עבודה עברית

../images/Emo104.gif../images/Emo18.gifעבודה עברית../images/Emo18.gif../images/Emo104.gif

"עבודה עברית 2 - מחווה ל-60 שנות יצירה ישראלית"
זו משימה לא קלה לחדש קלאסיקות ישראליות ולעשות זאת בהצלחה. ולכן, התגייסו למשימה זומוזיקאים ישראליים מוכשרים למען פרויקט גרסאות הכיסוי של "עבודה עברית". לרגל חגיגות שנות ה-60 למדינת ישראל, יוצאת מהדורה חדשה של פרויקט "עבודה עברית". הפרויקט יוצא בהמשך להצלחה הקודמת של האוסף, שיצא לאור בחגיגות שנות ה-50 למדינה.
ביום שלישי, 9.4.08 ישודר ב"חומר מקומי"(20:00-21:00) ברדיו ירושלים 101FMספיישל עבודה עברית.
לכבוד זה, החלטתי שנפתח גם כאן, בפורום של התכנית, ספיישל עבודה עברית.
נכיר את הפרוייקט יותר מקרוב
נשמע על האמנים שמבצעים שיר בפרויקט
נכיר את השירים בפרויקט אתם יותר ממוזמנים להגיב ולהשמיע את דעתכם
אם אהבתם את השיר
אם אהבתם את החידוש שלו
אם תקנו אל האלבום
שתהיה לכולכם שבת שלום

../images/Emo104.gif"ברחוב הנשמות הטהורות"- קרן אן

הסינגל הראשון מתוך הפרוייקט היה "ברחוב הנשמות הטהורות"- בביצוע של קרן אן. זהו השיר הראשון ש קרן אן שרה בעברית
. קרן אן היא אחת היוצרות המוכשרות שנולדו בישראל ופרצו בחו"ל
. כבוד גדול שיוצרת במעמדה של קרן אן החליטה לתרום את קולה לפרויקט- פרויקט שבא להוכיח את טיבה של היצירה הישראלית. את הסינגל ביצעו במקור שלישיית "הנשמות הטהורות"|סדש|. קרן אן עיבדה והפיקה את הסינגל בגרסתו החדשה. היא טוענת כי השיר "רחוב הנשמות הטהורות" הוא אחד השירים האהובים עליה, וכי בעיבוד החדש היא ניסתה שלא לאבד את צליל שנות השבעים הטהור (מה אתם אומרים? הצליח לה?
).
עוד היא מוסיפה ומספרת שבעבר לא הבינה את מילות השיר, אך במהלך ההקלטות היא גילתה מחדש את משמעותן.

../images/Emo104.gif"הכעס"- רמי קלינשטיין

"הכעס" מחזיר את רמי קליינשטיין לקדמת הבמה עם חידוש רועש במיוחד לשיר שבוצע לראשונה על ידי להקת "רוקפור". השיר נכתב על ידי הזמרת והיוצרת, טל גורדון, והופק על ידי קליינשטיין בעצמו. על בחירת השיר קליינשטיין אומר: "זהו שיר שיש בו נצח, והיה לי הכבוד לתת בו ביס". הוא טוען כי הופתע לגלות שהשיר עצמו נכתב על ידי גורדון, מהסיבה שהטקסט נורא גברי ובוגר לפי דעתו.

../images/Emo104.gif"שיר של יום חולין"- מאור כהן

את "שיר של יום חולין", שבוצע במקור על ידי אילנית מחדש עכשיו |מאור כהן. מאור כהן נמצא כבר בתעשיית המזויקה שנים רבות, אך בכל זאת הו מוכר לכולנו מ"מסודרים" ו"ארץ נהדרת" דווקא כשחקן. פיטר רוט הפיק ועיבד את השיר, וביחד הם מצליחים להחזיר את השיר הקצת מת (סליחה, כן?
) הזה לחיים עם גיטרות מחשמלות וקול גברי. כהן אומר שהוא אוהב לבצע שירים שבוצעו במקור על ידי נשים: "העובדה שגבר מבצע שיר שנכתב במקור לאישה כבר נותנת תמונה אחרת לגמרי".

מה שהכי אהבתי בשיר זה..

