי פיקציה שלא תתרום דבר למדינת ישראל. גם יישובי הגבול הם בעלי אוכלוסייה נמוכה יחסית וגם קצב ההתרבות שלהם וההיטמעות שלהם בחברה הישראלית הוא מהגבוהים בחברה הערבית. כמו כן אנחנו מתעלמים מתהליכים שמתרחשים בחברה הערבית, כ50 אחוז מהם יצביעו למפלגות ציוניות והמנהיגים שלהם הרבה יותר קיצוניים מהרחוב. דמוגרפיה הוא נשק הפחדה של פוליטיקאי בינוני כמו ליברמן, זה יגרום לבעיות קשות כגון: מה עם אלא שישארו בארץ כל המיליון? הפיתרון שלו מגוחכך ויכול להביא אסון צריך לפטור את הבעיה או בדרך רדיקלית שעיקרה הפרדה בין שתי האוכלוסיות, או נסיון של נתינת שוויון לערביי ישראל והיטמעות שלהם בחברה. כך או כך הפיתרון של ליברמן הוא בדיחה עצובה.

מסלינה

New member
גם לדעתי הפיתרון צריך להיות רדיקלי

בחירתו של ליברמן לא תוביל לכך שמחר בבוקר ניסוג מהמשולש, אלה לכך שהנושא עצמו יכנס לכנסת, ויהיה מי שיעשה לו לובי במסגרת הפוליטית. בניגוד אליך, לדעתי הסכנה הדמוגרפית אמיתית מאוד, וכלל וכלל אינה פיקציה. כאמור, ליברמן היחידי שמבטיח לטפל בכך, ולכן אני בוחרת בו. אם למפלגות אחרות היו הצעות בנושא, היתה לי אפשרות בחירה, ואולי הייתי מעדיפה מישהו אחר.

ההצבעה שלהם למלפגות ציוניות

טקטיקה נטו, ציונים הם לא, זה בדיוק כמו שכחניק כמו פיגלין ניסה להשפיע על הליכוד מבפנים, או ההסתדרות של פרץ וכו'. דמוגרפיה היא עובדה מתמטית יבשה שקיימת ונחקרת עח ידי מומחים כבר עשרות שנים, ליברמן לא המציא אותה, אין כאן הפחדות, יש כאן מגמה, המגמה נמצאת גם באירופה למעשה, אנחנו לא לבד, אחוז צמיחת האוכלוסיה האירופאית הוא באיזור ה0%, אפילו שלילי לעיתים, בדנמרק קופנהגן היא 40% מוסלמית, בהולנד רוב הערים הגדולות במצב דומה, בצרפת גם דומה, בכל המקומות האוכלוסיה בדלנית, אומנם לא בעלת לאום כמו כאן אך יש מאפיינים דומים המבדילים אותה משאר המיעוטים שכן משתלבים (שחורים מהקריבים/הודים/יהודים/). אין שום התמעות בחברה שלנו, כאשר שני שאיפות לאומיות שונות וסותרות אחת את השניה, כמו כאן, במדינה אחת. הבעיה שלי איתו היא שהוא לא מדב במפורש על מדינה הפלשתינית עצמית, על שתי מדינות לשני העמים למרות שזה משתמע ממה שהוא אומר, על זה שהוא פונה לימין כביכול עם רעיון לא ממש ימני וחבל, הפתרון הזה הוא התגלמות מלאה של גישת ההפרדה בין העמים ושתי מדינות לשני העמים בצורה הכי מלאה והכי אמיתית שיכולה להיות, בלי טרנספרים.

a e q u i t a s

New member
לא רק באירופה וישראל, אלא גם

לא רק באירופה וישראל, אלא גם באמריקה יש בעיה דמוגרפית, רק שבניגוד שהמיעוט הוא מוסלאמי, בארה"ב המיעוט הוא היספנים שמהגרים מהגבול הארוך בין ארה"ב למכסיקו. ארה"ב משקיעה תקציבים עצומים לצמצום הגירה הבלתי החוקית, ולפי רשות הגירה אמריקאית בשנת 2000 גורשו למעלה מ181,000 מהגרים ממדינות דרום אמריקה: מכסיקו ובעצם מאמריקה הלטינית. נכון, שהשפעות הם שונות, ומטרתם היא שונה, אבל בהחלט יש קו-משיק והבעיה היא כלל-עולמית ולו דווקא אירופאית או ישראלית. בעצם כל מדינה מערבית שחולקת גבול משותף עם מדינות העולם השלישי והשני נמצאים בבעיה כזו או אחרת.

מסלינה

New member
ההיספנים בארה"ב זה שונה

ארה"ב קלטה לתוכה, בכל שנותיה, גלי עליה ממדינות שונות. בהתחלה המהגרים החדשים היו חסרי כל, עבדו בעבודות נחותות והסתגרו בתוך הקהילה שלהם, אלה שתוך כמה דורות השתלבו במדינה המאמצת והפכו לאמריקאים לכל דבר. ההיספנים אינם שונים מגלי הגירה אללו, ויש לא מעט אנשים ממוצא זה שיצליחו יפה מאוד, ביניהם שופטים, פרופסורים, אנשי ממשל, אנשי צבא וכ', ורבים נמנים עם שכבות הביניים. הבעיה הקשה עם הערבים היא שהם אינם מצליחים. מבלי להכנס לסיבות (שגם לי הם לא מובנות) זאת עובדה שמהגרים ערבים לא מצליחים לטפס במעמד החברתי והכלכלי, ומכאן גם שהם לא משתלבים, מפתחים שינאה לארצותיהם החדשות, מתחפרים בתרבותם המקורית וכ'.