זה שהוא לא שינה את השיר מנקבה לזכר.. וגם כשגבר שר את זה זה נשמע פשוט ויפה ואפילו לא שמים לב שהוא שר בלשון נקבה
שיר טוב, ביצוע טוב, אהבתי

mekl

New member
לעומת זאת מה שאני הכי אהבתי בשיר הזה,

זה ששומעים, פשוט שומעים כמה מאור אוהב אותו. הוא הכניס כל כך הרבה רגש, שזה לא יכל לא לצאת טוב. יצא אשכרה מדהים

../images/Emo104.gif"זהירות מהמרווח"- מלכה שפיגל

"זהירות מהמרווח" הופיע לראשונה באלבום ההקלטות האחרונות של ענבל פרלמוטר ז"ל
, שיצא בשנת 1998, לאחר שפרלמוטר נהרגה בתאונת דרכים טראגית בערב ראש השנה תשס"ח. עכשיו, אחרי 10 שנים מחדשת אותו מלכה שפיגל. מלכה שפיגל על השיר:
"שמעתי את 'זהירות מהמרווח', והשיר היה מדליק והמילים מאוד דיברו אלי ועל המציאות שבה אני חיה. גם קראתי הרבה כתבות עליה והבנתי שהבחורה הזאת פשוט היתה בראש שלי. מאוחר יותר, חברתי יעל מרגלית (ווליום הפקות) אמרה לי שענבל הציבה אותי באיזו רשימה של אנשים שהשפיעו עליה. זה עשה לי צמרמורת".

זה בעצם שיא שחודש לעבודה עברית- 50

מן הסתם כי ענבל כבר לא עימנו.. מה שאומר שאני כבר מכירה את הביצוע.. ואם אני לא טועה יש את זה באחד הדיסקים של המכשפות או של ענבל [הקלטות אחרונות]

../images/Emo104.gif"השדות האדומים"- עברי לידר

"השדות האדומים" הוא אחד השירים הבולטים מאופרת הרוק "מאמי", שהועלתה בצוותא בשנת 1986, היום, כשכברכמעט עברו 20 שנה עברי לידר מודה שהוא היה מעריץ של "מאמי" ומחדש את השיר המסכם של האלבום של אופרת הרוק. עברי על השיר: "האמת היא שאני מעריץ מאוד גדול של 'מאמי', ועוד בתור בחורצ'יק צעיר הלכתי להצגות כמה פעמים, והיתה לי את הקסטה ואז את התקליט. 'השדות האדומים' הוא אחד השירים הכי חזקים בהופעה, וגם פחות מוכר משאר השירים, כי הוא לא הושמע ברדיו. יש ב'השדות האדומים' משהו עוצמתי בדימויים של המלחמה, הרחם והחיילים, שמאוד קשורים לחברה שלנו, והפלא ופלא, הם רלוונטיים גם היום".

מה שיפה אצל עברי שהוא לקח שיר לא מוכר בכלל

ונתן בו ממש את הצבע שלו (של עברי בעצמו)... יצא לו מוצלח ממש, אגב

אני מרשה לעצמי להסכים עם ים../images/Emo3.gif

כי זה באמת מה שאני חושבת .. וכמו שמוטי אמר [משהו עם נעליים גדולות] חח עברי עמד במשימה בהצלחה

../images/Emo104.gif"במקום הכי נמוך בתל אביב" דנה אינטרנשונל

"במקום הכי נמוך בתל אביב" הוא לא סתם עוש שיר, אלא הוא אבן דרך משמעותית ברוק הישראלי. כשאסתר שמיר הוציאה אותו בשנת 1982, בתוך אלבום הבכורה שלה שנשא אותו שם, היא היתה הראשונה לבצע חומרים שלה ברוק המקומי. דנה אינטרנשונל, שמעריצה את אסתר שמיר, מחדשת עכשיו את השיר שאפשר להגיד שהפך להיסטוריה: "'במקום הכי נמוך בתל אביב' מבחינתי שייך לאחת התקופות המשמעותיות בחיים שלי - המעבר מתלמידה (האומנם?
) חנונית שעושה מה שאומרים לה להתחלה של להיות מי שאני באמת. "

../images/Emo104.gif"ככה זה"- מירי מסיקה

"ככה זה" הוא השיר שפותח את אלבום הסולו השלישי של ברי סחרוף, "נגיעות", שיצא ב-1998, עכשיו, 10 שנים אחרי מבצעת אותו מירי מסיקה. מירי מסיקה על השיר: ""'ככה זה' קשור אצלי לתקופה שבה החלטתי להקליט את השיר. הייתי במקום שבו הייתי צריכה לחפש חיזוקים חיצוניים לאהבה, ולא 'מול המראה', כמו שברי שר, וזה מאוד קשה. "

amitshilo

New member
לאט לאט

אני קצת מאבדת את ההתלהבות מהביצוע הזה.. אולי כי אני שומעת המון את ברי, וזה גורם לי לחשוב שאת השירים שלו, רק הוא יודע לבצע מושלם לגמרי. למרות שזה כך בדר"כ עם כל האמנים, תמיד חידושים עושים כייף כזה, והחידוש הזה פשוט לא עובד טוב כמו בביצוע של ברי, בכלל.

למעלה