ההיספנים הם לא מיעוט בדלני

הם כן באים להשתלב ולהיות אמרקאים לכל דבר, חוץ מזה, הניוד אלינו ולאירופה, לארצות הברית את יסוד לאומי, היא "מדינת כל אזרחיה" מובהקת, היסוד הלאומי התגבש לאחר מכן, וגם הוא סביב הרעיון האמרקאי של זכויות וחוקה ולא סביב עם כזה או אחר. אם ההספנים היה או יהיו מיעוט בדלני, שחי בגטאות תרבותיים, שואף לשינוי השפה הרשמית - אנגלית והפיכתה לספרדית, ישאף לכך שארצות הברית תהיה חלק מהעולם הלטיני ולא מקושרת חזק כמו היום לאירופה ובריטניה בפרט, אז כאן תהיה בעיה, נכון לעכשיו הבעייתיות של ההגירה ממקסיקו היא בעיקר כלכלית חברתית.

Tomak20

New member
ליברמן אמיתי

הערבים מהווים 20 אחוז מהאוכלוסיה, כאשר המוסלמים מתוכם מהווים 17 אחוז. רק לפני כמה שניםהערבים היו 18 אחוז מהאוכלוסייה. ישנם היו כ70 אלף דרוזים מתוך 1.3 מיליון ערביי ישראל, כמו כן נספר הנוצרים עומד על סביבות המאה אלף, כך שהם ממש לא עוזרים לצמצמם את הבעיה הדמוגרפית(הנוצרים עשירים ומערביים, כמו אחיהם המרונים בלבנון, והדרוזים גם כןעברו מערביזציה). לפי ספרו של מי שהיה יו"ר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, משה סיקרון, הרוב היהודי יילך ויצטמצם, וכבר בשנת 2020 23 אחוז מהאוכלוסיה במדינת ישראל תהיה ערבית, וכ30 אחוז מהילדים מתחת לגיל 13. הריבוי הטבעי של המוסלמים במדינת ישראל גדול פי כמה מזה של היהודים. לישראל אין ברירה אלא להתכנס בתוך עצמה ולשאול את עצמה מה היא עושה כדי לשרוד. לפי דעתי בכל הסכם ישראל חייבת להתעקש על העברת וואדי ערה, המשולש והשכונות הערביות של מזרח ירושלים לפלסטינאים, כך שכ550 אלף ערבים יעברו למדינת הלאום שלהם - פלסטין. כך שאם במקום 1.3 ערבים בישראל יהיו רק 700-750 אלף ערבים בישראל מתוכם כעשירית דרוזים ועוד כיותר מעשירית נוצרים נוכל לשפר את רמת חייהם של הערבים שישארו בישראל ולהפוך אותם ליותר ציוניים. זוהי הדרך הכי נכונה להציל את מדינת ישראל.

זה יסוד הטעות

אין דרך לחזות דמוגרפיה אם תראה את ההיסטוריה של הדמגורפים מדינת ישראל כבר הייתה נמחקת מהמפה לדוגמה עליית עולי בריה"מ לשעבר שינתה את כל הנבואות הדמוגרפיות. דבר ראשון לדעתי צריך לקבוע גבולות ברורים כדי לדעת על אילו אוכלוסיות אנחנו מדברים. דבר שני הריבוי של ערביי ישראל הוא נמוך וקטן עם השנים כרגע הוא עומד על 4 ילדים לאישה לעומת 2.7 אצל היהודים ויש לזכור הגירה במסגרת זכות השבות של 23 אלף יהודים בשנה. הפיתרון של ליברמן הוא פיקציה משום שהוא לא מטפל בבעיה הדמוגרפית הוא יוצר בעיות חדשות, אם כבר שוללים אזרחות לאוכלוסייה מסויימת אז כבר הפיתרון צריך להיות רדיקלי או פיתרון אחר.אתה שוכח שאנו מוקפים במיליארד ערבים, וערביי המשלוש מהווים רק 220 אלף איש בעלי ריבוי טבעי לא מרשים, הבעיה האמיתית אלו ערבים בנגב שמתרבים בקצב משולש מהם. או שמקיימים פיתרון רציני ומעבירים אוכלוסיות לחלוטין,או שלא אבל הפיתרון החרטא של ליברמן לא מציג פתרון לבעיה ויש גם כיווני מחשבה אחרים. בכל מקרה מה עם 5.7 ילדים חרדים לאישה? אף אחד לא מתייחס לנתון הזה הם מתרבים יותר מהערבים והם לא בדיוק דמוקרטים.

העלייה מרוסיה לא שינתה כלום

לא הפכה את המגמה, לא הם ולא מיליוני העולים שעלו לכאן מאז 48'. ערביי ישראל הם יותר בכיוון של 4.5 ואנחנו יותר קרובים ל2 מאשר ל3, גם ככה זה בלתי הפיך, שנים של 6-10 ילדים עשו את שלהן. ברור שבנוסף לכל חובה לקצץ את קצבאות הילדים או אפילו להעלים אותן לחלוטין. החרדים זו העיה אחרת, עיניין אחר, לא דמוגרפי, אלא חברתי כלכלי וניתן לפתרון.

למעלה